Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Aclaparadora presència policial en Iturrama.[CAT/CAS]
04 des 2004
Durant tot el dia d'avui la presència de furgones de la policia espanyola i municipal ha estat constant i aclaparadora.
Iturrama.jpg
Aclaparadora presència policial en Iturrama
Tximista, 2004-12-02 21:39


A la 1 de la tarda s'ha realitzat una roda de premsa en la qual s'ha llegit el següent comunicat:

COMUNICAT DE LA RODA PREMSA REALITZADA PER ELS JOVENS DEL BARRI D´ITURRAMA DENUNCIANT EL DESALLOTJAMENT DEL GAZTETXE TXIMISTA.

En la foscor de les primeres hores del matí del dimarts, van irrompre en el treball i les il·lusions dels joves d´Iturrama. És evident, una vegada mes que els nostres somnis són els seus malsons. El seu odi insaciable, s'ha apoderat de la iniciativa i l'activitat creativa dels joves del barri, crispant els carrers i espantant, insultant i pegant als veïns. Però on vivim? Qui pot permetre aquesta situació en la que ells criden una societat justa, democratica i tolerant?

Els joves d´Iturrama estem condemnats a estar en el carrer, sense cap impunitat, sense avís, i sense dialeg algun. On està l'ajuntament que respongui a les necessitats dels joves? On? Quan van a escoltar, de debò, el que els joves reclamem? Quan? Per què, si som el futur, sempre som els últims en la seva llista? Per què som el seu últim mico?

No volem dependre de cap empresa d'oci basada en el sistema capitalista. Nosaltres mateixos construirem el que és nostre; per a somiar, actuar i formar-nos com joves.

En canvi, només per la nostra identitat jove, sense voler conèixer ni saber, han estat molts els mitjans de comunicació que han jutjat, criminalitzat i fins i tot ocultat aquesta realitat evident que vivim en el barri.

Hem atret la mirada i els cors de tot un barri; hem pintat de color i vida el racó més abandonat del barri, reavivant així, enormement les relacions entre els joves. Hem potenciat els somriures dels nens, la solidaritat dels adults.

Esta més clar que mai, que aquest barri, el nostre barri Iturrama, té una espurna jove més viva que mai i imparable. Nosaltres no anem a oblidar, ni perdre el que ens ha aportat en aquests 3 mesos i mig Tximista, el nostre gaztetxe.

Al contrari, seguirem treballant i lluitant amb més força que mai. Per sobre de tots els que aigualeixen i furten els nostres somnis. És a dir, per sobre de tots els regidors, els ajuntaments, forces policials i determinats mitjans de comunicació que tenen com objectiu alienar la mentalitat de la joventut, volent aconseguir així un pensament únic.

Açó no és una derrota, sinó una victòria més. Tampoc és el final del camí sinó una victòria més. Tampoc és el final del camí, sinó l'inici d'un raig bell i imparable.

Tximista bizirik!!!

Volem mostrar el nostre gran suport i solidaritat al poble d´Atarrabia, que han sofert la mateixa bestialitat que Iturrama.


A la tarda, havia convocada una concentració a les 18h que no ha pogut realitzar-se per l'aclaparadora i massiva presència policial. En totes les rotondes del barri havia o bé furgona de nacionals o bé de municipals. Quan la gent ha anat juntant-se la policia espanyola ha començat a identificar a la gent per diversos carrers del barri. Les identificacions no només han estat a joves ja que persones majors han estat identificades també. Vist com estava el tema, a les 19h s'ha baixat a la mani d´Atarrabia. A aquestes hores, 21:30 encara havia 2 furgones de policia espanyola en les proximitats del gaztetxe i els joves que passen pel gaztetxe estan sent identificats.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
[CAS]

Agobiante presencia policial en Iturrama
Tximista, 2004-12-02 21:39

Durante todo el día de hoy la presencia de furgonas de la policia española y municipal ha sido constante y agobiante.


A la 1 de la tarde se ha realizado una rueda de prensa en la que se ha leido el siguiente comunicado:

COMUNICADO DE LA RUEDA PRENSA REALIZADA POR L@S JOVENES DEL BARRIO DE ITURRAMA DENUNCIANDO EL DESALOJO DEL GAZTETXE TXIMISTA.


En la oscuridad de las primeras horas de la mañana del martes, irrumpieron en el trabajo y las ilusiones de los jóvenes de Iturrama. Es evidente, una vez mas que nuestros sueños son sus pesadillas. Su odio insaciable, se ha apoderado de la iniciativa y la actividad creativa de los jóvenes del barrio, crispando asi las calles y asustando, insultando y pegando a los vecinos. Pero donde vivimos? Quien pude permitir esta situación en la que ellos llaman una sociedad justa, democratica y tolerante?

Los jóvenes de Iturrama estamos condenados a estar en la calle, sin ninguna impunidad, sin aviso, y sin dialogo alguno. ¿Dónde está el ayuntamiento que responda a las necesidades de los jóvenes? ¿Dónde? ¿Cuándo van a escuchar, de verdad, lo que los jóvenes reclamamos? ¿Cuándo? ¿Por qué, si somos el futuro, siempre somos los últimos en su lista? ¿Por qué somos su último mono?

No queremos depender de ninguna empresa de ocio basada en el sistema capitalista. Nosotros mismos construiremos lo que es nuestro; para soñar, actuar y formarnos como jóvenes.

En cambio, sólo por nuestra identidad joven, sin querer conocer ni saber, han sido muchos los medios de comunicación que han juzgado, criminalizado e incluso ocultado esta realidad evidente que vivimos en el barrio.

Hemos atraído la mirada y los corazones de todo un barrio; hemos pintado de color y vida el rincón más abandonado del barrio, reavivando así, enormemente las relaciones entre los jóvenes. Hemos potenciado las sonrisas de los niños, la solidaridad de los adultos.

Esta más claro que nunca, que este barrio, nuestro barrio Iturrama, tiene una chispa joven más viva que nunca e imparable. Nosotros no vamos a olvidar, ni perder lo que nos ha aportado en estos 3 meses y medio Tximista, nuestro gaztetxe.

Al contrario, seguiremos trabajando y luchando con más fuerza que nunca. Por encima de todos los que aguan y roban nuestros sueños. Es decir, por encima de todos los concejales, los ayuntamientos, fuerzas policiales y determinados medios de comunicación que tienen como objetivo alienar la mentalidad de la juventud, queriendo conseguir así un pensamiento único.

Esto no es una derrota, sino una victoria más. Tampoco es el final del camino sino una victoria más. Tampoco es el final del camino, sino el inicio de un rayo bello e imparable.
Tximista bizirik!!!
Queremos mostrar nuestro gran apoyo y solidaridad al pueblo de Atarrabia, quienes han sufrido la misma bestialidad que Iturrama.


Por la tarde, había convocada una concentración a las 18h que no ha podido realizarse por la agobiante y masiva presencia policial. En todas las rotondas del barrio había o bien furgona de nacionales o bien de municipales. Cuando la gente ha ido juntandose la policía española ha empezado a identificar a la gente por varias calles del barrio. Las identificaciones no sólo han sido a jóvenes ya que personas mayores han sido identificadas también. Visto como estaba el tema, a las 19h se ha bajado a la mani de Atarrabia. A estas horas, 21:30 todavía había 2 furgonas de policía española en las cercanías del gaztetxe y los jóvenes que pasan por el gaztetxe están siendo identificados.
Mira també:
http://euskalherria.indymedia.org/es/2004/12/18345.shtml

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more