Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Concentració contra els desallotjaments a Plaça Espanya a les 20h
28 set 2004
Per esclarir una mica les coses:
A Miles de Viviendas del C/Sardenya estaven pendents des d'inicis de setembre de l'arrivada d'una ordre de desallotjament cautelar que s'havia d'efectuar de manera "urgent i immediata" segons posava a l'esborrany a que va accedir l'advocat. Aquesta ordre els va ser notificada finalment ahir.
És per això, que el dia 13 de setembre es va okupar una escola abandonada des de feia dos anys al C/Comte Borrell.
Avui a les nou del matí la policia ha iniciat el desallotjament de l'edifici del carrer Comte Borrell. L'ordre estava signada el dia següent de l'okupació, però va ser ocultada als okupants, que van anar tres cops a demanar l'expedient i se'ls va denegar en base a excuses vàries. L'ordre, doncs, no s'havia notificat de cap forma.
Avui al matí, doncs la policia nacional ha desallotjat l'edifici, prenent per sorpresa als habitants. Dues persones han estat portades a La Verneda per no tenir papers. Al migdia han sortit, però totes dues tenen un expedient d'expulsió, que pot ser recorreguda en les següents 48 hores.
A quarts de dues s'ha iniciat una manifestació, portant tot de trastos (matalassos, estores, bombones...) que ha tallat diversos carrers fins arribar a plaça Espanya on es celebra una de les principals fires immobiliàries d'Europa, el Barcelona Meeting Point. Avui s'inaugura la fira i comptarà amb la presència dels presidents de les immobiliàries europees més importants, així com de nombrosos polítics, encapçalats per Joan Clos. Un cop allà s'han estès els bàrtuls per terra i s'ha iniciat una improvitzada concentració que pretén assenyalar els beneficiats de la bombolla immobiliària. La concentració dura tot el dia i culminarà a les 20h amb una acció-cassolada contra la violència immobiliària, els desallotjaments i el preu insostenible de la vida.
En una Barcelona on sembla que aquesta tardor, altre cop, hi haurà una ofensiva política contra la okupació, que ja ha començat amb els intents de criminalització d'aquest estiu, el mínim que es pot fer és assenyalar immobiliàries i polítics com uns dels beneficiats i responsables de la precarització de les nostres vides.
L'Hortet de Santa Eulàlia i El Patí Blau també estaran amenaçades en els propers mesos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració contra els desallotjaments a Plaça Espanya a les 20h
28 set 2004
gracies per la aclaracio.

salut i endavant

PD: como estan los compañeros detenidos?
Re: Concentració contra els desallotjaments a Plaça Espanya a les 20h
28 set 2004
bueno, ya me he enterao..
Re: Concentració contra els desallotjaments a Plaça Espanya a les 20h
28 set 2004
gracies per la aclaracio.

salut i endavant

PD: como estan los compañeros detenidos?
Re: Concentració contra els desallotjaments a Plaça Espanya a les 20h
28 set 2004
No és la primera vegada que s'intenta ocupar aquest edifici, nosaltres ho vam intentar fa 1 any, i si que ens van donar l'expedient de l'edifici.
És una llàstima que un centre social en un barri com l'eixample on no hi ha preocupació pel propi barri ni hi ha cap centre social i res que s'hi assembli hagi durat tant poc, crec que hauria fet molt de servei.
No ho hem de deixar estar, si no és el C.E.S.C serà un altre lloc!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more