Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : laboral
Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
29 nov 2004
L'administració pública precaritza els seus empleats. En el nostre cas, el departament d'educació manté des de fa molts anys una llista que enguany arriba a unes 18.000 persones a Catalunya.

Interins i interines que ocupen una plaça vacant en escoles i instituts del nostre país d'un període d'un any amb possibilitats de confirmació en el cas que li caiguis bé al director/A.
Substituts i substitutes: durant cosa així com tres anys aquestes persones es passen la vida esperant que arribi el torn del seu número, un cop superat aquest trangol has d'anar a una sala on vas tatxant escoles i substitucions fins que tries entre el que queda l'escola on aniràs. En tres hores estàs davant d'una aula exercint la teva feina. On està la dignitat.

Acabes desitjant lo indesitjable, que les persones es posin malaltes i quan més temps millor.

En aquesta professió per la seva duresa d'enfrontar-te dia a dia amb la societat, pots acabar del revés. Ni vacances ni res, ja que pots passar-te anys sense cobrar-les, els estius a l'atur i a esperar la subhasta del proper curs.

A on aniré? Que em trobaré?
Ara la consellera d'educació, membre d'un partit que en la oposició criticava les convocatòries d'oposició i en documents escrits va comprometre's a no convocar oposicions fins tenir arranjat el tema del personal interí-substitut convoca unes oposicions massives obertes a tothom. Perfecte, tothom i té dret.

Però ni el mateix govern no està d'acord amb l'actual procès d'oposició, ni es creu que a meitat de curs ens poguem examinar mentre li tapem forats a escoles i institut on la feina no ens la fa ningú.

Les oposicions massives poden comportar una pérdua de feina a gent de moltes generacions i també una precarització encara més forta del personal que pugui entrar en un futur.

Aquesta convocatòria oberta a tothom fa que qualsevol vegi en això una manera de tenir una feina estable per a tota la vida com a funcionari apalancat. Mentre molts i moltes hem estat vivint una situació de precarietat intentant lluitar cada dia per una educació de qualitat.

Els és massa car què tots els que estem treballant aprovéssim oposicions ja que supossaria haver de pagar l'antiguetat que ara no cobrem però que passa a acumular-se un cop guanyes la teva plaça.

A més només hi ha un sindicat que ens doni suport, aquest és ustec-stes. Mentre els sindicats amb més estructures que no pàs majoritaris en el sector resulta que boicotegen la vaga. Venen la moto de la quantitat de places convocades sense cap discurs més enllà. Sense pensar que podrà supossar aixó.

Dimecres dia 1 de desembre ens concentrarem davant de les diferents delegacions territorials i davant el dptatment d'educació a via augusta per tal de reivindicar i exigir.

Congelació de la convocatória abans no hi hagi un canvi d'accés a la funció pública que valori de debó el que cal per ser mestre i professor de l'escola pública. I un pacte d'estabilitat decent on s'hi puguin acollir els que hi som i els que vindran al darrera.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
més info?

gràcies avançades
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
I la precarietat que suposa per al cos de un personeta que necessita constantment moure's estar-se obligada a estar asseguda 7 hores al dia (això si té sort i no l'obliguen a fer més extraescolars intel·lectuals). D'això no se'n parla.

O la precarietat emocional de les aules, on una persona d'entre tota la resta té el to deveu més alt i la potestat de fer el que li dóna la gana al seu arbitri (tal qual el patró d'una fàbrica, si a més entenem que una escola no és gaire lluny conceptualment d'una cadena de muntatge).

Precarietat? La teva, la meva, la que no compartim, ... perquè si la compartíssim potser deixaria de ser-ho.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
més info, sobre la vaga?

Concentració a pl. Virreina (Gràcia) a les 9:00h per fer pancartes i a les 12.30 per fer una concentració davant del dptament d'educació.

manifest i altres informacions sindicals

www.sindicat.net
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Aquesta vaga no és contra la precarietat:
És una de les vagues més corporativistes que recordo.
"Aquesta convocatòria oberta a tothom fa que qualsevol vegi en això una manera de tenir una feina estable per a tota la vida com a funcionari apalancat."
Anda ja!!!!!!
Que te n'enfots????
Aquesta convocatòria de vaga pretén fer colar gent al davant que fa molts anys que està apalancada sense dignar-se a estudiar per les oposicions. Aquestes coses són només per als que acaben de sortir de la universitat, oi??
Quina cara!!!!!!
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Trobo que és un acte molt parcial, i que no té en compte als i les joves mestres que fa poc que hem sortit de les facultats.
Si volen que no es facin oposicions fins que tots els interins i substituts tinguin plaça, estan condemnant a les joves a esperar-se 10 o 12 anys abans de poder optar a una plaça. Estic totalment d'acord en que les oposicions no són la millor manera de buscar als millors mestres, i que és inacceptable tenir tota aquesta bossa de treballadores en precari; però a l'escola pública hi han de treballar els millors mestres, i això no té perqè voler dir els interins i substituts.
I sobre la dificultat per preparar les oposicions...
És veritat, però també ho és que la gent que surt de la facultat no viu de l'aire, i enlloc de fer de precari pel departament d'ensenyament o està sent explotat per qualsevol empresari (i treballant un munt d'hores)
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Ah, i m'agradaria que s'aclarís si aquesta Xarxa d'Interins i Substituts és alguna cosa més que una tapadora de l'USTEC-STES (ja que es menciona el seu espai web)
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Hem posat la web de la ustec perquè és on hi ha més info, no pq siguem el sindicat. Som un grup de mestres que ja estem cansats de la situació i ens vem començar a reunir.

Qui vulgui pensar més enllà, ja és cosa seva.
???????
30 nov 2004
Estic flipant una mica des que vaig començar a sentir queixes per la convocatòria d'oposicions, des d'una part, al meu entendre minoritaria, del col·lectiu d'interins.
Com pot ser que aquesta gent es queixi perquè convoquen oposicions? Com pot ser que davant la possibilitat de regularitzar la seva situació
o laboral, algú es mostri disconforme?
Entenc que l'interinatge és un estadi previ a una plaça definitiva, passant òbviament per un procès d'oposicions, i no, com alguns pretenen, una situació perpetua des d'on exigir cada cop més drets. No tenen cap obligació els interins? No cal fer alguna prova, algun filtre, que justifiqui que estan preparats i qualificats per fer una tasc tan compolexa i encomiable, com és l'eduació. O senzillament hom s'apunta a una llista un dia el criden i ja està any rera any ocupa una plaça, "ensenya", ... però no té l'obligació de presentar-se a oposicions.
D'altra banda és molt lleig, això de confirmar plaça, completament d'acord, però sense oposicions, com es valora el treball d'aquesta gent?
No vull semblar reaccionari, però no entenc aquesta dinàmica de drets adquirits de no haver de demostrar res i a sobre poder exigir-ho tot. No ens enganyem, i sobretot no ens volgeu enganyar, que les condicions laborals tampoc són tan dolentes com les plantejen alguns; que si estiguessiu tan malament com dieu, ja haurieu canviat de feina.
NO PIXEM FORA DE TEST NOIS
30 nov 2004
Del que ens queixem els interins i substituts és de que amb el plan que porta ensenyament, i amb els números reals, els que sabem els que estem a dins, tot plegat suposarà que amb tres anys perdran la feina unes 8000-10000 persones, algunes amb dècades de feina a l'esquena i que es quedaran a l'atur amb una edat realment difícil.
Explicar el com d'això és massa llarg per a posar-ho aquí, però la samsung no va fotre tanta gent al carrer i tothom estàveu indignats, no us sembla un bon motiu per a fer vaga?
I per a en JO, això no és una vaga contra els estudiants, al contrari, si es fa el que vol ensenyament els que estudien no tardaran deu anys en tenir plaça, en tardaran vint!
I per favor,MOI, no va ben bé com dius, i penseu que el mal funcionament de tot el sistema, de com funciona i quines són les normes d'ensenyament no les posem els mestres, les posa el ministeri i le generalitat, no ens carregueu també el mort de la burocràcia.
No ens queixem de que hi hagi oposicions, ens queixem de que aquestes consisteixen en vomitar les teories de la facultat i les collonades que t'expliquen a magisteri, i amb això no aproven els millors, ho fan els que ténen memòria. Ara que si us sembla que això és l'únic que necessita un mestre per a ser bo...
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Divide y vencerás;eso es lo que siempre nos ocurrirá a los trabajadores.
Res més a dir
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
precarietat?

si voleu saber el què és precarietat veniu a treballar a la meva empresa!

jo em rpeentaré a les properes oposicions i crec que els inetrins sou els que menys us hauríeu de queixar perquè jugueu amb l'avantatge d'estar preparant-vos per a les proves amb la vostra feina, mentre la resta de gent que voldríem accedir a la professió ho hem de fer treballant deu hores al dia.

què guanyi el millor!
Vaga corporativista
30 nov 2004
Trobo injust reclamar une oposicions epecials i fetes a mida per als interins. He estat 8 anys a la privada (en diferents privades) i això si que és precarietat. Els interins no us podeu queixar. Feina fixa, sou raonable ( 1.600 euros mensuals com a poc), contracte, cotitzacions socials, atur, dret a demanar permisos i baixes que els altres treballadors no tenen. També teniu molt punts a les oposicions degut a la vostra antiguitat. I a més esteu treballant del mateix tema que us examinareu, cosa que algú que treballi a un bar o a una fàbrica no pot dir ( i també té dret a aspirar a una feina fixa a l'administració). El sistema de funcionariat és absurd i anacrònic, però si cal fer opos que siguin justes i igualitàries per tothom, no reservades pels que ja són a dins. Molta sort a tothom i a currar-s'ho per a l'abril.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Del MIQUEL UTRILLO de Sitges faran vaga 2 interins.
No entiendo nada
30 nov 2004
Pues eso, que no entiendo nada. ¿Como puede haber gente que no solo esté dispuesta a quitarle el puesto de trabajo a alguien que igual lleva 5, 8, 10, 20 años ya trabajando con la escusa de unas oposiciones? Encuentro inmoral que la gente que acaba de salir de la universidad reclame el puesto de otro que lleva años ocupándolo, por el simple hecho de aprobar un examen. Si están trabajando, antes de coger a nadie más nuevo, lo primero es garantizar la continuidad en el trabajo de los que ya están ejerciendo. Luego los puestos que sobren que los ocupen con los "nuevos". Me parece lo más lógico; lo contrario me parece totalmente inmoral
No entiendo nada
30 nov 2004
Pues eso, que no entiendo nada. ¿Como puede haber gente que no solo esté dispuesta a quitarle el puesto de trabajo a alguien que igual lleva 5, 8, 10, 20 años ya trabajando con la escusa de unas oposiciones? Encuentro inmoral que la gente que acaba de salir de la universidad reclame el puesto de otro que lleva años ocupándolo, por el simple hecho de aprobar un examen. Si están trabajando, antes de coger a nadie más nuevo, lo primero es garantizar la continuidad en el trabajo de los que ya están ejerciendo. Luego los puestos que sobren que los ocupen con los "nuevos". Me parece lo más lógico; lo contrario me parece totalmente inmoral
No entiendo nada
30 nov 2004
A ver si ahora sale editado, que antes no ha funcionado.

Pues eso, que no entiendo nada. Me parece inmoral que alguien pretenda ocupar la plaza de otro/a que ya está trabajando, con la escusa de que ha aprobado un examen. Lo lógico es que primero se garantice la continuidad de quienes ya están trabajando, y las plazas que sobren que las ocupe gente nueva. Pero el echar a unos/as que tienen años y años de experiencia, para colocar a un/a novato/a con la excusa de que ha aprobado un examen me parece auténticamente fuera de toda ética e inmoral.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Estoy alucinada con las opiniones de la gente que trabaja en la privada.Perdonad , peroantes de trabajar enla pública, he tenido que dejar muchos puestos de trabajo más o menos estable.Para ser estable comointerino necesitas como 3 o cuatro años y después una persona sin experiencia y con suerte o menos suerte, te quita una plaza porque es un niño de papá y mamá o porque tiene tiempo para estudiar.anda ya.....
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
tot és més simple del que sembla, els interins sortim barats al departament i quan es fiquin a fer numeros veuran que no cal reduir al 4%.
Les propostes de ustec per resoldre un problema laboral no són prou radicals s'hauria de parar indefinidament fina a nadal, sense avaluació ni notes als alumnes.Llavors mourien el cul els polítics.
La major part de la gent que ara és fixa a ensenyament ho és per restringides.Feu memòria.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
P"ara ser estable comointerino necesitas como 3 o cuatro años y después una persona sin experiencia y con suerte o menos suerte, te quita una plaza porque es un niño de papá y mamá o porque tiene tiempo para estudiar.anda ya....."
Genial!!!!
Hi ha un funcionari públic que va entrar al meu davant amb un 1'5.
Un 1'5.
Ell mateix li hauria posat un "muy deficiente" a un alumne que hagués tret això en un exàmen.
Jo tenia un set.
Ell, quaranta anys. I no es va dignar a presentar-se a unes oposicions fins que va saber que a les properes li canviarien el sistèma.
Qui va prendre la plaça a qui?
Quins pebrots que teniu!!!!!!
Oposicions justes per tothom
30 nov 2004
Com teniu la barra de reclamar unes opos restringides! La meva especialitat no s'havia convocat cap vegada des que vaig acabar la carrera, ara que es convoca, vull tenir el dret a presentar-me com tothom. Esteu defensant que jo no tinc dret a presentar-me i vosaltres si? Esteu defensant que aquests llocs de treball siguin exclusivament per vosaltres? Això ho defensa un sindicat? I no sóc cap de nen de papà, he de treballar per viure i preparar les opos com tothom.
Un cas pràctic
30 nov 2004
Vaig treure la millor nota en unes opos a un ajuntament per dues places de tècnic, però dos interins em van prendre la plaça per que tenien més antiguitat. A l'examen van treure un 4 i jo un 7'5. Potser si que millor les haguessin fet restringides i m'hauria estalviat l'esforç.
i dels interins apalancats, què?
30 nov 2004
Molts interins viuen de puta mare, sense esforçar-se gaire i sabent que el seu lloc de treball no perilla gens, ja que a menys que la facis molt grossa (matar un alumne per exemple) difícilment et faran fora de la llista d'interins. Cada dimarts al matí li faig la guàrdia a un interí que sitemàticament arriba tard o directament no ve perquè està malalt (té més salut que jo). Ningú no li diu res. Té prop de cinc anys d'antiguitat.Quan us vau apuntar a fer d'interins ja ho sabieu que un dia o altre hi hauria oposicions, no s'hi val a canviar les regles a mitja partida.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Buuuf, veig q el tema és complicat i difícil d'entendre.

Aquesta lluita no és per mí, ni per el meu company aquesta lluita no és contra els altres. És contra un sistema que precaritza. Que t'akaba fent creure que els teus enemics són els altres ... qui ho vulgui entendre així ... no sé....

Són anys ja de treballar, en pans and company, sense contracte, més hores que un rellotge..., i de fer qualsevol cosa.

Són anys perseguint un somni que és diu transformació social i topar amb la "llibertat" de l'empresa pública i veure més precarietat, no només en els treballadors sinó en l'educació en general, pur reflexe de la societat on vivim.

No ho sé, potser hi voleu buscar tres peus al gat però ja costa prou pressionar qui prometia en oposició com per ara està lluitant també perqué la opinió pública et comprengui.

Tampoc no entenem perqué hi ha okupes, mentre paguem milers d'euros i ens hipotequem fins el cul. Tampoc no entenem pq la guerra d'irak no s'akaba o pq continua guanyant bush. I potser m'estic anant de l'olla però és difícil lluitar quan els mateixos companys no t'entenen i busquen qualsevol excusa per defensar el seu dret individual.

No vull defensar la meva feina sinó la de 17.000 persones, no vull una plaça fixa sinó la dignitat. Qué potser seria més fàcil posar-me a estudiar, doncs si, peró tampoc no és fàcil fer-ho al mateix temps que treballes també, i qué no vull només la meva també.

I apa no sé si m'he fet entendre pero com a mínim ja no tindré úlceres a l'estomac.

Sento el tó pero em calia treure-ho.
i dels interins apalancats, què?
30 nov 2004
Molts interins viuen de puta mare, sense esforçar-se gaire i sabent que el seu lloc de treball no perilla gens, ja que a menys que la facis molt grossa (matar un alumne per exemple) difícilment et faran fora de la llista d'interins. Cada dimarts al matí li faig la guàrdia a un interí que sitemàticament arriba tard o directament no ve perquè està malalt (té més salut que jo). Ningú no li diu res. Té prop de cinc anys d'antiguitat.Quan us vau apuntar a fer d'interins ja ho sabieu que un dia o altre hi hauria oposicions, no s'hi val a canviar les regles a mitja partida.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
30 nov 2004
Buuuf, veig q el tema és complicat i difícil d'entendre.

Aquesta lluita no és per mí, ni per el meu company aquesta lluita no és contra els altres. És contra un sistema que precaritza. Que t'akaba fent creure que els teus enemics són els altres ... qui ho vulgui entendre així ... no sé....

Són anys ja de treballar, en pans and company, sense contracte, més hores que un rellotge..., i de fer qualsevol cosa.

Són anys perseguint un somni que és diu transformació social i topar amb la "llibertat" de l'empresa pública i veure més precarietat, no només en els treballadors sinó en l'educació en general, pur reflexe de la societat on vivim.

No ho sé, potser hi voleu buscar tres peus al gat però ja costa prou pressionar qui prometia en oposició com per ara està lluitant també perqué la opinió pública et comprengui.

Tampoc no entenem perqué hi ha okupes, mentre paguem milers d'euros i ens hipotequem fins el cul. Tampoc no entenem pq la guerra d'irak no s'akaba o pq continua guanyant bush. I potser m'estic anant de l'olla però és difícil lluitar quan els mateixos companys no t'entenen i busquen qualsevol excusa per defensar el seu dret individual.

No vull defensar la meva feina sinó la de 17.000 persones, no vull una plaça fixa sinó la dignitat. Qué potser seria més fàcil posar-me a estudiar, doncs si, peró tampoc no és fàcil fer-ho al mateix temps que treballes també, i qué no vull només la meva també.

I apa no sé si m'he fet entendre pero com a mínim ja no tindré úlceres a l'estomac.

Sento el tó pero em calia treure-ho.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
01 des 2004
Buuuf, veig q el tema és complicat i difícil d'entendre.

Aquesta lluita no és per mí, ni per el meu company aquesta lluita no és contra els altres. És contra un sistema que precaritza. Que t'akaba fent creure que els teus enemics són els altres ... qui ho vulgui entendre així ... no sé....

Són anys ja de treballar, en pans and company, sense contracte, més hores que un rellotge..., i de fer qualsevol cosa.

Són anys perseguint un somni que és diu transformació social i topar amb la "llibertat" de l'empresa pública i veure més precarietat, no només en els treballadors sinó en l'educació en general, pur reflexe de la societat on vivim.

No ho sé, potser hi voleu buscar tres peus al gat però ja costa prou pressionar qui prometia en oposició com per ara està lluitant també perqué la opinió pública et comprengui.

Tampoc no entenem perqué hi ha okupes, mentre paguem milers d'euros i ens hipotequem fins el cul. Tampoc no entenem pq la guerra d'irak no s'akaba o pq continua guanyant bush. I potser m'estic anant de l'olla però és difícil lluitar quan els mateixos companys no t'entenen i busquen qualsevol excusa per defensar el seu dret individual.

No vull defensar la meva feina sinó la de 17.000 persones, no vull una plaça fixa sinó la dignitat. Qué potser seria més fàcil posar-me a estudiar, doncs si, peró tampoc no és fàcil fer-ho al mateix temps que treballes també, i qué no vull només la meva també.

I apa no sé si m'he fet entendre pero com a mínim ja no tindré úlceres a l'estomac.

Sento el tó pero em calia treure-ho.
Canviem el sistema, doncs
01 des 2004
Si vols un món millor i més just, lluita per eliminar les oposicions, que creen una classe de privilegiats i una de precaritzats. Enlloc de lluitar per unes oposicions restringides i a mida.
Vaja, jo ho veig així, i també fa anys que crec lluitar per un món millor (Iraq, primera guerra del golf, Bòsnia, objecció, etc.)
Canviem el sistema, doncs
01 des 2004
Si vols un món millor i més just, lluita per eliminar les oposicions, que creen una classe de privilegiats i una de precaritzats. Enlloc de lluitar per unes oposicions restringides i a mida.
Vaja, jo ho veig així, i també fa anys que crec lluitar per un món millor (Iraq, primera guerra del golf, Bòsnia, objecció, etc.)
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
01 des 2004
Com Tothom vaig estudiar per treballar en educació.Porto 10 anys treballant a altres sectors en condicions molt més precaries q els interins, q almeyns han tingut l ´oportunitat d´entrar a les llistes de sustitucions.I ara que treballo 10 hores diàries i tinc l ´oportunitat de presentar-me a unes opos dificilísimes , amb esforços increïbles per poder estudiar-les, amb meyns possibilitats que les persones que ja han treballat o treballen i per tant són més coneixedores ...
He de renunciar a aquesta possibilitat??????
PD: Les oposicions no són garantia de bons professionals però si s´ha de pasar un examen que ho faci tothom...
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
01 des 2004
Perque tots mireu la situació únicament des de la vostra particularitat? No dic que no serveixi per crear-te la teva experiència i fer-te una idea, però la generalització que esteu fent alguns és de pena. Si hi ha un interí que es posa malalt cada cinc dies, que? vol dir que tots els interins són així, que si viuen de puta mare, que si jo estic precari de veritat i tu no...em sembla que els consellers d'educació estan aconseguint perfectament el que volen que ens barallem entre nosaltres quan tots tenim part de raó i ells han creat aquest problema.

En el meu cas des de que vaig acabar la carrera ara fa cinc anys no s'han convocat opossicions, hi ha moltes disciplines on fa anys que no es convoquen, la única sortida que hem tingut molts era esperar a que obrissin la bossa d'interins, com així va passar ara fa dos anys en la meva disciplina, on tots els que vem poder ens vem apuntar, tanmateix encara no he exercit perque porto dos anys esperant a que diguin alguna cosa i sumant els que m'he passat esperant opos doncs feu comptes, també porto anys saltant de lloc de merda en lloc de merda. Tot això ho dic perque realment hi ha penya que porta anys, alguns inclús dècades, donant classes com a interins, en condicions inestables i precaries molts, qui digui que ser interí és un luxe està fent un malabarisme, aquesta gent que porta tants anys en la seva majoria han anat canviant de col·legi cada any, en molts casos no es cobren ni les vacances, però molts estan així no perque volen sino perque la única forma d'entrar a exercir de professor a moltes disciplines era la d'interí, perque hi ha algunes amb més d'una dècada sense convocar opos. Aquesta gent no és que vulgui privilegis sobre els altres, ni molt menys, crec que el volen és dignitat i reconeixement de la seva feina i que no es torni a repetir una situació com l'actual. Preparar unes opossicions quan treballes és un problema i no tothom té temps per fer-ho, en aquest cas no crec que els "fills de papa" com deia algun siguin els que estan a l'altra banda, però si que és cert que estem comparant a penya que acaba d'acabar una carrera amb gent que porta anys i panys saltant de cole a cole sense una solució, sense comptar als que encara ni això hem pogut fer perque l'administració està saturada i no dona per més amb aquests ridículs pressupostos d'educació.

Això no és culpa ni dels interins ni dels recentment llicenciats, no cal tirar-se els trastos pel cap, és culpa d'una administració que per realitzar els seus pressupostos prioritza unes altres partides que degeneren en aquest caos que per molts dura anys. Gent per fer de profe hi ha de sobra, per fer-ho bé cal una criba, com a tot, no tothom pot exercir i no tothom està capacitat per ensenyar a nens per molt llestos que siguin, per tant potser les opossicions no són perfectes però és l'única forma de prioritzar els que tenen més coneixements, el que mancaria és que després aquests passessin unes "opossicions" per part dels alumnes sobre les seves actituts. Cosa que es fa però que no serveix de res absolutament.

Entenc els interins que es queixen d'això, són 14.000 i molts amb més d'una dècada en aquesta situació, comprenc també als que diuen que no se'ls pot negar anar a unes opos, per suposat que no, no crec que aquest sigui l'objectiu de la protesta, en aquestes opos hi haurà gent que com a interins tindran una puntuació de partida molt més alta que la resta i això ja els compta, però la queixa és que no es torni a repetir aquesta situació mai més i que es doni sortida a aquesta bossa d'interins que creix i creix cada cop que passen els anys. Segur que entre els interins alguns si que volen que es facin opos per ells solets, però la crítica en general jo la veig per una altra banda. Mentres ens mirem la situació només amb la nostra individualitat i particularitat estem perduts, els que avui es queixen de que no són interins demà ho poden ser i els que ho són han estat recent llicenciats algun dia. No siguem somines i critiquem al que hem de criticar que és al govern i la seva nul·la capacitat per donar més recursos a l'educació.
Tots i totes som precaris. No a la precarietat.
01 des 2004
Tots i totes som precaris el que hem de demanar es estabilitat per tots i totes en tots els llocs.

O TREBALL O SALARI!!

NO HI HA MÉS.

EL DEMÉS ES FER EL JOC AL CAPITALISME I EMPASSAR-SE LES SEVES MENTIDES!!

www.kaosenlared.net

RES MES A DIR!!
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
02 des 2004
Així és la vida. Diu un que es presentarà a les opos i que guanyi el millor. "Voy a lanzarme a tu cuello, voy a ser tu enemigo", diu el cantant d'un grup de rock barceloní. Darwinisme social, menja't l'altre abans que se't mengin.

Els interins som gent precaritzada, com d'altres treballadors. I segur que tu, amb aquesta manera de pensar, no seràs el "millor". Però no t'amoïnis, coneixo gent que ha aprovat les opos i encara no sap per què (reconeixen que s'hi van equivocar en alguns punts cabdals).
NO SIGUEU RUCS I NO US BARALLEU
02 des 2004
Estic amb "LO GAITER", i el que diu és el que deia jo més amunt, però més ben explicat. Que ningú es posi de mala llet, putejats som tots de diferents maneres i tots tenim una història, però totes les movilitzacions i assamblees a les que he anat (que en aquest més han sigut totes) són ÚNICA I EXCLUSIVAMENT CONTRA ENSENYAMENT, no us deixeu entabanar per frases mal expressades o fora de context, collons!
Ahir quatre arreplegats vam anar a la seu d'ERC a cridar (Villarroel 45 bcn)i la cosa era contra la cid, lo bargalló i la generalitat, i ningú més, com al matí a Via Augusta.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
02 des 2004
No sé què pensaria algú si una empresa (Departament d'Educació SA) després de tenir anys treballant alguns treballadors/es, digués que a partir d'una data farà una prova per reseleccionar el seu personal i que això suposés que una part important dels antics treballadors es veiés substituïda per una altra gent que no era a l'empresa. ESTEM PARLANT D'UNA SUBSTITUCIÓ D'UNS TREBALLADORS PER ALTRES.

NO ES TRACTA DE BARRAR EL PAS A NINGÚ. No estem d'acord en el sistema actual d'oposicions (memorístiques, decimonòniques) i considerem que quan s'obrin les llistes tots i totes tenen dret a apuntar-se, es valoren els mèrits i entres a la borsa. Després, es podria fer un seguiment del teu treball i si hi ha una valoració positiva, accedir a la funció pública.
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
02 des 2004
.... Feina fixa, sou raonable ( 1.600 euros mensuals com a poc), contracte, cotitzacions socials, atur, dret a demanar permisos i baixes que els altres treballadors no tenen. També teniu molt punts a les oposicions degut a la vostra antiguitat. I a més esteu treballant del mateix tema que us examinareu, cosa que algú que treballi a un bar o a una fàbrica no pot dir ( i també té dret ..."

1600 € anda ya coño!! MI novia es interina desde hace años...cobra 770 € y con mi sueldo de ETT vamos de culo. Eso de que los interinos viven de puta madre ves a decírselo a montoto!!

Eso sí, la Generalitat no paga la gasolina ni las averías de curros que algunas ocasiones están a tomar por el culo
Desde Castilla-La mancha, Solidaridad
10 des 2004
36 años e interino, viendo como funciona el clientelismo y la servidumbre cada 2 años, aguantando año tras año a los listos:los nuevos listos de academia; y los viejos listos: los más listos de todos que accedieron por una de las múltiples de formas del acceso franquista o de las posteriores restringidas... Hasta los huevos de los sindicatos y de los cara duras de los liberados y de los consejeros y viceconsejeros de turno. Batalla hasta el acceso.
Prou USTEC com a tapadora del mateix Govern- Sindicalisme vertical
13 des 2004
USTEC ens està manipulant. No podem ser moneda de canvi ni de pressió d'una USTEC que no ha arribat al govern que està en contra de la que fins l'any passat la governava i ara ocupa càrrecs de MOLTA responsabilitat al Govern. Ah! Que no sabies que `Molt Honorable Conseller en Cap era el màxim dirigent de la USTEC? Que no sabeu qui són els Directors Genrrals del departament que s'han colocat (i sense oposicions, és clar... per enchufe) i que abnas ocupaven càrrecs màxims a USTEC? Quina credibilitat han de tenir ara? Amb quina car es presenten defensant-nos? No seria millor que nosaltres mateixos ens organitzessim i diguem prou a aquest sindicalisme vertical. Sí, USTEC és un SINDICAT VERTICAL. Dominen el cim del poder al mateix Departament i ens manipulen des del sindicant convocant vagues contra les OPOS que aquells convoquen. EXPLIQUEU-ME què m'he perdut!!!. QUines intencions tenen? Perque no em crec que ara estiguem pitjor que el curs passat...
Què vol aquesta gent? Què vol USTEC?
13 des 2004
A mi em dona mala espina que
-Els ex de la USTEC estiguin ara al govern quan fa un any deien el que ara continua dient USTEC. Res de tripartit, aqui és USTEC la que ha de donar explicacions.
-Potser ens volen demostrar que són independents i per això ens convoquen a la vaga.? Perque que jo sàpigui fins l'any passat jo volia que sortissin opos de la meva especialitat (llengua castellana) i ara que surten tinc que fer vaga... NO HO ENTENC.

-No entenc perquè de manera unilateral un sindicat planteja ARA la vaga. És fàcil pensar que els altres sindicats són uns venuts ( aqui? a els USTEC que ara estan al govern?), i la mateixa USTEC s'encarrega de dir-me i que pensi això... Però no seria més racional pensar que si tots tres estan en negociacions, que no s'han trencat, si es plantegen mobilitzacions, siguin conjuntes?. O potser és això, que la USTEC vol sortir ben maca a la foto, i demostrar-nos que són indpendents,...

-No em crec res d'aquest sindicat. MAI ha defensat res amb cara i ulls. Sempre ha estat dels que ploren i mai es mullen. Potser és això el que fan ara.
Però recordo dos refranys:
1. No es pot estar nedant i guardant la roba
2. No es pot estar repicant i en processó.

USTEC; prou de mentides.

Per què ens portes a un camí que els matexios de l'USTEC ens haveu ficat?

Si realment volem tirar alguna cosa endavant crec que és superant el marc de l'USTEC. Fem noslatres un moviment assembleari i anti manipulació.

Plantejo que podem fer-lo via INTERNET. Fem un xarxa d'interins i diguem prou a les mentides.

Què em penseu?
Quitarle la faena a uno que trabaja???
13 des 2004
Pedonad, peo no entiendo.

Que un interino ha estado 5, 10, 15 o 20 años de interino?

Pues eso me indica que algo mal funciona. No quiero que mi sobrino lo tenga como profesor/profesora. Pues si no ha aprobado las opos en totds estos años, es por algo. Y que no me diga ahora que ya ha demostrado estos años su valía, porque que yo sepa no hace falta nada para ser interino, y con un poco de suerte te montas al carro, y al final se apalanca. Eso es lo que he de entender que le ha pasado a uno que lleve esos años sin aprobar.
Ah, que no ha habido oposicones? Pues mira, ahora las hay, a ver qué puedes hacer. Ah, si. Llorando y haciendo huelga defiendes tu chollo.

Ya lo sabeis, igualdad de acceso. Lo demás, mentiras. Y por favor no pongais por medio la calidad de la enseñanza, que conozco a cada interino, que están haciendo esto porque son unos frustados que no han podido entrar en unos laboratorios o hacer antes otras opos.

Y así os va en los IES. De pena.
I ara que surten les opos, ... no les volem????
13 des 2004
Estic flipant una mica des que vaig començar a sentir queixes per la convocatòria d'oposicions, des d'una part, al meu entendre minoritaria, del col·lectiu d'interins.
Com pot ser que aquesta gent es queixi perquè convoquen oposicions? Com pot ser que davant la possibilitat de regularitzar la seva situació
o laboral, algú es mostri disconforme?
Entenc que l'interinatge és un estadi previ a una plaça definitiva, passant òbviament per un procès d'oposicions, i no, com alguns pretenen, una situació perpetua des d'on exigir cada cop més drets. No tenen cap obligació els interins? No cal fer alguna prova, algun filtre, que justifiqui que estan preparats i qualificats per fer una tasc tan compolexa i encomiable, com és l'eduació. O senzillament hom s'apunta a una llista un dia el criden i ja està any rera any ocupa una plaça, "ensenya", ... però no té l'obligació de presentar-se a oposicions.
D'altra banda és molt lleig, això de confirmar plaça, completament d'acord, però sense oposicions, com es valora el treball d'aquesta gent?
No vull semblar reaccionari, però no entenc aquesta dinàmica de drets adquirits de no haver de demostrar res i a sobre poder exigir-ho tot. No ens enganyem, i sobretot no ens volgeu enganyar, que les condicions laborals tampoc són tan dolentes com les plantejen alguns; que si estiguessiu tan malament com dieu, ja haurieu canviat de feina.
Organitzem el nostre propi sindicat.
13 des 2004
COm podem fer per organitzar el nostre propi sindicat?

Anem recollint idees. USTEC ens ve petita. Són de malfiar.

PASALO
Sobre el sou dels interins
14 des 2004
Sóc interi de secundària a mitja jornada i cobro 899 euros nets al mes amb una retenció de l'IRPF d'un 8%. Que cadascú ho jutji com vulgui, però jo crec que no puc dir que estic mal pagat. Quan parlem de recarietat cal estar informat. Qui diu que cobra 770 euros? a jornada completa? a secundària o a primària ? Ho dubto
Re: Dimecres 1 mestres i professors interins i substitutes en vaga. No a la precarietat.
17 des 2004
Llevo once años de interino y once años seguidos presentandome a la oposición,así que creo que tengo más autoridad moral que vosotros que no os habeis presentado nunca.
Solo os digo que antes de opinar a la ligera e insultar a los demás,vayais a sindicatos y les pregunteis porque se han impugnado las oposiciones y cuantas impugnaciones hay solo en los 5 últimos años,parece increible verdad,pero no lo saben ni quieren saberlo.
Sabeis que las plazas que sacan son para uqedar bien ensenyament y los sindicatos,sabeis que cada año son prácticamente las mismas,sabeis que de mi especialidad siendo el número uno de la oposición en todas las pruebas con más de dos puntos de ventaja sobre los demás,me suspenden en el ultimo examen para que no cobre antiguedad y aprueban a los otros dos que no habian dado clase nunca,y dejan 15 de las 17 lazas que habia sin dar.
Sabeis que no quieren de ninguna manera hacer el examen tipo test porque no seria manipulable y que los sindicatos estan de acuerdo porque tambien colocan a los suyos.
Animo y a luchar entre nosotros,nos veremos en el cementerio.
De verdad todavia os creeis la democracia y lo que os explican los políticos.
Para los que se quieran informar de verdad y ayudar a cambiar todo esto para todos,teneis la pagina de la Asiociación de Interinos de Catalunya y la de la Coordinadora Estatal ambas para ensenyament,sanitat,administració,etc,todos unidos.
Animo y a luchar veremos quien aprueba.
Coordinadora Estatal http://www.arrakis.es/~coord/
Catalunya http://xarxaintersubst.iespana.es/
Colera camping CNT