Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El Carmel i altres coses (denúncia)
28 feb 2005
L'Assemblea d'Intel·lectuals, Professionals i Artistes Catalans es va reunir, de manera extraordinària, el dia 25 de febrer per parlar de la situació creada al barri del Carmel. Després d'un debat molt viu, amb denúncies de situacions inadmissibles, es va acordar formar una comissió per redactar un document explicatiu i de denúncia i fer-ne una àmplia difusió.

Puc avançar, però, algunes de les idees clau del debat i que segurament sortiran en el document definitiu.

L'Assemblea fa constar, en primer lloc, la seva solidaritat amb els veïns afectats, i fins i tot amb tots els veïns del barri, i exigeix que els siguin solucionats els problemes i puguin tornar a viure tranquils al seu barri.

Però l'Assemblea creu que al Carmel ha passat una desgràcia que té molt a veure amb una manera de treballar en el camp de les obres públiques que no podem permetre que continuï.

Al voltant de les obres públiques s'ha anat teixint un entramat mafiós d'interessos, centrat en les empreses constructores, que privilegia descaradament el sector privat.

Les empreses consultores (les que redacten els projectes) estan dominades per les constructores, que les forcen a fer projectes poc concrets i detallats, que tinguin un marge d'interpretació. Això permet després fer parts complementàries, que encareixen el preu i augmenten el benefici.

L'empresa pública GISA no té estructura operativa, per tant no pot realitzar ella les obres públiques, i encarrega les obres a empreses privades, quasi sempre les mateixes, en una xarxa de subcontractacions entre elles. Fins a 10 empreses operaven al Carmel.

Aquest muntatge prové de l'administració convergent, però el Govern actual no ha estat capaç de trencar-lo, i cal exigir-li que ho faci, si vol tenir credibilitat. L'esquerra ha de ser més agosarada i tallar amb els mètodes corruptes de la dreta.

Els partits polítics estan divorciats de la ciutadania, no tenen una forta base militant, i han de buscar mètodes de finançament originals (irregulars), i podria ser que aquest element també hagués pesat en l'entramat teixit entorn de les obres públiques de Catalunya en les darreres dècades.

Pot ser que l'Assemblea decideixi constituir també una comissió per fer el seguiment de la Comissió d'Investigació parlamentària.

Encara que l'acord va ser esperar a la redacció i l'aprovació del document que es farà, crec que el tema «crema», ara mateix, i que les opinions expressades en aquella reunió cal que es comencin a divulgar, de manera provisional.

Antoni Ferret

http://llengcat.com/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Carmel i altres coses (denúncia)
28 feb 2005
Els sociates, ja s'ha vist, han tret les urpes a la defensiva i poca cosa mes, no sigui que els altres els treguin tots el draps bruts que ells tenen tambe...
Erc te les mans netes... per ballar una sardana o millor un ball de bastons.
Iniciativa fent la pau, no sigui que perdi la seva funcio de kumbaya del tripartit, que per aixo hi es.
i en Miralles.? ah, en Miralles... a les coses importants no el deixen sortir ni a la foto, no sigui que la cagui...

aixo si, avui ha hagut de sortir aquest diplodocus ultra anomenat Pujol i en tot el cinisme del mon dir que aqui no ha passat mai res, ah si, i que aixo perjudica l'imatge del pais, sempre se la sap aquesta, com que ell n'es el fuhrer absolut, venerat per els uns i per els altre...

quina merda de pais, Ferret, quina merda...

(i aquest es el seu gran canvi?, i per aixo calia "fer fora a la dreta"?, quina enganyifa tot plegat...)
Sindicato Sindicat