Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Armes de destrucció massiva al port de Tarragona
30 nov 2004
Armes de destrucció massiva, de nou, al port de Tarragona

Des de 1997, si més no, Tarragona rep visites de vaixells de guerra de la Marina dels EUA i de lâOTAN. Vaixells que, malgrat la propaganda militar, no són més que eines sofisticades i cares per matar i destruir. Les visites, a més, no generen cap pregunta en relació a quina mena dâarmament porten o quina mena de combustible utilitzen.
    Lâalcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal, aleshores membre de la Comissió de Defensa del Congrés de Diputats, i el, també llavors, president de lâAutoritat Portuària, Lluís Badia, tots dos de CiU, van celebrar aquestes visites i van realitzar força gestions, fins i tot a Washington perquè Tarragona esdevingués seu logística dâaquests vaixells.
    El clima de mobilitzacions contra la guerra de principis del 2003 van comportar que el Consell Plenari de lâAjuntament de Tarragona declarés Tarragona, ciutat contra la guerra, la qual cosa (per fer-nos una idea de la mena de compromís adoptat) no va impedir que el mateix 15 de febrer de 2003, mentre la ciutadania es manifestava contra la imminència dâuna agressió (com totes) il·legal, il·legítima i immoral, es descarregués material militar al port.
    Les visites dels vaixells de guerra han esdevingut quelcom habitual en la vida de Tarragona i han anat ampliant la seva àrea dâinfluència, afectant, a més del port, el proper aeroport, centres cívics i escoles. Aquest fenomen, que ens converteix en objectiu militar, presenta una visió ânormalitzadoraâ? dâaquesta presència, paral·lela a les polítiques governamentals que pretenen convèncer la població que els exèrcits són necessaris per al manteniment de la pau quan, com mostra el cas dâIraq, és ben bé tot el contrari. A Iraq, per exemple, no hi ha hagut armes de destrucció massiva ni terrorisme fins que ha aparegut lâexèrcit americà amb els comparses de torn.
    El canvi de govern del 14M va il·lusionar algunes persones en comportar la retirada de les tropes espanyoles dâIraq. Però la realitat sâimposa, i ho fa mitjançant lâincrement dels pressupostos militars, lâenviament de soldats a Afganistan i Haití, celebracions bel·licistes i desfilades militars; posant de manifest com moltes declaracions no són més que retòrica buida de contingut que no comporta cap mena de compromís en la promoció i defensa de la pau.
    A Tarragona, entre vaixell i vaixell, hem vist com la declaració de Tarragona ciutat contra la guerra ha esdevingut paper mullat i també com cap grup polític aborda les propostes de la Coordinadora per impulsar una cultura de pau. Mentrestant, un nou president de lâAutoritat Portuària (que lâany 1997, formant part de la Comissió de Govern de lâAjuntament, donava el vist-i-plau a la primera visita del JFK) manifesta que no pot fer cap declaració contra aquestes visites perquè lâAPT està regida per un Consell dâAdministració que funciona amb criteris empresarials i no vol ser la riota dels seus membres.
    La pau és quelcom massa important per deixar-ho en mans de militars, governants i empresaris i comporta lâeducació i participació de la ciutadania i les noves generacions, pressupostos per la difusió de la cultura de pau i per a despeses socials enlloc de militars.
    Al port hi ha una arma de destrucció massiva. Armes com aquesta estan destruint Iraq i, més concretament aquests dies, Faluja i a Tarragona seran visitades per grups dâescolars (âDiari de Tarragonaâ? 29/11/2004).
    Qui vulgui visitar el JFK que ho faci i qui vulgui assistir a la recepció de dimecres que hi assisteixi però que no enredi ni dissimuli aquest fets.

Josep Maria Yago Suau, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Armes de destrucció massiva al port de Tarragona
30 nov 2004
http://www.campanyes.org/Fora_vaixells_de_guerra
Colera camping CNT