Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
L'ACCENT 144 ja és al carrer
20 des 2008
S'acaba l'any i L'ACCENT se'n va de vacances durant uns dies.
Aquí teniu el número 144. Tornarem a principis de gener quinzenalment amb l'actualitat dels Països Catalans.
laccent_144.jpg
laccent_144.pdf
laccent_144.pdf (823,99 KiB)
CONTINGUTS DE L'ACCENT 144

L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA ES REIVINDICA COM UNA EINA DE LLUITA
"La lluita és l´únic camí. L´organització i la lluita popular són el camí central per on ha de discórrer la nostra acció. Aquesta lliçó no l´hem d´oblidar mai. I no l´hem d´oblidar perquè tot el que hem obtingut ho hem obtingut lluitant amb les nostres pròpies regles de joc, no amb les de l´enemic. I tot allò que ens queda per aconseguir, com la independència, només ho aconseguirem lluitant amb les nostres pròpies regles de joc; mai amb les de l´enemic, es diguin Constitució o Estatut d´Autonomia, es diguin parlamentarisme o estat plurinacional". Anna Guijarro, regidora de la CUP de Berga, a l´acte d´homenatge als 40 anys de l´esquerra independentista.

DE SALSES A GUARDAMAR: "STOP BOLONYA"
La revolta contra la implementació de l´Espai Europeu d´Ensenyament Superior (EEES) lluny d´aturar-se després de setmanes de manifestacions, assemblees i ocupacions, s´estén territorialment arreu dels Països Catalans. En el moment de tancar edició els estudiants s´han tancat en una vintena de facultats i recintes universitaris. Malgrat les demandes clares de les assemblees de facultat i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) la situació continua molt encallada. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dos centenars de professors i personal investigador recolzen un manifest que demana al rectorat diàleg i retirar els expedients contra 28 estudiants sobre els quals recauen ordres d´expulsió. Aquest cas també té la seva via penal, per la qual una quinzena dels expedientats s´enfronten a penes de tres mesos a sis anys de presó.

DENÚNCIA DE L'EXISTÈNCIA DE FITXERS POL�TICS
Les darreres detencions, multes i imputacions a militants de l´esquerra independentista han fet aixecar la llebre sobre l´existència de fitxers policials que tenen per objectiu fer seguiment de la militància del moviment independentista. Ja hi havia la sospita sobre l´existència de fitxers polítics, però els darrers casos han donat més arguments a aquestes denúncies de persecució política.

EDITORIAL DE BALANÇ: 'S'ALÇA EL TELÓ'
Amb l´últim número de l´any, L´ACCENT fa balanç d´un 2008 que ha començat a ensenyar les entranyes del sistema: la crisi, la corrupció i la repressió. Però també ha mostrat com la societat comença a despertar-se després d´anys de somnolència.

HOMENATGE A LES BRIGADES INTERNACIONALS
Fa 70 anys els brigadistes internacionals que havien vingut a combatre el feixisme van rebre un emotiu comiat de la població de Barcelona. Recordem aquell homenatge popular i entrevistem Juan Miguel de Mora, brigadista mexicà.

PER QUÈ PATIM UNA CRISI ECONÒMICA?
L´ACCENT entrevista dos economistes del Seminari d´Economia Crítica Taifa que desgranen quines són les causes reals de la crisi. Ells apunten directament a la naturalesa mateixa del sistema capitalista i a les seves contradiccions.


ARTICLES D'OPINIÓ:

-Laia Altarriba: '533: un espantall?'
-Gonçal Bravo: 'De responsabilitats i oportunitats'
-Jordi Argelich: 'Els estudiants prenen la iniciativa'
-Gemma Ubasart: 'En defensa de la desobediència civil, en defensa de la democràcia'
-Laia Jurado: 'La memòria històrica'
-Ramon Usall: 'Una alternativa necessària'
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'ACCENT 144 ja és al carrer
20 des 2008
visca la CUP de Berga!
Sindicato Sindicat