Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : sanitat
Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
25 nov 2004
Si prens cualsevol tipus de droga, surt de l'armari. La hipocresia i la prohibició fan més mal que les les substàncies psicoactives
(MANI)FESTA (PSICO)ACTIVA... Per la DESPENALITZACIÓ DE LES DROGUES
La prohibició de les drogues existeix només des dels anys 60 i no ha mostrat eficàcia ni en la reducció del consum de drogues ni en l’educació per a un consum amb coneixement. A tots en vénen exemples al cap... i no tots divertits.
Sí que ha estat eficaç, però, per crear una economia criminal, al marge de la llei, on funciona el capitalisme de veritat salvatge. Les màfies que trafiquen amb les substàncies i amb les persones declarades il•legals generen un important volum de negoci que, sense pagar impostos, sense garanties laborals, sense cap control, passa als mercats financers (a través dels bancs i els operadors de borsa). Segons diversos estudis només el tràfic de drogues amb Colòmbia injecta més de 13.215 milions d’euros (més de dos bilions de pessetes) anuals als mercats financers dels Estats Units. D’aquí, aquests diners passen a l’economia legal nord-americana, mentre que els ingressos que es queden a Colòmbia, el país productor, són, segons els càlculs més generosos, de menys de 2.000 milions d’euros (més de 300.000 milions de pessetes). La misèria d’uns empeny els guanys a l’altra banda de la frontera del poder.
La penalització crea una xarxa criminal i de corrupció que implica a governs, agències d’informació i empreses. El tràfic de drogues es connecta amb el tràfic d’armes, que serveix per liquidar els estocs obsolets de les grans empreses armamentístiques que absteixen conflictes al llarg i l’ample del planeta. Colòmbia, Afganistan, dos conflictes on es poden apreciar algunes de les conseqüències i la utilitat de la penalització de les drogues. La connexió entre màfia de les drogues, de les persones i de les armes amb les màfies legals que ocupen governs i consells d’administració d’empreses esfereeix.
La penalització criminalitza a col•lectius amplis de persones, de manera que actualment més del 80% de les persones empresonades ho estan per motius relacionats amb les drogues. Droga i presó. Una trista equació que té al darrera nombroses històries de marginació i malaltia. La penalització comporta violència. L’any 2003 hi va haver més de 100 morts per motius relacionats amb la droga no imputables a qüestions de salut. És a dir, enfrontaments entre màfies, amb la policia...
Mentre les farmacèutiques patenten píndoles de la simpatia, antidepressius, ansiolítics, tranquilitzants, excitants, pastilles per dormir... que omplen els bolsos i butxaques de gent respectable, altres substàncies que s’utilitzen des de fa molts anys i en molts llocs per part de cultures diverses, es veuen reduïdes a la clandestinitat. L’autocultiu de substàncies autòctones o/i adaptades als diferents climes i països s’arracona a favor de grans plantacions i comerç mafiós que parteix de països explícitament corruptes (Colòmbia, Afganistan, Indonèsia, Marroc) fins arribar als països dissimuladament corruptes. Als països rics i als consumidors rics, que amb el globo s’obliden de tot el que hi ha darrera el muntatge que els permet divertir-se i evadir-se unes hores a la setmana.
La penalització de les drogues és una política que caça mosques amb canons. Que legitima l´ús de canons (presons, policies, armes, matons) contra les mosques. En benefici, com no, del qui té els canons.
Si fumes porros, estàs pillat amb el tabac, beus, prens pastilles, et fas les teves ratlletes, tens una farmaciola al labavo ... SURT DE L’ARMARI. Segur que som la primera força social del país!!!
27 de novembre a les 19.00h, a la Plaça Universitat de Barcelona MANIFESTACIÓ I GRAN FUMADA POPULAR: UN ALTRE GLOBO ÉS POSSIBLE DESPENALITZACIÓ DE TOTES LES DROGUES I LLIBERTAT PER ALS PRESOS

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
25 nov 2004
Que asco de consumidores de droga. Sois lo peor, escoria social de una sociedad que se hunde. Una cosa... Habra varios grupos, no? Abriendo paso de la manifestacion, con una fuerza y arrojo inusuales... la union de la nueva era, cocainomanos y adictos al speed, para de luego ser seguidos por una gente que a su alrededor no ve furgonas de policia sino... extraños elefantes de color azul de los cuales bajan pitufos!! Benditas sean las setas... Ya por ultimo, un grupo algo descolgado de la manifestacion... Ah, si, son los porretas, caminando al unisono como zombies mientras se rien y contemplan embobados como subnormales lo que hay a su alrededor. Ah, y me olvidaba, justo en Plza. Universitat ha quedado un grupo de gente por el suelo, me informan desde aqui que son heroinomanos que no han conseguido caminar hasta calle Pelayo y han muerto en el intento dada su salud... Se despide el reportero mas majadero!
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
25 nov 2004
El reportero se despide y ahora esta embodado mirando el Cronicas, que pena se acabó La Granja pero igual todavia dicen algo de Gran Hermano entre gritos y chorradas. Es un alivio ver esta mierda, pasa el rato y me olvido de todo. No como esos drogatas de mierda.
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
25 nov 2004
Que va, estoy leyendo el Catecismo Revolucionario de Netchaev.
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
Lo tuyo si que es grave.
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
DISSAPTE 26 a les 19 hores Plza.Universitat

passa-ho
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
27 dissapte a les 19 hores. passa-ho
per la llibertat
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
Y es muy triste que digan "som la primera força social del pais". Creo que hay cosas mas importantes que el meterse unas rallitas el finde, pero en fin, cada uno ve lo que puede, o lo que quiere. Supongo que ya no quedan conquistas sociales mas alla de lo que podamos hacer el fin de semana, esos dos dias dedicados al ocio donde saciar nuestra voluntad para que no derive en cosas mas serias, vease malestar social o revoluciones, y asi poder llegar satisfechos al lunes pensando en "a ver cuando llega el viernes" en vez de decir "a ver cuando dejo de ser un paria".
Ah, si no os drogaseis ni habria mafias, ni explotarian a gente en el tercer mundo a cambio de vuestro "Ocio".
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
el mister confunde, y asocia libertat de utilizar substancias según el saber y deseos que
cada uno atesore, con pasotismo, colaboracionismo, capitalismo... no companys no es aixó... despenalització ja ¡¡
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
ei!! No es a les 18:00??
al cartell crec k possava a les 18:00
algú m'ho pot dir segur?
merci
Re: Surt de l'armari per la despenalització de les drogues
26 nov 2004
lA "MANI" ESTÃ? CONVOCADA A LAS 18 H., PARA QUE LA GENTE SE VAYA JUNTANDO HASTA LAS 19 H.; EN QUE COMENZAREMOS LA MARCHA HACIA PL. CATALUNYA-VIA LAYETANA-SANT JAUME Y PL. CATEDRAL.

SALUDOS REVOLUCIONARIOS
A.L.A.-BARCELONA.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more