Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : ecologia : especulació i okupació
construir=destruir : som planeta. ho anem a assumir?
28 feb 2005
construir_destruir2.jpg
construir=destruir : som planeta. ho anem a assumir?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: construir=destruir : som planeta. ho anem a assumir?
01 mar 2005
En algun moment sâha comparat la construcció de grans obres dâarquitectura i enginyeria modernes amb una gran empresa militar, pel grau de mobilització, coordinació, i necessitats dâabastament que comporten. âLa construcció de gratacels és allò que més sâapropa en temps de pau a la guerra.â? (escrivia un coronel nordamericà el 1928). Això també és cert si tenim en compte els seus múltiples efectes destructius.

En la seva activitat diària la construcció moderna recrea un clima violent. El caos diari de la ciutat en obres, la brutícia i el terrabastall, el martelleig de les màquines i les excavadores. També els grans vehicles pesats, els enderrocs, els transports i moviments de terres.
Aquesta activitat té també un gran nombre de baixes i damnificats, ja que és el sector laboral amb major sinistralitat , amb tres morts per dia a la Unió europea. A vegades, com en la construcció del metro del Carmel, aquesta guerra, no incruenta, provoca importants desastres.

Sobretot agredeix el medi ambient amb el terrible impacte del territori destruït, el sòl formigonat, o lâacumulació de residus i contaminació. Com en la guerra, la gent no coneix la finalitat última, o no sâatreveix a qüestionar-la. I encara que els generals tinguin les seves raons, a molts i moltes els envaeix la sensació de sense sentit i inutilitat. De moment, però, la majoria obeeix ordres.
Re: construir=destruir : som planeta. ho anem a assumir?
17 mai 2005
para "guerra en pau" que decía que "Com en la guerra, la gent no coneix la finalitat última, o no s’atreveix a qüestionar-la.";

pues yo creo que la finalidad última, esa incuestionable, es el dinero y el poder.
La droga más fuerte.
Pero... ¿cómo se puede ser tan ruin de hacer una guerra o destruir el medioambiente solo por dinero y poder?

Cómo dice un probervio indio:
Cuando hayaís cortado el último árbol, contaminado el último rio y pescado el último pez, os dareís cuenta de que el dinero no se puede comer

En realidad son unos pobres miserables infelices que no saben vivir porque sus ansias y sus ambiciones de más y más no les dejan vivir.
Seguro que no saben valorar los verdaderos detalles importantes de la vida!
Sindicat Terrassa