Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
27 set 2004
Dilluns, 27 de setembre de 2004

Ho confirma Montserrat Tura

Ja s'ha acabat allò de no saber d'on és el cotxe que ens avança o que estaciona al nostre darrera. La consellera de l'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, ha anunciat que "en els propers mesos" les matrícules dels cotxes portaran "un distintiu autonòmic entre les lletres i els números". Tura ha fet aquestes declaracions a Madrid després de reunir-se amb el ministre de l'Interior José Antonio Alonso. Tura ha valorat aquest fet com "una bona notícia per a la meva comunitat". D'aquesta manera, la titular d'Interior ressuscita un debat que estava mort i enterrat.
Joan Escofet (laMalla.net)


Montserrat Tura, doncs, ha estat l'encarregada de reobrir un debat que va portar força polèmica a finals de l'any 2000 i principis del 2001 que es va produir quan el Govern popular va eliminar qualsevol referència provincial en les plaques de les matrícules espanyoles. Ara, quatre anys després, Tura creu que hi ha "un nivell de sintonia" molt "elevat" amb el titular d'Interior per incorporar un distintiu autonòmic en les plaques. Les possibilitats, encara per estudiar, passen per definir si s'incorporaran les tres primeres lletres de la Comunitat Autònoma o bé l'escut o emblema. Cal recordar que els cotxes alemanys ja llueixen un distintiu federal en les seves plaques.

La titular d'Interior ha valorat com a "molt positiva" aquesta notícia "per a la comunitat que represento i pel Govern". Tura creu que la mesura, que s'aplicarà d'aquí a "uns mesos" va "en consonància" amb "una reivindicació històrica no només catalana", ha dit.

Després de la reunió amb Alonso, Tura ha recordat que, amb la mesura del PP, "el Govern anterior es va quedar sol ja que tots els grups volien introduir un element, petit en la seva mida però gran en el seu simbolisme a les plaques�. La mesura nova, però, encara està en una fase molt embrionària i encara no s'ha definit el què significa un distintiu autonòmic. De moment, però, Tura, i degut a la "bona consonància" ha decidit avançar la proposta a l'opinió pública.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
27 set 2004
Les matrícules haurien de ser com les dels vaixells. Primer el tipus de (de 1a fins 7a categoria), ciutat i el número de matrícula.
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
27 set 2004
Jo el k no vull es k surti una E d espanya a la matricula, i ni la consellera d'atura ni osties.

Una enganxina ben maca (k d maca tpc en te res d fet) amb el CAT. problema arreglat, k no volem ser una autonomia, k volem ser lliures collons!
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
28 set 2004
JA hi crec poc amb cap forma repressiva d'Estat com epr importarme portar CAT, E, EUR, prefereixo porta les inicials de la meva ciutat, que almenys crec aporta una informació més detallada de la procedencia del cotxe. Un avís, no porteu mai el cotxe.
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
28 set 2004
Passo dels cotxes però la E fa mal als ulls i això dels distintius "autonòmics" no em convenç gens. Això és un altre cop el "café para todos".

Jo tinc un rotulador blau i quan em passejo pel barri faig uns quants favors al veïnat i allibero uns quants cotxes de la seva espanyolitat matriculada.
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
28 set 2004
Consellera: el problema és la E d´Espanya en els vehicles.
I si vosté vol que siguem una nació dins d´Espanya, allà vostè, a mi no em farà combregar amb rodes de molins.
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
28 set 2004
Escut o lletres, a mi m´és igual, jo el que no vull és la "E" a la meva matrícula. No la he duta mai i ara tampoc la duré.
L´únic que portaré és la del meu país, es a dir, el CAT.
Re: Les matrícules portaran "distintius autonòmics"
04 nov 2004
crec k per alguna cosa existeix l'estat de les autonomies; cada comunitat vol ser identificada i no és res d'estrany que volguem ser coneguts allà on anem amb el cotxe.
Sindicato Sindicat