Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
07 mar 2005
L'Espanyol es presentarà com a acusació particular contra els ultres que van atacar dos periodistes a fora l'estadi

> Uns radicals van apallissar ahir dos redactors del diari Blanc-i-blau
> El club diu que prohibirà l'entrada als agressors
> Però en el comunicat emès, el club no menciona les 'brigadas blanquiazules'
La junta directiva de l'Espanyol ha anunciat que es presentarà com acusació particular contra els dos membres de les 'brigadas blanquiazules' que ahir van apallissar el director i el cap de redacció del diari Blanc-i-blau a l'aparcament de la premsa de l'estadi Lluís Companys. Aquest diari és l'únic dedicat a cobrir exclusivament l'actualitat del club. Els dos periodistes van patir ferides i es querellaran contra els agressors. En un comunicat, l'Espanyol ha condemnat els atacs i ha dit que exclourà 'els grups que promouen la violència i la intolerància'. L'Espanyol diu que no deixarà entrar més als dos agressors, tot i que és una mesura difícil d'aplicar. Però en el comunicat no menciona les 'brigadas'.
Els radicals van apallissar els redactors perquè el diari havia denunciat les actituds racistes de les 'brigadas', que insulten contínuament el porter de l'equip, Kameni. El diari Blanc-i-blau ha dit que espera que el club prengui una postura ferma davant d'aquest sector de tendències nazis que continua assistint als partits de l'Espanyol. S'ha d'observar que als camps de futbol de la Lliga espanyola hi proliferen encara els símbols feixistes, cosa que no passa als camps de futbol d'altres països europeus.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
07 mar 2005
La notícia era extreta de vilaweb
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
07 mar 2005
Kanya al feixisme!!
Kanya als descerebrats akests!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
07 mar 2005
El futbol fa fàstic!!
Destruïm els camps de futbol!!
Prou incultura i prou feixisme!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
07 mar 2005
<i>Destruïm els camps de futbol</i>

Apa! molt bé pol-pot!!! Destruim, destruim!!! Així es combat la incultura!!

Entre la gent d'esquerres n'hi ha a les que li agrada el futbol i no per això són uns incults... i per citar-ne algún podria parlar del malaguanyat Manuel Vazquez Montalbán, un futbolero, escriptor i lluitador per les causes socials molt més cult i compromes que els piromans que en nom de la cultura destruirieu tot el que no us agrada.

El problema no es que la gent vagi al futbo (miri la tele...) el problema es que molta gent no llegeix o passa les coses per una mirada crítca.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
Destruim el camps de futbol??? Però tu ets idiota o què? Quin problema tens amb aquest esport? Què té a veure la incultura amb el futbol? El nivell cultural dels espectadors d'un partit de futbol és el mateix que el dels que passegen per la rambla, van a caçar bolets o juguen a domino al bar Pepe... I què? El nivell cultural de la gent que va al Liceu segurament és significativament més elevat... I què? Tenir un nivell cultural alt no significa res més del que de per sí significa. Pots ser molt culte i alhora un fatxa de la hòstia. Llegir llibres és important, però no ho és tot.
El futbol és un esport molt interessant... El bon futbol és digne de mirar i d'admirar. Els bons futbolistes són persones amb qualitats admirables que fan disfrutar a la gent amb el seu talent... Quin problema hi ha?
Una altra cosa és que alguna gent s'ho agafi com una religió i s'oblidi de la resta del món i d´'ells mateixos.. Però això és un altre tema, perquè, com ja he dit, també trobaràs catedràtics sumits en les seves obsessions i desapareguts del món que els envolta.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
quememos los estadios con todos los politicos, fachas, nazis y empresarios dentro. sobre la gente que le gusta el futbol no tengo ninguna queja a mi tb me gusta y lucho como puedo o creo.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
Un cabecilla de las Brigadas dirigió la agresión a 2 periodistas

• Los informadores fueron golpeados fuera del campo tras el Espanyol-Levante



EL PERIÓDICO
BARCELONA

David Riera, conocido como Rocker entre sus amigos, fue el líder de las Brigadas Blanquiazules, la peña ultraderechista del Espanyol, que dirigió el domingo por la noche la agresión a dos periodistas del diario Blanc i Blau, cuando éstos se dirigían al aparcamiento externo, sin iluminación y desprotegido, donde los informadores deben dejar sus coches ante la prohibición de poder estacionar en el interior del estadio Lluís Companys. Una fotografía del agresor, en el Bernabéu, donde se le veía increpando a Kameni por ser negro y rodeado de Ultrasur, fue el desencadenante del apaleamiento.
También participó otro dirigente del grupo neonazi, que se llama Fernando San Mamés, y a quien todos conocen como Freddy. Sólo la mediación de Sebas, el dirigente moderado del grupo, impidió males mayores. Josep Sánchez y Jordi Sibina, editor y redactor jefe de fotografía del rotativo, fueron las víctimas, que sufrieron diversas contusiones en varias partes del cuerpo. Sánchez debió acudir al servicio de urgencias del hospital de Bellvitge debido a los dolores en una pierna. "Afortunadamente, sólo fueron contusiones, pero pasamos miedo. Nos tiraron al suelo, nos golpearon y nos dieron un montón de patadas", comentó ayer Sánchez a este diario.

INSULTOS HABITUALES
La agresión del domingo fue la más grave sufrida por informadores en las inmediaciones del estadio. Los periodistas deben aparcar en unas plazas ubicadas en el lugar donde el grupo neonazi bebe alcohol antes y después de los partidos. En anteriores ocasiones, las Brigadas Blanquiazules se conformaban con insultar a los periodistas, que siempre intentan salir en grupo, temerosos de alguna acción airada de la peña radical.
El domingo acudieron a Montjuïc un centenar de brigadas. Éstos por primera vez evitaron insultar a los jugadores negros del equipo rival, o incluso a Kameni, tras haber prometido al consejo de administración un buen comportamiento en el estadio. Sin embargo, volvieron a exhibir banderas españolas con el escudo anticonstitucional, lo que está prohibido por la ley.

CONDENA DEL CLUB
El consejo de administración se reunió ayer con carácter de urgencia y emitió una nota en la que lamentó la agresión, tal como hicieron la federación de peñas y la plantilla. El club prometió personarse como acusación particular una vez se realice la pertinente denuncia. También anunció que no podía expulsar a los sospechosos como miembros de la entidad, ya que no son socios del Espanyol, pero gestionará delante de la Comisión Antiviolencia la prohibición de la entrada a los estadios de los agresores. La Comisión les podría imponer una fuerte multa económica.
Este año, las Brigadas Blanquiazules han radicalizado su comportamiento. Con la visita del Barça causaron diversos destrozos e insultaron la memoria del presidente Lluís Companys, que da nombre al estadio. Desde entonces han protagonizado otras fechorías xenófobas. El grupo ha amenazado y agredido a socios del Espanyol en varios desplazamientos. En este sentido, el club no piensa facilitarles entradas para el próximo partido en Vila-real.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
f055mh02.jpg
Aquí està la foto citada
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
Esta fotografía del estadio Santiago Bernabéu, en la que se identifica a David Riera (con la camiseta blanquiazul) increpando a Kameni y rodeado de miembros de Ultras Sur, fue el desencadenante de la agresión. Foto: BLANC I BLAU
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
per a <ecce>: doncs a mi el vazquez montalban em sembla un cagallot. Putu comunista autoritari del psuc.VIU o mort. No m'agrada gens aquest partit, antic amagatall d'agents de Stalin, assassí de revolucionaris, viver de politicutxos tipus Piqué, Tura, etc...

Digues-me sectari, digues-me paranoic, però a mi el Montalban no m'agrada. M'és igual el que diguès o pensès.

PD: a mi també m'agrada el futbol però MAI passaré per alt que els estadis son el nou circ romà, l'opi per adormir la ment que les grans empreses administren a la societat.

BARÇA = NIKE I COCA-COLA,... I TV3 !!!

R.MADRID = ADIDAS I jokesé...

Això sí, visca el barça encara que perdi!


Siau
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
Doncs jo sóc de l'Espanyol, m'agrada el futbol de base i crec que compleix una funció social molt important. Només ens fixem en allò que venen els mass media. Pero i què passa amb els entrenadors d'equips modestos que s'en van a entrenar a les 11 de la nit perque els jugadors tenen altres feines. I la il·lusió dels nens petits. I els partits de costellada a Can Caralleu els diumenges a les 12 del migdia? I el divertit que és practicar aquests esport?

Està clar que als feixistes o grups minoritaris d'exaltats s'han d'erradicar. Pero no per això cal carregar contra el futbol en si mateix.

PD: per cert al palurdo aquest que es caga en el PSUC, assenya-lar-li que en Piqué i la Tura eren de Bandera Roja. Res a veure amb el PSUC, és més, foren gent amb un pensament juvenil bastant semblant al teu. I mira on estan ara...treballant pel "poble".
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
08 mar 2005
Pero resulta que yo soy fascista, ¿que pasa?, y me da asco que se politice el futbol, por fachas o por rogelios o separatas o centralistas. Yo voy a ver futbol, y punto. Me joden los celtarras y las Brigadas, sean amarillas o blanquiazules.
Y soy fascista por que me da la gana y soy libre de pensar lo que quiera, y creo mucho más en la libertad que vosotros.
SZALASI
DORIOT
BOMBACCI
MANUEL MATEO
NICASIO ALVAREZ
STRASSER
VIVA EL FASCIMSO DE IZQUIERDAS
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
10 mar 2005
la verdad se aprovecha cualquier incidente para cargar contra el Espanyol , siempre igual , y encima segúro que estos que hablan irán de víctimas dela sociedad catalan...el mundo al reves , dejad a los pericos en paz y no nos intenteis manipular....

Os daremos las gracias
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
11 mai 2005
muestra clara de la manipulación de la prensa izquierdista una vez mas.
a esos periodistas solo les dieron 1 bofetada(bien merecida por falsear la verdad en su diario),el parte medico no revela ninguna contusión porqe no la hubo,a eso le llaman brutal paliza???
una muestra mas de la manipulación de los medios para atacar el grupo ultra brigadas blanquiazules.
hace tiempo q tienen como objetivo la desaparición de brigadas por motivos políticos obviamente y ya no saben q inventarse para conseguirlo.
ARRIBA ESPAÑA SIEMPRE!!!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
01 jun 2005
la gent esta boixa no sap k al nostre club el pot costar car. menos mal k léspanyol va moltl bé!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
12 nov 2005
visca catalunya sense culés. Som un club, sense gran renom, pero la nostre fidelitat al magic espanyol no la te ningu
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
24 nov 2005
quiero que jueguen las mejores estrellas del mundo
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
11 gen 2006
Puta Espanyol!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
20 gen 2006
estem fins el kullons d'aquestes actituds!!! senyor Sanchez Llibre!! Atureu si us plau!!!! em fan vergonya!!!
visca l'espanyol //*//
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
23 gen 2006
Ja que ha sortit el tema del rascisme al camp de l'espanyol per part de les brigades blanquiazules vull remmarcar que vaig anar a veure l'espanyol-barça i tela marinera. Vem anari 4 colegas i feia respecte, tot el camp cridant com bojos insultant tant els jugadors del barça, els jugadors de l'espanyol i la mare que els va parir. No vaig veure ni un colé amb la bufanda perqué la veritat semblava que si algú s'enterava que erets del barça et matxecaben. Ens va tocar seure el costat de la gàbia de les Brigades BlaqnuiAzules i feien pena i fàstic, senyeres al costat de bàstiques i banderes imperialistes. Vaig sortir del camp de l'espanyol molt emprenyat.
AFICIÓ PERICA (espanyolista) us planyo teniu una afició majoritària que fa fàstic!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
23 gen 2006
Ell dia següent del partit va sortir a les notícies que després del partit havién apallissat a un parell de turistes japonesos per portar la bufanda del barça. sort que no les vam treure de la maleta.
Visca Catalunya sense fatxes!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
23 gen 2006
Ja que ha sortit el tema del rascisme al camp de l'espanyol per part de les brigades blanquiazules vull remmarcar que vaig anar a veure l'espanyol-barça i tela marinera. Vem anari 4 colegas i feia respecte, tot el camp cridant com bojos insultant tant els jugadors del barça, els jugadors de l'espanyol i la mare que els va parir. No vaig veure ni un colé amb la bufanda perqué la veritat semblava que si algú s'enterava que erets del barça et matxecaben. Ens va tocar seure el costat de la gàbia de les Brigades BlaqnuiAzules i feien pena i fàstic, senyeres al costat de bàstiques i banderes imperialistes. Vaig sortir del camp de l'espanyol molt emprenyat.
AFICIÓ PERICA (espanyolista) us planyo teniu una afició majoritària que fa fàstic!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
27 gen 2006
Fui socio del Español en la gran época de Sarrià ya hace tiempo y miembro de las Brigadas nunca jamas en la vida me he pegado con nadie por defender a mi equipo pero si agredieron a esos perrodistas bien hecho ,por que hay algunos ,sobretodo el burro ese republicano culé disfrazado, no sabes lo que significa Español es el nombre de nuestro pais no del tuyo anormal cambia de página y vete a la del bar$a.Adivina de quien me río cada vez que voy a montjuic de un tal companys que fusilaron en esas tierras.Arriba España!!!!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 feb 2006
k hi foten aki uns putos feixistes?
escoria aneu a unaltre part a molestar... feixistes de eskerres? tens lencefalograma pla subnormal....
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
01 mar 2006
Lo bonito del español es que los jugadores sean del pais...

ahora eso ya no es posible...

ACABEMOS CON LOS RACISTAS

VIVA ESPAÑA!!! VIVA RCD ESPAÑOL!!! VIVA LA CURVA!!!!

un saludo

cobreti
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 abr 2006
L'espanyol te el que es mereix, es normal que energuments d'extrema dreta siguin seguidors d'aquest club, un club que te l'honor cap allà els anys 20 de tenir la primera penya ultra i feixista del futbol a l'estat espanyol, los hibericos o alguna cosa així es deia i que eren membres de falange i que es dedicaven a apallissar seguidors del Barça per catalanistes i seperatistes.
Agrado o no l'espanyol i el Barça tenen el significat que tenen per la gent, i peti qui peti representen uns valors totalment oposats.
Almenys el Barça ha tingut els pebrots de fer fora els boixos nois...
També estic fart dels q diuen sempre q el futbol es incultura...el futbol es integració, es solidaritat, i en el cas culé com ho podrien ser altres clubs com el Celtic de Glasgow, el dinamo de Kiev en el seu temps, o el Livorno representen una manera de pensar, un poble oprimit, o una ideologia de lliberatat. Per això son més q un club.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 abr 2006
cules hijos de puta....al subnormal ese ke dice ke fue a montjuik y le daba miedo estar alli,pues ke se hubiera kedado en su casa....acaso en el campo nuevo los putos nois si ven a alguien con una bufanda del español no hacen nada??????estoy hasta la polla de estos cules dejarnos en paz hijos de puta mereceis la muerte,siempre jodiendonos,mas fascistas me parecen los ke muestran la puta bandera TERRA LLIURE para mi eso es fascismo,no por sentirse ESPAÑOL como kereis hacer ver vosotros tendriais ke jugar una liga aparte ya ke vosotros no sois españoles,estaria andorra ,bar$$a ,perpiñan,bilbao,etc......viva el español por muchos obstaculos ke nos pongan en medio
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 abr 2006
los brgadas puede ke tengan muchas cosas malas,pero cuando van a ver a su equipo se dejan la piel cuando ganan y cuando pierden animan hasta el final.no como los tribuneros ke solo saben ke silvar cuando ven una bandera española,si los tribuneros animasen la mitad ke anima el resto de la aficion estariamos en la champions.el español es un club ke si no estubiera en cataluña seria de los mejores clubs de europa,porke el español para ser un club de renombre solo necesita un pokito de apollo de su ciudad,pero claro como el español no vende.....o mejor dicho no han kerido ke venda.bueno ke aki estamos al pie del cañon el bar$$a podra tener mejores jugadores,mejor campo,mas copas pero la mejor y mas fiel aficion la tiene el español joderos cules de mierda
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 abr 2006
cules manipuladores,envidiosos,malholientes,guarros,desgraciados,sois tontisimos,pareceis tontos hablando catalan::: hol.la commmmmm ess.teu
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
15 abr 2006
Láltre dia, vam anar tota la familia a madrid a veure l´espanyol a la final de la copa. A les carpes pintaven la cara i con hi havia molta cua vam anar a passejar. Uns feixistes em van insultar per portar l´estel-lada i un es va avalançar a sobre per pegarme i em va estripar la bandera, sort de la meva familia i catalans aferrats a la nostra terra que es van possar pl mitg. Em fa vergonya q aquesta gent es consideri de l´espanyol, es un equip catalaaaaaaaaaaa!!!!
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
16 abr 2006
ya sera menos laia ya sera menos,laia eres una exagerada,aqui hay comentarios de gente metiendose con los pericos y tu venga a meter mas mierda sobre nosotros!!!!!!!!!!!!!!!si tu pones un ejemplo yo te voy a poner otro:
verdad ke hay en sitios ke no puedes ir aireando la bandera española por ke hay catalufos como tu ke te la pueden liar??????pues ya estas que coño haces tu en madrid con la puta bandera de independencia??????eres una provocadora,el español es un club catalan,pero que no se te olvide que tambien es muy español,pese a quien le pese.TRIBUNEROS COMO TU SOBRAN LAIA
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
16 abr 2006
EL ESPAÑOL GANO EL OTRO DIA LA COPA DEL REI,LA PUTA TV3 CADENA AUTONOMICA CATALANA,DESPUES DEL PARTIDO SOLO HIZO UN PEQUEÑO REPORTAGE DE APENAS 10 MINUTOS,PASCUAL MARAGALL NO ESTUBO EN NINGUN ACTO DE CELEBRACION DEL RCD.ESPAÑOL, JOAN CLOS ESTABA CON UNA CARA DE ASCO QUE NO SE AGUANTABA,EL AJUNTAMIENTO NO ENCENDIO LAS FUENTES DE MONJUIC CON LOS COLORES BLANQUIAZULES,VER QUE LA GENTE DE MADRID ES GENTE DE PUTA MADRE SUPER ABIERTA,KE ESTABA A FAVOR DEL ESPAÑOL KE NO TIENEN TANTO ODIO A CATALUÑA COMO VOSOTROS LE TENEIS A ESPAÑA,TODOS ESTOS DETALLES ESTAN HACIENDO QUE CADA DIA ME SIENTA MAS ESPAÑOL Y MENOS CATALAN
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
17 abr 2006
Luchemos por nuestra cultura, tradiciones y nuestra historia.

Blanco no solo la camiseta. Por una verdadera selección nacional.
Re: RCD Espanyol i la passivitat/complicitat contra el feixisme a les grades
18 abr 2006
visca ESPANYA y visca l'espanyol.
fora els fatxes com maragall,carod-rovira etc...
Sindicato Sindicat