Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Les dues agendes del Fòrum Social Europeu
17 oct 2004
Notícies

Diversos col·lectius que s’han desmarcat de l’organització del Fòrum Social Europeu de Londres proposen una atapeïda agenda d’activitats paral·leles i qüestionen el procés dels preparatius d’aquest esdeveniment.
CANAL SOLIDARI.ORG

COMUNICACIÃ PER AL CANVI SOCIAL

Carlota Franco (Londres)

15/10/2004

Mentre milers de persones arribades de tot Europa es reuneixen aquests dies a les dues seus principals del Fòrum Social Europeu (FSE), els denominats Espais Autonòms de la capital britànica acullen presentacions, tallers, debats, projeccions de pel·lícules i espectacles al marge de lâorganització oficial de la trobada. Per què sâha programat aquesta agenda alternativa?

Molts dels promotors dels Espais Autònoms són grups que, decebuts amb la preparació del FSE, han decidit desvincular-seân sense renunciar a lâacció. Molta gent considera que el procés dâorganització dâun fòrum dâaquestes característiques és tant o més important que el mateix esdeveniment, ja que els tres o quatre dies que duren aquestes trobades són, en realitat, la culminació de com a mínim un any de treball en xarxa, dâintercanvi de propostes i punts de vista de moltes entitats i moviments.

Durant lâúltim any, el procés de lâorganització del FSE de Londres ha estat acusat repetidament de ser poc transparent i participatiu. La creació dels Espais Autònoms són, en part, una resposta a aquest malestar. Al seu document de presentació, els promotors expliquen que els uneix la seva diversitat i voluntat dâactuar plegats respectant les seves diferents procedències i visions polítiques, i que les seves propostes són âuna celebració de la resistència sense finançament governamental ni de cap partit políticâ?.

Alguns consideren que âun altre FSE és possibleâ?, molts sâhan esforçat per contribuir a âdemocratitzar el procésâ? i denuncien que la manipulació i ingerència dâalguns grups polítics (Partit Socialista dels Treballadors i Acció Socialista) i institucions municipals (lâAjuntament i lâalcalde Ken Linvingstone) âhan segrestat els principis democràtics i participatius del Fòrum Socialâ?. Hi ha qui sâoposa frontalment al FSE perquè considera que promou âla perpetuació del capitalisme amb un rostre més humàâ?.

ACTIVITATS DELS ESPAIS AUTÃNOMS

Entre les diferents iniciatives i activitats dels Espais Autònoms destaquen Més Enllà del Fòrum Social, una trobada per compartir experiències al voltant de les lluites socials en lâàmbit de les fronteres i les migracions, la precarietat laboral, el control social i la repressió; la celebració del Fòrum Europeu sobre Drets de la Comunicació, un centre dâIndymedia habilitat especialment per a lâocasió; el Fòrum Urbà sobre el dret a la ciutat; el programa del centre social RampART o propostes de noms tan suggerents com el Laboratori de la Imaginació Insubordinada, el Carnaval del Fòrum, el Poble de la Solidaritat, o La Vida Malgrat el Capitalisme, entre altres.

Els grups que promouen aquests espais declaren que reconeixen, valoren i recolzen lâenergia, diversitat i experiència dels assistents al FSE, i els animen i conviden a participar en aquest programa paral·lel.


Més informació:

Indymedia
Web oberta del Fòrum Social Europeu
Wiki dels Espais Autònoms

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les dues agendes del Fòrum Social Europeu
17 oct 2004
vISITE mi weblog, wey!

http://losinfracuerpos.webcindario.com/

viva la revolusion
Sindicat Terrassa