Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
28 d'abril judici als solidaris/es amb Miniwatt
18 abr 2005
28 d’abril 2005, 12 hores concentració als Jutjats de Lluís Companys
BANNER3.jpg
Miniwatt és una filial de la multinacional Philips-LG amb seu a la Zona Franca de Barcelona. Dedicada a la producció de tubs per televisors, als anys 70 comptava amb més d’un miler de treballadors, reduint-se poc a poc fins a l’actualitat a 350 persones en plantilla. A més, l’empresa compta amb un dels Comitès d’empresa referents en la lluita obrera a Catalunya, i que s’ha caracteritzat per importants lluites contra la doble escala salarial, les retallades socials o les ETT i que actualment participa a la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, conjuntament amb altres comitès d’empresa i organitzacions d’esquerres.
En els darrers mesos, la direcció de Philips-LG ja havia tancat altres filials com Lamparas-Z o IAR-Ibérica, i ara volen que sigui el torn de Miniwatt, en una política de voler portar la producció al Sudoest asiàtic i al Marroc, on els salaris són molt més baixos i els drets laborals molt més reduïts. El Comitè d’empresa s’ha negat a signar cap expedient de regulació, demanant la recol•locació de tota la plantilla, i ha protagonitzat mobilitzacions de protesta, com concentracions davant la Borsa, manifestacions, talls de trànsit, marxes a Madrid i múltiples vagues.
El 22 de març un grup de solidaris amb els treballadors de Miniwatt es van concentrar a la Gran Via de Barcelona i van tallar el trànsit dins la crida als moviments socials que havia fet el Comitè d’empresa i la Xarxa contra els Tancaments per solidaritzar-se amb Miniwatt. Però la Brigada d’Informació de la policia espanyola, especialitzada en el control dels moviments socials, va reprimir amb un ampli dispositiu policial la protesta detenint a nou dels participants, que posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs de “desordres públics�. La desproporcionada demanda fiscal d’un any de presó respon a la voluntat de reprimir la solidaritat amb els treballadors en lluita i trencar els llaços que puguin sorgir entre les reivindicacions de comitès d’empresa, precaris i moviments socials. La fiscalia demana presó quan un tall de trànsit com a molt pot ser una falta.
El proper 28 d’abril els solidaris amb Miniwatt seran jutjats pel sol fet de tallar un carrer en demanda d’un futur laboral més digne, i contra les polítiques neoliberals que estan desindustrialitzant Catalunya.
En solidaritat amb els encausats la Xarxa contra els tancaments i la precarietat ha convocat una concentració davant dels jutjats de Lluís Companys a Barcelona el dijous 28 d’abril a les 12 hores, i s’han editat fulls d’autoinculpacions i bons d’ajut solidaris.

This work is in the public domain

Comentaris

Nova hora judici
28 abr 2005
La concentració als jutjats de Lluís Companys segueix en peu. El judici, programat per a última hora del migdia, s'ha posposat fins a les 16 hores.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more