Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
11 setembre a Girona: Manifest i Actes
07 set 2004
VIA FORA !! (Antiga expressió catalana de crida a la gent del poble per a sortir al carrer i reunir-se en cas dâamenaça, agressió o perill)

Avui 11 de setembre de 2004 - 290 anys després de lâocupació de Barcelona per les tropes de la monarquia borbònica espanyola - tornem a manifestar, un any més, el nostre compromís de lluita per lâalliberament del nostre poble.

En aquest darrer any sâhan succeït alguns canvis notables en els governs del regne dâEspanya i de lâautonomia del Principat. Amb tot, i malgrat les bones paraules i altres promeses, no sembla que la nostra situació de nació ocupada i espoliada hagi de canviar de manera substancial.

En aquest darrer any sâhan succeït alguns canvis notables en els governs del regne dâEspanya i de lâautonomia del Principat. Amb tot, i malgrat les bones paraules i altres promeses, no sembla que la nostra situació de nació ocupada i espoliada hagi de canviar de manera substancial.

La nova constitució europea només ha servit per a confirmar les posicions de predomini de les grans empreses i del capital financer, i també els acords inter-estatals (bàsicament de caire econòmic i monetari, militar, judicial, policial, ..) que sâhan anat signant en les darreres dècades; amb la qual cosa ha quedat tallada dâarrel qualsevol de les esperances de lâidealisme europeista respecte a lâaprofundiment i lâextensió dels usos democràtics, del respecte als drets socials, a la desmilitarització i la pau, al medi ambient i al reconeixement de la identitat i drets lingüístics, culturals i nacionals dels pobles de les nacions sense estat, com el nostre ...

Això sí, sembla que per lâespecial âtalanteâ? del nou govern espanyol, tot plegat ho podrem llegir en català .... En la mateixa línia, seâns diu que, amb la nova situació política, moltes altres coses poden canviar a lâestat espanyol, i per aquest motiu seâns convida a formar part de la nova Espanya âpluralâ? o âfederalâ?, i que si som bons minyons i bones minyones (pagant amb cara somrient encara més impostos, taxes i peatges) podrem fer alguns âretocsâ? als estatuts autonòmics ... i si, a més, es manté aquest âbon rotlloâ? fins i tot podrien fer també algun retoc (traduït també al català) de la seva constitució (la espanyola).

Però, mentre ens diuen tot això continua passant el de sempre. Augmenta la precarietat laboral i social. Lâespeculació urbanística gaudeix de bona salut. Sâagreuja la ja dramàtica situació de la immigració forçosa. Les agressions al territori (túnel de Bracons, hortes de Sta. Eugènia, desdoblament de carreteres, ...) continuen essent notícies massa freqüents. Tot i que tothom defensa la âparticipançaâ? no es veu un veritable progrés de la democràcia participativa, i encara tenim, massa sovint i des de lâadministració pública, actituds autoritàries, prepotents i opaques, quan no de prevaricació i corrupció. També persisteixen les pràctiques repressives i els abusos de poder, i més en concret contra lâindependentisme, tot plegat en contrast amb la impunitat amb que es mouen les bandes feixistes i racistes ...

Amb tot plegat, les CUP de les comarques gironines âi en la línia de refermar el compromís de lluita diàriaâ cridem a la bona gent dels nostres pobles i ciutats, a mobilitzar-nos un cop més en defensa dels nostres drets, de la nostra terra, i de la llengua, cultura i identitat nacionals catalanes :
Pels nostres drets com a persones, pels drets civils i socials.
En defensa del territori, del medi i la sostenibilitat.
Per la implantació dâuna veritable democràcia de participació
Pel nostres drets com a nació

Contra aquesta constitució europea que no reconeix els drets socials ni la identitat i drets lingüístics, culturals i nacionals dels Països Catalans.

Més enllà de les tímides propostes de reformes autonòmiques, hem de lluitar per un veritable procés democràtic constituent dels Països Catalans, basat en el reconeixement de la nostra realitat nacional i en lâexercici efectiu del dret a lâautodeterminació.

Fem una crida als diversos sectors polítics, socials i culturals que vulguin comprometreâs en aquest procés alliberador per a endegar un Debat Nacional als Països Catalans de cara a fer realitat aquest procés constituent que necessitem, i al qual tenim dret com a persones i com a poble.

Girona, 11 de setembre de 2004
VISCA LA TERRA !!
www.elforn.info

--------------------------------------------------------------------------------

Programa:

A la Plaça de l'Ajuntament


12:00h Cantada de l'himne Nacional del Principat de Catalunya.


12:30h Actuació de l'Esbart Dansaire de Fontcoberta.


A la Plaça Catalunya


14:00 Dinar Popular (amanida, botifarra, embotits i postres)


16:30 Actuació d' Afonics


17:30 Actuació SKAFAM


Parada de begudes de la terra i de material


19:00 Parlaments polítics


19:30h MANIFESTACIÃ pels carrers de Girona


21:00h Actuació de BRAMS

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Candidatura d'Unitat Popular

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa