Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
Salut, amor i xarxa: SAX 2005
24 gen 2005
Una sèrie de gent de diverses comarques estem ideant durant aquestes darreres setmanes una trobada eminentment pràctica orientada a compartir experiències, coneixements i cercar vincles d'amistat i col·laboració.

El proper 29 de Gener, a les 10, a l'edifici de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic farem la jornada SAX2005.

Li posem el nom de "Salut, Amor i Xarxa!" perquè creiem que resumeix prou bé l'esperit i objectius, i estem pensant fer-la en algun indret de la comarca d'Osona per allò de que l'amistat es cultiva encara millor si ho acompanya un porró i una fusta d'embotits per omplir algun budell.
En general l'orientació de la jornada és pràctica. Es volen tocar moltes coses, i per fer-ho, cal anar "al gra" per exposar cada tema amb pocs minuts i deixant espai per preguntes, però sense encallar-nos en debats. Això és el que es farà durant el matí a la Universitat de Vic. Els debats, millor amb el porró Smiling i en la tertúlia, i durant la tarda, com que estaríem en algun lloc "amb cobertura", segurament el Femer de Gurb, on farem tota mena de demostracions pràctiques sobre els enllaços de la zona d'Osona en funció de l'interés de cadascú.

PROGRAMA

Matí:
Lloc:

Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares. Com arribar-hi:

* Situació geogràfica
* Ubicació del campus
* Accessos
* Transports públics
* Coordenades i mapa (mapquest):

    Lat: 41.929983, Lon: 2.245460

Salut - Agafant embranzida

1. Antenes, potències d'emissió, aprofitament de l'espai radioelèctric. Com fer xarxa d'una forma responsable i respectuosa. Mataró.
2. Organització col·lectiva. S'han vist diversos models d'organització en les xarxes sensefils, des de ciutadanes sense organització des d'un punt de vista formal -Mataró, guifi.net-, a d'altres que s'han constituït en associacions -Sant Pol, Afinat, Igualada-, de municipals, o empreses -Arenys, Innovalocal-, o Cooperatives -Infoespai de Gràcia-. Que cadascú que vulgui ho expliqui molt breument perquè ho fa de cada manera i l'avantatge que li veu.
3. L'Operador Neutral. El Govern està impulsant un projecte d'operador neutral, que en algun aspecte està relacionat amb les xarxes sense fils. És encara en els seus inicis però cal suposar que anirà avançant ràpidament. Resum sobre la situació i del que es tracta i possibles col·laboracions. Miquel Oliver (?)


Amor - Cultivant la col·laboració i els continguts

1. Organització col·laborativa. Propostes de possibles espais a crear per a poder impulsar col·laboracions transversals entre grups en funció d'àrees d'interès (ràdio, xats, veuip...), llistes de correu, webs/wikis, utilitats de mapificacions/configuracions...
2. Ràdio i Vídeo per la xarxa. Mataró, Afinat, Josep Maria Frigola de irc-catalunya.org/guifi.net.
3. VeuIP Sergi Sant (?), Pep Comeres (?)
4. Altres projectes altruïstes. Distribució Linux per a la Fundació del Dr. Trueta per reciclar ordinadors i enviar-los a llocs on els necessitin. Pep Comeres (*)
5. El dinar i tertúlia posterior Smiling


Xarxa - Aspectes tecnològics

1. Xarxa basada en un sistema de descobriment i enrutament dinàmics - configurador unsolclic. Ramon Roca.
2. Xarxa basada en portals captius. Un sistema obert per donar totes les opcions als usuaris. Miquel Oliver (?), Mataró (?)
3. QoS. Qualitat de Servei. Gestionant les prioritats en una xarxa compartida. Mataró (?). guifi.net(?)
4. Seguiment de l'estat de la xarxa , redundància i disponibilitat. Ramon Roca, Afinat.
5. Recursos compartits i sortides a Internet. Com gestionar-ho: exemples amb proxys. Ramon Roca.

Tarda:

Al Femer de Gurb, a partir de les 3 de la tarda, jalar i tertúlia i pràctica sobre tot plegat.
Inscripcions:

La inscripció és oberta i gratuïta, però és important que si voleu venir, us apunteu amb el formulari que hem preparat. Amb això podrem continuar en contacte per informar de darrers canvis i fer-nos una idea de quants som a efectes de logística.

més info: www.comesfa.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salut, amor i xarxa: SAX 2005
11 mai 2005
sax2500
Sindicato Sindicat