Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
El Tribunal Supremo de Israel ordenó hoy cambios en 30 de los 600 kilómetros que conforman el "muro de seguridad" que el gobierno construye en Cisjordania, con el objetivo de evitar que se vulneren los derechos de la población palestina, al tiempo que un palestino murió en la segunda jornada de la operación militar israelí denominada Escudo Avanzado en la localidad de Beit Hanun, en la franja de Gaza.
El juez Aharon Barak ordenó que Israel encuentre una ruta alternativa para la barrera, que, dijo, puede dar menos seguridad, pero provocará también menos perjuicios a la población palestina.

La medida se produce luego de un reclamo en ese sentido por los consejos municipales de ocho pueblos palestinos para desviar 40 kilómetros afectados por la construcción al noroeste de Jerusalén.

Sin embargo, el tribunal rechazó la afirmación de los palestinos de que la barrera es construida por motivos políticos, con el fin de dividir Cijordania para dificultar la creación de un Estado palestino.

El ministerio de Defensa israelí anunció que respetará el dictamen y se definirá un nuevo trazado de la valla que tome en cuenta los principios establecidos por el tribunal, aunque aseguró que los responsables de la seguridad harán todo lo que esté en sus manos para "impedir atentados terroristas y garantizar la seguridad de los ciudadanos israelíes".

La decisión se produce a 10 días de que el Tribunal Internacional de Justicia de La Haya dé a conocer una decisión sobre la legalidad del muro, a pedido de la Organización de Naciones Unidas.

Pero el primer ministro palestino, Ahmed Qureia, afirmó en reacción a la decisión de la Corte que "el problema no es saber cual será el trazado de la barrera (...) se trata de un muro de separación racista que debe ser destruido por esa razón".

Al continuar con la Operación Escudo avanzando en Beit Hanun, las fuerzas israelíes mataron a un palestino de 18 años e hirieron a 21 más al disparar contra jóvenes y niños que les lanzaban piedras.

El ejército se encuentra desplegado en la localidad por un plazo no determinado con el objetivo de impedir los disparos de cohetes Qassam desde ese sector contra el territorio de Israel, luego de la muerte, el lunes, de dos personas, entre ellas un niño de tres años.

Los tanques israelíes bloquean todos los accesos del sector norte y continúan las operaciones para destruir posiciones palestinas en la franja de Gaza.

Los bulldozers arrasaron hoy los campos agrícolas, dañaron casas y la infraestructura del agua, además de que destruyeron una parte de la calle Salahedin, lo que aislaron el sector de Beit Hanun del resto de la franja de Gaza, indicaron testigos y fuentes de seguridad.

"El despliegue en Beit Hanun se mantendrá hasta que quede descartada la amenaza de los Qassam", dijo un oficial superior del ejército citado por la radio. Medios israelíes señalaron que las fuerzas se preparaban para operar durante meses en ese sector.

La operación tiene como objetivo "hacer pagar" a Beit Hanun, donde viven unos 20 mil palestinos, el precio de los disparos contra Sderot, indicaron los medios que citaron fuentes militares.

Por otro lado, Israel prohibió el regreso a los territorios reocupados a 13 palestinos expulsados a varios países de Europa en 2002 por atrincherarse en la Basílica de la Natividad, en Belén, y a los que considera "terroristas peligrosos".

Las autoridades israelíes comunicaron recientemente esa decisión a un dirigente de la Unión Europea que les explicó que esos países no están dispuestos a renovar su invitación a los palestinos, prorrogada un año en 2003.

Por último, el ministro del Exterior de Francia, Michel Barnier, condenó el sitio impuesto por Israel desde hace más de dos años al presidente palestino, Yasser Arafat, que dijo es "indigno" y debe llegar a su fin, al término de una visita a Ramallah, Cisjordania.
Mira també:
http://www.jornada.unam.mx/2004/jul04/040701/032n1mun.php?origen=mundo.php&fly=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
ni reformas ni modificaciones...
ABAJO EL MURO!!!!
Re: Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
en català, si us plau!
Re: Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
El Tribunal Suprem d'Israel va ordenar avui canvis en 30 dels 600 quilòmetres que conformen el "mur de seguretat" que el govern construeix a Cisjordània, amb l'objectiu d'evitar que es vulnerin els drets de la població palestina, al mateix temps que un palestí va morir en la segona jornada de l'operació militar israeliana denominada Escut Avançat en la localitat de *Beit *Hanun, en la franja de *Gaza.

El jutge *Aharon *Barak va ordenar que Israel trobi una ruta alternativa per a la barrera, que, va dir, pot donar menys seguretat, però provocarà també menys perjudicis a la població palestina.



La mesura es produeix després d'un reclam en aquest sentit pels consells municipals de vuit pobles palestins per a desviar 40 quilòmetres afectats per la construcció al nord-oest de Jerusalem.



No obstant això, el tribunal va rebutjar l'afirmació dels palestins que la barrera és construïda per motius polítics, amb la finalitat de dividir *Cijordania per a dificultar la creació d'un Estat palestí.



El ministeri de Defensa israelià va anunciar que respectarà el dictamen i es definirà un nou traçat de la tanca que prengui en compte els principis establerts pel tribunal, encara que va assegurar que els responsables de la seguretat faran tot el que estigui en les seves mans per a "impedir atemptats terroristes i garantir la seguretat dels ciutadans israelians".



La decisió es produeix a 10 dies que el Tribunal Internacional de Justícia de L'Haia doni a conèixer una decisió sobre la legalitat del mur, a comanda de l'Organització de Nacions Unides.



Però el primer ministre palestí, *Ahmed *Qureia, va afirmar en reacció a la decisió de la Cort que "el problema no és saber com serà el traçat de la barrera (...) es tracta d'un mur de separació racista que deu ser destruït per aquesta raó".



AL continuar amb l'Operació Escudo avançant en *Beit *Hanun, les forces israelianes van matar a un palestí de 18 anys i van ferir a 21 més al disparar contra joves i nens que els llançaven pedres.



L'exèrcit es troba desplegat en la localitat per un termini no determinat amb l'objectiu d'impedir els tirs de coets *Qassam des d'aquest sector contra el territori d'Israel, després de la mort, el dilluns, de dues persones, entre elles un nen de tres anys.



Els tancs israelians bloquegen tots els accessos del sector nord i continuen les operacions per a destruir posicions palestines en la franja de *Gaza.



Els *bulldozers van arrasar avui els camps agrícoles, van danyar cases i la infraestructura de l'aigua, a més de que van destruir una part del carrer *Salahedin, el que van aïllar el sector de *Beit *Hanun de la resta de la franja de *Gaza, van indicar testimonis i fonts de seguretat.



"El desplegament en *Beit *Hanun es mantindrà fins que quedi descartada l'amenaça dels *Qassam", va dir un oficial superior de l'exèrcit citat per la ràdio. Mitjans israelians van assenyalar que les forces es preparaven per a operar durant mesos en aquest sector.



L'operació té com objectiu "fer pagar" a *Beit *Hanun, on viuen uns 20 mil palestins, el preu dels tirs contra *Sderot, van indicar els mitjans que van citar fonts militars.



D'altra banda, Israel va prohibir el retorn als territoris *reocupados a 13 palestins expulsats a diversos països d'Europa en 2002 per *atrincherarse en la Basílica de la Natividad, a Betlem, i als quals considera "terroristes perillosos".



Les autoritats israelianes van comunicar recentment aquesta decisió a un dirigent de la Unió Europea que els va explicar que aquests països no estan disposats a renovar la seva invitació als palestins, prorrogada un any en 2003.



Finalment, el ministre de l'Exterior de França, *Michel *Barnier, va condemnar el lloc imposat per Israel des de fa més de dos anys al president palestí, *Yasser Arafat, que va dir és "indigne" i deu arribar a la seva fi, al terme d'una visita a *Ramallah, Cisjordània.




Continueu provant la versió actual (experimental) d'interNOSTRUM

Introduïu o enganxeu un text ANSI (fins a 16384 caràcters) en el quadre de text, seleccioneu el sentit de la traducció, el tipus de sortida que voleu generar i premeu "Tradueix".
abajo el muro
01 jul 2004
el capitalismo y el muro no se deben reformar, se deben destruir

..

gracias, catalunya is not spain, por la traduccion al catala
Re: Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
mitjans de comunicació palestins en llengua israelí, crec que seria un síntoma de la colonització, i la ocupació militar de les terres palestines.
menos lobos, fraternite
01 jul 2004
catalunya podra estar invadida por las tropas de ocupacion espanyolas, pero los amos de catalunya son catalanes. los inmigrantes, sean estos espanioles, marroquies o sudamericanos, son mas bien invadidos que invasores

los capitalistas nos quieren hacer ver que la humanidad esta dividida en naciones, razas, lenguas...

pero la verdadera division es estre explotadores y explotad+s, entre opresores y oprimid+s
Re: Tribunal israelí instruye modificar el trazado del muro en Cisjordania
01 jul 2004
lastima que seas juez y parte

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more