Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Grrrrrannn funció del Circ Antimilitarista a Llíria encara que l'OTAN deixa plantats als pallasos
04 ago 2004
Amb un poquet de retard ací teniu una crònica del judici-espectacle contra el pallasos antimilitaristes que montaren el circ a la base de l'OTAN l'any passat.
puerta.jpg
GRAN FUNCIÃ DEL GRAN CIRC ANTIMILITARISTA A LLÃ?RIA ENCARA QUE LâOTAN DEIXA PLANTATS ALS PALLASOS.

Llíria, dijous 29 de juliol

El Gran Circ Antimilitarista arribà el dijous 29 de juliol a Llíria amb un poquet de retard i potser amb menys pallasos i pallases dels que sâesperaven. De tota manera, al voltant de les 10â30, una comitiva de quinze pallasos de diferents llocs de lâestat passejà pels carrers més cèntrics de Llíria, que aquell dia estaven de mercat, anunciant la gran funció que tindria lloc més tard als jutjats de la ciutat: la base de lâOTAN contra dos dels pallasos antimilitaristes. Així, amb les seues perruques de colors, nassos rojos, barrets de cascavells, pancartes contra lâexèrcit i trompetes de broma, a crit pelat i repartint entrades gratis per a lâespectacle, feren el camí cap als Jutjats, situats a les afores de Llíria. Allí els esperaven un altre grupet de pallasos, amics, amigues, alguns periodistes i un destacament de la Guardia Civil mobilitzat per a lâocasió.

Quinze minuts més tard va arribar lâhora fixada per a la funció. Així que els dos pallasos acusats, uns quants companys i companyes, lâadvocada i els periodistes entraren dins de lâedifici. Els guardiaciviles i lâarc detector de metalls (instal·lat també per a lâocasió) deixaren passar a tota la gent amb els seues corresponents disfresses. A la porta, es quedà una pallasa amb xanques i quatre o cinc més, per a donar la benvinguda al públic que anés entrant...

Amb una hora de retard sobre lâhorari previst anava a començar lâatracció principal del matí, a la sala de vistes del Jutjat nº 2. Però quan lâuixer va llegir en veu alta els noms del citats ens adonàrem que anavem a presenciar un espectacle molt devaluat: ni el denunciant, lâIl·lustríssim Sr. Comandant del Quarter de la Força dâAcció Ràpida de lâOTAN a Bétera, ni el Capità de la Guardia Civil hi eren presents. Amb tot, esperant que ningú demanés que li tornaren els diners de lâentrada lliure, es va decidir continuar amb la funció, encara que sâhaguera pogut demanar un ajornament.

El resultat no fou tan dolent com suposàvem. Després de quinze minuts sense perruques ni nassos rojos per imperatiu judicial, el pallaso de Vigo resultà absolt i al dâElx la jutgessa li ficà una multa mínima de 40 euros, més el valor dels danys en els fils dâaram, estimats per personal de la base en 51â78 euros. Diners que naturalment, com no hi ha possibilitat dâaconseguir no pagar (el jutjat pot embargar comptes, nòmines o qualsevol propietat que estiga a nom del condemnat), pagarà el propi Circ Antimilitarista. âEstem encantats de col·laborar amb instal·lacions tan divertides com aquestaâ?, declarà un dels pallasos del circ, âper què està clar que 30.000 de pessetes es gasten sense adonar-se i qualsevol contribució és bonaâ?

I ja que estàvem allí, ens quedàrem a dinar a Llíria, el pallaso âculpableâ? i lââ?innocentâ?, i tota la resta, pensant en noves pallasades...

Fotos i altres cròniques:
www.nodo50.org/tortuga

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Grrrrrannn funció del Circ Antimilitarista a Llíria encara que l'OTAN deixa plantats als pallasos
05 ago 2004
Sou genials.
Jo vull fer una petita aportació per a amortiguar les costes d'aquesta multa.
Re: Grrrrrannn funció del Circ Antimilitarista a Llíria encara que l'OTAN deixa plantats als pallasos
07 ago 2004
Parla amb la gent de Tortuga-Elx

tortuga ARROBA nodo50.org

I gràcies
Sindicat