Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els buseros de TMB tornaran a protestar el 26 d’octubre pel seu company Pablo Díez
04 oct 2004
Protesta dels familiars, amics i companys de Pablo Díez
Dimarts 26 d'octubre a les 9 del matí al jutjat del carrer Girona nº2.
26octubrejuiciopablo.pdf
26octubrejuiciopablo.pdf (206,12 KiB)
A la fi de març de 2004, Pablo Díez, conductor dâautobusos de TMB era acomiadat de lâempresa. Els directius de TMB havien decidit que aquest company havia realitzat un desfalc dâun euro amb deu cèntims.
Pablo mai va acceptar aquesta versió i tampoc va acceptar el pla alternatiu de sanció que lâempresa li va oferir: sancionar-li amb sis mesos de treball i sou, perdre 15 anys dâantiguitat i la imposició de treballar sense ningun cap de setmana lliure durant 24 mesos.
Pablo sempre va defensar la seva innocència i enfront dâaquesta situació es va venir baix i es va acabar suïcidant.
A dia dâavui, la direcció de TMB segueix traient-se les responsabilitats de damunt i el seu president, Xavier Casas, ni tan sols va tenir el detall de posar-se en contacte amb la família. No sols això, si no que el dia de lâenterrament, el president de TMB va estar participant activament en la festa inaugural del Trambaix.
Per tot això, i per la politica sancionadora i repressiva de la direcció de TMB, els treballadors vam convocar vaga els dies 8 i 9 de maig.
En aquests dies que es parla tant de terrorisme, sâoblida en moltes ocasions la pressió, la por i el âterrorâ? que fiquen els caps de les empreses als seus treballadors. Una pressió i una por que, en ocasions, acaba en conseqüències fatals, com en el cas del company Pablo.
Per això mateix, demanem a tots els ciutadans i usuaris dâautobusos de TMB que, com treballadors que són, comprenguin la nostra postura i donin suport a la protesta que realitzarem els companys de Pablo el dimarts 26 d'octubre a les 9h davant del jutjat del carrer Girona nº2.
Estigueu atents per novetats a la web: www.cgtbus.com!

This work is in the public domain
Colera camping CNT