Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : ecologia : sanitat : laboral
El parque de la investigación
27 jun 2004
El Tecnoparc supondrá crear una nueva ciudad centrada en empresas que experimenten y trabajen en nuevas tecnologías. No tendrá nada que ver con los clásicos
El alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha lanzado la semana que hoy termina uno de los mayores retos de las últimas décadas, por no decir el que más. El pasado martes reunía a 200 personas en un acto público para desvelar los detalles de su secreto mejor guardado: el Tecnoparc, la reunión de la sociedad, la universidad y el mundo de la empresa. No pretende ni por asomo crear un polígono industrial, sino el gran Parque Tecnológico del Camp de Tarragona. Y así lo ha bautizado.


El Ayuntamiento quiere liderar, asociado con la Universitat Rovira i Virgili (URV), uno de los mayores retos empresariales que ha conocido la ciudad de la mano de la iniciativa pública. Atrás quedan las espectaculares aportaciones de los empresarios de Reus, especialmente asociados con el mundo de la alimentación, que han dado nombre a la ciudad durante siglos. Ahora el empuje viene del sector público.

¿Qué será el Tecnoparc?.- Josep Morató, teniente de alcalde e ingeniero de máquinas del proceso desde hace más de dos años, lo resume así: «Toma como referencia el modelo francés de parque tecnológico, que se sustenta en tres patas: la empresa, el conocimiento (la Universidad) y la Administración pública (el Ayuntamiento)».

Los ejemplos.- El consistorio ha visitado en los últimos años parques tecnológicos de Reims, Niza (Francia), Cambridge (Reino Unido), en Québec y en Alemania, sin descuidar el referente más próximo, el Parc Tecnològic del Vallès. Por cierto, de las muchas experiencias tomadas, una es clave: es necesario ubicar el parque en una zona de fácil movilidad (accesos), y no puede darse el caso que por las tardes, cuando las empresas echen el cierre, la zona se convierta en un inmenso desierto. Por eso se ha diseñado la construcción de 1.200 viviendas, que suman a las ya existentes en los barrios Mas Pellicer y Sant Josep Obrer. Fundamental será también la reubicación en la zona del Hospital, lo que evitará la sensación de desierto.

El núcleo del Tecnoparc.- El Parc Tecnològic ocupará la inmensidad de 156 hectáreas, entre las carreteras de Tarragona y Bellissens y la traza ferroviaria cercana a la carretera de Salou. De esas, el núcleo central lo ocuparán 13 hectáreas de terreno municipal, donde se reubicará el Hospital de Sant Joan y los nuevos centros públicos o mixtos: el Centro de Innovación Empresarial, el nuevo Palau de Fires y el Centro de Innovación Tecnológico.

¿Qué se hará en el Tecnoparc?.- El Ayuntamiento ha buscado relanzar la ciudad partiendo de las potencialidades reales. Y en lo que siempre ha destacado Reus ha sido en el potencial de las empresas agroalimentarias y en investigación nutricional nacida de la Facultat de Medicina. Ésta se reubicará en las cercanías de la de Econòmiques, y se ha reservado un tercer edificio para una futura facultad asociada a la Biología. «Pretendemos luchar contra la deslocalización de empresas dando un salto hacia adelante», apunta Morató. La investigación en nutrición y salud será el eje del Tecnoparc.

¿Cómo se distribuirá la zona?.- El foco central lo formará el Hospital, el campus universitario, el Centro de Innovación Empresarial y el Palau de Fires. A partir de ahí se dibujarán dos entornos,d e promoción privada: uno industrial más clásico -polígono La Roureda- y otro, más tecnológico (El Molinet). Dos grandes avenidas perpendiculares se cruzarán en el núcleo de Tecnoparc; la vía transversal será la calle Flix, que actuará de eje del nuevo cinturón de ronda que se creará en la ciudad. Y en las inmediaciones se levantará la Ciudad del Automóvil.
Mira també:
http://www.diaridetarragona.com

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

L'Ajuntament de Reus signa el primer conveni pel futur Tecnoparc amb farmacèutica Novartis
27 jun 2004
Novartis assessorarà les empreses que s'implantin al parc tecnològic sobre nutrició

L'Ajuntament de Reus signa el primer conveni pel futur Tecnoparc amb la farmacèutica Novartis
El Punt

Novartis assessorarà les empreses que s'implantin al parc tecnològic sobre nutrició

L'Ajuntament de Reus va signar ahir un conveni de quatre anys amb l'empresa farmacèutica espanyola Novartis per col•laborar en el desenvolupament empresarial i d'investigació del Tecnoparc, el parc tecnològic sobre nutrició que s'ha previst crear a la capital del Baix Camp. És la primera empresa que signa un contracte per projectar el Tecnoparc. L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va declarar ahir que Novartis serà l'agent tutor per tirar endavant el parc.

07/05/2004
G. SALÓ Reus


«Avui hem posat la primera pedra virtual» del Tecnoparc, va declarar ahir l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. Amb la signatura ahir d'un conveni de quatre anys amb Novartis Farmacéutica SA, es completa, inicialment, la implicació dels tres àmbits que es pretén coordinar pel funcionament del futur parc tecnològic: l'administració (govern i Ajuntament), la universitat (URV) i la iniciativa privada (de moment, Novartis).
Ni Pérez, ni el signant de la farmacèutica, Jesús Acebillo, ni el mateix conveni detallen com s'acabarà concretant la col•laboració entre les dues parts, però el batlle reusenc va avançar ahir que Novartis serà el «tutor per tirar endavant el projecte», i que aquest acord és una «fita molt important per a la construcció conceptual del parc tecnològic».
De totes maneres, sembla ser que la farmacèutica assessorarà tecnològicament les futures empreses que s'instal•lin al parc. De fet, el Tecnoparc vol ser un referent investigador i empresarial en el camp de la nutrició i les ciències de la salut, i Novartis, a més de comercialitzar fàrmacs, executa diferents programes d'investigació sobre biomedicina, biotecnologia i ciències de la salut. Sobre aquest aspecte, el representant de Novartis, Jesús Acebillo, va explicar ahir que la col•laboració de l'empresa anirà enfocada a desenvolupar el concepte de nutrició, «concepte clau en els propers anys», que va desvincular de la visió tradicional de l'alimentació associada a la producció agrícola i que va vincular a la salut.
Respecte a la decisió de Novartis d'apostar pel Tecnoparc, Acebillo va explicar que van conèixer la iniciativa fa un any i els va semblar molt atraient. «És una iniciativa rupturista. No és normal que des de l'administració hi hagi tant convenciment», va dir Acebillo, que va afegir-hi que és un parc pioner a l'Estat espanyol sobre nutrició i va expressar el desig que d'aquí a dos o tres anys el projecte «sigui una realitat».
Pel que fa als processos de creació del Tecnoparc, Lluís Miquel Pérez va explicar que la primera fase ha de servir per captar empreses i, més endavant, «generar valor afegit»
Mira també:
http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-825091
NOVARTIS “Responsabilidad por un desarrollo sustentable�
27 jun 2004
Productos, marcas:

Medicamentos para perdonas: Berserin, Calcium Sandoz, Codiovan, Coragin, Estraderm, Fenistil, Foradil P, Isidon, Lemocin, Magnesium Sandoz, regulador intestinal Neda, Nicotinell, Optalidon N, Otriven, Rhinomer, Ritalin, Spasmo Cibalgin, Tegretal, Venoruton, Voltaren, Zymafluor D.
Medicamentos veterinarios: Clomicalm, Program, entre otros.
Alimentos de Wander AG: Ovamaltine, Isostar, Ocléa, Aviva.

Pagina web: http://www.novartis.com

Datos de la firma:

Ventas (2000): 22.470 millones de euros
Utilidad antes de impuestos (2000): 4.520 millones de euros.
67.000 empleados en 142 países
Sede: Basilea (Suiza)

Imputaciones:

Financiamiento de ensayos clínicos no éticos, trabas a la fabricación y comercialización de medicamentos vitales en un país en desarrollo.

En 1996 dos firmas suizas, Ciba Geigy y Sandoz, se unieron para formar Novartis. Ésta se cuenta entre las empresas líderes del campo farmacéutico, pero también es un gigante dentro de los fabricantes de medicamentos veterinarios y productos alimenticios varios. Una de las marcas más conocidas de Novartis, desarrollada ya en el año 1909 y distribuida por la subsidiaria Wander, corresponde al extracto de malta Ovomaltine. Otras marcas de uso habitual son de los medicamentos Voltaren, Otriven y Calcium Sandoz. A comienzos de los años ’80 Sandoz ocupó los titulares en los periódicos: se había descubierto que la firma donaba abultadas sumas a los médicos para intentar influir sobre sus decisiones profesionales. En mayo de 2001, Novartis adquirió el 20% de las acciones de su competidora Roche.

También en el año 2001, Novartis Sudáfrica y otras 38 empresas de la industria farmacéutica demandaron al Gobierno sudafricano por violar el derecho de patentes (ver Aventis).

En el Hospital Nyiró Gyula de Budapest, Novartis financió un estudio con sustancia experimental iloperidona (Zomaril) durante el cual muchos pacientes esquizofrénicos no recibieron ningún medicamento eficaz (ver “Medicamentos�). Según la declaración de Helsinki, suscripta por la Asociación Médica Mundial, está prohibido tratar enfermedades graves sólo con un placebo cuando ya existe un medicamento probado. Al cierre de las investigaciones realizadas para este libro (fines del año 2001), la iloperidona estaba por lanzarse al mercado.

Que podemos hacer:

Eleves u protesta a: Dr. Daniel Vasella, Chairman and CEO, Novartis AG Headquarters, Postfach CH-4002 Basilea, Suiza. Envíe cajas vacías de medicamentos Novartis con la exhortación: Schluss mit unethishen Medikamentenversushen! Oder: Billige für arme länder! (¡Basta de ensayos clínicos no éticos! O bien: ¡Medicamentos baratos para los países pobres!)

Información adicional:

http://www.epo.de/bucopharma
La campaña BUKO Pharma monitorea des de hace 15 años las actividades desarrolladas por la industria farmacéutica en el Tercer Mundo. Esta agrupación descubrió numerosas irregularidades y logró generar cambios.
http://www.arznei-telegramm.de
arznei-telegramm , una revista especializada alemana de línea muy crítica, informa permanentemente acerca de prácticas espurias en la industria farmacéutica.

Pág. 262/263

“EL LIBRO NEGRO DE LAS MARCAS�
El lado oscuro de las empresas globales
Klaus Werner y Hans Weiss
Ed. Sudamericana (Buenos Aires)
Mira també:
http://212.100.232.170/news/2004/05/1545.php
La cara oculta dels benefactors
27 jun 2004
La multinacional Novartis ha estat denunciada en els darrers anys acusada de fer assajos clínics no ètics i de posar traves a la fabricació i comercialització de medicaments vitals en països en vies de desenvolupament

20/06/2004

JORDI MART� FONT. Secretari de comunicació de la CGT de Catalunya




L'Ajuntament de Reus ha signat un conveni de quatre anys amb l'empresa farmacèutica Novartis per col·laborar en el desenvolupament empresarial i d'investigació del Tecnoparc. L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, fins i tot va declarar que Novartis «serà l'agent tutor per tirar endavant el parc». Una notícia com una altra, en una ciutat on l'Ajuntament s'autoproclama progressista i catalanista (qui no s'ho diria avui dia?). Però el fet que sigui Novartis l'empresa triada per fer-hi la col·laboració aporta arguments més aviat rebutjables que no em puc estar d'esmentar. Novartis és una empresa amb seu a Basilea, a Suïssa, amb 67.000 treballadors i treballadores i amb una implantació en 142 països, producte de la fusió de dues empreses suïsses el 1996, Ciba Geigy i Sandoz. Una empresa capdavantera en comercialització de fàrmacs que executa diferents programes d'investigació sobre biomedicina, biotecnologia i ciències de la salut. Això ens diuen els diaris de la demarcació i els gabinets de propaganda (perdó, de comunicació) de la companyia multinacional. Hi ha un altre cantó de la realitat, però, que resta amagat en aquestes informacions. Així, la multinacional ha estat repetidament denunciada en els darrers anys des de diverses organitzacions del moviment antiglobalitzador arreu del planeta, acusada de fer assajos clínics no ètics i de posar traves a la fabricació i comercialització de medicaments vitals en països en vies de desenvolupament. Aquests senyors endiumenjats que donaven la mà amablement al bo del Pérez en les fotografies que acompanyaven la notícia tenen una altra cara, la cara de la cobdícia més extrema que l'any 2001 els va portar, junt amb 38 empreses més de la indústria farmacèutica, a demandar el govern sud-africà acusant-lo de violar el dret de patents, quan el que volia fer era produir medicaments genèrics que fossin accessibles a la totalitat de la població i lluitar, entre d'altres, contra la sida.
Aquests senyors són el
s mateixos que van promoure, a l'Hospital Nyiró Gyula de Budapest i aprofitant-se de les necessitats econòmiques d'Hongria en aquell moment, assajos clínics en humans amb una substància experimental anomenada iloperidona (Zomaril). Durant els assajos, molts pacients esquizofrènics van ser tractats amb placebo (és a dir, amb un medicament inert) i se'ls va retirar la medicació provadament beneficiosa que ja prenien, una pràctica prohibida per la Declaració d'Hèlsinki, subscrita per l'Associació Mèdica Mundial.

La globalització permet més informació
Que el Tecnoparc anirà bé amb aquesta gent al capdavant, ningú no ho dubta, però també és evident que qui fa disbarats a l'altra punta de món i bona cara a casa nostra no es mereix tanta propaganda ni tants copets a l'esquena. La globalització que permet situacions com les descrites no ens agrada, però tampoc hem de renunciar a les coses bones que té, entre d'altres, la possibilitat d'informació. Per això, si voleu aconseguir més informació sobre la companyia i els seus beneficiosos programes, podeu consultar el web de la campanya Buko Pharma, que segueix des de fa 15 anys les activitats desenvolupades per la indústria farmacèutica al Tercer Món; o la revista alemanya Arznei-telegramm, que informa permanentment de les pràctiques pernicioses de la indústria farmacèutica. Allí, els tutors del Tecnoparc hi surten retratats a totes les fotos.
Mira també:
http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-857573

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more