Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
La CGT davant el nou Reglament d'Estrangeria
27 oct 2004
NOTA DE PREMSA

“Un Reglament d'Estrangeria i una Regularització que legitimen l'economia surmergida�
Sembla que per fi, amb el vistiplau dels sindicats majoritaris i de la patronal, el PSOE ja té el seu propi Reglament de la Llei d'Estrangeria, Llei que el PP va aprovar i va modificar durant el seu mandat. Aquesta Llei ja pecava de discriminatòria i atemptatòria als drets fonamentals de les persones estrangeres, especialment en els casos d'entrada irregular i de la població sense papers. Aquesta Llei consolida el paper de l'Estat Espanyol de frontera-tap dels fluixos migratoris cap a Europa des de Llatinoamèrica i Àfrica, i el Reglament no contradiu aquesta política.

Amb el Projecte de Reglament i l'anunciada regularització extraordinària de 3 mesos, el PSOE pretén vendre una política social progressista en matèria d'estrangeria, oferint la possibilitat de regularització a uns 200.000 immigrants que es calcula poden acollir-se a les mesures d'arrelament social i laboral, al mateix temps que conserva l'actual marc legislatiu reaccionari i dóna una pilota d'oxigen a l'empressariat que utilitza mà d'obra immigrant, a l'eliminar la possibilitat de denúncia de l'explotació laboral de la qual es lucra.

CGT es felicitarà sempre amb tota mesura –per provisional que sigui – que permeti a la població immigrant sense papers resident en el nostre país, sortir del drama humà i social en el qual es troba. Però després de la felicitació, cal preguntar-se: Per què no una regularització permanent, no limitada en el temps?

Tant el procés de regularització de 3 mesos, com les mesures d'arrelament social plantejades en el Projecte de Reglament, semblen anar encaminades a establir un procediment selectiu d'entrada en la regularitat –permisos de residència- per a la població immigrant sense papers (més d'un milió de persones). Es consagra que l'economia submergida, palesa en el treball temporer del camp, en la construcció, en l'hostaleria, en la prostitució o en el servei domèstic, pugui seguir nodrint-se de mà d'obra barata, mitjançant persones estrangeres indocumentades, al mateix temps que a aquestes se'ls ofereix la possibilitat de permisos.. això sí, després d'un temps de sobreviure en la irregularitat: mínim 3 anys amb demostració de contracte d'almenys un any, o vincles familiars o informe favorable dels ajuntaments.

Des de la CGT denunciem aquesta retorçada estratègia d'estratificar als i les treballadors/es immigrants en funció de les seves possibilitats d'arrelament social demostrable. Tindrem ja una escala de quatre compartiments socials quant a reconeixement de drets: la persones sense drets –tant nouvinguts indocumentats com els que no arriben a demostrar el seu arrelament- , les que tenen el dret a demostrar el seu arrelament, les que han aconseguit el seu permís de residència i, finalment, les que pròpiament són nacionals d'aquest Estat. Aconseguir drets i, per tant, optar als recursos i serveis corresponents -cada vegada més escassos- és per al PSOE, patronal, CCOO i UGT una carrera d'obstacles, insolidària i competitiva, com selecció “natural� dels qui demostrin estar més capacitats per a integrar-se en el gran mercat del capitalisme global.

La CGT, per tant, seguirà defensant als cents de milers de persones indocumentades, explotades i discriminades que malviuen en els nostres pobles i ciutats. La CGT seguirà reivindicant Papers per a tots i totes, és a dir, Drets Socials universals i igualitaris i el Dret a la lliure circulació de les persones. La CGT seguirà denunciant en tot moment i lloc el tractament policial de la immigració, l'Europa-fortalesa i l'actual Llei d'Estrangeria.


Confederació General del Treball (CGT)
Secretariat Permanent del Comitè Confederal

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more