Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Activitat de RAI. Units contra les barreres
23 jul 2004
INTERCULTURALITAT COMO HERRAMIENTA CONTRA LA DISCRIMINACIO DE LES PERSONES DISCAPACITADES
UNITS CONTRA LES BARRERES!!!


La constitució espanyola i la llei europea garantitza els mateixos drets per tothom. Però les persones amb necessitats especials tenen que afrontar-se diàriament amb les barreres físiques i mentals que no els hi permet viure amb dignitat.
Sense anar més enllà, els edificis públics segueixen sense estar habilitats per les cadires de rodes.

Per això avui, un grup de joves dâItàlia, Eslovàquia, Alemanya i Catalunya sâha reunit per fer UNA CRIDA A LA CONSCIÃNCIA I REIVINDICAR UNA SOCIETAT LLIURE DE BARRERES.

Tots els espanyols som iguals davant la llei i no pot prevaler cal tipus de discriminació per motiu de naixement, raça, sexe, religió, opinió o altres condicions socials o personals (Constitució espanyola, segon capítol, Drets i Llibertats, Article 14)

Per tot això, demanem


1. Que totes les persones puguin gaudir dels seus drets i visquin amb autonomia a les seves ciutats sense cap tipus de restricció. Per llei, les seves propietats personals i els espais públics han dâestar adaptats a les seves necessitats.
2. Volem que el govern català i el govern espanyol assegurin la implementació de la legislació existent i protegeixin els interessos de les persones amb necessitats especials.
3. Demanem que la llei espanyola 13/1987 sobre construcció i edificació sense barreres arquitectòniques sigui totalment respectada, implementada i recolzada econòmicament per part de les institucions públiques.
4. Demanem als individus i a les associacions que mostrin solidaritat i escoltin les demandes de les persones amb necessitats especials .

Aquest tema ens incumbeix a tots! Mentre segueixin havent aquest tipus de barreres físiques i mentals, cap de nosaltres tindrà els seus drets respectats!!

âInterculturality as a tool to fight discriminationâ?, RAI juliol 2004.
Per contactar-nos, truca a RAI telèfon 93 268 13 21
www.pangea.org/rai

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa