Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
[editorial RG#14] Plantar cara a les multinacionals és urgent
04 abr 2005
Al carrer el nº14 de la revista "Revolta Global"
revista_n14.gif
EDITORIAL:

La globalització capitalista neoliberal en curs, amb les seves terribles conseqüències de mort, fam, desocupació i precarietat per a tots els pobles de la terra, incloent-hi els dels països imperialistes, no obeeix ni a lleis inexorables ni a fatalismes inevitables. Està basada en la voluntat organitzada i decidida per obtenir el màxim benefici per a una minoria a costa de la immensa majoria en el termini més curt possible.

Sens dubte les companyies transnacionals són com armes de destrucció massiva en una guerra permanent contra els treballadors i les treballadores de la qual són les principals beneficiàries.

La utilització sistemàtica del xantatge, de la desinversió primer i de la deslocalització després, i la col·laboració necessària d’un sindicalisme majoritàriament covard i/o claudicant davant el fals deu del mercat lliure capitalista i el seu inhumà profeta la competitivitat, han aconseguit, en els darrers anys, desbaratar una part important dels drets laborals, socials, econòmics i democràtics tan durament conquerits pels treballadors i treballadores amb anterioritat.

Els successius governs, uns més afins que d’altres, però tots dòcils davant el poder dels diners, han anat canviant lleis a favor de la rapinya i els seus sequaços, tot deixant la majoria de la població treballadora cada cop més dèbil i indefensa davant les properes agressions.

Pel que fa a Catalunya, la recent onada de tancaments és l’exemple pràctic d’aquest comportament immoral i depredador. Una vegada han localitzat una peça suculenta (més poca o nul·la fiscalitat, mà d’obra amb escassos drets o sense...) abandonen la disfressa de colom i mostren la seva autèntica naturalesa d’aus de rapinya. Canvien el seu discurs inicial de creadors d’ocupació i de riquesa per al país que les va acollir i els va regalar els terrenys que els permeté d’eixamplar el mercat per als seus productes i obtenir grans beneficis durant dècades, i el transformen en garra acusadora contra els treballadors i treballadores perquè es neguen a continuar perdent drets laborals i econòmics, i contra els governs perquè no s’atreveixen a liquidar d’un cop de decret la protecció social encara en vigor.

Les conseqüències de l’atur i la precarietat que tot això suposa per a milers de persones i les seves famílies els importen un rave. Ans al contrari, si poden, no tenen el menor escrúpol a emportar-se els beneficis addicionals produïts per la especulació immobiliària, moltes vegades induïda per les mateixes multinacionals, que els permet després d’invertir en un altre lloc on tornaran a intentar a intentar-ho de bell nou.

Els treballadors i les treballadores del poble de Catalunya tenen el dret i l’obligació de defensar-se i plantar cara a tant d’abús i a tanta de prepotència. L’actual plantilla de Miniwatt, 360 dones i homes valents, així ho ha entès i ho ha decidit. Bo i defensant els seus llocs de treball, defensen el treball estable, digne i amb drets per a tothom i lluiten contra la desertització industrial de Catalunya. S’enfronten, amb més o menys consciència, a l’Europa del capital i de la guerra i la seva constitució neoliberal.

Per tant, cap persona o organització que lluita per un altre món, una altra Europa i una altra Catalunya, alternatius al capitalisme destructor que ens inunda, no pot ser indiferent a la lluita dels treballadors i treballadores de Miniwatt. Perquè la seva lluita és la nostra lluita, perquè són dels nostres, no els deixarem sols enfront d’enemics tan poderosos i de governs pusil·lànimes que, fins ara, s’han doblegat a les exigències de les multinacionals i han avalat, amb la signatura del sindicalisme claudicant, els tancaments de Samsung, Lear, Philips Novalux, Lámparas Zeta, Levis, Fisipe...

I, com criden les treballadores i els treballadors de Miniwatt a les manifestacions, si, malgrat tot, la multinacional LG-Philips, que com a grup no té pèrdues sinó beneficis multimilionaris, tanca Miniwatt i se’n va amb les produccions en una altra banda, fem els seus productes fora de Catalunya.

Publicat al nº14 (abril 2005) de Revolta Global
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more