Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Mani qui mani, la Delegació del Govern a defensar la bandera espanyola
22 set 2004
La CUP reclama democràcia en l'afer de la bandera (Manresa)
Publicat el 22 de setembre de 2004 - 09:28 PM

MÃS DEMOCRÃCIA!. Que la delegació del govern tiri endavant el contenciós en contra lâAjuntament de Manresa per haver aprovat en Ple la retirada de la bandera espanyola, és un fet lamentable des de tots els punts de vista. Si un ajuntament és un fòrum democràtic on es regulen totes les seves decisions mitjançant votació i, per tant, sâaproven les resolucions que obtenen majoria i es desestimen les que no lâaconsegueixen, que alguna administració dediqui esforços a anar en contra una decisió plenament democràtica és molt preocupant. Ãs un símptoma que denota que, sigui quin sigui el color polític que governi a Madrid, les mínimes llibertats no ens seran garantides mai. No volem ni pensar quina serà la seva reacció el dia que es plantegi el DRET a lâautodeterminació!

Això, que alguns pensem des de fa temps, es fa més que evident en casos així. Ens movem en una lògica que âantidemocràticâ? (i il·legal) és tot allò que va en contra dels meus interessos, encara que això signifiqui negar la llibertat dâexpressió o anar en contra de acords presos amb procediments democràtics. I això no és just.
Lâalcalde diu que la corporació municipal va fer el ridícul el juliol del 2003, quan en ralitat no sâadona que el ridícul el va fer ell en forçar la suspensió dâexecució de lâacord del ple i, de fet, anul·lant els efectes dâun acord de Ple. Del ple que ell presideix. De tothom és sabut la defensa dels símbols espanyols de Jordi Valls (monarquia inclosa) i la seva bel·ligerància davant el qüestionament de la seva vigència (més que qüestionable) a la ciutat. Alcalde: no es tracta pas de reobrir ara cap polèmica. El conflicte ja té uns quants anys. Des del 1714 que els borbons van derrotar-nos, que els símbols espanyols han sigut imposats i els catalans perseguits. I no fa pas gaire que, durant el franquisme (tancat en fals a mitjans dels 70), hi va haver gent que va pagar amb la mort la defensa dâaquests símbols.
La Delegació del Govern Central a Catalunya (a la seva façana no hi oneja cap altra bandera que la rojigualda, per cert) actua dâofici denunciant aquest acord de ple. Fins aquí cap novetat. El que sí que és vergonyant és que el nostre alcalde no defensi un acord democràtic pres al ple que ell presideix malgrat no sigui del seu gust. Nosaltres, com a veïns i veïnes de la ciutat, ens avergonyim que tinguem un alcalde que no sigui democràtic i que demostri tan poc respecte pels símbols del nostre país.


Candidatura dâUnitat Popular de Manresa
cup.manresa ARROBA llibertat.com

This work is in the public domain
Sindicat