Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
07 jul 2010
Els mites son els fonaments de la societat i el sistema. Avui s'ha esfondrat un dels mes persistents de les ultimes tres decades. La dualitat España-Catalunya queda en un no res per un cop de cap magic d'un mercenari de la terra ferma. Ara nomes ens queda esperar a veure que li diu la Monica Terribas quan li faci l'entrevista a TV3. Traidor? Heroi?
Durant tres o quatre decades ens hem hagut d'empassar la dicotomia Catalunya versus España.
Ens la varem empassar de canto quan el regim franquista assassinaba a Salvador Puig Antich i les forces politiques catalanistes es quedaven a casa tremolan, tot dien que 'no hi havien condicions objetives' per la revolta. Despres ens la varen empassar doblegada quan nanos i noies de quinze anys portaven de boli als 'grisos' de Franco cridan 'revolucio' i 'mort a la dictadura' i des de l'esquerra pactista i/o la catalanitat ens varen imposar la consigna 'llibertat, amnistia, estatut d'autonomia'.
Ens la varen tornar a empassar quan els sociates catalanistes victoriosos a les primeres eleccions democratiques varen abdicar en favor de CiU-ERC. I durant treinta anys ens hem hagut d'empassar desde els mainstream media catalans que totes les miseries del pais neixien a Madrid, fins i tot quan els convergents ens governaven [ens expoliaven] en coalicio amb el PP.
Als darrers anys/mesos la poblacio del principat contempla mitg narcotitzada les noticies de l'expoli generalitzat des de la generalitat [i que amb tanta cura ens relata en Rafael del Barco Carreras des de indymedia] sense dir ni 'mu', sense lapidar cap casa de Pedralbes ni cremar cap cotxe oficial. Acostumats i sugestionats amb el mantra de que tots els mals 'venen de Madrid'.

Avui, un cop de cap d'un tal Puyol, esportista i heroi nacional catala, ens pot despertar d'aquest sony malaltis, d'aquest malsony. A veure qui diu ara que totes les miseries de la nazio catalana neixen del PP, dels sociates ejpañols, de l'abus historic, de l'expoli i la decadencia del principat; i que els convergents de Pujol, Macia i Prenafeta no tenen cap culpa. Que els Narcis Serra, els germans Maragall i els Hereu tenen de seguir dominant el PSC perque ells representen catalunya i el montilla o la chacon son 'parvenus'; o que els angelets de ERC i del PSUC no ens han estat venent una moto oxidada pintada de vermell durant decades per fer caixa.

I sobre tot, veurem si l'Omnium s'atreveix a fer coincidir la mani de l'Estatut amb la semifinal del dissabte. Temps al temps...
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/258071/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
07 jul 2010
Los mitos son los fundamentos de la sociedad y el sistema. Hoy se ha derrumbado uno de los mitos mas solidos y mas persistentes del catalanismo durante las ultimas tres decadas. La dualidad España-Catalunya queda desmontada en el subsconciente colectivo catalan por culpa de un testarazo magico de un mercenario de la tierra firme. Ahora solo nos queda esperar y ver que le dice la jefa suprema de TV3, Monica Terribas cuando le haga la entrevista de rigor. ¿Traidor? ¿Héroe?

Durante tres o cuatro decadas nos hemos habido de tragar la dicotomía Catalunya versus España.

Nos la tragamos de canto cuando el regimen franquista asesinaba a Salvador Puig Antich y las fuerzas politicas catalanistas se quedaban a casa temblando, mientras aseguraban que 'no habían condiciones objetivas' por la revuelta. Despues nos la tragaron doblada cuando chaval@s de quince años desquiciaba[mos] a los 'grises' de Franco gritando 'revolucion' y 'muerte a la dictadura' y desde la izquierda pactista y/o la catalanidad nos impusieron la consigna 'libertad, amnistía, estatuto de autonomía'.

Nos la volvimos a tragar doblada cuando los sociatas catalanistas victoriosos a las primeras elecciones democraticas 'abdicaron' en favor de CIU-ERC. Y durante treinta años nos hemos tenido que tragar desde los mainstream media catalanes que todas las miserias del pais procedian de Madrid, incluso cuando los convergentes nos gobernaban [lease, nos expoliaban] en coalicion con el PP.

A los últimos años/meses la poblacion del principado contempla medio narcotizada las noticías del expolio generalizado desde la generalidad [y que con tanta precision nos relata Rafael del Barco Carreras desde indymedia] sin decir ni 'mu', sin lapidar ninguna casa del lujoso barrio de Pedralbes ni quemar ningún coche oficial. Acostumbrados y hipnotizados con el mantra que reza 'todos los males de catalunya vienen de Madrid'.



Hoy, un golpe de cabeza de un tal Puyol, deportista y héroe nacional catalan, nos puede despertar de este sueño enfermizo, de esta pesadilla. A ver quien dice ahora que todas las miserias de la nazion catalana [sic] nacen del PP, de los sociatas ejpañoles, del abuso historico, del expolio y la decadencia del principado; y que los convergentes de Pujol, Macia y Prenafeta no tienen ninguna culpa. Que los Narcis Serra, los hermanos Maragall y los Hereu tienen de seguir dominando el PSC porque ellos representan Catalunya y el montilla o la Chacon son 'advenedizos'; o que los *angelitos de *ERC y del PSUC no nos han estado vendiendo una moto *oxidada pintada de rojo durante decadas para 'llenarse los bolsillos'.



Y sobre todo, veremos si el *Omnium [sociovergencia reputalana disfrazada de lagarterana] se atreve a hacer coincidir la mani contra el retoque del Estatuto con la semifinal del sábado. Tiempo al tiempo...
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Els anarquistes de finals dels 70 també demanaven l´Estatut demanaven llibertat, amnistia i estatut d´autonomia. de fet tinc una passavolant de la CNT convocant a aquella històrica manifestació del 77 a Passeig d Gràcia del milió de persones i on la policia espanyola va matar un manifestant. Però en fi els ideòlegs picots que no saben veure que mentre alguns es diverteixen amb el futbol que l´estat capitalista els ofereix, tot un moviment d´alliberament s´està organitzant per a la lluita de resistència. 10 de Juliol 2010, Manifestació Omnium Cultural, 11 de Setembre Diada Reivindicativa a Catalunya, 29 de Setembre Vaga General a tots els Països Catalans i jornada de lluita a tot Europa. I després què? eleccions? els del picot grup mixt despareixeran del parlament i la dreta espanyola continuara sent marginal? pobre picot
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
per 'K': tu tens d'anarquista el que jo de monja ursulina. I el buenisme que ens va dur a empassarnos les consignes suqueres i criptoconvergents nomes varen significar l'impunitat dels feixistes: el pacte dels nous amos amb els antics i una forma d'opressio politica i economica mes sofisticada. Ja podeu cantar-nos el virolai, la santa espina i el himne del barça, que aquesta vegada se l'empassaran doblegada la monica terribes i la pilar rahola!
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
La situació era molt diferent, es sortia d'una dictadura, almenys hi ha certa llibertat d'expressió, tot i que continuen manant els de sempre. És normal que la CNT defensés l'autonomia de Catalunya, tot i voler acabar amb tot estat i estatuts.

Molta gent nacionalista i també molts de l'esquerra independentista també perd el nord pel Barça, que no deixa de ser una gran multinacional per moltes samarretes d'UNICEF. A mi em fa fàstic veure tots els españolitos sortint al carrer amb estanqueres i donant pel sac, però també m'indigno quan en plena crisi la gent perd el cul pel Barça.

I m'agrada veure un bon partit, però no el fanatisme ni perdre de vista els problemes reals. Òmnium Cultural és una entitat ultrafinançada per la Generalitat, també amb elements convergents i d'ERC, no crec que sigui cap exemple de moviment popular. Per altre banda la vaga es dóna a tot el territori de llengua catalana (o Països Catalans també) però també a la resta de l'estat espanyol. Jo també amb solidaritzo amb els companys extremenys, gallecs,etc algunes d'aquestes comunitats encara hi ha més gent que les passa canutes i no perquè en algunes parlin castellà o fins o es sentin espanyols, els considero enemics meus. Les persones estan per sobre dels estats i les nacions.

Pobres nacionalistes, no veuen més enllà de les seves fronteres...
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
A Catalunya hi ha més milions de pobres ( o sota el llindar de la pobresa) que pobres puguin haver a Extremadura, Galicia, etc, juntes.

"Pobres nacionalistes, no veuen més enllà de les seves fronteres... " Cadascú es solidaritza amb qui vol, però perque Catalunya no se solidaritza amb els marroquins, saharahuis, algerians que encara ho passen pijor que els espanyols? Podriem aportar un 10% del nostre PIB en solidaritat amb el nord d´Africa, oi? Jo votaria a favor, Devant de tot la solidaritat i el treball altruista. Ok
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Aquí els jaume I i els seus companys, aneu d' anarquistes i no en teniu ni puta idea..
Deixeu de manipular, i dir que el dret a l' autodeterminació dels pobles es bàsic per construir una societat lliure..
Que després si que defenseu i us mateu per palestina o el tibet pero aqui que ens donin pel cool, que solidaris.. perdona solidaris o imbecils? Bé solidaris solidaris..
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
En nombre si que hi han més pobres, en % no pas, ni tampoc en % d'aturats.

Perdoni senyor nacionalista, no sóc tan llest ni estic tan preparat com vostè, il·luminim.
Jo no em mato per Palestina ni menys pel Tibet. En tot cas no es pot comparar la situació d'opressió dels Palestina amb la dels catalans, que jo sàpiga encara no ens han deportat, ni bombardejat ni hi han controls militars cada dos per tres,etc. Encara que us feu palles pensant que sou un poble oprimit igual que els palestins, no és cert.

Segur que el Laporta, els Millets, els convergents,etc pensen molt en ajudar els marroquins, els saharauis, algerians... I qui t'ha dit que estigui en contra del dret a "l'autodeterminació", si voleu elegir entre els amos espanyols i els amos catalans, endavant, ara bé, no em demaneu participar en el vostre joc.
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
"no ens han deportat, ni bombardejat ni hi han controls militars cada dos per tres,etc." Avui no i a tu no, però als nostres pares, àvies i rebesàvies, si. I sort en vam tenir que els Franco, Hitler, Mussolini perdéssin la Segona Guerra Mundial perquè després de jueus i gitanos els següents en la llista de l´extermini feixista erem els catalans, o almenys teniem tots els números d´entrar a les cambres de gas per motiu de la nostra nacionalitat. I si no ho veus, no ho vegis. I si no vols jugar, avorreix-te. Encara et trobaràs un Cathalan Power a lo Black Power en aquest partidet de futbol! Al loro que els amos catalans, de moment no volen la independència, sinó ja la tindriem des de fa temps. Els amos són espanyols o en Millet aquest personatge tan sobat que tu uses en la teva retòrica bleda no era de la FAES de Jose Maria Aznar? O és que CIU i el PP no eren cul i merda? Amos catalans? Vols dir? Amos catalans O burgesos traidors venuts a Espanya? I Laporta el del cunyat i sogre de la fundació Francisco Franco quan encara no s´havia divorciat de la seva ex-esposa? No tenim controls militars cada dos per tres, i que són els controls de carretera de la Guardia Civil entre el Rosselló i l´Empordà, allò que els franco-espanyols anomenen frontera o els controls rutinaris amb l´excusa d´ETA en la linia de tren Barcelona-Puigcerdà-La Tor de Querol? No hi han controls militars cada dos per tres, cert, ara hi han càmeres de videovigilància. És l´evolució tecnològica de la repressió! Solidarita amb el nord d´Africa!
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
No entro amb controversies generades a partir del post, sino que parlaré directament d'ell.
Crec que es falaç i oportunista comparar una cosa amb l'altre. Política amb Esport.
Es igual que tots els pro-espanya que ahir van sortir als carrers de Barcelona mentres s'amaguen la resta de l'any,es una actitud reaccionaria la d'aquests post. Si hagués marcat el Villa aquests comentari no existiria. Igual que no ha existit quan va passar la selecció espanyola a semifinals.
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
perdona, "Immigrant": els meus dos oncles faieros q van ser sepultats al Camp de la Bota, van ser afusellats per la guàrdia republicana comandada pel PSUC, per "internacionalistes" i per "revolucionaris", sota instruccions de Macià i ERC. I tots els maquis (els meus avis inclosos) assetjats per catalans de la ceba d'avui, ahir xivatos delata-maquis, els mateixos comepollas q van rebre Franco amb vítores, la mateixa xusma q resava perquè Franco guanyès la guerra i fotés fora de Catalunya "la xusma anarqusita vinguda de Múrcia".

Si vols q la teva vida giri entorn de quina marca de ranxo vols portar impressa al cul, prou pena tens. No exigeixis els altres q facin el mateix, q facin el ruc. Deixan's deixar de carregar llenya per deixar de ser rucs, no ens demanis q aspirem a canviar de ranxers.
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Picot negre te´n vas de l´olla i menteixes. Macià va morir tres o quatre anys abans del maig del 37. I el següent president d´ERC, en Companys, va ser detingut per la gestapo nazi i afussellat al Castell de Montjuich com tants d´altres. "I de múrcia no va vindre cap xusma anarquista, l´anarquisme ja estava aquí ben assentat i tant assentat estava que ERC va fer govern amb CNT al juliol del 36.
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
chapeau, picot.
l'IMC BCN necessita amb urgencia, en els temps tant fututs que s'acosten grans dosis de 'glasnot' i de 'perestroika'.
No ens faran callar ni ens arrosegaran al mullader interclassista de l'alliberament nazional-socialista. Aquesta no es ni ha estat mai la nostra guerra. Es una guerra de quintacolumnistes on voldrien enviar-nos a fer de carn de cano, com al 1914-18, mentres ells segueixen fent bon negocis amb l'oligarquia espanyola i d'arreu.
Ens destroçen la coherencia de l'altermondialisme amb la coartada de la 'patria sotmesa i humillada'. PROU!
Les orelleres quatribarrades no ens impediran veure mes enlla!
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Sí, de vegades, si no hi ha torres 10, em foto el caraixell amb ració doble de torres 5 i se me'n va l'olla, Immigrant. Efectivament, malgrat l'escorament cap a la ultradreta i l'odi visceral als anarquistes d'en Macià, va morir abans. La seva mà dreta, Dencàs, va redactar una llista de fusellaments i Companys la va signar.

lo de "vinguts de Múrcia", era un clam per part de la burgesia (i de molta pagesia). Evidentment, per això ho he entrecomellat. Ni els meus oncles ni els meus avis eren vinguts de Múrcia però tenien molts companys q si ho eren. Respecte a la consolidació, llegeix textos, p.e., de Anselmo Lorenzo i veuràs qui formava el gruix a les files de la CNT, abans dels trentistes...
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Sí, de vegades, si no hi ha torres 10, em foto el caraixell amb ració doble de torres 5 i se me'n va l'olla, Immigrant. Efectivament, malgrat l'escorament cap a la ultradreta i l'odi visceral als anarquistes d'en Macià, va morir abans. La seva mà dreta, Dencàs, va redactar una llista de fusellaments i Companys la va signar.

lo de "vinguts de Múrcia", era un clam per part de la burgesia (i de molta pagesia). Evidentment, per això ho he entrecomellat. Ni els meus oncles ni els meus avis eren vinguts de Múrcia però tenien molts companys q si ho eren. Respecte a la consolidació, llegeix textos, p.e., de Anselmo Lorenzo i veuràs qui formava el gruix a les files de la CNT, abans dels trentistes...
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
escorament cap a la ultradreta un paio que funda un partit que es diu Esquerra, que guanya les eleccions i que acte seguit declara la República i que amb anterioritat s´havia dedicat a fotre accions armades contra la Dictadura de primo de Rivera i la monarquia? Com és això picot? Perquè no s´enten gaire. Si els anarquistes del segle XX aixequessin el cap i llegissin el senyor Picot tornarien a la tomba morts de fàstic. Quina vergonya!
nazi-onanistes de tot el mon, uniu-vos [que tots defenseu lo mateix]
08 jul 2010

peu de foto:
Desfilada dels escamots paramilitars d'Estat Catala a Montjuich, al 1933, amb ses camisitas pardas i su canesu, presidida per un tal Francesc Macia, ex coronel de l'exercit colonial espanyol, fill d'un oligarca esclavista i d'una pubilla de terratinents lleidetans, per no dir altra cosa...
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/381219/index.php
Re: Estat Català Proletari
08 jul 2010
Estat Català Proletari va ser un grup polític comunista fundat el 1932. Entre els seus dirigents destacaren Jaume Compte i Ramon Fabregat. El seu portaveu fou L'Insurgent. El gener del 1934 donà lloc al Partit Català Proletari (PCP) que defensava la formació d'un estat independent i socialista. El 1935 (després de la mort en combat de Jaume Compte defensant la revolució d´octubre de 1934) inicien contactes amb el Bloc Obrer i Camperol (BOC), l'Unió Socialista de Catalunya (USC) i Esquerra Comunista (EC). A les eleccions generals de 1936 es presentà formant part del Front d'Esquerres i va obtenen 1 diputat. El juliol del 1936, el PCP es va unir a la USC i al Partit Comunista de Catalunya formant el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC).


Escrivien: "El nostre separatisme no ha de ser mai interpretat com un exclusivisme ni com un egoisme del nostre poble, sinó que el posem al servei de la total emancipació humana. És a dir, que volem l’Estat Lliure de Catalunya —lliure completament als dictats de la seva autodeterminació--, per tal que el nostre poble sigui una forma més que impulsi el triomf complet de la redempció dels altres pobles del món i de tots els homes."

Respecte l’Estatut de Núria: "no acceptem l’estatut com una fita, la nostra fita en aquesta qüestió del fet diferencial no termina fins al ple reconeixement del dret de Catalunya —i de tots els pobles— a regir-se i administrar-se ells mateixos". Quan Madrid el retalla mantenen una postura similar a la del BOC, de crítica a "la intromissió estrangera en afers interns de Catalunya".



Partit Català Proletari:

"Volem l’Estat Català independent dintre de la Comunitat internacional dels Estats Obrers".

"El Partit Català Proletari (...) preferí la mort abans que la vergonya, que la claudicació, i el local del CADCI, on, sigui dit de passada, les forces enemigues lluitaren amb més ferocitat que en cap altre centre oficial, emprant canons, bombes i metralladores, no passà per la vergonya del drap blanc; i si bé perdérem militants que tot Catalunya estimava, férem un bon nombre de baixes i aguantàrem la lluita fins ben entrat el dia, i, mancats ja de municions, que a Governació, el mateix que armament, ens negaren, preferint que anés a poder de les forces de l’Estat espanyol".
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
company, abans de la desintegració de Iugoslàvia els integrants de les seves seleccions eren molt patriotes iugoslaus... fins que de cop i volta es van tornar molt patriotes: croats, serbis, eslovens, etc... Que puyol i la resta de catalans juguin amb gust a la selecció espanyola no passa del pur anècdota.

I per cert: no eren camises pardes, eren camises verdes. I a mñes s´ha de posar en context de la situació en aquella època d´entre guerres a nivell europeu: els falangistes, els feixistes, els nazionalsocialistes, els comunistes, etc. I també si ho comentes comtenta-ho tot: Aquestes camises verdes van éssr ben aviat dissoltes per ordre del mateix Macià.
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
A la tomba no, a la fosa comuna, "ea", a molts anarquistes, repeteixo, els hi va enviar el partit q va fundar el teu admirat Macià.

Em fas reafirmar en la meva tesi de l'estructura "mental" de termostat dels nazionalistes ("com pot un partit que s'autoanomena d'esquerres escorar-se a l'extream dreta?"; doncs mira, de la mateixa manera com p.e., els fatxes nostàlgics de Franco, que de demòcrates tenen el q jo tinc de monja ursulina es fan dir "Democracia Nazional"!

No cal q aixequi el cap cap anarquista. N'hi ha (mal q et pesi) de ben vius, per llei de vida cada cop menys, testimonis directes. Ves a Terol, terra de maquis on en queden més, a vendrel's la moto de les "nazions oprimides" si tens pebrots.

Com diu Rossignol (salut company!), AQUESTA (catalunya vs espanya; estat català vs estat espanyol; burgesia catalana vs burgesia castellana;...) NO ÉS LA NOSTRA GUERRA.

Aneu a buscar candidats de nyerros, cadells somatents i escamots entre els fills i filles de la burgesia o entre els pobres proletaris q hagin aconseguit lobotomitzar
Re: Puyol acaba amb el pujolisme: ¡viva la roja i viva la pepa!
08 jul 2010
Molt bons els exemples de 'gairebe...': l'ex-iugoslavia i les seves seleccions nazionals despres de les matançes de civils i la desintegracio de l'ex-republica iugoslava en les 'taifas' nazional-canibals de l'actualitat.
i encara millor la correcció: '... no eren camises pardes, eren camises verdes' [!]
mes evidencies, no ens fan falta...
Sindicato Sindicat