Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
Són molts i estan pertot. No hi ha setmana que no apareguin als mitjans. És el lobby sionista català
M'explica una persona que l'ha trepitjat en diverses ocasions, que al despatx del Miquel Sellarès hi onegen tres grans banderes (no és cosa de discreció): la senyera, la ikurriña i una de fons blanc, dos franges blaves i... l'estrella de David! El personatge és prou peculiar; no acabo de comprendre d'on li prové el respecte que mereix en àmbits nacinalistes. El tio, a més, s'ho té força cregut. Llicenciat en Filosofia i periodista de professió, ara està en això del Debat Nacionalista i, més de puntetes, a Tribuna Catalana, a més del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya i el Centre de Documentació Política. Després de la serva sortida per la porta del darrere de la Generalitat, on va ser col·locat per ERC, diuen que viu més relaxat.

Ell, però, n'és un més. Són molts i estan pertot. No hi ha setmana que no apareguin als mitjans. És el lobby sionista català. Suposo que en la seva consolidació hi va tenir força a veure el discurs d'emmirallament amb el "somni d'Israel" que va mantenir durant bona part de la seva carrera l'expresident Pujol; o potser només en va ser una expressió més. De forma intel·ligent, Pujol va anar arraconant el discurs sionista, fins al punt que avui ja ningú ho recorda, però molts d'altres el mantenen. Són irracionals, fins i tot fanàtics, però per damunt de tot, catalans. I, el que és pitjor, estan molt ben connectats amb els cercles del poder. En seguirem parlant.
Mira també:
http://vacomva.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
almenys a Israel saben que Barcelona no és Espanya i no se'ls acudiria mai donar-los les gràcies per la nostra solidaritat fent onejar estanqueres, com fan els palestins.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
A vegades pense que cert sector dels moviments socials ha perdut el nord amb açò dels sionistes i Israel.

Ara sembla que el món està ple de sionistes, que Europa està plena de sionistes que els Països Catalans estan plens de sionistes que a tot arreu hi ha sionistes, jo m'alce i el primer que veig sempre és un sionista.

Que Sharon se li'n va la xaveta això està clar però que s'acuse a tort i a dret a qualsevol per posicionar-se a favor de l'existència del poble jueu em sembla excessiu (parle en general i no pel tal Sellarè que no sé ni qui és), i trobe que moltes voltes es cau en un discurs típic i tòpic que el que fa no és més que generar odi cap al conjunt de tot un poble que per desgràcia ha estat perseguit durant tota la història de la seua existència.

Crec que hem d'anar en compte amb totes estes coses, personalment crec que els moviments socials estan anant a lo fàcil, a lo simplista, no s'analitza realment la situació i s'acaba caent, moltes voltes, en un discurs demagog on s'arriba a comparar l'holocaust amb el conflicte israelopalestí. No, senyors, no és el mateix i el número de morts ho demostra, un són milers i l'altre milions. Amb açò no justifique el que fa l'estat d'Israel però crec que caure en comparacions tan fàcils i demagogues és una falta de responsabilitat molt gran per part nostra.

Trobe que hauríem de ser una mica més escèptics en este tema i mesurar una mica les nostres paraules ja que a la llarga açò pot ser encara més perjudicial.

El món, els seus conflictes... són molt més que simples lobbys econòmics, al final ho reduïm tot al factor econòmic i au, deixant de banda tota la resta de factors no econòmics que són igual d'importants i, a voltes, segons el context, fins i tot més importants.

Que ningú veja coses en este missatge que no ha de veure, no sóc sionista!!! i estic per l'alliberament nacional del poble palestí, però no vull participar d'un moviment NO WAR que ho acaba banalitzant tot tant, caent en moltes errades que ja s'han caigut en el passat, com amb l'odi exagerat cap als jueus.

Ah! i, per favor, qui conteste que deixe els eslògans a casa i que argumente les coses, no m'agradaria acabar sentint les barbaritats que es diuen moltes voltes per ací, com ja feia stalin en nom de l'esquerra.

Salut
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
Company, entenc el que dius, però si tu creus que la simple idea que existeixi un Estat per als jueus (una religió!) és justificable, aleshores tanquem la paradeta. És com si el Bin Laden i la seva camarilla establissin un emirat a Al-Andalus, perquè uns que se suposa que són els seus avantpassats hi varen ser fins fa 1.300 anys exactament. Segurament ara el més raonable és que es convisquin dos estats, però crec que és prou evident que la idea sionista (NO PAS JUEVA) de crear un Estat a la "terra promesa" d'on suposadament els van fer fora fa 2.000 anys és de fanàtics.

I, d'altra banda, convé explicar que un lobby no té pq ser econòmic. És més, d'alguna manera es podria entendre que els moviments socials en si constitueixen un lobby, així com algunes Ong (llegiu-vos "El lobby feroz" de Vicenç Fisas). L'única cosa que constato és que a casa nostra hi ha un seguit de gent que actua com a lobby per tal de mantenir vives i extendre les seves idees sionistes (si comencem a dir noms no acabem ni demà). Res més.

I, finalment, voldria remarcar que l'holocaust (on a més dels 6 milions de jueus n'hi havia molts d'altres que no ho eren) no justifica que, 50 anys després, els israelians s'estiguin carregant un poble sencer. Ningú ha criticat en cap cas els jueus, sinó el sionisme i la política d'Israel. Això és tot.

Salut
tres banderes
22 mar 2005
La ikurrina la senyera i la bandera d'Israel..ho trobo perfecte, i ara hem pots dir si els palestins tenen la senyera per algun lloc o nomes la bandera espanyola??
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
tu el que ets és un ignorant , amb perdó de la teva mare ... apren a saber que ´ñes una religió i que és un poble ... no ets més que un pobre judeofob desorientat
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
Encara critiqueu als jueus? alucino, com es nota que mai heu estat a l'Orient Mitjà. Apart en Sellarès té molta raó, com l'Heribert Barrera, a vegades no veieu la realitat om vivim.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
En quant al que diu "que reconec que al Sharon se l'anat la xaveta"...¡ quina manera més suau de qualificar a un carnicer,genocida i invasor!
Tot nacionalista té ,per pura coherència, que ficar-se al costat de tot Poble oprimit o ocupat com ès el cas d'el Poble Palestí.
Ser sionista i catalá supossa posar-se al costat d'els Aznar i companya :Un Estat opressor contra un poble ocupat.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
jajajajaa ., això és un pessebre de freakes. Com es pot ser tan ignorant
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
22 mar 2005
tu potser has estat a israel, però podries haver après que és el pròxim orient i no el mitjà... i tampoc crec q hagis trepitjat gaires camps de refugiats...
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
Ei! Us heu adonat del poder del lobby sionista a Catalunya? Una cosa tan òbvia com defensar un poble ocupat d'un invasor (res fora d'òrbita, simplement resolucions de l'ONU) es converteix en una cosa no tan òbvia i si seguim, es convertirà de fet en una posició més que dubtosa, per acabar sent una postura irracional, acrítica, parafeixista, dogmàtica, stalinista... És curiós, no? Doncs no tant. És el treball del lobby, i els lobbys existeixen perquè donen resultats.
Salut.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
defensar el dret del poble palestí a tenir un estat no vol dir acceptar el terrorisme islàmic com a mètode... si vol dir acceptar les ressolucions de l'ONU vol dir saber que totes estan condiconades a que el terrorisme silàmic-palestí s'acabi i que acabi amb ell l'ANP o subsidiariament Israel ... Vol dir reconeixer que Israsl ha estat objecte de cinc guerres d'extermini per part dels pobles àrabas i que han perdut... Que cal renegociar les compensacions per les agressions. Que Israel va ocupar els territoris a Egipte, Siria , Liban i Egipte ... i que és a partir de la pau amb aquests paísos que podrà haver un Estat Palestí... Que Israel té el dret a existir i que ha de ser compensada per totes les agressionas patides des de la seva independencia ...
altra cosa és ser profundament idiota i pensar que tot és gratis...
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
1)te n'adones que fins ara ningu havia parlat de terrorisme islamic? ets tu qui sempre lliga les aspiracions del poble palesti amb el terrorisme, com si fossin coses indivisibles, i en canvi acuses a qui vincula israel amb sionisme de ser un nazimedia o un indyota, aclareix-te xaval
2)acceptar les resolucions de l'ONU tambe vol dir deixar de matar civils, destruir cases, controlar els moviments de la poblacio,.....o potser no te'n recordes d'aixo?
3)que ha fet Israel per arribar a la pau amb egipte, siria, liban i egipte?
4)si israel te dret a existir es per la consciencia de molta gent que despres de l'holocaust van pensar que be es mereixien un futur millor despres de segles de persecucio, o encara et creus el que et diuen aquests llibres d'aventis que parlen de la terra promesa?
5)tindrien el mateix dret els musulmans a fer reneixer l'Al-Andalus? tenen el mateix dret els gitanos a reclamar una part de l'india i establir-s'hi?
6)val mes que no demani compensacions, perque si ha de compensar tot el que ha fet als palestins es quedara en calçotets
7)ets dogmatic, demagog i prepotent, em sembla que l'unic idiota que gira per aqui ets tu
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
No m'has rebatut cap de les coses que he dit...

Palestian té dreta a tenir un Estat? I tant que sí ... pero durant dècades i encara és així per les dandes terroristes , no es tracta de tenir un estat àrab palestí com de fotre els jueus al mar.

Pau per territoris ( Israel té pau amb Egipte quen Egipteva reconeixer a Israel i se li va retornar el Sinai perdut per nasser en una guerra d'Extermini cap a Israel ... ¿O no saps historia? Siria té bases terroristes i no reconeix Israel i el Lían Igual, tot i així Israel ha deixat ja d'ocupar el sud del Líban ... Jordania igual -o no saps que bans de la guerra del 48 Jordanoa es deia Trans-jordanoa i que en anexionar-se Cis-jordania es va passar a dir Jordania --- ¿peruqè no van fer un Estat Palestí ? )

No siguis analfabet històric i apren una mica a llegir en lloc de fer d'altaveu dels stalinistes de mitja canya , que quan Israel va dir que no els faria el joc es van empescar que el sionisme era racista i van armar fins a les dents a energúmens com nasser i demés purrialla
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
no, Israel o el jueus o els sionistes no tenen un Lobby, tenen a DÉU amb ells.

sinó com s´explica la existencia d´un estat de 6 millons d´habitants, rodejat de mil vegades la seva població i tots et volen fer desaparéixer?

està clar, DÉU està amb ells

(vale, també pot ser q tinguin montat un lobby-estructura-o el q vulguis, a nivell mundial x defensar-se).

això es tant obvi q no cal ni discutir-ho.

i em sembla de p. mare q ho façin, sinó només sortirien als llibres d´història com els seus enemics els cananeus (x exemple)
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
Albert Martínez, i tu de quin lobby ets?

Et trobo un prepotent intolerant perillós, atacar i assenyalar d'aquesta manera una persona democràtica i independentista d'esquerres com el Sellarès, perquè en el conflicte Israel-Palestina no pensa com tu ho trobo un acte vergonyós de difamació feixista.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
Per aixó es posa al costat d'un Estat terrorista i invasor,per aixó defensa el genocidi d'el Poble Palestí...Amb demócrates així anem de cul !
¡ fora nazi-sionistes d'Indymedia !
Antiterrorista dones pena...¿quan tornes al frenopátic ?
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
23 mar 2005
El que deia abans... aquesta pàgina és un circ amb tota mena d'animalots irracionals del gènere

staliniatus vulgaris

i

naziliatus silamistus


El segón mata i el primer aprofita la carronya...

i encara falta el

marxistoideus progresensis, animal urbà que es pensa que central Park és la selva, i que defensa qualsevol cosa que destrueixi les cases que l'envolten i que s'alia amb les altres dues especies predadores.
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
24 mar 2005
Mai havia llegit al soplapolles aquest en català, curiós! No seras la Rajola in person, malgrat les faltes?? Oh, i encara va de cultureta el pringat aquest, amb les llatinades. Algun ex-seminarista
tipo Jimenez Losantos lladrant a sou del buitre que paga. No els ensenyis el que et diuen, perque si veuen el predicament que tens et fotran al carrer, jejejejeje!
Calma't fillet meu
24 mar 2005
Veus com encara te'n recordes de les classes de llati que et donava a l'ombra del taronjer del pati de l'escola mentre et tocava el culet?
Quin pecat que hagis deixat els vots, eres un noiet amb bona fusta per capella....
Au, vina a tocar-me una mica com feies quan eres petit
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
24 mar 2005
la fille de puta del Mossen Anton , ... ¿cueriós oi que els teus comentaris siguin pedòfils i homòfobs no ? Just el que habitualment es condemna en aquesta pàgina ... i és que el subconscient us fa males passades.
Ui, ui, ui, no t'exaltis bufo
24 mar 2005
au va, ves-te a rentar els calçotets, encara gaudeixes tant quan te'n recordes de mi?
no t'enfadis amb aquests noiets d'indymedia, ells no saben que tu i jo som il.luminats i que tenim la veritat absoluta, la que ens ha dit Deu
perque em dius pedertasta reieto? quan eres al seminari m'havies dit que eres major, m'enganyaves? ai, ai, ai dolento
au, torna a dormir i sommia amb mi
Re: El 'lobby' sionista català (I): Sellarès
24 mar 2005
que biueno el "mosen anton" ese , así que los curas catalanes son pedófilos y maricones ... eso debe ser el país...ánimo que ahora ya no tendreis que ser curas los catalanes os dejarán casar entre vosotros... juas , juas , juas
es molt sa aixo de riure
24 mar 2005
ho diuen els metges
si mes no els catalans sabem enriure'ns de nosaltres mateixos (autocritica), que sempre es millor que enriure'ns dels altres (prepotencia)
Sindicat