Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: altres temes
Drets fonamentals?) (O la tapadora?)
04 gen 2005
(Carta publicada al diari «El Punt» el dia 29 de desembre)

El millor argument que tenen els partidaris del S� al projecte de Constitució europea és la inclusió en aquest projecte de la Carta de Drets Fonamentals, aprovada a Niça el 2000. Veritablement és un aspecte positiu. La Carta és un seguit de drets bàsics, en la línia de la Declaració dels DDHH. Si s'adjuntés a una constitució africana seria altament important, perquè allà no se'n compleix gairebé cap. A Europa no es compleixen del tot, però el seu grau de compliment és notable.

En canvi, als països europeus s'escatima de manera generalitzada, per a tota una generació, o dues, la satisfacció de 4 necessitats realment bàsiques: tenir feina, tenir-la segura, que sigui ben pagada (com per poder-se embrancar a formar una família) i habitatge assequible. Doncs bé: el projecte de Constitució no dóna cap resposta a aquestes necessitats. En canvi, ens ofereixen la Carta de D F. En aquestes condicions, la Carta, com a reclam, és una autèntica «tapadora»: és fer veure que s'ofereix molt, quan en realitat s'ofereix una cosa que ja rutlla bastant (tot i que és molt bo que hi sigui) i en canvi es nega allò que caldria de veritat. Una autèntica estafa.

És molt important que tots vostès no es deixin ensarronar amb la Carta de D F. Una Constitució d'avui hauria de respondre precisament a les necessitats d'avui.

Antoni Ferret Soler. Barcelona

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more