Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Caja a la UB> Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel
10 nov 2004
Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel de la UB davant l'acte convocat per Convivencia Cívica Catalana "Por la libertad y la dignidad civil en Catalunya"
Ja n'hi ha prou d'ingerències. Ja n'hi ha prou d'inventar conflictes.
Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel

    Des de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i Alternativa Estel, sindicats d'estudiants presents a la Universitat de Barcelona (UB) que representem la segona força estudiantil al Claustre de la UB, volem donar a conèixer la nostra postura a la resta de la comunitat universitària i a la societat catalana davant de l'acte previst per la tarda de divendres dia 12 de novembre a l'Aula Magna de la UB i convocat per Convivencia Cívica Catalana (CCC) sota el lema "Por la libertad y la dignidad civil en Catalunya":
   
    >Censurem la hipocresia de l'acte degut al "brillant" expedient de Francisco Caja, convocant de l'acte i membre de CCC i Profesores para la Democracia (sic); Caja, professor de la UB, ha sigut expedientat per agressions i insults a una professora. Per això va ser suspès de sou i feina, alhora que posteriorment va llançar escales avall de la seva vivenda al bidell de la UB que li notificava aquesta resolució, havent d'agafar la baixa laboral. També és una de les persones que va intentar agredir al lehendakari Ibarretxe en motiu d'un acte convocat per la Universitat de Barcelona. Actualment torna a exercir a la UB, aprofitant les seves classes per carregar contra tots aquells que considera que no l'han deixat assolir el reconeixement que creu merèixer com a filòsof.
    >Censurem que la iniciativa de l'acte vingui d'un grup de professors de la Universitat del País Basc, i la presència de persones de dubtosa credibilitat a l'hora de donar-nos lliçons sobre "llibertats, dignitats civils, respecte i tolerància". Convivéncia Cívica Catalana, Profesores para la Democracia, Manos Blancas, Foro Babel, Basta Ya o bé Fundación Concordia són organitzacions foranes o bé d'escassa implantació a casa nostra, finançades generosament per l'Estat Espanyol i conegudes només per els seus atacs a la nostra escassa autonomia i a un dels nostres principals trets distintius: la llengua catalana. Ens referim a personatges de la talla d'Alejo Vidal Quadras (responsable, entre moltes altres coses, dels darrers "xous lingüístics" al Parlament Europeu), Nicolás Redondo Terreros, Josefina Albert (impulsora del recurs al Reglament d'Usos Lingúsítics de la Universitat Rovira i Virgili i de la rebutjada querella per prevaricació al seu rector, Lluís Arola), Francesc de Carreras (membre del Foro Babel), Eduardo Uriarte o Gotzone Mora (responsable del linxament mediàtic sofert l'any passat pel rector de la UB Joan Tugores).
    >Censurem doncs, que un grupúscul gens representatiu de la societat catalana pretengui importar un conflicte inexistent. El curs anterior, la Universitat de Barcelona ja va ser objecte d'una persecució sense precedents per part d'aquests sectors ultras, amb l'ajuda de la Brunete Mediática i de l'espanyolisme més reaccionari afincat a casa nostra. Sectors, d'altra banda, gens respectuosos amb el sentiment majoritari de la nostra comunitat universitària.
    >Lamentem, per tot plegat, que la Universitat de Barcelona, a través del seu rector, hagi hagut de cedir als convocants per estalviar mals majors, amb la única intenció de cercar conflictes i fer un pols de força a totes aquelles persones que treballem per una universitat científica, de qualitat i catalana, allunyada de les ingerències del Patriotismo Constitucional, col·lectius i persones que exigim poder decidir per nosaltres mateixos quina universitat pública volem. Ho lamentem, d'altra banda, perquè a dia d'avui ens consta com aquest acte atreurà grupúsculs neonazis, els quals ja han avisat que faran acte de presència i que és tota una declaració d'intencions de quin és el públic potencial de "las libertades y la dignidad civil".

Per tot això, des de la CEPC i Alternativa Estel, apostem per no caure en la seva trampa i optem per deixar que el seu desembarcament sigui un fet anecdòtic. Nosaltres, conscients també de ser un objectiu prioritari per part d'aquests sectors tal com ens consta, seguirem treballant, avui, demà i demà passat al llarg i ample dels Països Catalans per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat. Fem constar que som nosaltres, els i les estudiants de la CEPC i Alternativa Estel, sovint silenciats, qui disposem d'un suport social que avala la nostra tasca a les aules i també a les institucions universitàries, tasca que desenvolupem legítimament i a cara descoberta, perquè no tenim res a amagar ni cedim a la política criminalitzadora a la que se'ns vol sotmetre des d'un temps enrere.

Per això, llancem obertament al rector Joan Tugores la proposta de treballar a partir de dilluns vinent amb el conjunt de la comunitat universitària per tal d'evitar que fets com aquests tornin a repetir-se dins la Universitat, i que siguem els i les membres d'aquesta qui decidim sobre la seva gestió i orientació, amb passos decidits i ferms per garantir la ja retallada autonomia universitària. Cal doncs, deixar de mirar cap a l'altre costat i recuperar la iniciativa a la Universitat de Barcelona i aturar d'una vegada per totes que sigui gent com Francisco Caja qui marqui l'agenda al professorat, al PAS i als i les estudiants. Comuniquem, doncs, com ja coneix, que treballant en aquesta línia comptarà amb tot el nostre suport, sense que ens espanti el soroll que tota aquesta gent pugui ocasionar-nos, que de ben segur ni provindrà de la UB, ni provindrà de casa nostra.

No ens doblegaran!

Barcelona, a 10 de novembre de 2004

Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
www.coordinadora.net
cepc-ub ARROBA coordinadora.net

Alternativa Estel                    
www.alternativaestel.org
alternativaestelub ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Caja a la UB> Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel
10 nov 2004
Aquest és el camí.
Seguim lluitant.
Re: Caja a la UB> Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel
10 nov 2004
Molt bon comunicat i actitud. No les provocacions feixistes
Re: Caja a la UB> Comunicat de premsa de la CEPC i Alternativa Estel
10 nov 2004
Visca la lluita de l´independentisme revolucionari català!!!
Mort a l´espanyolisme!!
L´espanyolisme és la ideologia més reaccionària existent avui en dia a casa nostra!!!
Independència i revolució!!!
Colera camping CNT