Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L’Audiència Provincial reobre el cas de tortures als independentistes detinguts el setembre del 2002
03 ago 2004
El passat 28 de juliol de 2004, lâAudiència Provincial de Barcelona conformada pels magistrats MªDolores Balibrea, Mariano Ascandoni i Jorge Obach va acceptar el recurs dâapel·lació dels detinguts contra lâarxivament de la denuncia de tortures que havia dictat el Jutjat dâInstrucció nº 14 de Barcelona.

Amb aquesta acceptació, lâAudiència Provincial obliga al Jutjat de lo penal a continuar la tramitació de la causa i practicar les diligències sol·licitades pels independentistes.

Els tres independentistes, militants dâEndavant, van ser detinguts entre el 26 i el 27 de setembre als seus domicilis de Sants i Sant Andreu i van ser traslladats a la Prefactura de policia de la Via Laietana per la tristament coneguda Brigada dâInformació de la policia espanyola, hereva directa de la Brigada Politico-Social franquista. Els tres joves van denunciar agressions físiques, crits, amenaces, humiliacions, privació de beure, menjar, seure o dormir, obligació de fer flexions fins lâextenuació i interrogatoris il·legals i ininterromputs durant hores sense la presència de cap advocat. Els tres joves van denunciar aquestes pràctiques de la policia espanyola davant del jutge, i fins i tot a la declaració davant la policia a Via Laietana.

En els propers mesos, el Jutjat nº14 de Barcelona haurà de portar a terme les proves sol·licitades pels militants dâEndavant, i que de forma âsospitosaâ? no va voler realitzar anteriorment: aquestes diligències consistiran en investigar segons els arxius interns de la policia si els joves van passar tot el seu temps de detenció als calabossos (com afirma la Brigada dâInformació) o van estar fins a 18 hores a les sales especials del grup sisè de la Brigada al segon pis de Via Laietana (com declaren els independentistes).

Des dâEndavant, analitzem positivament lâacceptació del recurs, però deixem constància de la nostra poca confiança en la justícia espanyola per aclarir els casos de tortura que tristament sâestan estenent pel territori català contra les persones compromeses en lluites populars. Només la lluita i lâorganització ens donarà un futur on la tortura a les casernes, comissaries i presons sigui un trist record dâun passat de dominació i explotació, i sigui una pràctica totalment abolida als Països Catalans.

Aquest acord de la Audiència Nacional coincideix amb la sentència de la mateixa Audiència fent ferma la condemna a El Pais per les informacions falses que es van reproduir durant la detenció. Malgrat haver passat el termini, el rotatiu espanyol encara no ha publicat la rectificació, incomplint les lleis de lâestat que tant defensa des de les seves pàgines.
Els encausats demanarem execució de condemna, però constatem un altre cop que la justícia espanyola no és igual per a totes les persones, i que la impunitat és una privilegi dels torturadors i manipuladors, mai dels lluitadors per un futur més digne.

Endavant, organització socialista dâalliberament nacional
Agost de 2004

This work is in the public domain

Comentaris

LA POLICIA TORTURA I ASSASSINA
03 ago 2004
La policia espanyola no canvia i continua torturant... i nosaltres resistint. Ni les seues tortures ni els seus segrestos, ni fins i tot, els seus assassinats, ens podran aturar.

Policia assassina...
QUE SE'N VAGIN!

... I la jove entre descàrrega elèctrica i descàrrega elèctrica a les mamelles va ser preguntada per un dels policies torturadors: "per què fas tot açò?". I la jove, ja desfeta, li va contestar: "per a que els teus fills puguen anar a escola".
Re: L’Audiència Provincial reobre el cas de tortures als independentistes detinguts el setembre del 2002
03 ago 2004
Com és que alerta solidària no diu, ni fa res en aquests casos? Com és que no hi ha cartells per imprepta? Com és que no hi ha comunicats?
Tant dolents són aquest joves, tant bons són la resta, pels quals si hi ha comunicats, cartells, mobilitzacions...
Estem parlant de casos de tortures (amb els del 92 tot un show i amb aquests nois o els de Torà o Gràcia res de res! i alhora també hi ha la sentència favorable de la premsa, que alhora no acata el diari. En definitiva aixó hauria de ser escandalos, tortures, diaris que menteixen, que són condemnats a rectificació i que no ho fan, i mentrestant Alerta no fa res? Res de res?
Aixó és molt extrany, em sembla que haurem de vuidar les guardioles del nostre casal i donar-les directament als i les represaliades!
Solidaritat amb els represaliats independentistes!
Prou victimisme pseudoindependetista i propagandista!
Aixó si és repressó i no quatre pintades i un mural!
Re: L’Audiència Provincial reobre el cas de tortures als independentistes detinguts el setembre del 2002
16 ago 2004
Dons jo si he vist que han dit coses i no sé què fan però a la seva pàgina web sempre hi tenen notícies de tots els temes que dius.

Si vols veure-ho tu mateixa entra a la seva pàgina:
www.alertasolidaria.org

Potser seria més revolucionari enviar la crítica a ells i elles, no trobes?

Canya!
Sindicat Terrassa