Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Jornada 12 d'octubre: Res a celebrar. Resistin els feixismes
09 oct 2004
Des de la Plataforma contra el 12 d'Octubre convoquem a la jornada reivindicativa i festiva per a, un any més, mostrar el rebuig i la vergonya que suposa celebrar en la nostra ciutat i en tot l'Estat el que simbolitza el festeig del 12 d'Octubre.
JORNADA 12 D'OCTUBRE: RES A CELEBRAR. RESISTIM ELS FEIXISMES

Des de la Plataforma contra el 12 d'Octubre convoquem a la jornada reivindicativa i festiva per a, un any més, mostrar el rebuig i la vergonya que suposa celebrar en la nostra ciutat i en tot l'Estat el que simbolitza el festeig del 12 d'Octubre.

El programa d'actes és el següent:
12 h Manifestació. Plaza universitat-Moll de la Fusta
14.30 h.-20 h. Rambla del Raval: 14.30-16h Paella popular
16h. -20h. Parlaments, recital poètic, "xiringuitos" i paradetes, actuacions musicals.

Invitem a tots el grups, colectius i organtitzacions que vulguin participar montan paradetes i xiringos AL MOLL DE LA FUSTA (es el nou lloc on farem el dinar i l'acte) i així entre tots i totes li donarem vidilla al acte. Per tal de poder cubrir les despesses que ens està supossant organtizar l'acte preguem que no es vengui menjar i veguda. No podem asegurar que tindrem taules per els xiringos per tant aconsellem que us les porteu.

També us invitem a signar el manifest que adjuntem a continuació amb la relació de signatures que hi ha fins ara i a fer una aportació solidària de 30 euros (Podeu fer-ho al compte corrent: 2100-2902-14-0200055134)

Gràcies a tothom i fins dimarts!!!

Manifest: 12 d'octubre: RES A CELEBRAR, RESISTIM ELS FEIXISMES

Arribat el mes d'octubre, un any més es fa necessari dir no a la celebració del 12 d'octubre com a "Día de la Hispanidad" o "Día de la Raza". El 12 d'octubre no hi ha res a celebrar.

I per aquest motiu a la ciutat de Barcelona ens hem aplegat diferents col.lectius de sensibilitat i tradició diverses, i des de l'antifeixisme, l'antirepressió, l'anticapitalisme, l'anticolonialisme i l'antiimperialisme, també des del treball de barri i el treball popular de base, i el treball de solidaritat amb els pobles d'Amèrica Llatina i d'arreu del món, tots aquests moviments socials organitzem una jornada de contracelebració i de resistència el dimarts 12 de octubre

Tot, amb l'objectiu de seguir resistint el feixisme i les noves formes de feixisme i violència institucional, que es fan paleses avui sobretot sota >la fórmula de criminalització dels moviments socials I mentre es sotmet els moviments socials a una política de persecució i de repressió constant, paral.lelament es manté des de l'aparell de l'estat total complicitat i impunitat vers els grups feixistes, racistes i xenòfobs que s'organitzen a la nostra ciutat, a Catalunya, a l'Estat espanyol, a Europa i arreu.

Fa ja 512 anys del mal anomenat descobriment d'Amèrica, data que encara celebren els qui consideren aquest fet com una fita en la història de la humanitat. Per a nosaltres aquesta data suposa el començament de la colonització d'Amèrica per part del poder i del diner, amb l'inici de l'extermini de les poblacions autòctones. Però malgrat hagin passat tants anys de barbàrie, les resistències existeixen i creixen. Avui, en tot el continent americà es manifesten en contra dels plans d'un poder dominador i tirà que entén el món com un lloc per al negoci i l'explotació, i desenvolupen noves propostes per un món més just i més digne. Resisteixen i lluiten contra una nova colonització i expoli d'Amèrica per part de les grans multinacionals i les institucions mundials com l'FMI i el Banc Mundial, que amb l'excusa del desenvolupament imposen unes polítiques als països que són en contra de la voluntat de les seves poblacions.

I també els grups feixistes han fet d'aquesta data un referent, cosa que ha provocat la reacció ciutadana en contra de l'exhibició de plantejaments racistes i xenòfobs provocant detencions, judicis i repressió d'aquells qui se n'han manifestat en contra. I per això enguany encara ens cal, davant detencions i judicis injustos, demanar l'absolució dels detinguts i detingudes el 12 d'octubre de 1999. Cal denunciar també l'agressio d'un jove gracienc per part d'un grup d'skins que a dia d'avui continua en estat molt greu, i que els agressors han estat posats en llibertat.

Nosaltres, organitzacions, col·lectius, entitats i persones volem manifestar el nostre suport a totes aquelles lluites per un món on càpiguen tots els móns i per la justicia social. Enguany hi ha hagut canvi de govern a l'Estat Espanyol pero continua expresant-se en termes tan feixistes com la Llei d'Estrangeria, la Llei de partits i la Llei antiterrorista, i aboga a favor d'una unitat falsa i falsejada i en contra l'autodeterminació dels pobles, amb lleis que coarten i vulneren els drets més bàsics de les persones i encobreixen la tortura i els maltractaments psicològics.

També ens manifestem en contra d'aquest doble discurs del poder polític i econòmic que, emparant-se en el discurs de la multiculturalitat i la cultura de la pau, manté polítiques en contra seva, com la ja citada llei d'Estrangeria i la permanent retallada de drets i llibertats. Són les persones migrants precisament les qui pateixen amb més intensitat aquesta retallada, l'assetjament policial i l'esclavatge laboral. Mentrestant el poder potencia grans esdeveniments en els que l'especulació i el negoci prevalen per sobre dels drets i llibertats de tothom, com ha estat el Fòrum 2004.

Per tot això volem aplegar en aquest 12 d'octubre les lluites i resistències dels diferents pobles del món per la humanitat i en contra del poder del diner. Celebrar i recolzar les lluites dels pobles indígenes i no indígenes d'Amèrica i de la resta del món en contra de la concentració del poder econòmic, polític, social i també mediàtic- i en contra del pensament únic. Sumar les nostres lluites en defensa de les llibertats i del territori, i en contra de la dictadura del capital, que posa en pràctica una guerra global permanent contra els pobles i les persones a tot el planeta.

Encara hi ha moltes coses per les quals lluitar, i altra volta com ho hem fet tantes vegades ens sumarem des de les nostres diferències i les nostres forces per actuar en comú obrint espais de democràcia real, llibertat i justícia per a tots i totes.

Us convidem per tant a totes les persones, entitats, col·lectius i organitzacions a participar junts i juntes amb nosaltres per aquests objectius.

Aquelles entitats i organitzacions que vulgueu donar suport al manifest i us vulgueu adherir a la Campanya contra el 12 d'octubre, feu-nos arribar la vostra adhesió a través del correu electrònic: ellokal ARROBA pangea.org

Hem determinat que les entitats que hi doneu suport feu una aportació econòmica voluntària. Podeu fer-ho al compte corrent: 2100-2902-14-0200055134

Barcelona, septiembre de 2004

LLISTAT PROVISIONAL
Centre Social de Sants, Assemblea de Sants, Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lió Zapatista, Plataforma cívica 12 d'octubre, Plataforma contra l'ALCA, AENA, Llactacaru, Col.lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, Casa de Nicaragua, Associació d'Amistat amb el poble de Guatemala, Lluita Internacionalista, El LoKal, CGT, U.A.A.S., Papers per a tothom, MAPAF, Associació de detinguts/des del 12 d'octubre, Associació Catalana de Brigadistes a Nicaragua, Comissió de Veïns i veïnes de la Bordeta, Comité de Solidaritat amb els pobles indígenes, Casa de la Solidaritat, ETS Ciutat Vella, Intersindical CSC, El Caracol Maya (Ciutat Badia), Entrepobles, Assemblea Bolivariana de Catalunya, Col.lectiu Maloka-Colombia, Coordinadora contra l'especulaciò del Raval, Associació Catalana de Brigadistes a Nicaragua ( ACBN ), Quim Boix i Lluch Responsable de la SSE de CC.OO. Ajuntament de Montcada i Reixac, PCPC, Eima, CJC.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada 12 d'octubre: Res a celebrar. Resistin els feixismes
10 oct 2004
ESPAÃA ES Y SERÃ? POR ENCIMA DE LAS AMBICIONES DE CUATRO BURGUESES DE LA PERIFERIA.

ARRIBA ESPAÃA!!

http://www.himnonacional.org/
De la Hispanitat
12 oct 2004
Abans que res, comentar el lema de la manifestació on s'indica que aquest 12 d'octuibre no hi ha res a celebrar. les raons que hom ha exposat són que aquesta data ha estat sinònim de l'inici d l'imperialisme i el poder del diner i de la exterminació. Bé, llavors no només hauriem de no celebrar el 12O; també ens dedicariem a marginar gran part de la història de la humanitat- occidental i oriental- que s'ha basat interessadament en el poder econòmic i en la opressió que comporta. Seria caure en una ingenuitat romàntica que no s'ajusta a un discurs prou agut i raonable de la realitat. D'altra banda, el sentiment personal que es tingui cap a la paraula Espanya és subjectiu i per tant parcial. Però el que em sobta és el sentiment col.lectiu que es té d'aquesta paraula a Catalunya. es veu que el binomi ESpanya- feixisme casen bé, però no es veu que la mateixa generalització que fan va en contra de tot un espai de lña societat espanyola que pot identificar-se amb un sol dels termes, però no pas amb l'altre; o potser amb cap dels dos. Es cau, llavors, en una fòrmula estereotipada i gairebé dogmàtica de fer sentir tot allò espanyol com feixista, i viceversa. I aquest error pot fer caure en la paradoxa, quan no en el descrèdit, si si s'utilitza com a tret identatari d'una ideologia o moviment social que sota un discurs noble estaria utilitzant un rerefons reaccionari i d'un reduccionisme mesquí. O no és pas reduccionista el binomi abans esmentat i tota la societat que imparcialment es veu jutjada sota ell?
Re: Jornada 12 d'octubre: Res a celebrar. Resistin els feixismes
13 oct 2004
España, com qualsevol altre estat, sempre serà feixista -entre d'altres coses- mentre no garanteixi el dret de qualsevol dels pobles que el conformen a decidir el seu futur lliurement.

Poc respecte em mereix qui -espanyol o el que sigui- no li exigeix al seu estat una cosa tan elemental.
Sindicat