Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Drets fonamentals?) (O la tapadora?)
04 gen 2005
(Carta publicada al diari «El Punt» el dia 29 de desembre)

El millor argument que tenen els partidaris del S� al projecte de Constitució europea és la inclusió en aquest projecte de la Carta de Drets Fonamentals, aprovada a Niça el 2000. Veritablement és un aspecte positiu. La Carta és un seguit de drets bàsics, en la línia de la Declaració dels DDHH. Si s'adjuntés a una constitució africana seria altament important, perquè allà no se'n compleix gairebé cap. A Europa no es compleixen del tot, però el seu grau de compliment és notable.

En canvi, als països europeus s'escatima de manera generalitzada, per a tota una generació, o dues, la satisfacció de 4 necessitats realment bàsiques: tenir feina, tenir-la segura, que sigui ben pagada (com per poder-se embrancar a formar una família) i habitatge assequible. Doncs bé: el projecte de Constitució no dóna cap resposta a aquestes necessitats. En canvi, ens ofereixen la Carta de D F. En aquestes condicions, la Carta, com a reclam, és una autèntica «tapadora»: és fer veure que s'ofereix molt, quan en realitat s'ofereix una cosa que ja rutlla bastant (tot i que és molt bo que hi sigui) i en canvi es nega allò que caldria de veritat. Una autèntica estafa.

Ãs molt important que tots vostès no es deixin ensarronar amb la Carta de D F. Una Constitució d'avui hauria de respondre precisament a les necessitats d'avui.

Antoni Ferret Soler. Barcelona

This work is in the public domain
Colera camping CNT