Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Els quatre joves denunciats de la bassa de Capellades guanyen el contenciós administratiu
05 ago 2004
La sala 10 del jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha donat la raó als joves Ivan Olvera, Montse Gabarró, David Vitali i Javier Vitali, en dictar sentència favorable al recurs contenciós-administratiu que havien presentat, davant les sancions governatives imposades arran del desallotjament de la bassa, el 27 de novembre de 2001.
bassa.jpg
Segons la sentència, no es va preservar la presumpció dâinnocència dels quatre encausats i no hi havia proves per imputar els fets als joves, per la qual cosa seâls absol de pagar les sancions de prop de 900 euros a què havien estat condemnats. La sentència arriba set mesos després de la vista que es va fer el 2 de desembre, i durant aquest temps dâespera sâhavien embargat els comptes bancaris dâalgun dels joves. El jutge els havia dit que emetria sentència al cap de 15 dies.

El jutge Ramon Gomis va dictar sentència el 15 de juliol, però fins al dia 20 no va arribar la notificació a lâadvocat Francesc Arnau, que els ho va comunicar als joves capelladins. Segons ha manifestat Arnau, âla sentència ens dóna la raó a nosaltres i no a la Guàrdia Civil ni a lâinforme de la Guàrdia Municipalâ?. Per lâadvocat, âel moviment ha de rebre la felicitació de lâadministració ja que lâha suplerta quan no ha defensat els interessos públics com és la bassa de Capelladesâ?.

Lâalcalde Ãngel Soteras, en nom de lâAjuntament, ha felicitat els imputats per la resolució judicial perquè âcontribueix a normalitzar, per fi, la situació dels encausats, donat que tenien comptes intervinguts i encara patien problemes mentre que la ciutadania no estava afectada de forma individualâ?.

El portaveu de lâAssociació en Defensa de lâAigua Penedès-Anoia (ADAPA), Juli Molner, ha manifestat que fan una valoració molt positiva: âpensàvem que era totalment injust, que la denúncia no tenia cap fonament i que ni tan sols havia dâhaver transcenditâ?. Per Molner, âlâaltra lectura és que val la pena la lluita social, és una manera de frenar les coses que es fan mal fetesâ?.

Així doncs, sâha posat el punt i final a la història judicial del tema del desallotjament de la Bassa, tot i que la seva lluita per aturar la sobreexplotació de lâaqüífer continua. Ivan Olvera afirma que âtot ha quedat igual: ha vingut època de pluges i les aigües han revingut; veurem què passarà quan torni la sequeraâ?.

This work is in the public domain

Comentaris

Felicitats la penya de Cape!!
05 ago 2004
Felicitats gent!!
Un gran treball de mobilització i d'arrelar conciència al poble.
Seguiu treballant companys/es!!
Sou un exemple de compromís!!
Sants-Capellades solidaritat!!!
Sindicat Terrassa