Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
Faig una crida a tota aquella persona que es consideri anarquista a fer un boicot actiu a la cnt i a la seva conducta anti-llibertària.
Des de fa anys que la cnt està jugant a dos bandes, per un costat està enquistada en un autisme crònic que l´està enfonsant cada dia en la marginalitat més absoluta, i per un altre juga el paper de l´oportunisme autoapuntant-se medalles en diverses lluites socials. Un clar exemple d´això és la clara instrumentalització que en fa del moviment okupa al qual pertanyo, qualsevol persona mínimament ficada al moviment sap que la cnt allà no hi pinta res, no hi té cap presència, el moviment okupa no té res a veure amb l´estructura i el pensament tancat de la cnt.
La cnt el que ha de fer és adornar-se de que és absurd intentar mantenir unes sigles, per molt històriques que siguin, i estar sacrificant amb aixó una mínima unitat d´acció de tot el moviment llibertari, creant fortes tensions en el si de moviment, que ens podreim estalviar perfectament si trenquessim els murs de sectarisme que ens imposa el dogmatisme de la cnt.
No hauria de tenir res d´estrany que anarquistes col.laboressin amb diversos moviments ecologistes, veïnals, amb altres persones i moviments revolucionaris com poden ser els independentistes d´esquerres, els comunistes revolucionaris...etc, només així es fa la revolució i no tancant-se en un xiringuito de 4 il.luminats com és la cnt actualment.
Per un moviment llibertari obert, dinàmic i solidari!!!
Contra el sectarisme!!
Anarquisme SI!!
cnt NO!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
Peró si la CNT dius ke és un xiringuito de 4 il.luminats deixa ke caigui pel seu propi pes.
Okupació i resistència!!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
Dogmatisme? SEctarisme?... home..si expliques algo en concret...potsert tens raó o no...però llegit així és como si llegisis una noticia que diguès:

"Acrata és tonto del cul, no es dutxa, és antipàtic, i vull fer una crida per que tothom l'escopi quan el vegi pel carrer"


Oi que no té gaire sentit?

Salut
Si es marginal, a mi em sembla molt bé.
15 feb 2005
Tal com està la situació, la marginalitat es una opció completament digna i per tant si s'acusa a la CNT de ser "marginal" trovo que es molt bona cosa aquesta de ser "marginal".

Fixem-nos tota la manca de "marginalitat" que han agafat temes com els Forums Socials, convertits en escaparats del márketing reformista burges, i veurem que la petició de "relevància" que es fa es completament burgesa.

La marginalitat es la unica via posible per travessar desert ideológic domintat pel contrapensament petitburgés i el OPUS Dei.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
de acuerdo con ácrata, yo estoy cansado de iluminados que me quieren dar clases de anarquismo, como si cnt fuese la única organización que tiene la patente para decir qienes somos anarcos o no lo somos, hay que recordarles, que no son portadores de ninguna razón divina (yo por lo menos me considero ateo)por lo tanto no soy porador de ninguna verdad eterna
Salud y anarquia
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
acrata no has descobert res, tots sabem com funciona la cnt actualment i quin és el seu "anarquisme", així com els seus marcs d´actuació i la seva contribució a la cultura popular
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
Hola,

Voldria que argumentéssis millor la teva crítica, si us plau. Jo sóc de la CNT, però no de BCN. No conec els vostres problemes, ciutadants de la capital.

Jo ho tinc molt clar. Jo sóc llibertari, i sóc afiliat a la CNT. Però no penso que la CNT sigui una organització anarquista, per molt que alguna gent segueixi pensant que ho és, és i ha estat sempre una organització anarcosindicalista, amb les contradiccions inherents que això comporta (reformisme-revolució). Però és una eina que jo considero útil al món laboral, i que en el futur l'anarconsindicalisme aportarà molt a la lluita contra la precarietat.

Jo, com a llibertari, participo de moviments llibertaris específics. Jo m'organitzo en un col·lectiu del meu poble: l'Assemblea Llibertària. I no tinc problema en col·laborar amb altres col·lectius com els que esmentes, mentre amb ells es pugui treballar seriosament. I malauradament no sempre és així.

La CNT de Catalunya arrossega una sèrie d'estigmes i problemes, és ben cert. Però jo no sóc del parer que aquests s'arreglen sols. Jo he optat per entrar a formar-hi part, entenent que per a mi l'anarcosindicalisme és encara vàlid, i intento aportar el meu granet de sorra per a millorar la CNT.

I bé, per últim m'agradaria comentar-te que jo no considero el moviment okupa un moviment anarquista. Així que no acabo d'entendre ben bé a on vols anar a parar amb el teu text.

Potser valdria la pena que ens expliquéssis millor que has pretés transmètre i així poder establir un diàleg més constructiu entre tothom.

Molta salut.
Re: Un anarquista fart del ESPANYOLISME de la maleïda cnt
15 feb 2005
1º)Si hi han 2 o 3 CNT´s a catalunya,per alguna cosa es...

2º)Jo conec mes ex-CNTerus que no pas militants...i aixos es per k es dediken a cremar militants ilusionats amb les seves palles mentals....i creiense encara vanguarda del moviment i parlant de la FAi com si fos la gran conxorxa clandestina que en qualsevol moment comensara la insurreccio armada...
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
15 feb 2005
Simplement he dit ke la cnt no està a l´alçada de les circumstàncies, del moment, i ke el millor favor ke ens pot fer a totes les llibertàries és desaparèixer.
Ja sé ke el moviment okupa no és un moviment anarquista, és un moviment pel dret a una vivenda digne i a una altra manera de viure en tots els àmbits, i aquí hi conflueixen persones i col.lectius de tota mena, àcrates, anarkoindependentistes, comunistes, comunistes-independentistes, ecologistes radicals, naturalistes i tots els ismes ke vulgueu, i akesta és la grandesa del moviment okupa a Catalunya (ke és el ke més conec) i això és precissament el ke no fa ni farà mai la cnt, treballar amb altre gent diferent a ells o elles, pel sol fet de no ser anarquistes, o de no ser anarquistes com ells proclamen que ha de ser una anarquista.
Ke passa amb els autònoms llibertaris, ke passa amb els independentistes llibertaris, que passa amb les llibertàries que no els hi agrada la manera de fer de la cnt?? doncs per la cnt tota aquesta gent, tot i sentir-se anarquistes tb, és com si ni existissin, i tot apropament humil a aquests sectors és pura coincidència.
Sortosament el moviment llibertari és molt més ric i molt més plural i desde fa molt i molt de temps, anys, fins i tot dècades, la cnt cada vegada hi pinta menys en el conjunt del moviment llibertari , almenys pel ke fa a Catalunya, però, per el ke sé al parlar amb companys d´altres llocs de l´estat, pasa el mateix a küasi tot arreu (madrid, País Basc, Galícia...), potser amb excepcions dignes com Saragossa o altres, però en general, la decadència de la cnt és ja irreversible, i l´autisme crònic del ke abans us parlava ha acabat sent la seva pitjor sentència.
Salut!!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
I la CGT? Perquè jo m'hi he afiliat i crec que serveix als seus objectius llibertaris.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
muy bien eso del movimiento okupa pero es que el movimiento okupa no hace nada en el tema trabajo ya que no digo todxs pero si la mayoria no trabajan o trabajan en curros precarios de pocas horas,no todx libertarix es okupa ni toda persona que tiene un pensamiento libertario se siente okupa ni se siente agusto en okupas ya que tambien hay muchisimx listo que van de algo y lo que buscan es hacer talleres y de mas pa sacar pasta y no currar,sin buscar una union verdadera,mucho oportunismo veo yo...
Tambien hay gente muy maja que se lo curra mucho pero en todos los sitios cuecen habas y no por eso se dice de que desaparezca unxs o otrxs...
(para criticar al vecinx primero hay que mirar dentro de casa)
sin buscar malos rollos salud.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Doncs vaja et dire q jo aquesta critica no l'he fet mai així en public però q en comparteixo tot el fons. Jo no soc ocupa però estic totalment d'acord q la CNT actua amb behemencia repsecte tota la resta de moviments socials, si participa en alguna companya col·lectiva es sota les seves premises i a la q aquesta s'allunya un milimetre de les seves premises en diu pestes.

La CNT es una organització marginal amb voluntat de ser-ho cada cop més, gens porosa, allunyada de la realitat, incapaç de renunciar a les seves sigles per cap causa superior. De fet podriem dir q l'organització es considera a si mateixa com un fi i no un mitja més.

Funciona com un partit politic, doncs la seva participacio en qualsevol moviment unitari sempre queda relegada a la capacitat de propagandar l'organització. Són tan incapaços a renunciar a unes sigles històriques en bé de la unitat i una lluita superior com ho poguera ser un partit politic.

A la CNT hi ha molt bona gent, i d'latra q la fotria al fons d'un sot. La seva voluntat sectaria es el q més em treu de quici, igual q la seva pedanteria: no es dirigeixen a la resta de moviments i organitzacions amb voluntat de dialeg sino amb voluntat de convenciment.

En serio no us enfadeu pq tot el q us diem són opinions de gent pròxima q sent allunyar-se per al vostra actitud. La vostra organització si us hi fixeu bé lluny de creixer es fa petita, les assemblees s'escindeixen, i sense entrar en gaires detallas els de dintre ja sabreu de q va.

Per ultim dir al de sobre q potser els ocupes no fa molt en el camp laboral però i la CNT? Ara fa rato q no veig cap campanya q no sigui la de l'1 de maig! PEl demes feu en general el mateix q qualsevol sindicat minoritari: defensar els drets dels vostres afiliats i alguna gent proxima q no n'és! Que hi ha d'extraordinari en això? Es la feina d'un sindicat sociopolitic!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
LA CGT es un sindicat q rep subvencions i pacta amb els sindicats majoritaris en contra de les lluits socials en la major part d'ocasions. No es q la CGT no sigui anarquista, el q passa es q nio tan sols es revolucionaria d'esquerres es un xiringuito de 4 aprofitats capitalistes q volen viure de les subvencions!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
El sindicalisme llibertari es impossible a un entorn burges i petitburges. L'autogestió es possible únicament dins una fase revolucionària, es per això que la CNT no pot fer-se "gran" en aquests moments dominants pel contrapensament cristià, el reformisme i l'esperit petit burgés. A molts ja els hi agradaria que acabés per desaparèixer, encara que fós pels seus propis errors.....
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Hola,

Bé. A mi em sembla fantàstic que uns i altres us trenqueu el cap. Però si us plau, no parleu de Catalunya. Catalunya no és Barcelona i sempre acaba passant igual... que jo no us entenc. Jo sóc de comarques més d'interior on tenim una vida un tant diferent, no conec la FL de CNT de BCN, només conec una mica als desfederats. Per tant se'm fa extrany quan parleu de la CNT com a CNT.

D'entrada haurieu d'entendre que la CNT és federal i per tant els de BCN haurieu de parlar de la FL de CNT, els de Cornella de la FL de Cornellà, etc.

El que diu que la CGT és una colla de 4 aprofitats, doncs home... amb totes les nostres diferències, la CGT té FFLL de tot tipus i per desgràcia a la meva comarca la CGT quasi ni existeix. Però sí que hi ha llocs on la CGT és digne de respecte.

No se... jo ja no se pq acavo entrant sempre en aquests debats si sempre passa igual.
La CNT no és anarquista, per molt que afiliats/des seves vulguin vendre la moto. No em cansaré mai de dir-ho...

Salut.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
LA CNT FA FÀSTIC!!
SALUT I ANARKIA!!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
CNT autodissolució JA!!!
Tot en benefici de l´anarkisme!!
Feu pudor a abadía de Montserrat!
16 feb 2005
Jipis, güaltrapes i ninyatos a la foguera!

Visca la lluita de la classe obrera!

Mori la patronal i la burguessia!

Visca la CNT!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Per començar mai m'he considerat anarquista però soc afiliada. La CNT és un sindicat, que es direfencia dels altres en el fet que te com a premisa no vendre's a les lleis burgeses. No sé perquè cony vos molesta tant.
Tampoc no sé que pinta el moviment ocupa i perquè critiquen a CNT; quan una gran majoria del moviment ocupa no són llibertaris (sols s'ho fan dir) i sols fan que aprofitar-se dels demes.
Estic amb la companya o company que remarcat que la CNT de Bcn no és la CNT, és sols la de BCn i ja s'aclariran ells sols, però que no ens posin al mateix sac
Per acabar, deixeu la CNT tranquila, que es miugui sola si vol. Però la CNT aviat farà 100 anys i si certament es diue revolucionaris o revolucionàries, deurieu llegir una mica per conèixer el que va aconseguir la unitat obrera (sota la CNT)
Salut i revolta
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
ja coneixem bé el que van aconseguir els de la CNT, ja
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Això que dieu de la CNT és molt cert, però sembla (ho dic des de fora, però amb coneixement de causa) que s'estan fent passos des d'ambdues CNT's per sortir del seu ghetto particular i treballar amb la resta del moviment llibertari (o del que en queda). Y hasta aquí puedo leer. Igual va y resulta que, una vez apartados los compañeros que no pueden tragarse y que se pegarían si pudiesen por temas personales, sí hay futuro con las CNT's...
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Els primers sectaris, tancats, falsos i dogmàtics son els dits "independentistes" d'esquerres. Fan ferum a finançament convergent o esquerrarepublicanós.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
El moviment okupa és també una forma d'autodenominar un conjunt de inmadurs hippys procedents de la burgesia acomodada catalana. Diuen portar un món de felicitat a dintre, que prediquen als cuatre vents. I el que porten és un món tancat a la resta de la societat, un ghetto més. Només cal veure com son les cases okupades de BCN, Catalunya i resta d'Espanya: centres tancats i antipúblics.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Ui siiiiiiiiii, quinn futur... un sindciat amb 200 militants on curren una tercera part, si arriba.... ja! si només hi han borrachos de la transició i quatre punkis jovenetes i/o friquis que es pensen que viuen al '36.
Je, je... l'anarcosindicalisme es fa a des dels llocs de treball i no des dels bars!!!!!!!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
No sóc anarquista, ni de la CNT, ni ho seré mai. Pero almenys aquests llegeixen i venen llibres en una tenda pública en la qual pots entrar a llegir. Millor això que no anar de radicaloide amb vestimentes radicals i cara de mala llet tot el dia. Es pot tenir un pensament molt més radical i altenatiu portant corbata i treballant molt dignament en una empresa, tot defensant els teus drets. O netejant els carrers que gent amb una actitud suposadament radical embruten amb les seves cerveses i bongos.
feu pena!
16 feb 2005
Desde que han tancat les escoles els antiobrers s'han animat a publicar respostes...aixó sembla un xat per menors d'edat!
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
no voy a entrar en este debate como un iluminado.

No soy de la CNT, me considero un poco anarquista y soy okupa (por necesidad, no por ganas, que ya estoy cansada).

Lo único que quiero decir es que estoy cansada de que la gente generalize en los debates o en los foros.

Dentro de la CNT (me imagino) que habrá gente que se lo curra y gente que vive del 36 (por cierto, un poco de memoria histórica nunca viene mal a nadie).

Puedo compartir alguna crítica, desde fuera claro está, hacia la CNT, pero lo que no entiendo es que pongais de ejemplo otras cosas. Lo que le pasa a la cnt, le pasa al movimiento libertario en general.

Es cierto que habrá okupas que dejen mucho que desear (y los hay), pero decir que todas las okupas son iguales me parece muy fuerte y me parece que se está usando el mismo lenguaje derechón de las políticas.

Hay okupas que okupan por necesidad, otras okupan por hacerse un centro social, otras por saber que es eso, y seguramente que hay algunas que okupan por pasar el rato e ir de radicales.

Pero también hay okupas (muchas) que funcionan bien, que funcionan de manera asamblearia y libertaria.

En el mundo libertario ya hace tiempo que hay un problema: QUE LA GENTE MUEVE UN DEDO, y de eso no tiene la culpa ni la CNT ni los las okupas
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
evidentemente quise decir que la gente no mueve un dedo.

Y ya de paso decir que creo que la cgt tampoco tiene ninguna culpa de lo que le pasa al mundo libertario
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
La gente no mueve nunca un dedo por los demás. Eso sí: se dicen comunistas o anarquistas a si mismos con una celeridad de espanto. Y lo proclaman desde la universidad, desde un despacho lleno de posters, mientras los que sí luchamos estemos quizás modestamente estudiando e intentando comprender bien el mundo, para una vez localizados sus vicios cambiarlo en lo que podamos.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Chema l'has clavat, m'has tret el comentari de la boca, en el dia a dia ens veurem i allà sabrem si som o no som el que diem dir. Lluita i coherència i sobretot molt de respecte entre moviments i menys generalitzacions barates a col·lectius que apleguen en molts casos milers de persones i per tant milers d'individus diferents.

L'anarquisme l'estem construint ara, aquí mateix i a molts llocs alhora, però hem de coneixer el passat per entendre el present i poder-nos plantejar com fer nostre el futur: memòria històrica i lluita constant. El passat mai ha de ser una llosa que ens esclafi sino una base sobre la que prosperar i en aquest passat la CNT té un paper primordial per entendre l'herència llibertària, i és en el nostre present en el que l'hem de tenir en compte com un moviment revolucionari més, ni l'unic ni el millor, com cap, un més i si algú no li agrada que no en formi part i punt. Per molt que estigui d'acord amb alguns comentaris sobre un cert aillament actual de la CNT, aquesta em mereix el suficient respecte pel que significa com per no començar a demanar disolucions i tonteries. Seran els militants de la CNT els que decidiran cap a on volen anar, en tot cas molta sort i ens veiem al camí.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
Menys mal que ha sortit gent que pensa les coses abans de dir-les. Celebro que es produeixi un debat d'aquest tipus, ja que no només des de fora de la CNT es veu com a Catalunya aquesta ha esdevingut força marginal en alguns llocs.

Tanmateix, voldria comentar que el moviment llibertari en general està molt fragmentat i barallat.
Un moviment llibertari que englobi diferents lluites socials, polítiques i ecològiques des de perspectives anarquistes és el que falta. Falta debat llibertari.

Els pocs col·lectius que construeixen, són pocs i molt allunyats geogràficament entre sí. I, malauradament, on s'accentúa aquest fet és a Barcelona.

Jo tinc la impressió que si vas cap a l'interior els col·lectius i organitzacions llibertàries que vas troban tenen una mentalitat més oberta i més constructiva.

Salut.
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
16 feb 2005
me gustaria saber por que mierda se mete a la cgt en todo esto, no será que hay interasados en liarla y cambiar el debate?
Coerencia y respecto compañeros, tanto para cnt como cgt y a todas las tendencias libertarias.
Si no nos escuchamos sin discutirno no tenemos futuro.
Libertad y anarquia
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
17 feb 2005
alguien sabe si existe la cnt en tarragona, porque veo que de tanto en tanto aparecen carteles, que tienen una web pero nunca me han contestado a los mails que les envio.
o es que son una aparicion divina los carteles, las pegatas que salen por las paredes de tarragona
Re: Un anarquista fart del sectarisme de la maleïda cnt
24 nov 2005
Per la meva experiencia en la CNT, quelcom puc dir que ja no s'hagi dit, a part, és clar, que per a ser anarquista no cal la cnt, sino un somriure als llavis. La Fai ho som tots!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more