Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS PELS TRES DE GRÀCIA
27 jun 2004
L'abril de 2002, un jove barceloní va ser detingut acusat de cremar un caixer automàtic. Aprofitant aquesta detenció, la policia va arrestar 7 joves més acusant-los, sense proves, de formar un suposat grup per atacar caixers bancaris, tot i que entre alguns d'ells no es coneixien.
El primer detingut va passar un mes a la presó de joves de la Trinitat. Després de diverses mobilitzacions al carrer, va ser posat en llibertat. Dels altres detinguts, 4 eren menors d'edat i van sortir en llibertat sense càrrecs després de passar unes hores a comissaria.
Els altres tres detinguts són de l'Assemblea de Joves de Gràcia (i dos d'ells també són de l'assemblea d'Endavant al barri). Aquests tres joves no tenien cap relació amb els altres detinguts i, malgrat que no hi ha cap prova inculpatòria, van sortir en llibertat amb càrrecs. Durant la seva detenció van patir agrssions físiques, amenaces i vexacions. És per això que, en sortir, van posar una denúncia per maltractaments i detenció il·legal als polciies que els van arrestar. En aquests moments, els tràmits judicials fruit d'aquesta denúncia estan en curs. A més, mentre es trobaven detinguts a la comissaria de Via Laietana, la policia va aprofitar per escorcollar (de manera il·legal, ja que no van permetre que cap testimoni presenciés l'escorcoll) el Casal Popular de Gràcia, seu de l'Assemblea de Joves, d'on només es van emportar material propagandístic i informatiu.
Tots aquests fets mostren una clara voluntat de la brigada policial d'informació d'aprofitar la detenció del primer jove per criminalitzar la feina que està fent des de ja fa set anys l'Assemblea de Joves al barri de Gràcia.
Per si no n'hi hagués prou amb els informes policials desfassats que pretenen criminalitzar l'Assemblea de Joves de Gràcia i amb tot el seguit d'irregularitats que s'han comès, ara el jutge instructor ha enviat el cas a l'Audiència Nacional de Madrid. Això significa que, si el jutge de l'Audiència Nacional accepta el cas, els tres joves de Gràcia, juntament amb els altres acusats seran jutjats a Madrid per un suposat delicte de "terrorisme". Cal remarcar que l'únic argument amb què es basa el jutge per implicar els tres joves graciencs són les unes declaracions extretes sota tortura al primer dels detinguts, que també va patir maltractaments durant els dies que va estar arrestat.
Per tal d'evitar que s'enduguin els tres joves graciencs a Madrid per jutjar-los, diverses entitats gracienques hem impulsat una campanya de denúncia del cas i de recollida de signatures.
TORTURES, NI AQUÃ?, NI A L'IRAQ, NI ENLLOC
(davant la declaració judicial del Cap de la Brigada d'Informació, imputat per tortures als tres joves graciencs detinguts l'abril del 2002)

Concentració davant els jutjats de Barcelona
Passeig Lluis Companys
10.00 hores

Organització: Coordinadora Antirepressiva de Gràcia
Lloc: Jutjats de Barcelona
Web: www.tresdegracia.net www.aj-gracia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS PELS TRES DE GRÀCIA
27 jun 2004
Quin dia? crec que nomes posa l'hora
Re: CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS PELS TRES DE GRÀCIA
27 jun 2004
això quin dia sisplau
Re: CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS PELS TRES DE GRÀCIA
27 jun 2004
AQUEST DIMARTTS, DIMARTS 29 de juny!!
DIMARTS 29 DE JUNY
27 jun 2004
PERDONEU, LA CONCENTRACIÓ ES EL DIMARTS 29 DE JUNY A LES 10 DEL MAT� DAVANT ELS JUTJATS DE LLUIS COMPANYS.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more