Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
MILES DE VIVIENDAS. Comunicat últims fets i convocatòria el dia del desallotjament
07 oct 2004
Miles de Viviendas resisteix. L’immoble okupat Miles de Viviendas, situat al carrer Sardenya, 43, està sota amenaça de desallotjament imminent

L’Assemblea de les Miles de Viviendas convoca a un “esmorzar anglès� amb els amics i veïns a les portes de l’immoble el matí del desallotjament. La jutgessa del jutjat d’instrucció núm. 33 ja ha lliurat l’ordre de desallotjament amb data oberta a la policia i s’espera que aquest es produeixi en els propers dies.
Miles a l’Eixample

Davant l’amenaça de desallotjament de l’edifici de Sardenya 43, okupat des del mes de gener del 2004, els membres de l’assemblea nòmada de les Miles de Viviendas van decidir alliberar a principis de setembre una nova seu a l’Eixample de Barcelona per continuar endavant amb les seves vides i les dels col·lectius i projectes que allotjaven. Aquesta okupació formava part de l’estratègia d’accions de resposta a l’amenaça de desallotjament de Miles de Viviendas.

L’immoble de l’Eixample va ser desallotjat per sorpresa el dia 28 de setembre, sense ser comunicat a cap dels encausats i impedint l’accés a l’expedient del cas a l’advocat en repetides ocasions. Es tracta d’un desallotjament absolutament irregular que entra dins la política agressiva d’aquesta ciutat, que inclou pràctiques com el mobbing immobiliari, els preus insostenibles de l’habitatge, la criminalització i banalització de les lluites socials i la captura de l’espai públic. Aquesta política sorgeix de la total connivència de l’Administració amb les grans immobiliàries, les entitats financeres i les grans empreses, que converteixen la Barcelona 2005 en una capital mafiosa que fa la vida invivible als seus habitants.

Miles a Sardenya

L'edifici de Sardenya 43 és un exemple paradigmàtic del fenomen anomenat com a mobbing immobiliari. Els veïns d'aquest immoble de protecció oficial foren assetjats i perseguits durant anys per l'anterior propietari per tal d'expulsar-los de la finca. L’edifici va ser adquirit fa un any per Metrovacesa, la immobiliària més gran de l'Estat espanyol, que està vinculada amb algunes de les principals obres de la gran operació especulativa de remodelació urbanística de l'àrea metropolitana de Barcelona, com el 22@ al Poblenou o la City Metropolitana impulsada pel Consorci de la Zona Franca a l'Hospitalet. L'edifici de Sardenya 43 forma part de la cartera de sòl d'aquesta empresa, com una inversió a llarg termini, que pot passar de mà en mà a mesura que es multiplica el seu valor.

L'assemblea de Miles de Viviendas allibera i seguirà alliberant metres quadrats mentre la gestió de l’espai urbà sigui una de las formes més fortes de precarització de les nostres vides. Perquè a Barcelona hi ha milers d'habitatges buits, els omplim i omplirem de veïns i col·lectius que lluiten contra el model de ciutat que se'ns vol imposar.

Desokupem la precarietat
Desalllotgem l'especulació
MILES DE VIVIENDAS

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more