Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[editorial RG#14] Plantar cara a les multinacionals és urgent
04 abr 2005
Al carrer el nº14 de la revista "Revolta Global"
revista_n14.gif
EDITORIAL:

La globalització capitalista neoliberal en curs, amb les seves terribles conseqüències de mort, fam, desocupació i precarietat per a tots els pobles de la terra, incloent-hi els dels països imperialistes, no obeeix ni a lleis inexorables ni a fatalismes inevitables. Està basada en la voluntat organitzada i decidida per obtenir el màxim benefici per a una minoria a costa de la immensa majoria en el termini més curt possible.

Sens dubte les companyies transnacionals són com armes de destrucció massiva en una guerra permanent contra els treballadors i les treballadores de la qual són les principals beneficiàries.

La utilització sistemàtica del xantatge, de la desinversió primer i de la deslocalització després, i la col·laboració necessària d’un sindicalisme majoritàriament covard i/o claudicant davant el fals deu del mercat lliure capitalista i el seu inhumà profeta la competitivitat, han aconseguit, en els darrers anys, desbaratar una part important dels drets laborals, socials, econòmics i democràtics tan durament conquerits pels treballadors i treballadores amb anterioritat.

Els successius governs, uns més afins que d’altres, però tots dòcils davant el poder dels diners, han anat canviant lleis a favor de la rapinya i els seus sequaços, tot deixant la majoria de la població treballadora cada cop més dèbil i indefensa davant les properes agressions.

Pel que fa a Catalunya, la recent onada de tancaments és l’exemple pràctic d’aquest comportament immoral i depredador. Una vegada han localitzat una peça suculenta (més poca o nul·la fiscalitat, mà d’obra amb escassos drets o sense...) abandonen la disfressa de colom i mostren la seva autèntica naturalesa d’aus de rapinya. Canvien el seu discurs inicial de creadors d’ocupació i de riquesa per al país que les va acollir i els va regalar els terrenys que els permeté d’eixamplar el mercat per als seus productes i obtenir grans beneficis durant dècades, i el transformen en garra acusadora contra els treballadors i treballadores perquè es neguen a continuar perdent drets laborals i econòmics, i contra els governs perquè no s’atreveixen a liquidar d’un cop de decret la protecció social encara en vigor.

Les conseqüències de l’atur i la precarietat que tot això suposa per a milers de persones i les seves famílies els importen un rave. Ans al contrari, si poden, no tenen el menor escrúpol a emportar-se els beneficis addicionals produïts per la especulació immobiliària, moltes vegades induïda per les mateixes multinacionals, que els permet després d’invertir en un altre lloc on tornaran a intentar a intentar-ho de bell nou.

Els treballadors i les treballadores del poble de Catalunya tenen el dret i l’obligació de defensar-se i plantar cara a tant d’abús i a tanta de prepotència. L’actual plantilla de Miniwatt, 360 dones i homes valents, així ho ha entès i ho ha decidit. Bo i defensant els seus llocs de treball, defensen el treball estable, digne i amb drets per a tothom i lluiten contra la desertització industrial de Catalunya. S’enfronten, amb més o menys consciència, a l’Europa del capital i de la guerra i la seva constitució neoliberal.

Per tant, cap persona o organització que lluita per un altre món, una altra Europa i una altra Catalunya, alternatius al capitalisme destructor que ens inunda, no pot ser indiferent a la lluita dels treballadors i treballadores de Miniwatt. Perquè la seva lluita és la nostra lluita, perquè són dels nostres, no els deixarem sols enfront d’enemics tan poderosos i de governs pusil·lànimes que, fins ara, s’han doblegat a les exigències de les multinacionals i han avalat, amb la signatura del sindicalisme claudicant, els tancaments de Samsung, Lear, Philips Novalux, Lámparas Zeta, Levis, Fisipe...

I, com criden les treballadores i els treballadors de Miniwatt a les manifestacions, si, malgrat tot, la multinacional LG-Philips, que com a grup no té pèrdues sinó beneficis multimilionaris, tanca Miniwatt i se’n va amb les produccions en una altra banda, fem els seus productes fora de Catalunya.

Publicat al nº14 (abril 2005) de Revolta Global
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain
Sindicat