Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal
Cartells contra la constitució europea.
12 feb 2005
No Constitucion europea01.jpg
No Constitucion europea02.jpg
10 coses que TU pots fer pel NO

1 Atreveix-te a actuar pel teu compte
La societat està formada per persones com tu, totes amb els mateixos drets, específicament el d'opinar i influir en les decisions col·lectives. Si no pots fer-ho mitjançant un grup o entitat al qual pertanys, fes-ho pel teu compte, pren la iniciativa i organitza accions en col·laboració amb altres persones que pensin com tu o individualment. No actuar es donar el poder als altres.

2 Divulga els teus arguments entre els companys de feina, d'escola, els veïns…
Vivim envoltats d'altres persones, algunes potser sols reben la influència dels mitjans de comunicació que reflecteixen sovint l'opinió de grups poderosos, més que la de la societat en general. No permetis que aquesta sigui l'única font d'informació que tinguin. Parla, discuteix, defensa i divulga la teva opinió.

3 Construeix un argumentari personalitzat
Tots som diferents en capacitats, cultura i maneres de fer. La veritable llibertat consisteix en poder actuar segons aquestes diferències. Argumenta amb els punts que tu creguis més importants, amb els que més sàpigues convèncer els altres, amb els més adequats a l'entorn social on vius.

4 Incideix en els temes en que tinguis més capacitat
Aprofita les experiències i coneixements personals, explica la incidència del Tractat Constitucional en els camps on ets especialista, posa-hi passió, però també la serenor i els coneixements de qui ha estudiat el tema o algun dels seus aspectes.

5 Aprofita la feina que altres estan fent a la Campanya
Molta gent treballa per aquesta campanya. Alguns han escrit els seus arguments en llibres o pàgines web. En elles trobaràs molt material per recolzar els teus arguments, material que també pots copiar i fer conèixer al teu entorn.

6 Utilitza els recursos de la campanya
Una sèrie de persones treballen per aquesta campanya, a la web hi podràs trobar materials que t'ajudaran. Si vols organitzar algun acte, la campanya treballarà per ajudar-te: per acabar de convèncer a una entitat d'organitzar quelcom, per trobar oradors o per fer-te arribar llibres, cartells i altres materials.

7 Per exemple, els díptics de la campanya
Específicament, la campanya a editat uns díptics on s'expliquen els motius del NO. Demana'n i reparteix-los: per les bústies, als mercats, als transports públics, als espectacles. La gent és receptiva, repartir els díptics et donarà la possibilitat de parlar del tema amb moltes altres persones.


8 Empra les noves tecnologies; missatges SMS, correus electrònics…
No tot és la paraula, tots coneixem les possibilitats de mobilització que ofereixen els missatges de telèfons mòbils o els correus electrònics. Emprem-los, especialment els dies just abans de la consulta.

9 Multiplica't: anima a altres persones a incorporar-se a la difusió del NO
Cada amic convençut per actuar en la campanya, duplica la nostra força individual. Dues persones en poden animar a treballar dues més, aquestes quatre es poden convertir en vuit… un efecte multiplicador capaç de mobilitzar una gran part de la societat activa del nostre país. Multipliquem el nostre esforç.

10 Creu en l'eficàcia del que estàs fent
L'objectiu de la campanya és obtenir el més gran nombre possible de NO. Cada NO aconseguit a casa nostra és una petita victòria que deslegitima tot un procés que s'ha desenvolupat quasi d'amagat del Poble i de les seves aspiracions i necessitats. La feina feta no serà mai en va, a part dels objectius polítics concrets de la consulta, sempre restarà la feina feta a favor del País i de la democràcia de base, una feina que donarà fruits en molts altres esdeveniments futurs.
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more