Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Denuncien en roda de premsa els fitxers polítics de la Delegació del Govern a Barcelona
29 des 2004
Aquesta nota surt avui a la web del diari de Barcelona.
**Denuncien un fitxer policial a l'Agència de Protecció de Dades**
La plataforma Nominats, vinculada a moviments socials antiglobalització, okupes i contra la guerra, ha presentat una denúncia a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), per l'existència d'un arxiu policial on hi constarien les fotografies d'almenys 30 persones que no tenen antecedents penals. El fitxer figura en l'expedient judicial per l'incident amb còctels molotov contra la Comissaria de la Policia Nacional a Sants. La Plataforma Nominats, que agrupa col·lectius de Barcelona, Cornellà i l'Hospitalet, assegura que es tracta d'un fitxer fotogràfic elaborat per la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional. Segons els afectats, el 70% de les persones que formen part d'aquest llistat no han sigut mai detingudes ni han patit cap condemna per delictes. L'únic nexe comú és que pertanyen a moviments socials alternatius o relacionats amb centres okupes, o fins i tot agrupaments escoltes. D'aquest llistat de 30 persones, 12 han presentat denúncia davant de l'AEPD, perquè consideren que es vulnera el seu dret a la intimitat i a la privadesa de les dades personals. D'aquí a un mes se sabrà la resolució de l'agència. Mentrestant, la plataforma Nominats demana la dimissió del delegat de govern, Joan Rangel, i reclama el posicionament polític del tripartit davant de l'existència d'aquest fitxer.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Denuncien en roda de premsa els fitxers polítics de la Delegació del Govern a Barcelona
29 des 2004
La brigada d'informació de la policia nacional funciona amb un munt de dades de gent que es relaciona amb els diferents moviments socials. Les gravacions i fotografies que es fan a manifestacions, càmares ocultes a certs carrers i davant centres socials per vigilar als que hi van, els escorcolls abans de les manis, les detencions arbitràries, tot preparadet per llençar a la palestra els diferents muntatges policials que es van succeeint amb periodicitat prou sospitosa. Actuen com el TOP del franquisme i estan esperant el moment adequat per saltar al coll del cap de turc en cada cas concret. La policia no es tonta deia aquell, el que suposo que sabia de sobra és que els tontos són la gran majoria de gent que continuen negant les evidències de tortures, vigilàncies, campanyes de criminalització i muntatges varis. A vegades penso quants podem tenir una fitxa policial preparadeta que surtirà en qualsevol interrogatori, que apareixerà en els despatxos dels diaris el dia de la detenció, que servirà per tirar la merda i criminalitzar com fan sempre. Felicitats als denunciants i espero que guanyem una altra lluita tot i que dubto que la justícia faci públics "els seus mitjans d'informació", els d'ahir, els d'avui i els de sempre.
Re: Denuncien en roda de premsa els fitxers polítics de la Delegació del Govern a Barcelona
29 des 2004
encara k es guanyi seguirant fent el mateix, però més d'amagat i vigilant k no hi hagin filtracions.

L'unic k kda es demana o mes aviat EXIGIR la dissolució d la brigada d'informació.
Re: Denuncien en roda de premsa els fitxers polítics de la Delegació del Govern a Barcelona
29 des 2004
Hijos de puta, esos txakurras de mierda a mi también me hicieron ficha policial, con fotos y las 10 huellas. Me detuvieron de una mani.

Salí en libertad sin cargos.

¿Los antecedentes policiales se te cancelan solos o tengo que molestarme yo en que me los cancelen?. De todas formas, algún book de fotosse guardarán los muy hijos de puta.
Re: Denuncien en roda de premsa els fitxers polítics de la Delegació del Govern a Barcelona
30 des 2004
Sino me ekivoco los antecedentes policiales no prescriben, es decir, ke siempre kedaran reflejados. Lo ke pasa ke lo ke cuenta como 'antecedentes' no son los policiales sino los penales.
De todas formas, si eres de BCN, puedes probar de informarte en la Oficina de Penados y Rebeldes (creo ke por C/Bailen o por ahi)...

Salute

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more