Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 137
12 set 2008
Ja podeu llegir L'ACCENT 137. El trobareu als punts de distribució habituals o a la pàgina web (www.laccent.cat).
laccent_137.jpg
laccent_137.pdf
laccent_137.pdf (1,02 MiB)
CONTINGUTS DE L'ACCENT 137:

LA RIUADA DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA PREN EL CARRER
Fa 40 anys naixia l´organització que va significar l´inici de l´independentisme modern: el Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN). D´aleshores ençà, l´esquerra independentista no ha abandonat els eixos ideològics amb què va néixer: la vinculació de l´alliberament nacional i del social, juntament amb a reivindicació de la unitat dels Països Catalans.
De les desenes de militants que van crear el PSAN, s´ha passat a desenes de milers que acudeixen a les convocatòries dels hereus d´aquell partit. Així doncs, malgrat una història d´alts i baixos, aquest Onze de Setembre el carrer mostrarà la potència i el potencial que té la determinació de l´Esquerra Independentista arreu del territori.
L´ACCENT ens hem adreçat a diverses persones que van participar en la fundació del PSAN o que van formar-ne part els primers anys, i que posteriorment han seguit camins polítics diferents: Josep Guia, Carles Castellanos, Blanca Serra, Jordi Altarriba i Josep-Lluís Carod-Rovira. I també hem volgut conèixer l´opinió de les generacions més joves del PSAN i de les formacions que actualment conformen la galàxia de l´esquerra independentista.

EXPERIÈNCIES DE LLUITA A L'ARGENTINA
Crònica de fàbriques sense patrons i moviments veïnals des de Buenos Aires i Jujuy

ESTATUTS I FINANÇAMENT
La picabaralla actual entre els partits catalans i el Govern espanyol sobre el finançament ja s´hauria d´haver previst, ja que, tal com explica l´economista Elisenda Paluzié, l´Estatut dóna l´última paraula en aquesta matèria a Madrid.

BRIGADES INTERNACIONALS
Una vintena de persones solidàries dels Països Catalans han acudit aquest estiu a Cuba i Veneçuela amb les brigades de l´Esquerra Independentista: la Venceremos i l´Alí Primera. Hi van per portar solidaritat però també per aprendre d´aquells processos revolucionaris.

30 ANYS SENSE GUSTAU MUÑOZ
L´Onze de Setembre de fa 30 anys moria Gustau Muñoz d´un tret disparat per les Fuerzas de Orden Público franquistes. Entrevistem una companya de militància d´aquell jove de 16 anys amb motiu de l’especial homenatge organitzat per a l’aniversari de la seua mort.


ARTICLES D'OPINIÓ:

-EDITORIAL: Crisi

-"Al servei dels promotors i constructors", de Llorenç Buades

-"Cuba", d'Aquil·les Rubio

-"De lleis i reformes educatives; i en van...", de Josep Villarroya

-"Estiu malbaratat", de Josep Chiner

-"Jutjats per informar", de Laia Altarriba

-"La crisi econòmica i el decreixement", de Lluís Rodríguez

-"Una història per escriure", de Miquel Rodríguez
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat