Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
El delegat del govern dialogarà amb els immigrants tancats si posen fi a la protesta
09 abr 2005
Demana que deposin l'actitud perquè, segons va advertir, d'aquesta manera «només es guanyaran una ordre d'expulsió»

- El delegat del govern espanyol, Joan Rangel, es va mostrar ahir disposat a «dialogar» amb l'Assemblea per la Regularització Sense Condicions -promotora de les tancades d'immigrants i amb la qual s'havia negat a parlar des que va començar el procés de regularització extraordinària- si posa fi a la protesta. «Amb amenaces no es pot parlar», va justificar, i va fer una crida als immigrants tancats perquè deposin la seva actitud ja que, va advertir, només els portarà a l'expulsió. També va precisar que el que va dir abans-d'ahir el ministre de Treball, Jesús Caldera, és que el govern mai no s'ha oposat a buscar alternatives al certificat d'empadronament, però que de moment no ha trobat cap altre document fiable que demostri la residència.
Les paraules literals de Rangel van ser: «Jo tinc per costum obrir la porta del meu despatx a tothom que vol dialogar amb bona fe i sense cap mena de pressió. Si volen parlar, que posin fi a les amenaces.» I va afegir-hi: «Però que sàpiguen que aquest diàleg no portarà a la modificació del reglament d'estrangeria, sinó a mirar de millorar determinades situacions.» Segons Rangel, les tancades només duran els immigrants a un carreró sense sortida. «Guanyaran una ordre d'expulsió.» I va fer una crida perquè deposin la protesta. Així mateix, va reiterar que les tancades les protagonitzen «sectors totalment minoritaris» -«els col·lectius que representen més del 90% dels immigrants estan d'acord amb el procés», va dir, però no va precisar qui eren aquests col·lectius-, i va donar xifres per demostrar-ho: «Els tancats són 400 persones, i ja són 70.808 les que han presentat la sol·licitud de normalització a Catalunya», a data d'abans-d'ahir.El delegat també va facilitar ahir xifres sobre devolucions d'immigrants a la frontera amb França: la policia ha fet tornar 17.868 persones des del 3 de febrer -durant el 2004 en va retornar 54.000-, i ha detingut 14 suposats traficants d'immigrants. Segons Rangel, ha corregut el rumor que «pel fet de venir a Espanya, ja els donarem la documentació». La majoria són búlgars i romanesos, i va deixar entendre que part dels immigrants tancats són aquests que acaben d'arribar: «Hi ha un grup de búlgars tancats a la parròquia de Sant Medir. Pot haver-hi relació amb els que s'han interceptat prop de la frontera.» «El món no s'acaba el 7 de maig», va dir en referència a la data en què acaba el procés de regularització extraordinària, i va assegurar que el reglament d'estrangeria també preveu altres vies per aconseguir el permís de treball i residència. SOS Racisme, però, va rebatre ahir aquesta afirmació amb un comunicat en què destaca que «no hi ha cap via real i efectiva prevista en el reglament ni en la llei perquè les persones immigrades que es troben ja aquí puguin regularitzar la seva situació». Amb tot, finalment SOS Racisme no se sumarà a la concentració convocada per avui a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar la flexibilització dels requisits de la regularització extraordinària, segons la portaveu, Begoña Sánchez. «Ens solidaritzem amb els immigrants tancats, però cal arribar més enllà i plantejar una nova política d'estrangeria.»Rangel també va precisar ahir les declaracions del ministre de Treball, Jesús Caldera, sobre una possible flexibilització de les condicions per a la regularització. Segons Rangel, Caldera no va dir que estudiaria l'acceptació d'un altre document que no sigui el certificat d'empadronament, sinó que mai no s'ha tancat a aquesta possibiltiat, i que de moment no s'ha trobat cap altra proposta amb la mateixa fiabilitat que l'empadronament
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1233670

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El delegat del govern dialogarà amb els immigrants tancats si posen fi a la protesta
09 abr 2005
Dialogar sempre és bo, però recordo que l´únic que cediran els del PSOE serà un substitut pel padró i allargar el plaç de la regulatització. Serà així perquè poden fer-ho, es trist, però és el que hi ha. Penso que la gent tancada en vaga de fam i de set hauria de replantejar-se si val la pena perdre la salut i no aconseguir: que no sigui necessari el contracte de treball i els antecedents de penals. No es pot presentar batalla quan sou 4 gats i tots els sindicats majoritaris i la immensa majoria d´associacions de immigrants no et recolzen. Com a ciutadans/nes tenim el deure ètic d´ajudar en el que puguem a als nouvinguts/des perquè aconsegueixin d´una manera simple els seus papers, però també tenim el deure, com a coneixedors de la nostra realitat social i institucional d´aconsellar als immigrants quan prenen actituds que l´únic que els hi provocaran seran efectes negatius.
Sindicato Sindicat