Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
20 F? abstenció
11 feb 2005
La Constitució europea, des d'una optica llibertaria

CNT Igualada (Barcelona)

Mentre s'estava preparant l'entrada d'Espanya i Portugal a la Comunitat Econòmica Europea (CEE), nasqué un moviment d'oposició, que considerava aquest pas ser un objectiu clarament mercantilista i que s'oferia com la segona revolució industrial del progrés econòmic.
La CEE, avui anomenada Unió Europea (UE), ha redactat una Constitució per poder tenir ben lligats els seus propòsits.
Avui, a la Europa del Capital i la Guerra, torna a sorgir aquest moviment, que abans deia NO a l'entrada a la Europa del Capital i que no aconsegueix portar al carrer l'evidència i les arrels d'aquests propòsits.
Fem un repàs, la UE neix com una espècie de Societat Limitada d'Estats, que adopten mesures proteccionistes respecte a la competència econòmica extra-europea, però anti-proteccionista de fronteres endins. Les propostes socioeconòmiques i medioambientals que varen ser valorades positivament per aquest moviment, s'han quedat en paper mullat. Les institucions que podrien protegir als seus ciutadans d'un Estat del seu propi Estat no han servit per a molt, veiem el cas Batasuna. Els organismes de protecció medioambiental, s'han convertit en mers aparells consultius, per ara trobar-se en que la normativa no ha estat transposada a la realitat jurídica de cada Estat.
A partir del 2006 s'aniran acabant gran part de les subvencions que anaven destinades per convertir-nos en un país del segle XXI i no s'han creat les infrastructures suficients, però això sí, s'acabat amb sectors productius tradicionals i s'ha fomentat la despoblació rural, per convertir-se en enormes parcs temàtics. Però no tot a sigut inútil, ja es mostren eficaços els comissaris econòmics europeus, a l'hora de disgregar el sector naval o desmantellar molta part del teixit productiu, per traslladar-lo a llocs més beneficiosos pel Capital.
També no els hi ha costat gaire, doblegar-se davant les exigències de les multinacionals de l'agricultura transgènica, a l'hora de permetre el cultiu i comercialització d'aliments que poden ser agressius en molts aspectes. També s'han destacat per legislar sobre patents per què tot tingui amo i preu. D'exemples n'hi han molts per demostrar la capacitat d'aquesta élite política europea que vol deixar-nos en pilotes.
I ara la Constitució ja està redactada, aprovada i aplicada des de fa temps. Només els hi cal saber quina percepció en te la ciutadania, si està "al lloro" o encara està badant i per això la faran votar a través d'un referèndum simbòlic. Uns demanen el SI, els altres el NO.
Només ens cal dir, que la Història Social i Política ha demostrat, què:
Totes les Constitucions Burgeses son una farsa. I què
la Desobediència Civil és la nostra única força.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
la CNT ha parlat
Diles que NO
11 feb 2005
Constitució Europea?

"Diles que NO...

pero diles que NO"

en les seves urnes, en les seves estadístiques....

PS. L'abstenció, si no és militant, no compta per a res. Tal i com van les coses, jo penso dir NO (sense manies), perquè és l'opció que crec que els fa més mal.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
Estic totalment d'acord amb l'anàlisi del company d'igualada. No obstant, no trobo la relació entre l'escrit i el títol. Aquesta Europa neoliberal que pretén afiançar-se política, económica i militarment amb aquesta constitució ha de ser atacada amb tots els mitjans que avuí tenim al nostre abast, això inclou, al meu entendre, intentar aconseguir un alt porcentatge de vot negatiu a aquest referèndum farsa (recordem que només és un referèndum consultiu i recordem que el porcentatge de gent que asegura conèixer el contingut del tractat és mínim). Evidentment, això no vol dir deixar de banda la lluita que realment conta, és a dir, la del carrer i el poble. Una abraçada a tots aquells que continuen amb la lluita contra el capital i per la justícia social. Salut.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
Cada abstenció és un Sí, t'abstens perquè ja t'està bé el tractat, no cal ni preguntar que en penses de tan com t'agrada.

Un NO és portar al seu terreny, les urnes, els clams del carrer contra el capital i l'opressió dels pobles.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
L'abstenció es comptabilitzarà, no com una protesta, sinó com un passotisme a l'hora d'anar a votar!

Cal deixar clar que no ens agrada anant a votar un NO!
Abstenció activa: i tan que si!
11 feb 2005
és más sencillo de lo que parece...
Yo, no pienso ir a votar...que se voten ellos solitos... pero eso no significa que haya que quedarse en casa durmiendo. Significa que si de verdad queremos parar al capital asesino debemos organizarnos de una forma que nos permita hacer cambios en la relidad. Pues bien, el voto ni incide ni cambia ni nada de nada... prolonga la farsa de la democracia parlamentaria.
Si queremos incidir en la relidad lo que hay que hacer es organizarse en los puestos de trabajo, desmontar el aparato amarillista que nos vende y traiciona. Y esto solo se puede hacer si nos organizamos cuestionando el funcionamiento de los burócratas de los sindicatos amarillos. El capitalismo se desarrolla desde allí (es un proceso económico) y nosotros insistimos en hacer manis que no conducen a nada.
Abstención activa quiere decir(tal como yo lo entiendo y propago):
No vayas a votar, organízate en el sindicato.
Y hoy por hoy el único sindicato que responde a las aspiraciones de la clase trabajadora para su emanciapación como tal es la CNT-AIT. Con sus virtudes y defectos.
¿queremos parar una guerra? HUELGA GENERAL
¿queremos un SMI digno? HUELGA GENERAL
¿queremos pensiones dignas`para l@s abuel@s? HUELGA GENERAL

Pero eso solo se puede hacer con una clase obrera ORGANIZADA Y CONSCIENTE. No vale con juntarse en gupos de amiguetes y pegar carteles en el barrio.
Hay que extender la conciencia de clase trabajadora y la concienca de la necesidad de organizarse para defendernos de las agresiones de la patronal y sus amigos del gobierno y las diversas oposiciones.Y no olvidemos que esta cionstitución (como todas las demás, como las leyes, etc) es obra de la patronal y sus secuaces.

Yo no voto, me organizo en el sindicato.
Salud a tod@s
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
jo voto NO i m'organitzo al sindicat i a l'ateneu
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
No m'estranya que després a les eleccions de partits la gent se n'enrigui dels abstencionistes, no m'estranya que tot el que intentem explicar per convencer a la gent de que tots els partits són iguals, de que els legitimem amb el nostre vot i de tots els raonaments lògics a partir d'ara sonin a pitorreo. Esteu destrossant el sentit de l'abstencionisme legitim a les eleccions a partits amb el vostre simplisme que no arriba a entendre que ara no és el mateix moment ni la mateixa situació, que ara tens una oportunitat per dir-los NO a la cara, si existís una papereta que servís per dir No a tots els partits a les eleccions jo la votaria sens dubte. Si existís una papereta que digués que No vull eleccions jo la votaria, i per aixcò no m'estaria saltant cap principi, ara existeix una forma de dir que No volem constitució i alguns confonent la gimnàstica amb la magnesia es pensen que allò de l'abstencionsime és dogma de fe. Realment crec que hi ha algú que ho fa volent per desmobilitzar a possibles votants del NO, però el que més em sorprèn és gent que es declara anarquista i ha caigut en aquesta trampa, jo també sóc abstencionista, també m'abstinc de votar partits, però ara tinc claríssim que no és el mateix i que haig de votar un No enorme a la seva constitució, i el que m'estranya és que d'altres persones abstencionistes usuals com jo no vulguin veure la diferència, de debò, no m'ho explico. Estic segur també que molts que es trenquen les mans cridant a l'abstenció aquí després aniran a votar. Però trobo realment trist aquest error de concepte del que és i no és abstenció activa, un zero per tots els abstencionsites si ens hem explicat tan malament.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
Pel lector; no és imcompatible organitzar-te en el sidicat i votar que NO.

El que trobo estrany dels teus sindicats tan ben organitzats és que quan hi ha una oportunitat de demostrar, emprant els mecanismes del poder que NO estem d'acord amb la militarització creixent, amb la submissió al capital i amb la desapacició dels pobles sense estat, digueu que és millor abstenir-se de reivindicar justícia i un món millor en una oportunitat com aquesta de fotre'ls l'evidència del seu error als nassos.

El 20 de febrer que es trobin un NO rotund dins dels seus canals de poder.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
ellos preguntan cuando quieren
ellos preguntan como quieren
ellos preguntan lo que quieren

nosotros no los hemos autorizado a ellos para que nos representen
nosotros no los hemos autorizado a ellos para que nos sometan a la pregunta que ellos quieren, cuando ellos quieren, como ellos quieren...

Completamente de acuerdo con los compañeros de CNT-AIT Igualada: ABSTENCION ACTIVA
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
L'abstenció activa no ens portarà enlloc, perquè el gol ja ens l'hauran colat. Aquest referendum no és vinculant, és a dir, la constitució ja està aprobada, per tant al meu entendre la millor manera de deslegitimar-la a ella i a l'europa dels Estats i el Capital és que tota la gent q habitualment no votem, ja sigui pels nostres principis anarquistes o per la desconfiança envers aquests lladres, ara votem un NO rotund. Jo considero que la política està molt allunyada del ciutadà, qui s'ha convertit en una mercaderia productiva dins la ciutat, i aquestes consultes populars, si bé són fruit de la seva legislació que tans cops ens escanya, són oportunitats per demostrar la poca legitimitat de qui ens mana. Per tant jo aniré a votar i votaré un No, perquè tot i les militàncies, el 20 de febrer ha de ser un dia amb una lluita en un únic sentit, en una lluita pel NO, perquè l'elevat nombre d'abstenció que suposo hi haurà, no tindrà res a veure amb el pensament llibertari, sino més aviat amb el passotisme i l'apatia ja que no se'n podrà destriar els vots en aquest sentit. El major boicot que es pot fer, és posar-los en una siuació compromesa davant dels ulls d'aquells que normalment si voten, perquè no oblidem que aquí no canviarà res fins que no siguem una massa social àmplia ,variada i organitzada crítica amb la nostra organització social, en comptes de quatre joves que juguen a ser més radikals que ningú, reunint-se en lokals per al seu cercle d'amistats. S'ha de sortir al carrer, i s'ha de dir NO, NO i NO. Salut, revolta, Anarquia i Autogestió!
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
L'abstenció i el sí és fer el que ells volen.

La veritable anarquia serà que es trobin un NO majoritari als seus tractats dictats per servir als interessos del capital.
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
ERC i IC votaran NO. Tingueu en compte què són aquesta gent. A la Cope un locutor també ha dit que votarà No.

Jo no votaré, m'abstindré. I, la veritat, és que no m'importa gaire el resultat. Guanyi el sí o el no, hi hagi molta o poca participació, el que està clar és que una societat que no aprengui a organitzar-se i a passar de l'agenda que ens dicta cada dia els polítics de torn, serà sempre una societat incapaça de lluitar per l'emancipació.

Anar contra l'Europa del capital i la guerra es demostra en el que fas cada dia. Votem o no als partits que aproven reformes laborals, organitzen Fòrums, expulsen immigrants de les esglésies, reprimeixen manifestants, apugen els transports públics més que l'IPC, creen filtres informatius perquè no sapiguem que ha passat realment al Carmelo?

És en el que fas cada dia on es demostra qui ets i si estàs en contra de l'Europa del Capital, no en eleccions i referèndums que ens organitzen per legitimar les seves decisions.

Companys i companyes, en aquest referèndum, com en tantes d'altres convocatòries polítiques, crec que ens hem d'abstenir d'anar a votar. Però feu el que feu, que en el fons tampoc no és tan important, l'important és el que fem cada dia.

Un diu que la CNT ha parlat i ens hem d'agenollar. En tot cas, les organitzacions llibertàries estan formades per persones i es prenen decisions assambleàriament. Cosa que no es pot dir de moltes d'altres organitzacions, que són màquines de caçar el vot polític potenciant tota mena de prejudicis de la població, i que tenen uns afiliats que repeteixen mecànicament el que diuen els de dalt.

Salut!
Re: 20 F? abstenció
11 feb 2005
I quan a la CNT assembleariament s'ha dit que el que s'ha de difondre és l'abstenció activa? Digue'm quan s'ha dit això? Sóc de la CNT i votaré No i em fa vergonya pensar que aquesta campanya abstencionista alguns la volen confondre amb anarquisme. No ens hem enterat de res.
Re: 20 F? abstenció
12 feb 2005
Crec que es millor dir el que pensem, tenim poques posibilitats de que surti majoritari el NO per la politització del referendum, però si no ho diem no podrem dir que ens hi vam negar. Tots a votar, es el nostre dret, jo penso utilitzarlo.
no
12 feb 2005
no means no
Re: 20 F? abstenció
13 feb 2005
No conozco NINGUN sindicato de CNT que se haya decantado por el "no"

Asambleariamente se ha decidido ABSTENCION ACTIVA en todos los sindicatos que se han pronunciado sobre el tema y podeis consultar en http://www.cnt.es y en las paginas de cada sindicato
( que recuerde ahora: FL de Madrid, Jaén, Tarragona, Igualada, etc etc etc)

Hay mucho cgetero haciendose pasar por cntista. Que no os tomen el pelo, ni ellos ni los organizadores de "referendums"

ABSTENCION ACTIVA
Re: 20 F? abstenció
13 feb 2005
at tens raó no conec cap sindicat de la CNT que s'hagi decantat pel NO, però això no vol dir que tots els sindicats accepten el que cinc o sis han dit sobre l'abstenció activa, de fet hi ha d'altres com la federació Catalunya-Balears que de fet ni es pronuncien pel No ni per l'abstenció activa, simplement com d'altres fan un anàlisi de la constitució europea des d'una visió llibertària i ni es possicionen per una cosa ni per una altra, o si no diguem on i quan. Així que deixa de parlar en nom de la CNT i deixa de dir que el que decideixen sis federacions va a missa, i per suposat deixa de considerar cgetero al que no pensa com tu, simplement perque només t'interesa veure una part del sindicat, oblidante que la CNT són moltes federacions i que de fet les que es decanten clarament per l'abstenció activa són minoria. El que és majoritari és el silenci de la gran majoria, un fet que em sembla nefast davant del que se'ns ve a sobre.Però deixa de tallar a tots els cenetistes pel patró que a tu t'interessa, t'asseguro que sóc de la CNT i votaré NO, i això no vol dir que pensi que tots faran com jo com tu si que creus.
Re: 20 F? abstenció
13 feb 2005
per favor però es que hi han alguns que semblen cures. Han de quadrar els seus principis a l'acció, i no al revés. Votar en un referendum NO a la CONSTITUCIÓ EUROPEA, no és el mateix, NO HO ES, que escollir a un buròcrata. I qui no ho entengui que s'en vagi a fer la catequesis
Re: 20 F? abstenció
14 feb 2005
gràcies CNT per iluminarme en aquestes hores de foscor i incertesa!
una mica més i m'enxampen els "cgeteros que es fan passar per cnetistes"

en fin, que els de CNT Jaén diguin el que vulguin, votaré NO
Re: 20 F? abstenció
14 feb 2005
Molt bé...és el mateix vot que els de democracia nacional...i que en Jimenez Losantos...molt bés, molt bé...
De que serveix votar NO a l'europa dels mercaders si a les vostres vides no us hi enfronteu a aquests mateixos mercaders (als vostres curros, per exemple...)
Re: 20 F? abstenció
14 feb 2005
i tu que saps llest/a "si a la meva vida m'hi enfronto"? el mateix et dic
Re: 20 F? abstenció
15 feb 2005
perquè si fessis algo positiu en la teva vida faries vagues, burro! aixó es lluitar i no enganxar adhesius als semàfors a la sortida de les escoles!
Més vagues i menys cuentos!
Re: 20 F? abstenció
15 feb 2005
em trenco de riure... suposo que tu tens el cervellet en vaga permanent
Re: 20 F? abstenció
15 feb 2005
ja que parleu tant d'abstenció activa, pq no boicotejeu activament el referendum? o això és massa "actiu"?
Re: 20 F? abstenció
15 feb 2005
i tu perquè no imposes un NO ,troç de ruc!Als Marxistes sempre s'els hi acaba veient la cara autoritaria... no teniu cap més argument que l'insult, la falsa acusació, etc...com es pot comprovar llegint totes les respostes a aquesta noticia..
¿Algú a vist algún missatge abstencionista insultant a una noticia de gent que demana el NO?
Donçs si provoqueu quina resposta espereu?
Ja ho deia el meu avi: "estos comunistas siempre jodiendo la marrana..."
Foteu el camp a llepar-li el cul als politics, i a fumar porros que és l'única que sabeu fer...
i quan acabaeu la carrereta universitaria ja tindreu batalletes que contar al jefe als sopars d'empresa: "Jo de jove era molt rebel!"
Re: 20 F? abstenció
15 feb 2005
tu en canvi li diràs al teu amo "jo de jove era un pallasso, com ara"

apa que et moqui la iaia
Re: 20 F? abstenció
16 feb 2005
L'abstenció em sembla la via més adient per deslegitimar aquest sistema. No cal insultar ningú, però, evidentment, hi ha mala fe en alguns comentaris que feu aquí sobre l'abstencionisme actiu que practiquem els anarquistes. Hi ha mala fe en la informació que doneu sobre el funcionament de la CNT i en el seu posicionament a l'hora de participar en aquestes històries electorals (al cap i a la fi, el posicionament dels seus afiliats, perquè en els sindicats de la CNT es fa, o s'hauria de fer, el que diuen els seus afiliats; cosa que no queda tan clar en d'altres organitzacions, que semblen més aviat estructures sense persones, simples màquines de la caça del vot).

Sobre el resultat del referèndum, tant és que surti una cosa o una altra. Suposo que és per això que nosaltres no anem donant la "barrila" a la gent amb campanyes de manipulació publicitària com les que molt practiquen fins i tot aquí (creant aquesta sensació que tots estem dins del vaixell del no). Crec que és correcte que els companys de la CNT anunciïn la seva posició en aquest mitjà, com ho han fet en aquesta notícia. No crec que la majoria dels seus afiliats perdin gaire temps a l'hora de dedicar-se, com feu vosaltres, a afegir sistemàticament comentaris a tots aquells que publiquen coses contràries al que pensen sobre el tema del referèndum.

L'abstenció activa, què seria? Segons el meu parer, lluitar cada dia contra tot allò que suposa l'Europa del Capital i la Guerra, i lluitar sense que ens importi l'etiqueta del partit que ens governi. Moure'ns cada dia contra la pujada dels transports públics més que l'IPC, contra la desinformació en el cas del Carmel...

Si no ho fem, si simplement ens dediquem a aquestes batalles electorals, que al cap i a la fi en res afecten a les nostres vides diàries (tot i que ens vulguin fer creure que votant decidim quelcom sobre la nostra vida), estarem sempre venuts, en mans d'una mania, un vici, un fanatisme o una superstició, que, en el fons, és el que són les votacions en aquesta societat.

Posem el cas de la gent d'IC. Diuen que volen el NO i, en canvi, en l'anterior època del PSOE van votar a favor de la penúltima reforma laboral. És això anar contra l'Europa del Capital? Què pot significa un esdeveniment electoral com aquest per a ells? Simplement, una manera de justificar o de fer veure que són d'esquerres.

Curiosament, aquesta gent que ens mana s'ha dividit entre els que demanaran el NO i el Sí, perquè crec que el que els interessa, sobretot, és que la gent vagi a votar, que mostri interès en tota aquesta merda de la construcció europea. Per què la construcció europea i no l'africana o la llatinoamericana?

Jo m'abstindré. L'abstenció tampoc no servirà per a res. L'únic que servirà per a quelcom és que hi hagi gent que lluiti en la vida quotidina contra les exigències del Capital, i que ho faci governi qui governi.

Ciao, i deixeu-vos d'insults, aprenents de Goëbels! (ep! em sembla que jo també he caigut en un insult!)
Re: 20 F? abstenció
19 feb 2005
la millor solucio la abstencio
Re: 20 F? abstenció
19 feb 2005
la millor solució pel capital, no Marianet el curt? no veus que et prefereixen a casa mirant el futbol que fent mal votont que NO?
Re: 20 F? abstenció
20 feb 2005
la millor solucio, la abstencio.
en primer lugar te pido disculpas por utilizar el idioma del imperio; el castilla, pero soc tan "curt" que "soc", analfabeto del catalan escrito, vale?.
escucha pues, si los que decidimos no votar somos complices del capital, porque los que nos gobiernan tienen tanto interes en que la ciudadania vote,porque tanto dinero y "esfuerzo" de unos y otros para que todos/as votemos?, hasta llegan a decir que lo que votemos es lo de menos, lo importante, es votar; vota y calla! añado yo,no?
sin duda alguna, no se puede ser tan simple, en reducirlo todo a votar si o votar no, incluso abstenerse, la cuestion es el dia a dia; poco apoco, "hacer frente" al sistema, organizarse al margen de el estado, principalmente por una cuestion "basica",porque nosotros/as los de abajo, nada tenemos quever con los de arriba, es o deberia de ser una cuestion "cultural"; si riete, "cultura" de asalariado/a, de obrea/o, que se une o nos unimos para resistir y defenderse o nos defendemos del capitalismo, que ahora toma "nuevas formas, nuevos nombres.
Ah!... sigue riendo dentro de tu urna.
disculpa mis "faltas" de ortogarfia.

P.D.
para mayor informacion, te dire, que el futbol no megusta, ni ningun otro deporte, ni tan siquiera el "alternativo"... ni els castellets, ni els rurals; nose si lo escrito bien, bueno tu ya me entientes vale?
Re: 20 F? abstenció
21 feb 2005
ei tranqui, ja ens entenem (cadascún en la seva llengua)

ja s'ha vist lo mooolt que volien els del ppsoe que la gent anès a votar

una cosa és el que s'ha de dir (Visca la democràcia!, anar a votar significa el summum la democràcia!, quanta + gent vagi a votar, millor per la democràcia!) i una altra cosa és el que hi ha: la democràcia és una paraula buida de contingut per ells, només que dues persones de quasi 40 milions haguéssin votat que SI a la constitució i la resta s'hagués abstingut, aquestes eleccions haguessin estat un "triomf per la democràcia"
Re: 20 F? abstenció
21 feb 2005
per cert, si no ho sentit malament per la radio, l'Acebes ha felicitat a tots els que han votat SI i als que s'han abstingut

enhorabona a tots/es!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more