Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
25 ago 2004
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat que convocarà els presidents d'Aragó, València, les Balears i Andorra, i els de les regions franceses de Llenguadoc-Rosselló i Midgia-Pirineus a l'octubre per establir les bases de la creació d'una Euroregió entre aquests territoris en una cimera que se celebrarà a Barcelona.

Així ho ha dit Maragall durant la clausura de la XXXVI edició de la Universitat Catalana d'Estiu, que se celebra a Prada, on ha destacat que l'Euroregió Pirineus-Mediterrània "va endavant" i que "és l'hora de la construcció institucional".



canal3.24tv

"Per l'octubre està prevista una primera cimera de les comunitats nacionals i regionals de l'Euroregió", ha dit Maragall, i ha afegit: "és lògic que, així com els estats es plantegen el seu rol en la construcció europea, també s'ho plantegin les diverses comunitats nacionals i regionals".
Maragall ha decidit convocar en aquesta cimera el Govern Balear, el president del qual, Jaume Matas, va mostrar-s'hi interessat durant la reunió que van mantenir els dos executius durant el passat mes de juliol, i el País Valencià, on també governa el PP, i que no s'ha mostrat disposat a formar-ne part.

Pel que fa a la cimera de Barcelona, Maragall vol que serveixi d'acte fundacional d'una Euroregió formada pels antics territoris de la Corona d'Aragó i per territoris del sud de França, i ha afegit: "són d'aquells moments històrics que costen d'arribar, però que finalment arriben i en els quals és possible modelar i crear noves institucions". I ha insistit: "és un camí que la història explicarà". En aquest sentit, l'Euroregió ha de ser una "construcció institucional" amb l'objectiu de fomentar les relacions econòmiques, socials i culturals, entre altres qüestions.

Finalment, el president català també ha destacat la importància que totes les àrees de l'Euroregió formin una "xarxa" i estiguin connectades mitjançant l'AVE, i ha subratllat que si abans de la lliure circulació de persones per la Unió Europea les fronteres eren "cicatrius", ara s'han convertit en "frontisses". Amb tot, Maragall ha volgut aclarir que "no pretenem que ningú s'imposi a ningú", sinó "aconseguir més capacitat de competitivitat de la nostra regió en el món globalitzat en què vivim".

Maragall, però, s'ha trobat amb dues protestes de caire diferent. Només arribar, una trentena de persones han protestat per la possible construcció d'una línia elèctrica entre França i Espanya que travessi els Pirineus. Més tard, ja durant l'acte, una vintena d'estudiants de l'UCE es manifestaven en contra de la presència de Maragall a la Universitat Catalana d'Estiu posant-se d'esquenes i cridant: "No a l'Euroregió. Països Catalans".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
26 ago 2004
Després es farà una missa oficiada pel mossen del MOntserrat, tal i tal....

L'euroregió d'en Maragall es un joc de burgessos i mossens nostàlgics dels temps de l'edat mitjana....quan en comptes d'esclavitzar els treballadors tambè hi tenien dret de pernada i n'eren vedritables senyors feudals....
Re: Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
26 ago 2004
Eso desde tu punto de vista.
Desde mi punto de vista es el primer paso hacia unos paises catalanes soberanos, o prefieres tal como estamos ahora?
Re: Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
26 ago 2004
l´ampolla mig plena o mig buida, depen dels ulls que ho miren
Re: Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
26 ago 2004
Tan de bo fossin els ciments d'uns països catalans sobirans... Però la sobirania, no la veurem ni en pintura. Les euroregions són invents neoliberals per generar grans àrees econòmiques basades en el creixement desmesurat i insostenible: el que vol en Maragall és una gran metropoli, amb ciutats satèl.lits al voltant i amb grans eixos de comunicació... i la sobirania: la de les grans corporacions sobiranes que decidiran pel nostre bé i en el nostre nom.

Els estats es desmembren i perden capacitat sobirana (això pot ser interessant, sobretot tractant-se de l'estat imperial espanyol), però el problema és el que ve després: no pas uns PPCC sobirans, sinó una macro-regió feudal sense el mínim indici de democràcia. Només fa falta veure com funciona la Unió Europea, i la poca legitimitat democràtica que té, per intuir de quin pal anirà aquesta euroregió maragalliana.
Re: Maragall vol convocar una cimera a l'octubre per establir les bases de l'Euroregió
26 ago 2004
D R E T D´A U T O D E T E R M I N A C I Ó

P E R A L S P A I S O S C A T A L A N S

salut i llibertat

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more