Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
02 gen 2005
Como sabéis, este año todos los españoles bien nacidos conmemoramos el IV centenario de la publicación de la obra cumbre de las letras españolas. Ya sé que a vosotros, los catetolanes, eso de las letras y las obras cumbre os suena a retruécano, ya que os tenéis que limitar a gangosear usando un dialecto del valenciano carente de relevancia internacional. ¿Cuántos premios Nobel de Literatura hay en polaco? ¿Qué autor en polaco es conocido mundialmente? Yo sé que os reconcome ver cómo vuestro insignificante dialecto no pinta nada en el mundo. ¿No creéis que ya va siendo hora de darle la puntilla?
"Barcelona, archivo de cortesía". Con esta frase se refiere Cervantes a la ciudad condal, única que menciona en su célebre libro y posiblemente el primer lema promocional de nuestra ciudad.

Barcelona ha pagado a Don Miguel, con el desagradecimiento a tan monumental promoción de la ciudad.

Con motivo de la Exposición Universal se proyectó un monumento a Cervantes y Don Quijote que se instalaría en la plaza Tetúan. Motivos económicos impidieron la realización de esta obra, convocándose un concurso público para un monumento más modesto, que ganó el gran escultor ampurdanés Frederic Marés, que se inspiró en el único retrato de Cervantes, obra del pintor sevillano Juan de Jáuregui. Hasta el 23 de abril de 1953, el busto de Don Miguel, no fue colocado en su actual emplazamiento.

Su ubicación en el Pueblo Español es, según el criterio de nuestra asociación, un lugar inadecuado por tratarse de un recinto de pago, semiescondido y nada promocionado. Desde estas páginas nuestra asociación hace un llamamiento para conseguir que el busto de Cervantes o su réplica sea colocado en el lugar que se merece como gloria de las letras españolas y por la impagable promoción que hace de nuestra ciudad.

La Cervantina lanza desde éste, su boletín, una campaña para situar a don Miguel de Cervantes en el lugar que se merece y reparar con ello estos años de destierro en una ubicación poco adecuada, cosa que para Cervantes no supone ninguna novedad, pues su vida estuvo jalonada de prisiones y olvidos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
02 gen 2005
alejo, te habla un amante del quijote y del castellano y etc etc etc.

eres un verdadero hideputa. si te tuviera a mano te cortaría la lengua y la tiraría a los perros rabiosos. no se utiliza la lengua para hostigar y generar odio.
Aprofita la ganga d'escriure les tonteries que vulguis a indymedia
02 gen 2005
Anunci: Que tots els feixistes del món publiquin a indymedia, que estan en el seu dret i nosaltres defensarem la seva llibertat d'expressió, si us plau, si tens un amic feixista convidal aquest 2005 a que ens faci partíceps de la seva intel·lectualitat publicant en aquestes agraides pàgines. No importa que insulti, que manqui el respecte, que menteixi, que provoqui o que desvirtui els debats, tots podem publicar i tots som fills de deu (amb perdó dels ateus). Publiqueu, no sigui cas que algú digui que aquí es censura. Endavant tots, blavers i feixistes varis, aquesta plana us obre les portes perque sembla no saber com tancar-vos-les definitivament.

Fora feixistes d'indymedia (amb perdó pels feixistes que sóc molt tolerant)
Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
02 gen 2005
Si no deixar que els feixistes s'apoderin dels notres mitjans de comunicació és qualificat per alguns de "censura", aleshores com hem de qualificar el fet que alguns defensin que aquí publiquin els feixistes?... Col.laboracionisme?
Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
02 gen 2005
No creieu que lo important és debatre?

On podem debatre...als seus foros?Noooooooooo, existeix la censura!

Als nostres?Depèn...si es censura, rai!

Voleu debatre o combatre sense debatre?

Jo aposto per debatre...trencar amb els tòpics i les manipulacions...com?

Regular d'alguna manera l'entrada de informació a la publicació oberta...

"número máxim de comentaris per IP"

"enclaustrar", participants que utilitzin l'insult com a recurs...sigui suposadament d'esquerres o de dretes el "participant"...

"Agrupar" temes repetitius al mateix "post"...etc

Ah, records "Alolejos Salta Cuadras"...bon any tinguis, i que siguis tan prolífic en la teva publicació...

Salut Revolució i lo important per mi es debatre, no com fan ells...manipular...si ells no volen, creem i creiem nosaltres en el debat...els que no pensin així, que comencin a agafar les armes...
Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
02 gen 2005
a anònim:
crec que no has entès la ironia d'anunci ... llegeix -lo altre cop

a jonatan: com ja s'ha vingut dient aquets dies, desprès d'un gran debat sobre el que cal fer amb la publicació oberta, estem aprop de donar "una certa sol.lució" a la qüestió de la moderació, i evidentment no vull dir "sol.lució" perque vareta màgica no en tenim, tornem a demanar paciencia un cop mes ...
Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
03 gen 2005
Jonatan, jo personalment no em vull prendre la molestia d'haver de contestar cada article de la razon, abc, cope, etc que posin per aquí. Una cosa és que debatem amb arguments i una altra és que haguem de desmuntar insults i imbecilitats, tenint en compte que aquesta gent fa un copiar-pegar continu, la resposta que hauriem de donar és esgotadora i a més no serviria de res perque ni tansols són seus els articles que pugen, si tu estàs disposat a perdre el temps en desbaratar les seves tonteries em sembla perfecte, però no crec que les nostres energies estiguin per intentar-los explicar als que no entenen: "mira noi, no sóc polaco ni catetolan, escolta tu no defenso la mort de 100 milions, perdona Aleix però no em considero espanyol, disculpeu però el feixisme és això o allò..." em sembla ridicul arribar a aquest extrem, no estem debatent, estem entrant a una espiral de violència on els que disparen i llencen spam no tenen l'objectiu de contrastar opinions, així poden estar tota la vida, és molt fàcil, tu o jo si no tinguessim cap mena de respecte per aquesta eina fariem el mateix, agafa la pàgina que vulguis, copia i ja està, sense importar-te res més que provocar i fer propaganda feixista pura i dura. S'agraeix el treball dels administradors i es pot entendre que demaneu paciència, però disculpeu-me si sóc sarcàstic per anar recordant que alguns comencem a trobar vergonyòs l'ús d'aquesta pàgina per part dels feixistes, i per suposat ja se que no és culpa vostra i que esteu tan emprenyats com molts usuaris.

Tindré paciència i tant que si, indymedia s'ho val,però també us demano si us plau que ens mantingueu informats, perque fa poc algú anunciava que començava l'escombrada i tot continua igual.

Una salutació i fora feixistes d'indymedia
Re: IV Centenario de la publicación de "El Ingenioso Hidalgo, don Quijote de la Mancha"
03 gen 2005
Perdona Jonatan, de nou, un exemple del que obre aquesta notícia:

"Como sabéis, este año todos los españoles bien nacidos conmemoramos el IV centenario de la publicación de la obra cumbre de las letras españolas. Ya sé que a vosotros, los catetolanes, eso de las letras y las obras cumbre os suena a retruécano, ya que os tenéis que limitar a gangosear usando un dialecto del valenciano carente de relevancia internacional. ¿Cuántos premios Nobel de Literatura hay en polaco? ¿Qué autor en polaco es conocido mundialmente? Yo sé que os reconcome ver cómo vuestro insignificante dialecto no pinta nada en el mundo. ¿No creéis que ya va siendo hora de darle la puntilla?"

Tu creus que això s'ha de contestar o debatre? tu creus que faràs entendre alguna cosa al que demostra la seva nulitat mental d'aquesta forma? tu creus que el convenceràs de que molts catalans hem llegit el Quijote i el trobem una obra cabdal? però no veus que és inútil?
Sindicat