Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 140
23 oct 2008
L'ACCENT 140 ja és als punts de distribució habituals i també el podeu llegir a la web.
laccent_140.jpg
laccent_140.pdf
laccent_140.pdf (971,25 KiB)
EN AQUEST NÚMERO PODEU TROBAR-HI:

CONTUNDÀNCIA POLICIAL CONTRA L'ANTIFEIXISME
Com cada 12 d´Octubre els darrers anys, l´extrema dreta ha convocat mobilitzacions en diverses poblacions dels Països Catalans. La novetat enguany era que hi havia una nova convocatòria feixista: a Tarragona. Però malgrat que aquests grups aconsegueixin el permís de les autoritats, no tenen el vist-i-plau de la majoria de la població, i a València, Barcelona i Tarragona l´antifeixisme s´ha organitzat per plantar-los cara. La resposta dels governants ha estat enviar la policia a protegir uns grups que són obertament feixistes perquè poguessin recórrer els carrers catalans.

10.000 TREBALLADORS AMENAÇATS DE QUEDAR-SE A L'ATUR
Nissan, SEAT, Futura, Ford, Simon, Tico, Lladró, Pirelli, Eurosit, Frigo, Colortex, Tallers Casals i Freudenberg. Són els noms de les empreses que han anunciat expedients de regulació de l´ocupació i que en conjunt amenacen d´acomiadar més de 10.000 treballadors i treballadores als Països Catalans.
L´altra cara de les grans xifres que els governs de la Unió Europea han anunciat que donaran a les entitats financeres per salvar-les de la cris, són les xifres de persones que veuen perillar el seu lloc de treball. L´excusa és la crisi, però alguns sindicats i treballadors denuncien que darrere s´hi amaguen trasllats de la producció a altres països.

9 D'OCTUBRE SOTA LES INCLEMÈNCIES

ADVOCATS ANTIMONÀRQUICS
Una setantena d´advocats dels Països Catalans han presentat un manifest on reclamen que es despenalitzi el delicte d´injúries a la Corona. Aquesta presentació coincideix amb diverses compareixences d´antimonàrquics a Madrid.

VISITA A LA MEMÃ’RIA ARGENTINA
L´ACCENT visita l´ESMA, un edifici simbòlic de la repressió argentina durant els anys setanta, ja que per allà van passar 5.000 de les 30.000 persones que la dictadura va fer desaparèixer.

“EL NEOLIBERALISME CONTINUARÀ BUSCANT ESPAIS PER CRÉIXER�
El geògraf social David Harvey ha visitat Barcelona i ha parlat, sobretot, de la crisi, per denunciar que l´arrel és el sistema capitalista, no pas les males pràctiques d´uns agents de borsa. Com a eina molt útil en el context actual, recomana la lectura d´El Capital, de Marx.


ARTICLES D'OPINIÓ EN AQUEST NÚMERO:

-EDITORIAL: "De lladres i carrers"

-Ximo Guillem-Llobat: "Dues vies per una alimentació responsable: l´empresarial i la social"

-Mireia Redondo: "El rei va despullat"

-Arnau Urgell: "El secreta i el clauer del Che"

-Juan Ramon Rodríguez: "La solidaritat entre reixes
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja podeu llegir L'ACCENT 140
24 oct 2008
No, gràcies
Re: Ja podeu llegir L'ACCENT 140
24 oct 2008
Sí, tú millor no el llegeixis.
Sindicato Sindicat