Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
ELS PAÃ?SOS BAIXOS ES NEGUEN A CONCEDIR LA NACIONALITAT HOLANDESA A ANNA FRANK
04 oct 2004
04/10/04

'És impossible concedir la nacionalitat a una persona post mortem'. Amb aquestes paraules el Ministeri de Justícia holandès ha tancat la porta a una petició popular per 'nacionalitzar' la nena més famosa de la segona guerra mundial. Anna Frank, nascuda a Alemanya, va haver d'emigrar amb la seva família jueva als Països Baixos el 1933 per fugir del règim d’Adolf Hitler. Amb l'ocupació nazi del país de refugi, Anna Frank va passar-se de 1942 a 1944 amagada, fins que la van descobrir i va morir al camp de concentració de Berger Belsen al 1945, poc abans de la fi de la guerra mundial. Durant l'època de clandestinitat va escriure un diari, convertit en un dels principals testimonis de l'horror nazi.

La demanda per reconèixer-li la ciutadania holandesa és impulsada per la cadena televisiva KRO, que en un concurs per triar els personatges del país més importants de la història va incloure-hi la jove escriptora al costat d'Erasme, Rembrandt, Van Gogh, Ruud Gullit i Freddy Heineken. En favor dels peticionaris hi ha el detall que al seu diari personal, publicat per primera vegada al 1947, Anna Frank expressava el desig de rebre la ciutadania holandesa.


BERL�N COMMEMORA ELS SETANTA-CINC ANYS DEL NAIXEMENT D’ANNA FRANK

11/06/2004 (Edició: GENERAL )
La ciutat de Berlín recorda avui Anna Frank, en el setanta-cinquè aniversari del seu naixement. Frank va morir en un camp de concentració nazi i va escriure un diari que es va fer cèlebre perquè relatava la seva vida a les golfes d’un pis d’Amsterdam, on s'havia amagat dels nazis juntament amb la família. El Centre Anne Frank de Berlín ha dedicat una exposició a la seva figura, on es poden veure fotos inèdites de l’àlbum familiar preses pel pare de l'Anna, Otto Frank, un fotògraf aficionat. La família d’Anna Frank vivia a Frankfurt però el 1933 va haver d’emigrar a Holanda per fugir del règim d’Adolf Hitler. Després de la invasió alemanya dels Països Baixos, la família es va ocultar entre 1942 i 1944 en una casa situada al carrer de Prinzengracht d’Amsterdam, des d’on l'Anna va escriure el diari en neerlandès, però que després es va traduir a moltes llengües. La casa és ara el Museu d’Anna Frank. Els soldats de Hitler van descobrir la família perquè algú la va denunciar i la van traslladar al camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau. La mare i les dues filles de la família Frank van morir-hi, però Otto Frank, que va sobreviure, es va encarregar de difondre el diari. Fa poc es va poder veure a internet un film rodat l’any 1941 en què apareixia l'Anna Frank guaitant per la finestra durant el casament d’una veïna.


UN FILM D'ANNA FRANK, PER PRIMERA VEGADA A INTERNET

26/04/2004 (Edició: GENERAL )

La Fundació Anna Frank ha anunciat que des de la web de la institució es podran veure per primera vegada a internet imatges inèdites de l'autora d'un dels diaris personals més famosos del món, nous testimoniatges i fins i tot un fragment d'un film en què apareix la nena. Al film, rodat l'any 1941 al barri amsterdamès de Jordaan, on s'havia refugiat la família de Frank i on ara hi ha el Museu Anna Frank, s'hi veu la sortida d'una veïna que es casava, i l'Anna guaitant per la finestra. La renovació de la web s'ha fet per preparar el setanta-cinquè aniversari del naixement d'Anna Frank, el 12 de juny de 1929 a Frankfurt, si bé la família va refugiar-se a Amsterdam l'any 1933, fugint dels nazis. Després de la instauració de les lleis racials als Països Baixos, l'any 1942, va viure en un amagatall de la casa paterna, on va escriure durant sis mesos un diari personal que simbolitza el sofriment de les víctimes del nazisme. Deportada a conseqüència d'una denúncia, l'Anna va morir l'any 1945 al camp de concentració de Berger Belsen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ELS PAÃ?SOS BAIXOS ES NEGUEN A CONCEDIR LA NACIONALITAT HOLANDESA A ANNA FRANK
05 oct 2004
Quan s'homenatjarà als nens palestins morts?
A quin parlament?
Israel viu de records d'un passat que la majoria no hem viscut, i l'esquerra li fa el joc.
no cridis, fes un ús moderat de les majúscules
05 oct 2004
aviam si es va fent...
Re: ELS PAÃ?SOS BAIXOS ES NEGUEN A CONCEDIR LA NACIONALITAT HOLANDESA A ANNA FRANK
05 oct 2004
molt interessant que nacionalitzin els morts i mentre oprimeixin els vius! Trobo molt encertat q no l'hagin nacionalitzat, quina tonteria més gran... sempre amb xorrades!
Re: ELS PAÃ?SOS BAIXOS ES NEGUEN A CONCEDIR LA NACIONALITAT HOLANDESA A ANNA FRANK
05 oct 2004
menuda chorrada de noticia
Re: els països baixos es neguen a concedir la nacionalitat holandesa a anna frank
07 nov 2005
És molt interessant això de que vukguin nacionalitzar a l'Anna Frank com a Holandesa, però serveix per alguna cosa? això farà que ella torni? no, veritat? A més penso que l'Anna estava orgullosa de la seva nacionailtat, aixì que el millor és deixar a l'Anna tal i com era que ningú s'ha d'avergonyir per aquesta nena, i preocupar-nos per temes de l'actualitat, temes de màxima importància. No vull dir doncs, que seria injust que la fessin Holandesa eh!
Re:els països baixos es neguen a concedir la nacionalitat holandesa a anna frank
02 des 2005
krek k s una puta xorrada d noticia, i ara ja es morta, han sortit versions del seu diari... k més volen, una estatua en el seu honor?

NO DEMANEU JILIPOYADES!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more