Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Primer de tot, demanar disculpes a qui pugui molestar aquest pòssit; és una opinió o una reflexió personal, que crec que pot interessar.

Desde fa temps que tinc Indymedia com una mena de "paradís" de la informació i la lliure comunicació d'idees i impressions sobre el món. Evidentment, això de "paradís", és un qualificatiu personal i no pretenc que ningú ho comparteixi. No és un paradís en el sentit estricte de la paraula, és una metáfora.
El que volia, dir, joder... es que veig que cada dia, Indymedia Barcelona s'omple d'articles que no acaven portant enlloc, que no són més que foros de discussió entre politòlegs de bar, sobre temes que de per si tampoc portaran a enlloc. Que si el nazionalisme, que si el comunisme-marxista-troskista, que si la nació, el poble, el visca catalunya lliure, el puto sionista de merda, el yankee dels collons, i tota una sèrie de discussions que tenen més a veure amb l'egocentrisme i la confrontació cibernètica, que amb l'objectiu que en un principi hauria de tenir Indymedia: la contrainformació. I si, si... queda molt bé lo de construir, imaginar, dibuixar i rebel·lar idees, i tot això... però es que ni tan sols això succeix amb la regularitat que hauria de passar. No?
Fixeu-vos: Les informacions que tenen a veure amb: ecologisme, creació o difusió de noves revistes o diaris d'informació, feminisme, cultura, immigració, i més i més, i que no son "pajes mentals singulars" (i accepto que lo meu tb sigui una)no tenen el mateix seguiment, no susciten debat. Perquè? Nomès suscita debat quan hi ha confrontació directe entre els dialogants? Perquè suscita més debat un pòssit sobre el "Nazi-onalisme català" (qué és això?) que un sobre el calentament de la terra (mirar abaix)? No dic que jo ho faci, no parlo com si jo fos la perfecció, no, no.
És a dir, que fem aquí, pegar-nos virtualment, anar de mani virtualment, criticar per el mer gust de criticar i acabar per tindre més raó que l'anterior que m'ha criticat a mi que no deixa de ser un sionista-capitalista-stalinista-fidelista-aznarista-putinista-i-lo-que-vulguis-de-merda? No ho entenc, de veritat.

Supossso que les raos son més que res psicològiques, i tenen a veure amb egocentrismes, superioritats i pentinats amb cresta que eso està de moda y soy el más punk! i que al final son una minoria que escriuen la majoria de les coses, pq potser utilitzen Indymedia com si fos un xat. Algun segur que ha lligat a Corazón.Indymedia.org

No sé, no sé.

Per últim, tornar a donar disculpes, per lo dit i la possible ofensa al personal. No se si m'explico, potser no. Pero bueno.

Gràcies, no molesto més.

Endavant Indymedia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
tienes mucha razon compañero,ultimamente esto parece un programa debate de cronicas marcianas,
tengamos respeto mutuo entre compañeros libertarios y puede ser que nos cunda mas como con la lucha contra la levantina s,a y expaña2000
haciendo y repartiendo carteles tan guapos como
el que se proporciono en indymedia.
Por otro lado a la peña que creo que dice intolerancias y buscan la probocacion, simplemente
paso de ellos,prefiero gastar mis fuerzas en algo constructivo y libertario.
acepto tus disculpas por lo de los punks jajaja
salut y libertat
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Coincideixo en molt del que diu Serge, és de sentit comú, aqui hi ha lloc per tothom excepte pels feixistes i els totalitaris en general.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Jeje...molt be Serge.Ara, guspires de Raó entren a Indymedia.
Es veritat que moltes de les actuacions estelars en aquests foros, son de caire boxistic...a veure qui tira per terra per K.O, si pot ser les teories de l'altre...perque moltes coses, son teories...però en veritat..algu les duu a la pràctica?Pajes mentals, doncs...?
No estic d'acord en que no hi hagi informació...hi ha...d'objectiva i de subjectiva, com a tot arreu, desde que et lleves i dius bon dia o fins que dorms, després del bona nit.
Els debats...suposadamnet, estèrils per lo teòric i cibernètic, no ho son, al meu entendre...se n'apren, per un mateix i pels demés (la meva experiència)
Però...que hi ha algo més bonic que un espai per entendren's, sense posibilitats de poder pegarnos...fisicment...el poble parla...debat...encara que siguin debats egocentrics, molts cops, és normal. Donem l'oportunitat de madurar, no tots caiem de l'arbre el mateix dis...ni tan sols, el mateix any...com la mort.
Dit això, i sense tindre raó...gracies per deixarme escriure, simplemente lo que ordena, la meva ment (o potser el meu cor).
Salut Revolució i "les veus del poble sempre vives"
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Simplement que es crei una altre web, un Indymedia dedicat a temes identitaris-nacionals, que tenen a veure amb els sentiments.

Així, tots els motivats per aquestes lluïtes i contralluïtes, trolls i maderos inclosos, podran discutir i teoritzar tot el que vulguin sobre com no defensar la cultura.

Crec molt més important informar de temes socials i culturals, que tenen a veure amb la REALITAT i no pas amb les identitats. I fer-ho en una web apart. Perque sino IMC no serà més que un apèndix del Permanent Gran Orgasme Nacional d'uns i altres, de faccions més o menys autèntiques, de grupuscles més o menys importants...no pot ser, per exemple, que circulin temes com lo del CAT en les matrícules de cotxes (quan se suposa que aqui estem en contra de la cultura dels cotxes). O lo del burro com a contrapès nacional del toro (quan se suposa que aqui estem en contra de l'estupidesa).
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
tent molta raò!
Massa feixiste infiltrat!
Massa "salsarosa-adictes"

Salut!
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Aqui hi ha per tots els temes, social, culturals, nacionals, etc. El que volen aquests trolls és aixó mateix, tallar debat sobre els temes que els emprenyen. La realitat és complexe i rica, tot s'hi barreja. Voler censurar és voler tancar-te a la realitat per la que dius interesar-te. No facis el mateix que aquests trolls, perque per exemple l'ase és una parodia del toro i el problema dels cotxes es molt patetic plantejar-s'ho només quan els munipas multen la gent per posar-se l'enganxina el CAT. El que tú anomenes temes identitaris o nacionals l'únic problema que tenen són alguns com aquest "antinazionalista" o aquell "español", etc.que omplen de merda Indymedia amb els seus prejudicis anticatalans.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Jo no sé si són secretes o ke, però això, des de fa uns dies, sembla més la pàgina web del foro babel o el foro de ermua que indy.barcelona.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
... i tenen una gran obsessió amb qualsevol cosa relacionada ni que sigui de lluny amb els catalans.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
I dels prejudicis antiespanyols que tan omplen les venes cibernètiques d'aquesta web, que m'en dius?

Són prejudicis, tots aquests, que néixen d'una consciència que poc a veure té amb els temes socials, i sí amb els identitaris. D'identitats que es contraposen i, per tal d'existir, de crear-se un enemic, s'odien. Fugim d'aquestes merdes tancades i pestilents.

Defensar que es crei un IMC-Identitats em sembla lògic. Perque aquests temes, que interessen a gent encara no gaire madura políticament, omplen més de la meitat d'aquesta pàgina web. IMC, crec, fou creada com a eina mundialista i anticapitalista, que es fa ressò de les lluïtes socials locals (i quan dic locals, dic de ciutat, de poble, de barri, no nació, ni indentitat, conceptes abstractes que li fan mal a l'humanitat, i la sumeixen en la ignorancia acrítica).
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
"Fugim d'aquestes merdes tancades i pestilents" Totalment d'acord, per aixó cal parlar amb tota tranquilitat d'aquests temes sense que ens afecti aquest que escriu com "antinazionalista" o "español". Si no t'interessan doncs no escriguis, senzillament, ja veus que no tothom te la "sort" de ser tan madur com tú. Per cert, estas dient que tens 65 anys potser? Em sembla perfecte, només pregunto.

Ser mundialista és totalment compatible amb parlar i informar sobre tot allò relacionat amb els Països Catalans, perque són al món encara que alguns encara els neguiteji tant. Com treballador que treballa aquí estic interessat pels temes socials i alhora pels Països Catalans, si no t'agrada em sembla perfecte pero no tens cap dret a voler censurar-lo.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
I a mi que em sembla que aquest discurs mundialista (terme que ara es fa servir per no dir internacionalista) i anti-identitari no el comparteix ni un 0,1% de la humanitat.

Perquè entre els catalans aquest percentatge es multiplica per 10 i a Indymedia per 50? Autoodi? Perquè no se'n van a fer proselitisme a qualsevol altre lloc del món, que a tot arreu trobaran molta feina per fer, i ens deixen en pau?

Jo el prejudici el tinc amb un estat que em vol imposar una identitat que no és la meva i amb això no demano la creació d'un nou estat que imposi la meva identitat sinò la desaparició dels estats i de totes les seves imposicions.
Re: Objectius d'Indymedia
12 set 2004
Que comencin per convèncer a cubans i portuguesos per que renunciïn a llurs identitats i que, conseqüentment, acceptin que les seves vides tornin a dependre del que es decideix a la cort, mundialment universal, de Madrid. Ja veureu com es pixen de riure davant dels nassos de tota aquesta colla d'autoodiats maduradors de la política.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
creo que no hay ningún problema en indymedia, simplemente estamos sufriendo un ataque por dos frentes: uno es el del duo sacapuntas (jr,ams), otro es el de los nazis

los primeros intentan enfrentar a indymedia con kaos

los segundos a los anarquistas con los nacionalistas

en ambos casos se pretende agotar la paciencia de lxs moderadorxs para que terminen implantando la censura

hay que tener paciencia y seguir divirtiéndosesalud
FOLLOW THE THREAD!!
13 set 2004
Creo que estais siendo un poco reduccionistas a la hora de evaluar los problemas de indymedia. Alguien ha escrito esto:

"uno es el del duo sacapuntas (jr,ams), otro es el de los nazis:
los primeros intentan enfrentar a indymedia con kaos.los segundos a los anarquistas con los nacionalistas"

Hay que ir un poco más lejos. Si, barcelona.indymedia.org es el único lugar donde no se censura, es el paraiso de la contrainformación, pero pensar que estos son los únicos problemas es, repito, reduccionismo en estado puro.

Busquemos un poco más por favor:

En indy no hay censura solo se ocultas noticias repetidas, pero incluso en esos casos tampoco se sabe cual es el procedimiento a seguir y a veces ni se ocultan las noticias duplicadas. Por ejemplo:
LOOK AT THE THREAD

Como todos los procesos de información, ((i)) está cargado de contradicciones.

El verdadero problema de indy-bcn es que algún dia algún juez energúmeno va a cerrar ((bcn-i)), bien porque los servidores están en EEUU, bien porque algún Garzon decida cortar las alas a los (g)lobal(eek) y pedir ips o solicitar una peritación de seguridad informática o simplemente porque estamos en una guerra; hay una guerra en Palestina, hay una guerra en Irak y Afganistan. Africa está ardiendo literalmente y en España hay muchos conflictos que no están apagados. El último titular lo refleja. Tal vez algún juez capullo decida que la foto del rey es una incitación a atentados terroristas. Imaginen por un momento que hay un atentado de ETA contra la casa real...(¿cuánto tiempo viviría indy-bcn? 123 responda otra vez)

Mientras ocurre todo esto hay "comentaristas profesionales" que bombardean el newswire con:

-falsos mensajes de "al-qaeda"
-Mentiras y manipulaciones sobre la historia.
-Se inventan organizaciones y postean repetidamente para buscar adeptos.
-Envian comentarios para "fastidiar" mensajes.
-Amenazan con cometer delitos informaticos (ips, reventar servidores)
-Justifican la racismo, xenofobia, pedofilia, asesinato selectivo, sexismo etc...

Existen soluciones para buscar el equilibrio entrwe libertad/privacidad y limpiar la herramienta, el problema es que en la editorial de indy-bcn se practica mucho la endogamia y mucha gente que les gusta escucharse a menudo.

¡qué se moleste quien le de la gana, pero en la editorial después de leer tanta fauna, trolls y bichos en el newswire les cuesta mucho escuchar a los demás! ¡hay soluciones para los problemas de indy-bcn pero no saben seguir el hilo!

FOLLOW THE THREAD!!
El silencio es la peor censura.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
La solució és fàcil, introduir un sistema de moderació.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
NO...eso es dirigir. La solución es más compleja.
¿Moderación si, bloqueo no?.
al grano
13 set 2004
¿cuál es entonces tu propuesta, sun tzu?


salud
The Art of War
13 set 2004
(...)
...thinking...writting...

a las 3:00(GT 12:30 Adelaida) llegará mi propuesta.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
Cal un sistema de moderació que no elimini els missatges, simplement que la gent els pugui ignorar basats en el que decideix la gent que participa a Indymedia. El problema és trobar la llavor de moderadors equànims i posar unes bases de participació coherents i suficientment flexibles.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
igual que lo que hacen en acp-madrid?
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
jamás!!!
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
"que la gent els pugui ignorar basats en el que decideix la gent que participa a Indymedia"

eso es, más o menos, lo que hacen en acp-madrid

un sanedrín que filtra las noticias
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
jo estic d´acord amb que es discuteixi el tema identitari, m´agrada oparticipar-hi, però a veure: no siguem tan reduccionistes. Potser un Indymedia Identitats seria una bona solució.
Jo em considero llibertària, però si en un moment donat un 40% o més de les notícies d´Indymedia (això ha passat aquests últims dies) fossin de grups anarquistes amb exaltacions de l´identitarisme anarquista, pues... entendria que la gent es ratllés. No parlo dels trolls espanyolistes que es disfressen d´anarquistes. Això és fastigós. Però s´ha respost gairebé igual a gent no nacionalista que argumentava, titllant a tothom d´espanyolista. I la veritat és que temes com el del CAT... em sembla un tema per l´Avui, no per Indymedia (coincideixo amb qui ho ha dit, se suposa que estem en contra de la cultura del cotxe, i jo no em queixo dels coxes només amb el tema del CAT)
A veure, crec que hi ha un problema: la ideologia independentista, i la lluita per la independència de Catalunya, és la lluita d´un part dels usuaris d´Indymedia. No de tots. Com la lluita per una societat llibertària, per exemple. Jo no obligo ningú a ser anarquista, ni l´insulto perquè no ho sigui. Si no sóc nacionalista (ni espanyola ni catalana) no vull que em diguin lerrouxista ni aznarquista. I si he de respondre, pues puc dir que un patriota un idiota i ja està. Però no vull fer-ho, perquè no ho penso, ni vull respondre en el mateix to.
Em semblen absolutament en desacord amb comentaris com :
"I a mi que em sembla que aquest discurs mundialista (terme que ara es fa servir per no dir internacionalista) i anti-identitari no el comparteix ni un 0,1% de la humanitat."
Desde quan es pot medir quanta gent pensa una cosa? i si fos al revés? Si el sentiment nacionalista només el tingués un 2% de catalans? Tindrien menys dret? Amb aquesta argumentació, el nacionalisme més vàlid és el de CiU (més gent que els vota).
Ei, Indymedia és de tothom, de la gent nacionalista i de la que no. Jo vull que ho segueixi sent.
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
"Desde quan es pot medir quanta gent pensa una cosa?"

Ves-te'n a passejar pel món i comprova com, en la major part se les ocasions, quan coneixes algú, el primer que fan es preguntar-te d'on ets. Et pregunten per tal de fer una estadística personal sobre l'origen dels visitants o per fer-se una idea de l'identitat de la persona que acaben de conèixer? No cal mesurar-ho, només cal experimentar-ho i aplicar-hi el "sentit comú".


"Si el sentiment nacionalista només el tingués un 2% de catalans? Tindrien menys dret?"

El dret -suposo que de participar aquí- el tens tot. Bé que l'exerceixes i em sembla molt bé que ho facis. La pregunta era retòrica i emmarcada dins del context d'una determinada reflexió que no has volgut o no has sabut entendre.

Provaré de fer-ne una variant aviam si ens entenem: Quanta gent llibertària de bèlgica o d'irlanda creus que es qüestionen per exemple que el seu imc faci referència a un col·lectiu -nació? aish!- en el seu nom? "imc-belgium", "imc-ireland".

Són menys llibertaris per acceptar de forma natural la seva pròpia identitat col·lectiva?
Ho són més els d'aquí que neguen la pròpia i acusen a qui no comparteix el seu insòlit comportament de ves a saber què?

salut i sentit comú
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
crec que ja esteu fent les botifarres del porc i em sembla que esta molt viu...
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
De veritat no entenc la mania que teniu alguns de separar les que anomeneu qüestions socials de l'identitat quan en molts casos van juntes. Per començar em declaro anarquista per esvair qualsevol dubte dels que veuen indepes a tot arreu.

Quan a una persona se li prohibeix utilitzar la seva llengua, sigui la policia, l'estat, el massmierda o qualsevol ciutadà, no estem parlant només d'un problema d'identitat estem parlant d'un problema social, de repressió, de manca de llibertat en alguns contextos. I estem parlant d'un problema social per molt que alguns no ho vulguin veure perque la víctima és un d'aquests catalans que mira per on s'ha entestat en parlar en català: no seas palurdo com diu aquell palurdo.

Quan hi ha gent empresonada per ser independentistes o per ser anarquistes els estan empresonant per unes causes en les que podrem estar d'acord o no, però aquest acte de repressió és o no és un problema social?

Quan uns polítics que manen ataquen durament amb un nacionalisme excloent que comporta defensar coses tan surrealistes com que el català i el valencià no són la mateixa llengua, quan es tanquen mitjans de comunicació com Som radio perque es fa en català, quan es prohibeix a matrimonis adoptar nens perque només parlen català, quan es menteix sistematicament sobre que el castellà mai ha estat una llengua d'impossició....Tots aquests són problemes socials, depèn de les prioritats de cadascú que l'interessin més o menys.

Per mi hi ha milers d'exemples de que els problemes d'aquest poble que alguns titllen només d'identitaris són també socials. És clar que ho són quan s'està actuant contra la llibertat d'alguna persona per la seva identitat, etnia o ideologia. El que no m'agrada tampoc, i estic d'acord és que entrem en una dinàmica d'omplir la columna dreta només amb una problemàtica, tot això depèn de la responsabilitat i el compromís de la gent perque això funcioni, no saturar, respectar els debats dels demés, no caure en l'amarillisme que al meu parer tenen algunes notícies, però sense dir que aquest tema és pot tocar a indymedia o aquest no. Crec que sóm suficientment grandets, almenys alguns, per donar-nos compte del que volem llegir o del que no.

Crec que la solució no és el sistema acp, a mi no m'agrada aquest cercle que decideix, crec que tampoc està la situació tan malament com per començar a obrir nodes alternatius d'indymedia, etc. El que si trobaria bé és que hi haguès un apartat de forums on molts dels debats es poguessin mantenir pel seu interès, potser així es redreçarien moltes repeticions de comentaris i respostes que es fan simplement perque a la columna dreta no duren més de dos dies les notícies i cada cop que s'obre una notícia sobre una temàtica tornen els mateixos debats que s'han repetit milers de vegades. Un forum seria al meu parer una bona eina per anar desviant debats interesants, siguin els que siguin, ordenra-los per la comprensió més fàcil, i que cadascú esculli si vol anar o no, sense censures.

A la vegada no crec que els trolls tinguin un nivell que estigui fent tremolar aquesta pàgina, de fet, crec que ens hem acostumat a patir-los i ja està bé, demostra que molta gent està en guardia, d'altra entra a sac quan no ho hauria de fer, bé també això és "gimnàstica dialèctica", i a molts ens pot servir per donar-nos més arguments. Quina gràcia tindria una indymedia on tots pensessim igual o tots parlessim sobre el mateix en els mateixos parametres?

A mi indymedia em sembla prou sana com per aguantar el que li vingui a sobre, i per suposat un mitjà obert a parlar de causes socials i a fer una informació antagonista. A mi tampoc m'agraden les notícies anecdòtiques del burro català o el Cat, em sembla un reduccionisme estúpid però no crec que es pugui fer res més que demanar respecte i sobretot compromís amb la resta d'usuaris d'aquest mitjà.

Apa, salut i revolució!!!
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
Ben dit "Lo gaiter"!!!
Salut Revolució i llibertat d'expressió!!
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
recolzo tot el que diu Lo Gaiter.

salut
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
idem

salut
Re: Objectius d'Indymedia
13 set 2004
com els companys i companyes subscric (s'escriu així?) el que diu el gaiter, i trobo interessant la proposta del forum
Re: Forum
13 set 2004
pel que se la propera versio del software que fa servir indymedia barcelona (http://dadaimc.org) incloura la funcionalitat del forum que proposa lo gaiter. encara no sabem quan surtira la nova versio, el desenvolupador principal mante el silenci en aquesta cuestio
totalment d'acord amb lo gaiter
14 set 2004
la censura no es l'unic mecanisme per resoldre els problemes d columna dreta. pensem i proposem altres formes.
Re: Objectius d'Indymedia
14 set 2004
com qué? indiferència activa?
Re: Objectius d'Indymedia
25 abr 2005
Penso que la indiferència activa seria el millor, ja que no es censuraria res; sinó que s'aconseguiria molt més: QUE ELS GARRULOS QUE ESCRIUEN TONTERIES SE N'ADONIN QUE LES SEVES IDEES NO SON "BENVINGUDES". :P
Re: Objectius d'Indymedia
21 mai 2005
Crec que com a molt, si hi ha censura, s'hauria de limitar a netejar provocacions de nazis i morralla similar...
Sindicat