Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Ecologia: Carta als Reis per Solius
26 des 2004
Estimats Reis Mags: Sóc una petita vall de l'Empordà arraulida al peu del massís de l'Ardenya i formada per un monestir cistercenc i uns quants masos esparsos entre camps de conreu i retallons de bosc. Fronto al sud amb la imponent massa pètria dels Carcaixells d'en Dalmau i al nord amb la sinuosa frondositat del Ridaura.
Tot aquest any 2004 m'he portat be i he fet tot el que una bona vall ha de fer per als homes. He regalat el meu paisatge delicadament harmoniós als més de 25.000 visitants que han vingut a veure els diorames i a respirar la pau del Monestir. He fornit bolets als boletaires, caça als caçadors i aliments abundants als pagesos que treballen els meus camps. I he donat esbarjo als ciclistes, escaladors i excursionistes que em visiten, que cada anys són més nombrosos.

Per aquest any 2005 demano només dues coses, però són dues coses molt i molt importants...

... la primera és que intercediu per a que la Generalitat de Catalunya NO atorgui l'aprovació definitiva al polígon industrial que volen fer a Solius i que desclassifiqui ja la zona del Molí d'en Reixac per a que torni a ser sòl rústic, com ha estat tota la vida. Perquè el poble de Santa Cristina ja té suficient sòl industrialitzat amb la zona d el Molí d'en Tarrés i els voltants de l'Escorxador, que s’han d’acabar de desenvolupar abans de pensar en plantar més naus industrials en altres indrets. Perquè perjudicaria la connectivitat biològica entre Les Gavarres i L'Ardenya (una qüestió de vida o mort per al futur de Les Gavarres). Perquè destruiria 14 hectàrees de sòl de gran valor agrícola en l'últim veïnat agrícola que queda al poble i perquè malmetria per sempre més l'harmonia del meu paisatge, magníficament treballat per generacions de soliuencs durant segles, perjudicant la indústria turística de tota la zona..

... i la segona cosa que us demano és que s'aprovi aquest any el Pla Especial de Solius, per lliurar-me per sempre de la voracitat dels especuladors que volen continuar construint i construint i construint en les meves terres. Feu que el Pla Especial inclogui també la zona del Molí d'en Reixac i que reservi les meves terres com a zona de connexió biològica entre Les Gavarres i L'Ardenya, per assegurar l’intercanvi d’espècies animals i vegetals entre els dos massissos.

23 desembre 2004
Plataforma Ciutadana SALVEM SOLIUS
salvemsolius ARROBA hotmail.com
Mira també:
http://www.elsud.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more