Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Nord de Irlanda] Quarta nit consecutiva de disturbis
15 jul 2010
La violència va esclatar de nou als carrers del nord de Belfast ahir a la nit amb diversos trets de bales de plàstic per part de la policia en un intent per dispersar els manifestants.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
-A les escaramusses a la zona de Ardoyne participació grups rivals de joves nacionalistes i lleialistes i la policia quan intentava intervenir per dissoldre'ls.

-Pilotes de golf van ser llançades des de la zona de lleialistes de Twadell Avenue cap Brompton Park a la part superior de Crumlin Road i posteriorment, sobre les 10 (hora local) es van llançar bombes incendiàries i pedres a la policia a la zona nacionalista.

-Un automòbil va ser cremat i es va fer ús de pirotècnia contra la policia, es creu que algun policia va resultar ferit de poca importància, però no s'han donat xifres concretes.

-Durant els disturbis es va usar un canó d'aigua a la zona de Ardoyne, i s'han fet dos arrestos, un un adolescent i l'altre un jove de 20 anys, el primer ha estat posat en llibertat en espera de mesures.

-Al menys una Union Jack i una bandera de la UVF van ser cremades a l'altura de Brompton Park.

-Gerry Kelly i Bobby Storey entre altres membres del SF es van enfrontar als joves a la zona de Ardoyne.

-Els incidents van començar abans de les 10 de la nit i la calma total es va restablir en tot Belfast cap a les 2 de la matinada (hora local).

-Segons "fonts de la policia" els participants en els disturbis van ser força menys que en nits anteriors, i han dit que hi havia un "nucli dur" d'uns 12.

Dimecres, el Viceprimer Ministre Martin McGuinness va insistir que la majoria pacífica va derrotar els extremistes. "Està bastant clar que hi ha grups per aquí que s'han compromès a tractar d'enfonsar a la nostra societat en el conflicte", va dir McGuinness després que ell i el primer ministre Peter Robinson reunissin amb el cap de la policia de la regió. "Una cosa que és absolutament certa - no tindran èxit. No ho aconseguiran, perquè estem decidits a romandre junts i utilitzar tots els nostres recursos per assegurar que no arriben seu pitjor objectiu i crec que a mesura que avancem avancem en la unitat."


Altres posts relacionats:

[Nord de Irlanda] greus enfrontaments en les marxes unionistes
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/399422/index.php

[Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/399437/index.php

[Nord de Irlanda] Protesta pacífica contra les desfilades orangistes i la policia autonòmica nordirlandesa
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/399470/index.php

[Nord de Irlanda] Nous disturbis a Belfast
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/399493/index.php
Mira també:
http://nortedeirlanda.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat