Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : immigració
El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
Les teories de lluita de classes tenen un pun punt feble amb el racisme. El socialisme ha estat Racista des del propi Marx.
NO es patrimoni dels rics ni dels pobres , ni tansols un tema de lluita social , es tracta d'un tema d'irracionalitat. El socialisme va començar i continua sent racista i sexista des del propi Marx. Marx amb el seu auto-odi i el despreci als jueus comença un cicle de racismeinmens que el porta dir bajanes del tipus "el que cal a la societat no es emancipar al jueu , sino emancipar-se del jueu" ( en un temps on el poble jueu i el jueu individualment no tenia drets civils més que França en tota Europa). Això va impregnar d'antisemitsme que encara dura fins avui els moviments de lluita de classes , tant que en el Programa de Erfurt de 1892 el Partit Socialista Alemany va haver de condemnar de boca l'antisemitisme després de declaracions ben lletges dels seus dirigents. Stalin es va dedicar a matar jueus i a perseguir sistemáticament pobles que no eren russos en aras de la "pàtria soviètica" ( na forma de racisme proletari ben curiosa )

Es pot seguir , però evidentment fa fàstic fins hi tot seguir amb el racisme selectiuactual d'una esquerra que s'escuada en l'anti-imperalisme per a provocar desmans sobre determinats pobles.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
Ya
Pero t´oblides del RACISME i l´assessinat INDISCRIMINAT jueu contra el POBLE àrab.

"En todas la casa cuecen habas"
SOBRETOT ARA, a la TEVA

VISCA IRAK!
VISCA PALESTINA!
DOWN WITH THE OCUPATION!
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
eso de marx i racismo es falso, simplemente los usureros( mayoritariamente judios) k explotavan a los trabajadores eran critikaods por marx....troll de mierda
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
El racisme és una de les caracteristiques de la cultura europea del segle XIX, principalment de la segona meitat, epoca del colonialisme.
Per aixo afirmacions racistes es poden trobar en personatges ben diversos. Per exemple Bakunin o Marx.
No em d'oblidar tambe com l'etnicisme, "l'esperit dels pobles" -aquella paraula alemanya tant dificil d'escriure- es una caracteristica del romanticisme que es transforma en un eix central en tots els moviments politics nacionalistes del XIX, des del Resorgimento fins el Catalanisme de Prat de la Riba, passant pel liberalisme espanyol de tots els caps del Progressisme i els plantejaments basquistes de Sabino Arana -que els espanyolistes de torn tant s'encarreguen d'esbombar, desituant el personatge i oblidant-se que tot l'espanyolisme del XIX i del XX te aquesta caracteristica, per aixo el franquisme celebrava el Dia de la Raza-.
L'antisemitisme per tant s'ha d'emmarcar en aquest conjunt, arrelat en les mentalitats europees des del temps de la Cristiandat medieval, aparellat amb l'odi al musulmà, turc o arab, que durant anys es en la cultura cristiana-europea la viva encarnació de l'Anticrist...
Val a dir com la cultura colonialista del XIX es va escarressar en identificar les diferents races que al mon existien, segons trets fisics normalment, creant unes categories que permetessin al capitalisme europeu poder entendre i controlar un món que es creien amb el dret de dominar sense abandonar aquesta perspectiva miop i acientifica.
Dins aquesta cultura racista cal situar, com a resposta, l'aparició d'un racisme amb les mateixes connotacions: el Sionisme, que per obra i gracia de l'imperialisme europeu, es converteix en una forma de continuar l'intervencio en epoca postcolonial en un entorn determinat (entorn on s'ha discutit també el paper d'un panarabisme potenciant pel colonialisme com a forma de trencar l'unitat politica musulmana que es l'Imperi turc). Estrategia, la dels enfrontaments etnics i religiosos -divideix i guanyaras-, que aquest colonialimse ha practicat arreu del planeta, des de la India fins a l'Africa, amb consequencies desastroses que arriben fins als nostres dies.

Per tot plegat, pretendre fer una critica a un pensament -el socialisme o l'anarquisme- que arrela els seus principis en l'altra gran corrent de cultura europea -des del Racionalisme, la Ilustració o els principis de la Revolució Francesa-, que basa el seu pensament en la Raó i un Humanisme que parteix de principis d'igualtat, llibertat i felicitat per tots els essers humans; fer aixo, des d'un racisme politic sumament ultrareaccionari com és el Sionisme resulta com a minim patetic.
Es com voler criticar la Riquesa de les Nacions d'Adam Smith i atribuir-li les consequencies de la Globalització a partir de fer-li la carta astral a l'autor!
I aixo no es cap excusa perque des d'aquesta mateixa perspectiva RACIONAL hom puguir fer una necessaria critica radical al paper que l'Antisemitisme o el racisme antiarab o antimusulma juga a Europa, com des de l'Antropologia historica es fa.

L'absurdidat ridicula d'aquests plantejament es fa més evident si un preten estudiar altres realitats europees o no europees on el socialisme -entes en un sentit ampli- hi te un paper, com per exemple el sindicalisme als Estats Units al tombant del XIX-XX, el sandinisme a Nicaragua, la revolució cubana o l'anarcosindicalisme als països mediterranis
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
És curiós com quan algú raona els plantejaments i desenvolupa els arguments d’una forma planera i racional tots el "trolls" i "pseudo-trolls" queden muts i ja no continuen el diàleg perquè, aquests, l’únic argument que tenen és el crit, l’histrionisme, l’insult fàcil i, doncs, el pensament, l’opinió contrastada i la pedagogia els hi queden just al llindar de l’oïda i són incapaços que arribi al seu cervell i saber processar aquella informació que altres els hi donen.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
Qui hi ha darrere d'aquest esclat de Xenofòbia?

L'Estat Espanyol i el seu 11-M a la carta...

Salut REvolució i el racisme es crea, es difon...
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
el racisme l'ha tingut l'ésser humà des de temps immemorials...això no vol dir que no ens poguem desempallegar d'ell,és clar...però NO és un invent dels rics.En tot cas,HA ESTAT MANIPULAT PELS RICS en el seu propi benefici.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
No. El racisme no l'ha tingut l'esser humà des de temps immemorials. Des de temps immemorials les comunitats es definien traçant fronteres definides entre els seus membres i els "altres", i moltes vegades els conflictes interns desembocaven en l'agressió.
Però quines opinions i actutuds les diferents comunitats han tingut respecte als "altres", aixó depen de l'estructura social de les comunitats. Hi ha hagut distancia amb odi, distancia amb respecte, distancia amb admiració i distancia amb menyspreu. Es pot dir de l'altre que té "diferents dèus que nosaltres", o que "no té anima" o que "es d'una raça inferior": aquests discursos són desenvolupats per qui domina els discursos, o sigui les classes dominants, i responen a les finalitats socials establertes per les classes dominants.
Intentar naturalitzar el racisme és precisament lo que els racistes intentan aconseguir: que es cregui que l'esser humà és naturalment racista.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
Desde que existeix l'esclavatge per a "races inferiors", es pot parlar de racisme, i d'això en fa molts centenars d'anys.
el racismo y los pobres
31 oct 2004
ayyy..., pero que requetebien han ensañado a adular mi niño
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
31 oct 2004
La Ilustración busca destruir el instinto y la mas profunda esencia de lo humano para construir así un nuevo ser socializado y amoldado según las necesidades de la civilización del momento. La educación es su medio mas importante para ese fin.

Es un hecho que el racismo es uno de esos sentimientos naturales y primarios. El racismo ademas se desarrolla y se ha desarrollado entre pueblos tan distintos como los sioux de norteamerica (que consideraban a los "rostros palidos" una raza inferior de pusilánimes incapaces de enfrentarse a la Naturaleza sin la ayuda de sus sofisticadas herramientas), los ciudadanos de la Grecia Antigua (que consideraban a los demás pueblos "simples bárbaros" y para los cuales fué una verdadera aberración que Alejandro Magno fomentara el mestizaje entre griegos y persas) o los europeos en el caso del siglo XIX y XX.

El racismo se ha desarrollado en pueblos con culturas totalmente diferenciados y también con sistemas económicos del todo distintos con lo que también es una estupidez que sea fomentado por los ricos para nosequé tontería. Es mas, en la sociedad actual los grandes privilegiados son los primeros en fomentar el mestizaje y la multiculuralidad y las clases humildes las primeras en desarrollarlo.

Sé que el que ponga esto es estéril, sobretodo porque veo como os corregís los planteamientos sobre lo que es el racismo para evitar por cualquier medio caer en lo "prohibido" (no vaya a ser que un planeamiento equivocado pueda desembocar en conclusiones PELIGROSAS).

De todos modos, el racismo sin mas es superable. Aunque desde luego no como una panda de marujonas atemorizadas con aquello a lo que pueda llevarles su propio pensamiento.

ACUSAR AL SISTEMA CONTEMPORÃ?NEO DE FOMENTAR AL RACISMO "CON OSCUROS INTERESES" ES VIVIR EN LA PARRA.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
No es todo tan sencillo. No creo que el racismo sea un invento de ricos. Eso es absurdo. El racismo viene provocado por la IGNORANCIA, EL MIEDO, Y LAS PROPIAS PERSONAS. No culpemos siempre a los ricos y al Estado de todo. Muchas de las veces, SON LAS PERSONAS (por múltiples causas) quienes fomentan el racismo.
Salud.
Re: El Racisme SI es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
El 1 de enero de 1804, los haitianos se declararon independientes de Francia, el pais que habia ocupado su territorio durante mas de un siglo y cuyas fuerzas militares habian sido derrotadas por tropas insurgentes integradas por esclavos negros. Haití se convirtió en la segunda republica independiente del hemisferio occidental y en el primer pais del mundo donde los esclavos negros se liberaron de sus amos blancos.

Los demas paises -hoy en dia, la comunidad internacional- siempre le tuvieron recelos, los occidentales trataron a Haiti como un paria porque habia tenido la temeridad de liberarse. Francia no reconocio a la nueva republica hasta que esta se comprometiera a pagar una compensacion por la perdida de lo que habia sido su colonia mas prospera en todo el Caribe.

Hoy, miembros del cuerpo de la Guardia Civil, parias en su tierra, a sueldo de los intereses de las corporaciones multinacionales, con el racismo propio de los ignorantes, exponen su vida intentado imponer el mismo modelo politico, economico y social que intentaron imponer, antes de salir por patas, en el por supuesto tambien culturalmente y socialmente atrasado Irak.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
Exemples a l'atzar:
Mallorca, segle XIII, els notres avantpassats "fugitius" d'un feudalisme opressor conquesten les Balears i esclavitzen assassinen o sotmeten el seus pobladors, arabo-berebers.
Catalunya finals del XIV: en unes de les consequencies de la crisi, la gent -el populatxo- es llença a pogroms antijueus a Barcelona i Girona.
Catalunya-Arago i Castella, fi segle XV, alhora que s'expulsa sefardites dels reialmes de la monarquia catolica es comença a decretar contra els gitanos. Més tard l'Inquisicio restaurada persguira marranos, alumbrados i altres conversos sospitosos, mentre s'estableix les clausules de "puresa de sang" vigents fins el XIX
Mitjans del 500. Es discuteix si els pobles "indis" d'America tenen o no tenen anima.
Primers 600, la població morisca del Regne de Valencia es expulsada massivament, provocant un daltabaix demografic i socioeconomic de consequencies nefastes.
1860: l'entusiasme popular segueix al General Prim a la Guerra del Marroc: "matar moros" sempre ha tingut ressó.
1940: "habla cristiano polaco de mierda"
1950: el franquisme celebra el Dia de la Raza
1960: el francesos son molt racistes amb els d'Algeria
1965: "vete a tu pueblo xarnego"
1968: "yo soy aquel negrito del Africa tropical, que canta muy contento la cancion del Cola-Cao"
1969: els estrangers amb peles compren LLoret, Empuriabrava i mitja Mallorca
1970: els americans son molt racistes amb els negres
1972: Campanya del Domund a les escoles: els nens i nenes coleccionen "sellos" per enviar als negritos de l'Africa que es moren de gana. A casa et fan menjar els macarrons: "pensa en els negritos que passen gana i acaba-t'ho tot". Els cristians de pro se'n van a cuidar leprosos a la quinta forca.
1975: l'España postfranquista passa olimpicament del Sahara. "Marxa verda".
1977: Tothom Tothom tothom es solidari amb Llatinoamerica
1982: Catalunya es comença a omplir de "sudaques"
1983: comencen a venir a treballar al Maresme i altres llocs moros que son molt raros perque no beuen vi i no menjen porc.
1989: el porter de l'Espanyol es fa famos perque es molt bo i es negre
1990: els moros son desconfiats i els negres son simpatics
1991: Sadam=Satan
1992: algu descobreix que els moros no son arabs sino berebers i tenen una llengua com els catalans
ai las!
1995: polemica sobre un "negrito" dissecat
1997: comença el degoteix macabra de les pateres
1998: un segurata llença un equatoria al mar
1999: els talibans i tots els musulmans son una colla de salvatges
2000: nova campanya del Domund a Afganistan
2001: Usama=Satan
2003: Sadam=Satan
2004: els esclaus es rebelen
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
molt bona,"ni un pam de net", molt bona :)

abans he dit que els éssers humans teniem una espècie de racisme des de temps immemorials,i "stafe" diu ke això és fer com fan els racistes,"naturalitzar" el racisme diu...jo quan deia això em referia a que teniem una espàcie de recisme des del principi,però això no vol dir que siga "natural" de les persones,això no significa ke siga algo ke duem "a dins" nostre.En la meua opinió,tenim molts comportaments normalitzats diguem "des que les persones vam nàixer".Però no té perque ser així per sempre.Crec ke un comportament,no per ke siga més antic ha de ser més "natural" o menys...

De totes formes "stafe" té raó diguent que han hagut diversos tipus de racisme.Bò,millor dit ,de "rebuig" a allò desconegut,...
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
el racismo es esencialmente un aspecto de la lucha de clases,es una deformación idelógica que justifica la explotación de una supuesta raza inferior por otra superior.también hay que tener en cuenta que el racismo que se desarrolla en barrios obreros no es un racismo¨completo¨ es un rechazo en este caso a la cultura musulmana los medios de manipulación ya se han encargado de criminalizar dicha cultura creo que en st Coloma una parte de los vecinos rechazan la inmigración por que la asocian con delincuencia y con la degradación de los servicios públicos propios del estado del malestar burgues cuando la degradación de dichos servicios son producto de las politicas neoliberales del propio sistema con la complicidad de todala izquierda institucional actualmente la linea politica de masas de toda la basura fascista se desarrollara a traves de lo antes comentado proletarios del mundo UNIOS
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
Segurament tots teniu una mica de raó. Crec que el problema és una confusicó entre els significats de les paraules xenofòbia i racisme. Jo proposo el següent aclariment:

La xenofòbia és por, és un sentiment. és por al desconegut. Aquest sentiment segurament ha existit sembre en l'home i la dona. El remei a la xenofòbia és ben senzil (de dir): educació, intercanvi cultural, etc.

En canvi, el racisme no és un sentiment, és una ideologia. És una ideologia invendada per justificar l'esclavitut i el colonialisme. El racisme diu que certes "races" són inferiors bilològicament, moralment, etc. Sens dubte el racisme beu de la font de la xenofòbia però no és el mateix.

En conclusió:
La xenofòbia NO és un invent dels rics.
El racisme SI és un invent dels rics.
Re: El Racisme SI es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
velocidad y tocino (dicese de la dinamica de grupos) osea, que la complicidad que tienes de pequeñito en la casa de tu mama, ese egoismo familiar cotidianamente desarrollado y que tiene como blanco a cierta otra familia (o alguno de sus miembros) y que sirve para dar cohesion expansiva a tu propia familia, esa complicidad que desarrollas con tus primeros amigos y que tienen como elemento de cohesion la diferencia del externo..., esa misma dinamica que sigues reproduciendo a lo largo de tu vida, porque es de lo poco que has aprendido, ahora, para sionistas, fascistas y otros subgrupos con veleidades de grandeza imperial, es derecho natural

toma derecho, que te noto cargado de hombros

hoy un kamikaze ha perpetrado un atentado contra el concurrido mercado de Hakarmel, en el sur de Tel Aviv, causando la muerte al menos a cuatro personas y heridas a otras 30
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
en el otro articulo hay un tio que parecia mas cabreado con la gente de Santa Koloma en general, que con los racistas en particular
Y me calle la boca
Pero no me voy a callar la boca en tu parida mental seudomarxista de 3 al 4, que cuando los mios son unos fachas y unos racistas de mierda se tiene que entender, porque pobres, es la cultura musulmana que no entienden y la ven como una agresion

ES VERGONZOSO

Y encima que disfraces todo eso en verborrea marxista es pa cagarse.

Y que encima diferenciemos mas paqui o palla, cuando una pandilla de diplodocus esta agrediendo a una peña que quiere hacer su vida, me parece el colmo.

A veure si a la propera mani diferenciarem si els porrassos ens els donen fills de classe obrera, pobrets, que són de centre o centre-dreta o una mica més cap a la dreta... o si el PP es fatxa, fatxa amb moderació o fatxa guais.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
El racismo tal y como lo entendemos hoy es una ideología capitalista cuyo fin es recaudar apoyo social para el expolio colonial y la esclavización de los pueblos no occidentales.
Pero para que una ideología falsa, o lo que sería lo mismo, una mentira, se realice hacen falta dos cosas: mentiroso y engañado.
En Sta Coloma una parte no poco importante del currante potencialmente votante de izquierdas es engañado (de nuevo), haciéndole identificarse con una especie de clase obrera privilegiada frente a unos recién llegados que además son contiunamente demonizados por la tv(principalmente en tanto que estos inmigrantes son musulmanes), y haciéndole creer que va a salir beneficiado dejándose llevar por los cantos de sirena de la xenofobia. Hace no tanto hubo en Catalunya (y sobretodo en poblaciones como Sta Coloma, etc) unos inmigrantes procedentes del sur del estado que llegaron a vivir en unas condiciones no tan distintas de las que hoy sufren los inmigrantes extracomunitarios. Sólo la unidad y el saber identificarse unos con otros les trajeron mejores condiciones.
Nadie nace con conciencia de clase porque ésta surge fundamentalmente de la experiencia, en el caso de la clase obrera, la experiencia de lucha por unas condiciones sociales mejores en perspectiva de una sociedad mejor. La lucha anti-capitalista es también lucha anti-racista y anti-xenófoba.
Una Santa COloma mejor es una Sta COloma del diálogo y la unidad contra el racismo.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
"Aquellos que inculcan y financian el prejuicio racial no son ni de lejos tan tontos como la mayoria de los que creen en el y lo practican". (Adam Smith)
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
Una frase de Adam Smith perfectamente antirracista, ya hemos llegado al padre del capitalismo moderno.

Creo que por ahi van los tiros y no tanto con luchas de clase o paridas similares.

un saludo
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
adam smith és un can, un gos al servei de la burgesia.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
habeis entendido algo? o_O
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
Pero que estupideces decis, el racismo una idea del capitalismo?? dios santo que tonterias.
mira pichin tu acaso la conoces???? conoces que los musulmanes te quieran matar por ser "infiel"(ateo, pagano o de las demás religiones) y porque vivas en España, que ellos piensan que es SUYA, es que se nota que es que ni salís por la calle ni conocéis a inmigrantes ni nada, porque con lo que decís lo demostrais.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 nov 2004
la solidaritat de classe es un bon antidot contra el racisme
pero no crec que sigui suficient (es el que te ser un hippi multicultural)
Continuo pensant que te molt a veure amb el tipus de cultura cristiano-occidental-europea, transversal a les classes socials que es generen entorn del capitalisme, la concepció de l'altre, d'allo indesitjable, d'un prejudici arrelat a la propia percepcio dels nosaltres-ells, de la nostra propia identitat (i aqui tant li fa si un és o es considera català o espanyol, sobretot pel que fa als arabs i els musulmans, pero tambe els gitanos o els jueus). No hi ha identitat que es crei sino ho fa tambe com a contraidentitat.
Crec que explicar-ho a partir d'una forma economicista, per més que s'amplii d'una forma "més social" (la lluita de classes) no es gaire util. El resultat sol ser l'aparent superioritat teorica d'una esquerra laica europea que te consciencia de la realitat real enfront de l'oscurantisme espiritual i religios de la resta del món. I, sense renunciar a aquestes tipus de concepcions materialistes, racionals, etc que ens son propies, aixo no ens explica massa cosa, ni de nosaltres ni d'ells (perque les diferencies és una evidència que existeixen i és bo de coneixer-les i coneixer com s'ho monten els altres per viure).
(algun antropoleg que tiri un cable?)
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
Tot aixó és molt complicat... però s'ha de tenir alguns conceptes clars per no deixar-se enganyar.
Una cosa és que ens sentim part de la mateixa comunitat i diferents d'altres comunitats: aixó pot semblar molt "natural".
Una altra cosa és que considerem que els i les que no formen part de la nostra comunitat són "inferiors": aixó també és molt comú, encara que trist. Aixó passa a molts llocs.
Molt diferent però és pensar que els "altres" siguin inferiors per neixement i que "mai" podràn arribar a ser membres complerts de la nostra comunitat: aixó és racisme: i necessita un discurs científic que el recolzi.
Després de l'holocaust s'ha fet "tabu" aquest discurs racista clàssic; però les necessitats que el generaven continuen: continua la necessitat de construir una ideología que trenqui les barreres de classe i que crei solidaritat si no "racial" o "nacional" almenys "ètnica". Així que ha nascut un altre tipus de racisme, el racisme cultural: que genera solidaritat "cultural" entre rics i pobres, en contra dels diferents.
El que és inferior, i que s'ha de despreciar, és aquel o aquella "que no es capaç d'adaptar-se", que té una cultura incompatible amb la nostra. Ja que es ven la moto de que a la nostra societat tothom que vol pot adaptar-se. El "civisme": que siguis ric o pobre, has de ser civic.
Ara sabem bé que aixó no ho pot fer tothom: que la nostra societat es fa cada dia més burguesa i més tancada, i que ens costa fins i tot a "nosaltres" adaptar-nos als estàndards "civics" que ens demana. Aquests estàndards no venen sols, els imposen les classes dominants, els que dominen l'espai, els mitjans i el discurs.
Així que escoles i televisió impulsen un discurs "multicultural", que implica que "els que no es volen adaptar es perquè tenen costums diferents"; aixó es amagar de ideològic un problema econòmic: ja que si les institucions fossin sinceres, haurien d'admetre que la integració dels immigrants es impossible "estructuralment", perquè es rentable que treballin en negre, que siguin exclosos i criminalitzats.
El racisme, si no volem dir que està inventat pels rics, hem d'admetre que es estrictament funcional als interessos dominants: ja que ajuda a crear una solidaritat entre les classes més baixes i les classes més altes, excloient als nouvinguts. Ajudant a crear una comunitat basada en el neixement, i trencant possibles solidaritat econòmiques.
Així que quan la gent diu que el Raval es "degragat", fan referència alhora als edificis abandonats i a la presència massiva d'immigrants: està clar que estem dacord amb una cosa i no amb l'altra, però es cert que al poder li venen bé les dues coses. El Raval es transforma en barri degradat ple d'immigrants, que s'hi acumulen perquè tenen prohibides altres zones de la ciutat (es diu "gueto"); els veins més antics se senten sempre més abandonats, la vida es fa sempre més impossible, i els conflictes exploten. Però al poder li ve bé que explotin els conflictes, perquè quan més abandonat estigui el Raval, quan més estranys es sentin els veins i veines més antics dins del seu propi barri, menys protestaran quan arribaran les excavadores.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
Creo que el racismo es un sentimiento que nace del desconocimiento de algunos pobres, el cual es aprovechado por unos cuantos ricos y utilizado por unos cuantos locos.
El racismo es un primitivismo judeocristiano explotado por el capitalismo
02 nov 2004
La realidad está justamente en lo que pretende combatir el lacayo clericalista y burgués.

Este lacayo se calla que la institución encargada por los capitalistas para infundar la "irracionalidad" y la "irrelfexión" tiene nombre y se llama Iglesia: que si por algo es tan poderosa es porque viene siendo respaldada por los Capitalistas y sus ejércitos desde hace unos 1.700 años...

Luego el racismo no es más que una acción política instada por los capitalistas cuando se ven amenazados, siendo éste racismo una de las vías de desarrollo del fascismo a través del sustrato ideológico que preparan las iglesias.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
El Capitalisme a tot estyirar té 250 anys , el racisme en te molts més ... Quina paranoia de relaciona racisme i capitalisme.

El racisme es irracional, i per tant no es substanciable.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
Megalerdo diu : "Iglesia: que si por algo es tan poderosa es porque viene siendo respaldada por los Capitalistas y sus ejércitos desde hace unos 1.700 años... "

BRRRAAAAVO , ARA RESULTA QUE FA 1700 ANYS JA TENIEM CAPITALISTES ... ES POT SER RUC PERO TANT COM PER CREURE'S LES PROPIES MENTIDES I MANIPULAR LA HISTORIA

David Antiterrorista
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
Quines ganes de manipular: amic nostre, el capitalisme es tan antic com la civilització: capitalistes eren els faraons d'Egipte i els emperadors romans, torç de babau.

Tan es que tinguèssin la forma de faraons, emperadors o senyors feudals: tots ells han fet servir l'Esglèsia d'instrument per controlar els seus explotats....
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
" A tot estirar, 250 anys " tÚ DE AMRXISTA EN TENS POQUET eh , més a viat ets curtet , quienes teories mes rares que dius.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
02 nov 2004
ESPAÑOL

"Pero que estupideces decis, el racismo una idea del capitalismo?? dios santo que tonterias.
mira pichin tu acaso la conoces???? conoces que los musulmanes te quieran matar por ser "infiel"(ateo, pagano o de las demás religiones) y porque vivas en España, que ellos piensan que es SUYA, es que se nota que es que ni salís por la calle ni conocéis a inmigrantes ni nada, porque con lo que decís lo demostrais."
_____________________

español, el problema d muchos imigrantes como tu has dicho (o almenos kreo ke te referias a eso) es su religion, en kuanto a eso de ke no conoceis muchos..
io conozco a bastantes (d mi pueblo sobretodo), algunos (bastantes) note lo voy a negar ke son unos hijos de puta, xo muchos no, mas de los ke tu t krees,y si te fijas un poko, esos k son unos "hijos de puta" lo son dsde pekeños kuando iban al colegio, i no por naturaleza, sino x marginazion k komo todos sabemos los niños son muy crueles y mas con el ke es "diferente".. y weno ianotengo mas ganas de escribir (i no soy del sindicato del vago XD)
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
03 nov 2004
el madrilenyo te rao em sembla (en saben de coses aquests de madrit :-) llastima que ens hagim de fer independents

esta be coses que dius, pero que acabes parlant més de marginació i exclusio social que altra cosa, crec que el discurs racista classic s'ha transformat pero que, pel pes que te a la cultura, esta molt més interioritzat, forma part de la identitat (i evidentment, creure inferior algu d'una altra comunitat es pot considera racisme, no?)

pel que fa a tots aquests discursos sobre el capitalisme i que es primer l'ou a la gallina va be recordar que fa uns 2O o 30 anys l'opressio de la dona tenia la mateixa causa: o era una consequencia del capitalisme (=en el socialisme no hi haura opressio de la dona) o era la primera classe social (=el socialisme es l'alliberament de la dona). Per sort els discursos feministes van anar avançant, en sintesi: l'opressio de la dona es anterior i transversal al fet classe, te les seves propies causes (el control de la reproduccio per part dels homes), el capitalisme ha "reconvertit" el masclisme usant-lo pel seus propis fins, com mitja de control social, com a força de treball no renumerada, etc (Crec que un paper semblant juga l'opressio nacional, el capitalisme usa un projecte nacional que prove de l'antic regim per consolidar-se)

El racisme: és cert que en el capitalisme, sobretot a partir de l'epoca colonial juga un paper nou. No es comparable el nazisme per exemple amb els pogroms antijueus a tota Europa a la Baixa Edat Mitjana. Pero no surt del no-res. Hi ha un fil conductor. Hi és en general des del cristianisme medieval passant per la conquesta d'America i els nous mons, l'esclavatge a les colonies per esmentar diversos exemples. Per aixo i altres motius que no tinc tant clars crec que es cultural i afecta alguna cosa més que als interessos "mesquins" de quatre poderosos: afecta a la propia identitat cultural com a catalans, espanyols, francesos, europeus, etc. Parteix de l'idea de l'altre com a contraidentitat.
Recordo que des de l'antropologia s'explica com les races són un invent decimononic sense cap base cientifica. Segons el criteri (l'allargada del nas o un altre criteri fisic) poden haver-hi 5, 20, 70 o 200 races. Per sort ara es prefereix parlar d'etnies, en un sentit mes cultural (costums etc) Pero encara no n'hi ha prou.
Deia un antropoleg que l'identitat hispanica es una contraidentitat: els hispanics son els que no son moros ni son jueus (... puresa de sang...). Jo afegiria que els catalans i els castellans (al XVI no existeixen els hispanics) són precisament els subdits de la monarquia catolica, els cristians catolics amenaçats pels infidels del Sud i els del Nord, etc... Com afecta tot aixo a la cultura i a les mentalitats durant 400 anys més?
Crec que s'ha d'anar 500 o 1000 anys abans per entendre alguna cosa sobre tot plegat.
I abans? sempre he tingut una impressio (falsa?) que a la Mediterrania romana la multiculturitat racial era més extesa que a l'Europa feudal. Com tambe que l'islam ha estat més obert a d'altres cultures, ha estat menys monolitic (per estar basat en un tipus d'organització social i familiar més solida i "atractiva" que l'"occidental", vegeu els estudis de Pierre Guichard sobre al-Andalus)
Altra cosa es que el "racisme" romà es evident que devia estar adreçat als pobles germanics, els "barbars".
Pero tornant al racisme respecte a musulmans i arabs es evident que es una cosa que va més enlla, com a minim als paisos de la "Reconquesta", que un simple instrument del capitalisme. Sabeu que a les classes que fa l'Aznarin als USA justifica l'invasio a l'Irak amb referencies a la Reconquesta? I els discursos dels fatxes van per aqui... [Curios com a minim, ja que si un s'"infiltra" a la Llibreria Europa tenen unes quantes revistes (feixistes suposo) que em van semblar mig islamistes!]
I mes: quin paper i quina representació tener els europeus i en particular, els descendents dels cristians de al-Andalus en la mentalitat dels pobles del Nord d'Africa?
Sí, el racismo como la religión la usan los capitalistas para acrecentar sus rapiñas.
03 nov 2004
El "racismo" tiene la misma raíz psicológica que la religión: el rechazo y el miedo a lo desconocido y el sentimiento de querer asegurarse sólo para uno lo que no se quiere compartir con el otro, sea el territorio o los bienes materiales o en el caso de mentalidades de un primitivismo extremo, las personas que consideran "su propiedad".

Por tanto, es falso que el racismo no esté al servicio del capitalismo: lo está como lo está la religión sin ningún género de dudas.

Por eso la revolución socialista es internacionalista y atea, porque desde la religión y desde el racismo los capitalistas abortan toda lucha por la libertad, por la igualdad y por la fraternidad que son los pasos necesarios para obtener la justicia social.

Racismo y religión son la antítesis de la lucha social y son sinónimnos de ideologías al servicio del capitalismo.

Siento que el racismo y la religión tienen el mismo sustrato psicológico, un primitivismo simiesco pretérito y violento no es extraño que los capitalistas usen del racismo y de la religión para acrecentar sus rapiñas. Del mismo modo que la religión, esa ideología de la dominación cuenta con sus instituciones políticas llamadas iglesias, el racismo cuenta también con sus instituciones políticas que lo promueven como los partidos fascistas. En la India tradicional en la que el capitalismo moderno no existe como tal, la religión y el racismo se unen para generar por ejemplo la llamada "sociedad de castas" en la que al servicio de unos pocos privilegiados se produce la sistematización de la exclusión y de la explotación con el concurso de los propios explotados que gracias a la religión, ven normal su condición.
Per cert, estar contra les esglèsies no es racisme, sino laicisme.
03 nov 2004
Los lacayos titulados del clericalismo son los que "pagan" a los que gritan consignas racistas en Santa Coloma, para desacreditar indirectamente y criminalizar el laicismo.

Deberíamos impulsar una ley que prohiba la construcción de nuevas iglesias de cualquier tipo, e ir eliminando poco a poco las existentes, como una moratoria "nuclear" por la peligrosidad que entrañan todo tipo de iglesias.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
03 nov 2004
La iglesia con el capitalismo?? que estupideces, sería como decir el comunismo no es ateo tocate los cojones xDDD
Los niños crueles???? yo no he visto a niños crueles(mi hermano va al colegio y hay inmigrantes y nadie se mete con ellos) es más todos los inmigrantes(o la mayoria) que he conocido ha sido en el instituto y no an pasado por el colegio porque la mayoria tienen 13 años o mas y en el instituto nadie se mete con el que es diferente(se vacila pero no se insulta) yo vacilo a algunos inmigrantes porque me han demostrado que son unos idiotas, si no no lo haria porque tengo buenos amigos imigrantes y nos lo vacilo ni los insulto, y el racismo se crea no está ahí porque si a mi no me hubiesen hinchado los cojones algunos inmigrantes que son como el 70% de ellos, no sería racista.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
04 nov 2004
sobre lo que dius, "per stafe": primer, gracies per mantenir el nivell del debat. Segón que es cert, parlava molt de marginalitat. Però voldria dir una cosa sobre l'existencia del "racisme" des de sempre... mediterrani romà, epoca imperial: per haver nascut "barbar" (germanic, hiberic o lo que fossis), podies fins i tot arrivar a ser imperador. Ara, president dels EEUU o d'algun estat europeu, un negre no hi ha arrivat mai. Vull dir, exclusió del diferent sempre n'hi ha hagut, però hi ha molts matissos. I no estic dient "abans era millor", només que el "racisme" tal com el coneixem ara, es cosa bastant nova.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
07 nov 2004
Racismo es amar al próximo como a ti mismo. Lo cual es mucho mejor que el irracional "amarás al lexano como a ti mismo" que se practica ahora para desgracia de los pueblos europeos.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
09 nov 2004
Aqui esteu tots idiotes.
El racisme no es mes que un sentiment de nacionalitat i de cultura propia d una nacio.
Es normal que existeixi el racisme,es un sentiment natural d´autopreservacio d una classe de individus o d´un englomerat de gent amb la mateiza nacionalitat i amb arrels comuns.
Una nacio no es pot formar amb tot tipus de gent de tots els continents,en canvi un estat capitalista si,pero un estat,mai una nacio,per ser una nacio cal ser de la mateix tipus genetic i cultural.
A cas penseu que si a Catalunya cambiesim a tots els catalans per ecuatorinas seía el mateix?NOOO

Per aixo existeix el racisme i ara encara mes per culpa del capitalisme que preten amb la inmigracio masiva realitza un conglomerat de gent de tot tipus per tal de dominarnos mes facilment.

YO SOC RACISTA
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
09 nov 2004
JO SOC RACISTA AMUNT EUROPA
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
10 nov 2004
rascism is like a worm eating the society. it is a matter of cheap minds to think,not an issue of educated and decent people.when god is not rascist than why people are???white woman can have ugly looks and dull brain and brown can be more appealing and sexy..why people think they are superior frm god who created the world with united colours of beneton. sweet nature of a person like me counts and not the skin colour. smarness and sex appeal counts like me and not the colour.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
10 nov 2004
capability and intelligence of person counts and not the colour.one should respect all united colours of benetton created by god .i am sexy brown more appealing than white...
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
13 nov 2004
"Per aixo existeix el racisme i ara encara mes per culpa del capitalisme que preten amb la inmigracio masiva realitza un conglomerat de gent de tot tipus per tal de dominarnos mes facilment.

YO SOC RACISTA "

qué absurdo todo esto! sobre todo la interjección final...las razas no existen, lá única raza es la humana. A mi me encanta las multiculturalidades, y las brasileñas y las cubanas...y las rusas, joder con las caucásicas. Por no hablar de las chinas y las japonesas.

Ni te cuento. Y si nos cambiaramos cual caracol de sexo. Pues los cubanos y los australianos tampoco están mal, leches!.

Quin es el problema? la presservació de la indentitatt cattalana? Doncs NO! aixó es un invent xinès...os sigui k a coneixer gent de fora i pareu de dir besstieses tots plegats. Assos, k de vegades sou una mica assos cony! por no hablar de los toritos estos...pfff. como está el patio.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
13 nov 2004
yo tengola opinión que el racismo si está vinculado la pobreza de dinero.
ej: "el ronaldo me pone" (porque está forrao de pasta)
en cambio: "en cuba ...hay tanta pobreza..no me gustó.no se pueden pintar las casas, no pueden arreglar las aceras...que triste"(es triste porque se no ve lujo)


mi opinión es que el racismo se manifiesta al lado de la pobreza, los sin medios, los sin tierra, siempre en la marginalidad.el racismo tiene un componente burgués remarcable.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
20 nov 2004
aixo es pot definir com classisme, no com racisme. La qual cosa no vol dir que no puguin anar aparellats

I, si tenim en compte el racisme com una exageracio acientifica (les races tal com s'entenen ara no existeixen, son un invent decimononic sense base cientifica) i aberrant de la xenofobia, el seu contrari seria la xenofilia, l'interes per les altres cultures i formes de viure de la resta d'humans. Clar que per aixo cal entendre que existeixen cultures diferents i el perque d'aixo, cosa que certes perspectives falsament universalistes ho fan dificil a vegades.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
01 des 2004
Jo Vull Que el recisme es conservi perque es una bona manera de veure la vida pero sese voler ofendre a ningu ni han que sumareixen viscaaaaaaaaa en goku
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
09 des 2004
Dos polícias han sido víctima de una descomunal paliza por parte de una veintena de 'skins' en Malasaña. Los agentes sufrieron patadas en la cabeza y espaldas y golpes con palos y cadenas mientras hacían un control rutinario para vigilar el 'botellón' y la hora de cierre de los bares, según informa EL MUNDO

Ambos compañeros entraron en un bar de la calle de Velarde, muy cerca de la esquina con la plaza del Dos de Mayo, en el distrito Centro y estuvieron allí unos minutos, comprobando los papeles del bar, según relata el diario.

Entonces vieron cómo un joven se acercaba a su coche patrulla, que estaba aparcado cerca del bar. El joven empezó a dar golpes y patadas al vehículo. Uno de los dos policías salió a la calle y le pidió la documentación al joven. La contestación del chico fue: '¡Hijo de puta! Yo no tengo que enseñarte nada! ¡Sois unos fascistas de mierda!', informa Pablo Herraiz.

Entonces, unos 15 ó 20 jóvenes más, que estaban en la plaza del Dos de Mayo, se fueron a por el agente. Su compañero tuvo el tiempo justo de pedir refuerzos por la radio que llevaba. Salió a la calle para ayudar a su compañero, pero la pelea ya comenzaba. Los agresores eran red skins, como se hacen llamar. En realidad son cabezas rapadas cercanos a los punkies, de ideología opuesta a la neonazi, explica EL MUNDO.

Empezaron a pegar a los dos policías y los tiraron al suelo. Se vieron algunos palos o bates y una cadena, con los que golpearon a los agentes. Cuando éstos sacaron sus porras para defenderse, ellos se las quitaron y las usaron para seguir pegándoles.

Los dos policías estaban acorralados. Uno de ellos acabó sacando su pistola y pegó dos tiros al aire para intimidar a los agresores. Poco después, empezaron a sonar las sirenas. Llegaron muchos coches patrulla y los skins se dispersaron.

Empezó entonces la persecución. Hubo carreras por varias calles de Malasaña, hasta que los policías municipales saldaron la noche con cinco detenidos. Dos de ellos eran las chicas, que son menores de edad y que sujetaron a los agentes. Éstas pasaron a disposición del GRUME (Grupo de Menores).

Los otros jóvenes arrestados son tres chicos nacidos en 1983, 84 y 85. Es decir, el mayor tiene 21 años. Todos pasan hoy a disposición judicial. Esta mañana está previsto que se celebre un juicio rápido, pero es probable que se suspenda hasta que el fiscal conozca la gravedad de las lesiones y pueda pedir una pena para los acusados.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
11 mar 2005
no sé que pinta esta noticia en el for que nos ocupa. De todas maneras te diré que eres un manipulador de mierda y que tus compis fascistas también agreden por ahí. A nuestro amigo Roger le clavaron un puñal en el cuello que le ha costado la vida y no pudimos llamar a refuerzos ni pegar tiros al aire para dispersar a los agresores como tus amigos los maderos. Y ese tipo de agresiones se repiten día a día con la complicidad policial
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
07 ago 2005
Y si es al reves, a los ricos le s da igual, que haya abundante mano de obra barata y consumidora, sea de cualquier sitio y si no se puede defender por su idioma o inteligencia mejor.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
07 ago 2005
S'oblida un fet fonamental, els prejudicis envers l'altre són universals. Incloent els del teu mateix color de pell, que també passa. Ja sigui per és alt o baix, perque vesteix així o de l'altre forma, etc. Algú sempre trobarà en un altre algun motiu per descarregar-hi a sobre els prejudicis que li han transmès abans, prèviament, aixó és com funciona tot aixó.

A més alguns semblen oblidar que també des d'altres cultures a nosaltres alguns ens rebutgen només pel nostre color de pell, per la nostra forma de ser i de fer. La xenofòbia, convertir la diferència en una cosa dolenta, és un impuls que comparteixen molts malalts arreu del món i de tots els colors de pell amb tots els matissos.
puto sieg heil
25 nov 2005
be pels red skins, ja a arribat l'ora d'organitzar accions directes en tots els frons, desde fotre pallisses a policies i boneheads a orbanitzar la rebolta contra la societat i el capitalisme.Els RED WARRIORS torneran a resurgir, joves armats amb bats de basebal, cadenes i punys americans llimpiant els carrers de feifistes, nazis i racistes.Ultraviolència roga ya.
Re: El Racisme NO es un invent dels rics per separar els pobres.
07 mar 2006
A l'insti estem parlan sobre el racisme i la xenofobia. E entrat en akesta web per k tink k buscar informacio sobre aket cas. Krek k tot aixo a sigut un cumul de coses, Marx, els partits españols.. etc.. Aki no jutgem a ningu per el que benen aki a fer.. Si no per el simple fet de kson diferents de naltrus. Krek k tampok esta be aixo, No se k nupineu.
Aixi si, venen aki a buskar una millo kualitat de vida i un sostenimen ekonomik bo, kosa que els partits de aket pais no hu fan. Tampok trubu masa just k mentres akki ens reskem la panxa alli i agi gen k sestigui murin de gana perk tot els governs del seus pais estan fen amb la poblacio tot allo k li don gust.
Aixo si pareuvus a pensar en el k fem. Solament diskiminem als imigrans musulmants... No se so us eu dunat konte sempre son ells..!! Molt be poden fen el k sigui.. pero krek k tambe som persones i k si en el seu pais esta ven vist aixo.. aki k vindran a fer!! Donks a kreures els reis del mambo!! Aixo tampok u trobu just!!
Mes llibertat i menys prohibicio!!
Visca katalunya: Duna katalana independent k busca la llibertat per el poble!! Duna xikota de 15 anys...Jo desi!! :)
Sindicato Sindicat