Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
El Fòrum augmenta els controls de seguretat per evitar més protestes
20 jul 2004
De "el Periòdico"

• L'organització canvia de tàctica després de la manifestació de diumenge i barra el pas als anti-Fòrum
XAVIER HOSTE

Amb un rastre de decepció per l'inevitable impacte negatiu, la direcció del Fòrum va lamentar ahir els altercats de diumenge al recinte amb un grup de 200 activistes anti-Fòrum. L'organització va intentar treure importància als incidents, però es va mostrar dolguda per la seva repercussió, i va anunciar que reforçarà els controls de seguretat al perímetre del recinte per no facilitar als col.lectius alternatius "la repetició" dels actes de protesta.
Per als grups de contestació a la cita cultural, ja no hi haurà cap més oferta de diàleg. El Fòrum canvia la seva posició. Fins ara, havia ofert el recinte a l'Assemblea de Resistències del Fòrum per poder expressar les seves opinions. Ara, se'ls vetarà l'entrada. "Se'ls ha ofert el diàleg, però ells no el volen", va ser l'expressió impotent del director general, Jordi Oliveras, quan va intentar mediar en el conflicte. La conseqüència de l'enfrontament amb la seguretat és que tots els activistes anti-Fòrum tindran tancades les portes del recinte, a causa del "dany moral" que han ocasionat a l'alterar el normal funcionament de la cita.

Menys permissivitat
L'organització considera "poc civilitzada" l'actitud dels activistes, que després d'accedir al recinte van fer pintades i van provocar algunes destrosses. A la llista d'incidents derivats de la protesta, el Fòrum hi esgrimeix el robatori de gorres i samarretes, i de dues cistelles de productes ecològics d'una botiga de la Fira, el desmantellament d'un dels estands de les ONG, grafits en alguns panells informatius i la sostracció d'un transmissor a un membre del personal d'atenció i informació al públic.
A partir d'ara, l'organització del Fòrum anuncia que "n'ha pres nota" i, en coordinació amb la comandància unitària formada per efectius de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, que s'encarrega de la seguretat, exercirà un control més exhaustiu i menys permissiu.
Una representació dels manifestants va tornar ahir, com a compensació pels danys, la quantitat de 100 euros, que va fer arribar en un sobre, a través d'un taxista, dirigit al director general, Jordi Oliveras. L'organització es va avançar a l'enviament: "Ningú els rebrà".

Diàleg amb empresaris
De moment, la cita transcorre amb un increment de visitants (161.348 persones van accedir al recinte l'última setmana), però encara inferior a les expectatives, que al juliol ja són de 250.000. En els diàlegs, el Fòrum bolca la seva atenció ara en els empresaris per debatre sobre la manera de dirigir les empreses en el món de la globalització. El diàleg El paper de l'empresa al segle XXI es va inaugurar ahir, i ja en la primera jornada el degà d'ESADE, Xavier Mendoza, va ressaltar els aspectes positius de la polèmica deslocalització de les empreses. Mendoza va recordar que aquest fenomen, avui tan criticat a Espanya, "va impulsar l'economia espanyola als anys 80".
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idnoticia_PK=135043&idseccio_PK=664&h=040720

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Fòrum augmenta els controls de seguretat per evitar més protestes
20 jul 2004
genial los antiforum financiando el forum. todo es la misma mierda
Re: El Fòrum augmenta els controls de seguretat per evitar més protestes
20 jul 2004
> La conseqüència de l'enfrontament amb la seguretat és que tots els activistes anti-Fòrum tindran tancades les portes del recinte

per a variar l'oliveras esta creant cortines de fum. no sé de cap activista que vulgui entrar al seu fòrum de les mentides. i tampoc no tinc molt clar com se detecta que una persona es un 'activista anti-fòrum'. es aixo una caracteristica genética i's fará un test de dna? o tindrán accès directe al registre policial?

bla, bla, bla
Re: El Fòrum augmenta els controls de seguretat per evitar més protestes
20 jul 2004
"viam qui nescit, quâ devenit ad mare,
eum oportet amnem quoerere comitem sibi".

(thats for you Juanito S.P.Q.B. Deo Gratia.)

"if you want to go to Sea, follow a river"

Most of the global population who follow rivers of migration to pursue lives of virtual economic enslavement and continued criminalisation, do so on small un-sea worthy rafts.

Most of the planet where as you have proved God speaks English, pirates flags are not photographed with a Guardia Civil corvette broadside. "it's a different story" out there.

Most ancient religious beliefs treat upon Gods who come from the Sea. And with them bring Civilisation, mathematics, architecture, and knowledge of the Universe.

"Their legendary hunger and thirst however is forgotten".


Your Forum 2004 "Culture PLC" director,
had the opportunity to add to his CV
a part in a memory of universal culture,
and most certainly the culture of this
city.

and all for only 100€.
give Fernandéz 15€ & buy him a polo ticket.

Next Time - ¿a tunnel?

"we will dig a tunnel from Adria Besos to the Forum and line it with Palestinian flags"


as you know,
Sindicat Terrassa