Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornada Antirepressiva a Martorell
25 feb 2013
ACTE ANTIRREPRESIU…

Dissabte, 2 de març, a l'Hoyo (Passeig de Catalunya), a les 11.30 h
Intervencions de:
    - Encausats i membres del Comitè de Vaga
    -Cafè amb Llet
    -Rereguarda en moviment

…I DINAR POPULAR!
1_jornadesantirepresssivasFINALvermell.pdf
jornadesantirepresssivasFINALvermell.pdf (452,35 KiB)
1_octaveta_castella_i_catala_A4.pdf
octaveta castella i catala A4.pdf (654,11 KiB)
JORNADA ANTIREPRESSIVA A MARTORELL

    Donada la gran estafa que la figura de la banca ha suposat al llarg de la història, -i més encara en els darrers anys, durant els quals la seva gestió econòmica ens ha abocat a la crisi- els governs, lluny d'emprendre mesures que afavoreixin la situació de la població, no han fet altra cosa que donar milions als bancs (rescatar). Aquest fet evidencia un clar posicionament de robatori a aquesta població, tot duent a terme les anomenades “polítiques d'austeritat”, les quals inclouen reformes laborals i antisocials que tan sols beneficien la patronal i al capital.

    Un exemple d'aquest fet és la situació de CELSA ATLANTIC, una empresa de laminació en la qual el passat 2012, aprofitant la llei de reforma laboral, s'hi va plantejar un ERE, fet que va aixafar els pocs drets laborals de què disposa la classe traballadora, plantejant la reducció de 200 llocs de treball i el 20% del sou de la resta.

    Pensem per tant que aquesta situació es un crim a part de ser falses les pèrdues econòmiques amb què l'empresa justifica els acomiadaments i la reducció del salari. A més, a banda de mantenir la directiva molt ben remunerada, la política practicada en qüestió de recursos humans és la de la subcontractació mitjançant altres empreses. Aquest fet repercuteix en la situació de precarietat dels treballadors d'aquestes subcontractades, les quals s'han de veure sotmeses a un llimb d'àmbit laboral, sense els drets adquirits pel personal no subcontractat que, malgrat que facturen a un preu bastant elevat l'hora de treball, paguen molt per sota d'allò que rebrien els treballadors si els pagués CELSA directament.

    Val a dir també que, si bé per una banda CELSA proposa l'ERE per a disminuir la plantilla, al mateix temps demanden a les subcontractades els seus empleats per realitzar serveis a aquesta empresa, i això es pot comprovar accedint a qualsevol portal de feina present a Internet.

    Finalment, els treballadors es van organitzar, convocant tres vagues de 24 hores en contra de les pretensions de l’empresa.
Les dues primeres es van desenvolupar en un ambient molt combatiu, i van rebre un recolzament solidari d’altres treballadors alièns a l’empresa, tot aconseguint dur a terme talls en el trànsit de l'autovia i autopista, i bloquejant gran part del polígon. L'empresa, lluny de donar-se per al·ludida per aquesta situació, va decidir contractar els serveis de Winterman, una empresa de detectius privats, per tal d'emprendre represàlies contra tot aquell que hi protestava, tot denunciant posteriorment a diverses persones, entre algunes de les acusacions, la de sabotatge al sistema de càmeres de seguretat de la planta de laminació. Arran d'això aquestes han de pagar una multa, i és per això que per a afrontar-ne el pagament es demana el recolzament de tothom.

Donada la situació de repressió que estem vivint des de tots els fronts d'actuació, només unint-nos podem fer front a aquests atacs. La nostra millor arma, la solidaritat.


ACTE ANTIRREPRESIU…

Dissabte, 2 de març, a l'Hoyo (Passeig de Catalunya), a les 11.30 h
Intervencions de:
    - Encausats i membres del Comitè de Vaga
    -Cafè amb Llet
    -Rereguarda en moviment

…I DINAR POPULAR!


Qui sembra la misèria, recull la ràbia.

        Grup de suport als encausats per la vaga a CELSA

This work is in the public domain
Sindicat