Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
14 jul 2010
La policia ha dit que els disturbis al Bogside, la nit del dilluns i dimarts al matí van ser els pitjors "en una dècada". Un emmascarat armat va disparar contra la policia a Derry poc després de la una de la matinada (hora local) de dimarts. Quan s'estaven llançant bombes de gasolina contra un cotxe patrulla de la policia que estava en flames un pistoler va aparèixer i va disparar cinc trets contra el vehicle amb una pistola.
3.jpg
34.jpg
32.jpg
33.jpg
7.jpg
L'inspector en cap Nick McCaw va dir que creia que "republicans dissidents" estaven darrere dels atacs. "Homes armats aguaitant a les ombres en aquesta campanya orquestrada pels republicans dissidents a la ciutat, tenim sort que no estem asseguts aquí avui parlant de morts", va dir.També va fer una crida a la comunitat per delatar l'home encaputxat que tret i als participants en els disturbis.

Des del Sinn Féin la membre de la Junta de Policia Martina Anderson va dir que els atacs han aturar-se. "Hi havia 40-60 bombes de gasolina llançades als nostres carrers, ahir a la nit al Bogside", va dir. "Hi havia un home que podria haver estat greument ferit que passava en una camioneta (un còctel impactar en una camioneta que passava per la zona). Després vam tenir l'incident (l'incident dels trets)". "No volem que això passi en el Bogside."

Mark Durkan del SDLP va dir que l'incident va posar de manifest que la policia hauria d'estar preocupada sobre ser atrets a situacions perilloses. "Si la gent no vol escoltar els polítics com jo, que escoltin les preocupacions i els interessos del poble de Derry que no volen tota aquesta violència efectuada en el seu nom per qualsevol causa", va dir.VÍDEO:

http://nortedeirlanda.blogspot.com/2010/07/los-disturbios-de-derry-los-p
Mira també:
http://nortedeirlanda.blogspot.com/
http://nortedeirlanda.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
14 jul 2010
Ui! Com em posa de calent aixo!
Ara que els germans bascos ja no fant tant de soroll, els germans irlandesos tornen a liarla davant les provocacions dels espanyolistes britanics.
Ui! Com m'estic posant! Com estic pel dret a decidir, prendre la decisio de fer-me una palla a la salut de l'alliberament nacional!
Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
14 jul 2010
Com sempre... les qüestions identitàries i nacionals es patrocinen i s'incrementen en períodes de crisi econòmica capitalista. La burgesia sempre ha jugat al mateix joc, i el poble alienat hi cau cada vegada.
És trist, però és així, no aprenem de la història.
Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes.
Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
14 jul 2010
fe, tens el problema que teniu els opressors: us creieu el centre del món i que tot gira al voltant de lo vostre, del que vosaltres penseu.

No és la crisi econòmica capitalista el que provoca aquest esclat, sinó que es tracta d'un episodi més de 40 anys de conflicte per la reunificació i la independència d'Irlanda contra la dominació britànica. És ara a l'estiu que es fan les marxes orangistes, i són les condicions internes d'Irlanda (acceptació del SF de la policia, etc.) el que provoca aquesta conflictivitat, no la crisi econòmica capitalista.

Igual ets tu que no apren a entendre correctament la història amb la teva visió tancada.

Països Catalans i Irlanda: dos pobles la mateixa lluita!
Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
14 jul 2010
Eren "espanyolistes britanics"?¿? segur, vols dir que no eren nazis comunistes?¿

Per cert, anava a seguir el teu consell però he anat a buscar paper al water i he vist que s'ha acabat, el deu haver agafat el meu company de pis anarquista que està amb qualsevol cosa que passa a Grècia que n ose l'acaba... a no perdó, que la fixació en la lluita d'altres pobles és només dels independentistes, els anarquistes "s'informen".
Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
15 jul 2010
els anti-indepes aquí esteu pixant fora de test. Acusar als irlandesos de dur a terme una lluita xenófoba pq la titlleu de nacionalista trobo que és provocadorament ignorant.
I més quan la notícia el que posa de relleu és com el malestar de grups d'extrema esquerra nord-irladesos han fet que la mobilització de la gent superés la consigna dels partits de mantenir la pau social. pq com debeu saber la comunitat irlandesa no son precisament la capes socials més afavorides a Irlanda del Nord on s'ha practicat la discriminació durant quasi tot el segle XX contra la comunitat no-unionista.
el reduccionisme que practiqueu alguns anarquistes quan analitzeu els conflictes socials on obvieu problemàtiques reals com l'opressió de minories nacionals-tribals-identitàries-etc.., fa que el prisma que es fa servir per extreure'n conclusions no enfoqui mai del tot bé la qüestió, d'aquí que sorgeixin raonaments des del mateix moviment llibertari que s'oposin a consignes suposadament "internacionalistes" (o en el nostre cas pan-ibèriques).
Re: [Nord de Irlanda] Els disturbis de Derry, els pitjors "en una dècada" >>> (VÍDEO)
15 jul 2010
El conflicte Irlandes és d'origen colonial. Tenim per una banda els unionistes que formen part de l'elit economica i política i que són hereus de la burocràcia britànica, i epr l'altre els irlandesos que no tenen res i durant anys i panys han hagut de suportar estar sotmesos a una elit dominant sense cap possibilitat de millora. De fet ser irlandes et deixa fora de la major part de feines...

Aquesta unitat de classe que alguns propugneu queda motl maca sobre el paper però no té cap aplicació real en la societat. Qualsevol persona justa està amb els Irlandesos i contra els unionistes. No és possible una unitat de classe entre colonitzadors i colonitzats, no és possible que una minoria racista com són el unionistes norirlandesos que utilitzen la creu gamada, donen suport a israel (bestieses de la vida!)... s'entenguin amb els sectors més proletaris dels catòlics irlandesos que són pro plestins i d'esquerres.

Que potser se li pot demanar unitat de classe per sobre de la identificació racial nacional a un palestí, i a un surafricà?...

Deixem-nos de paraules boniques, deixem-nos de bestieses, tot i que propugnem la Pau entre Pobles i la Guerra entre Classes, no oblidem que els conflictes nacional tenen la seva fomentació en derrocar una burgesia centralista que es beneficia de la submissió d'alltres nacions per perpetuar i augmentar el seu poder i fortuna.
Sindicat Terrassa