Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
Ecologia: Carta als Reis per Solius
26 des 2004
Estimats Reis Mags: Sóc una petita vall de l'Empordà arraulida al peu del massís de l'Ardenya i formada per un monestir cistercenc i uns quants masos esparsos entre camps de conreu i retallons de bosc. Fronto al sud amb la imponent massa pètria dels Carcaixells d'en Dalmau i al nord amb la sinuosa frondositat del Ridaura.
Tot aquest any 2004 m'he portat be i he fet tot el que una bona vall ha de fer per als homes. He regalat el meu paisatge delicadament harmoniós als més de 25.000 visitants que han vingut a veure els diorames i a respirar la pau del Monestir. He fornit bolets als boletaires, caça als caçadors i aliments abundants als pagesos que treballen els meus camps. I he donat esbarjo als ciclistes, escaladors i excursionistes que em visiten, que cada anys són més nombrosos.

Per aquest any 2005 demano només dues coses, però són dues coses molt i molt importants...

... la primera és que intercediu per a que la Generalitat de Catalunya NO atorgui l'aprovació definitiva al polígon industrial que volen fer a Solius i que desclassifiqui ja la zona del Molí d'en Reixac per a que torni a ser sòl rústic, com ha estat tota la vida. Perquè el poble de Santa Cristina ja té suficient sòl industrialitzat amb la zona d el Molí d'en Tarrés i els voltants de l'Escorxador, que s’han d’acabar de desenvolupar abans de pensar en plantar més naus industrials en altres indrets. Perquè perjudicaria la connectivitat biològica entre Les Gavarres i L'Ardenya (una qüestió de vida o mort per al futur de Les Gavarres). Perquè destruiria 14 hectàrees de sòl de gran valor agrícola en l'últim veïnat agrícola que queda al poble i perquè malmetria per sempre més l'harmonia del meu paisatge, magníficament treballat per generacions de soliuencs durant segles, perjudicant la indústria turística de tota la zona..

... i la segona cosa que us demano és que s'aprovi aquest any el Pla Especial de Solius, per lliurar-me per sempre de la voracitat dels especuladors que volen continuar construint i construint i construint en les meves terres. Feu que el Pla Especial inclogui també la zona del Molí d'en Reixac i que reservi les meves terres com a zona de connexió biològica entre Les Gavarres i L'Ardenya, per assegurar l’intercanvi d’espècies animals i vegetals entre els dos massissos.

23 desembre 2004
Plataforma Ciutadana SALVEM SOLIUS
salvemsolius ARROBA hotmail.com
Mira també:
http://www.elsud.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat