Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
CONTRA L'AGRESSIÓ AL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS
27g.jpg
Com ja havia anunciat el govern fa un any, s’està negociant una reforma del sistema de pensions que pretén empitjorar encara més la situació laboral de tots els treballadors i treballadores. La reforma pretén retardar l'edat de jubilació als 67 anys i augmentar els anys per calcular-la de 15 a 20 anys o inclús a tota la vida laboral. Els experts calculen que aquesta retallada suposarà una reducció d'un 26% de mitjana en la pensió a rebre.La suposada raó que argumenten per a aquesta retallada és que en uns anys les pensions públiques serien insostenibles, basant-se en estudis suposadament científics d'economistes que en realitat estan al servei de l'OCDE, bancs i caixes d'estalvis. Per contra, estudiosos de l'economia com Dean Baker (co-director del Center for Economic and Policy Research de Washington), Joseph Stiglitz (Premi Nobel d'Economia), Juan Torres o Vicenç Navarro (Catedràtics d'Economia) sostenen que el sistema públic de pensions serà sostenible durant tota la vida, basant-se en l'evolució de les dades econòmiques. L'autor Vicenç Navarro arriba a dir que "presentar a organitzacions de coneguda orientació neoliberal, com l'OCDE, la Comissió Europea, o FEDEA com a institucions que gaudeixen de credibilitat científica és equivalent a assenyalar que el Vaticà i els seus arguments en contra de la utilització de preservatius com a eina per prevenir la SIDA té credibilitat científica" i manté que el missatge catastrofista sobre les pensions porta usant els mateixos arguments durant més de 50 anys i ja s'ha demostrat que és fals, "han anat profetitzant el col·lapse de les pensions, retardant la data del col·lapse cada deu anys, […] en realitat, la Seguretat Social mai va tenir dèficit i continua avui tenint superàvit".


És molt significatiu que a la darrera reforma laboral es van bonificar a les empreses gairebé tots els tipus de contracte, reduint els ingressos de la Seguretat Social, i alhora es varen començar a subvencionar els acomiadaments als empresaris amb diner públic. A més, també es varen reduir les tributacions de l'Impost de Societats de les grans empreses, la qual cosa reduirà els ingressos de les arques públiques en 230 milions d'euros, s’eximeix del pagament de l'Impost de Transmissions Patrimonials a les ampliacions de capital i privatitza el 30% de les loteries i bona part d'AENA. S’entregaren desenes de milions d’euros de diner públic a la banca que no para de tenir beneficis multimilionaris, i un llarg etcètera de mesures que paguem amb la nostra precarietat, sous miserables i atur. Atur que a més inevitablement es veurà incrementat d’allargar l’edat de jubilació.


El que es pretén des de fa uns anys és eliminar a poc a poc el sistema públic de pensions, creant inestabilitat i obligant al ciutadà a contractar plans de pensions en algun banc, amb els llaminers beneficis que comporta. Es a dir, un cop més aprofitar l’excusa de la crisi per incrementar els beneficis de bancs, caixes i capital especulatiu (responsables precisament de la situació actual) a costa un cop més de la situació laboral i econòmica dels de sempre.


La cotització a la Seguretat Social és proporcional al salaris. Una mesura d’incrementar o al menys mantenir els ingressos a la Seguretat Social és no permetre salaris cada cop més baixos.


Com sempre, es busca que el treballador pagui cada vegada més i l'empresari reparteixi menys els seus astronòmics beneficis. Ho poden pintar com vulguin, però aquesta és la realitat. La prova d'això és que cada vegada vivim més escanyats: retallades de sous, hipoteques insultants, reformes laborals, tremendes pujades de preus d’articles bàsics i serveis públics (electricitat, combustible, …).


Aquesta via és la que ens volen imposar sense cap fi la patronal, el gran capital especulatiu i l’Estat. El govern ha escomès reformes que va prometre no fer en campanya electoral, al·ludint que són instruccions del FMI, entitat que ens venen com la salvaguarda de l'economia mundial quan en realitat és la representació dels grans poders econòmics.


La CNT de Catalunya crida a una resposta contundent de la classe treballadora i del conjunt de la societat com única mesura per aturar el pla sense límit al què ens volen sotmetre. Per això se suma a la jornada de lluita convocada pel 27 de gener amb diferents accions i mobilitzacions dels sindicats locals de la CNT i convocant a una manifestació pel 27 de gener a les 19H i des de la Plaça Universitat de Barcelona.
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=756

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
És mentida. La CNT NO recolza la vaga general. Per no recolzar no recolza ni la mani de la tarda i en fa una de pròpia a p. Universitat.
N'hi ha que rabien
26 gen 2011
Enlloc d'aquest escrit es parla de vaga general, sinó de "jornada de lluita" igual com ho fa CGT Barcelona.

La CNT de Catalunya fa setmanes que tenia acordada una mani per la tarda a la plaça Universitat, Després de comunicar-ho el 14 de gener a la reunió entre sindicats, CGT convoca com a "unitària" als jardins i els simpatitzants s'hi sumen.
cnt el 27G
26 gen 2011
Aquí els únics comunicats de la Confederació Nacional del Treball sobre el 27/28 de gener:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/413394/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/413052/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412992/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412938/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412859/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412818/index.php

Els demés textos amb CNT surten o bé d'altres organitzacions a les quals els han colat un gol, o bé individus amb interessos personals sobre els colors i el nom de CNT.
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
Seneteru, estem convocan una vaga, no un espectacle o unes eleccions, sembleu politics en contes de sindicalistes sense subvencions. Voleu la vostre cuota de mercat?
Aneu a fer la mar, i demá vaga general!
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
L'últim que diu que "estem" convocant una vaga, a qui es refereix?
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
Seneteru, no ets sents malament per en lloc de solidaritzarte amb els que lluiten estar creant mal rollo el dia abans de una jornada de (digues-li com vulguis)lluita-vaga?
Gastes mes energies en carregar les tintes contra els que creus que usurpen els colors que penses que son teus que contra el sistema capitalista.
Que cada palo aguante su vela, i lluitem contra els que ens volen imposar les retallades socials.
Potser creus que estas ajudant pero amb aquesta actitut embrutes la imatge de la nostra organitzacio.
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
Espero que no siguis el de la Bisbal, sinó lu teu ja és malaltís. Si ho ets, ja ens has fet avisar al teva opinió a tots/es, però això no vol dir que els sindicats de la CNT-AIT la comparteixin.

Pareu de tirar merda uns i altres. Demà qui pogui fer vaga i s'hagi enterat, doncs millor que la fagi. I aquell que no la volgui o pogui fer, almenys que participi els diferents actes i organitzacions.

Salut i ànims per demà!
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
La majoria de gent de la CNT-AIT passa d'aquests debats de les sigles i les banderetes i ja n'està molt cansada. No volem cap quota de mercat sinó que la Vaga o Jornada de Lluita de demà vagi bé.
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
No pateixis company.
Que ja sabem que la majoria esteu pel que heu d'estar, en aquests temps dificils que s'ens venen a sobre a la clase treballadora, i no per per perdre el temps en debats inutils.
Hi gent a tot arreu que l'interesa l'enfrontament, pero ni puto cas.
Les diferencies ja es resoldran en altres ambits, i no en foros d'internet.
L'enemic es el capital i els seus servents.
Salut i lluita social!
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
26 gen 2011
Me alegra ver las posiciones adoptadas por la que creo que es la mayor parte de CNT-AIT, este es el camino que tenemos que seguir para acercar posiciones y crear una dinamica de entendimiento.
Cuando tenemos unos mismo fines y una vision semejante de lo que creemos que es el sindicalismo, caer en duelos personales resulta ridiculo.
Salud!
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
28 gen 2011
La nostra responsabilitat és que només hi hagi una cnt. Ja comença a ser igual la via, ni gent que signi en nom de catalunya ni reaccionaris frikis! Els treballadors no necessitem això.
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
28 gen 2011
"uno", aplica't el conte. Está molt bé anomenar als demés "frikis" i "reaccionaris"... Les teves intervencions en altres llocs, deixen molt clar qui ets i que no se't pot prendre en serio. No inspires cap confiança. Sincerament, els treballadors i treballadores, no et necessitem.
Re: CNT Barcelona recolza els actes del 27 de gener
17 feb 2011
------------------------
Aquest gener del 2011 han aparegut articles, cartells i comentaris parlant de CNT convocant vaga general i manifestació conjunta amb CGT i COS.
Es tracta del sindicat amb seu al carrer Joaquín Costa, 34 de Barcelona.
------------------------
Sindicat