Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
Escrit de l'Ateneu Llibertari del Berguedà davant rumors, falsetats i mentides escampades
Aclariment de l’Ateneu Llibertari del Berguedà

L’Ateneu Llibertari del Berguedà va néixer fa més de tretze anys com un col.lectiu autònom i assembleari. Durant aquests anys l’Ateneu ha obert les portes del seu espai i la seva assemblea a sensibilitats diverses des de la base de l’horitzontalitat i el companyerisme. Moltes persones i lluites s’han trobat en aquest espai i des d’aqui s’han sembrat diversos projectes, entre aquests el Pèsol Negre i Radio Korneta.

Pel que fa al Pèsol Negre, la publicació va ser asumida autònomament per algunes persones i ja fa anys que es troba desvinculada de l’Ateneu. A dia d’avui sentim perdre la confiança en el contingut editorial d’aquesta publicació i així ho hem expressat als membres actuals del Pèsol: fa unes setmanes l’assemblea de l’Ateneu va comunicar a membres del Pèsol Negre la decisió de l’Assemblea de que es tragués l’anunci i tota vinculació de l’Ateneu amb aquesta publicació. Aquesta decisió va ser presa davant la desconfiança en la línia poc constructiva que s’ha emprès darrerament contra persones i col.lectius més o menys afins. Despreciem i rebutjem els atacs personals exercits contra alguns companys de l’Ateneu (i membres de la CUP), com de qualsevol altra persona, projecte i col.lectiu de la comarca amb qui podem compartir alguns horitzons o afinitats en el trajecte, sense voler perdre mai la perspectiva crítica i mantenint sempre l’autonomia dels col.lectius. La crítica política és necessària i bàsica, la mentida, la difamació i l’insult no és el camí en aquest sentit.

Ni som perfectes ni pretenem ser-ho, però les lliçons de purisme anti-autoritari exercides vers l’Ateneu ens sonen a cant de sirenes dels que tampoc són purs ni s’han equivocat mai. No creiem en el camí de la veritat absoluta, estem oberts a la crítica en la perspectiva de la transformació social dins els límits del respecte mutu, i si no existeix que cadascú emprengui el seu propi camí.

Cap grup ha conquerit l’assemblea de l’Ateneu, al contrari: des de l’Ateneu s’han conquerit espais de lluita i de vida als que no volem renunciar, algunes de nosaltres des de fa tretze anys.


És per tot això que no varem concebre Radio Korneta amb aquests plantejaments. Radio Korneta va sorgir fa vora cinc anys des de l’assemblea de l’Ateneu i es va obrir a persones i col•lectius que també hi van posar treball i col•laboració, passant per acceptar l’autonomia de l’assemblea de la Radio. En la concepció d’aquest projecte sempre va pesar la responsabilitat i la importància de no convertir els seus micròfons en una eina de discòrdia entre persones i col•lectius, partint de que un projecte tan ambiciós necessitava de la participació del màxim nombre de persones i col•lectius i per això volíem encabir-hi diverses sensibilitats sota el criteri del respecte a l’altre. A hores d’ara, aquest llindar ha estat creuat repetidament i és per això que si l’assemblea de la Radio (que considerem oberta i plural) no pot posar fre a aquesta situació ens veiem abocats per coherència política a no acollir aquest projecte en el nostre espai.

Qui vulgui creure en la mà negra de les CUP i la ombra allargada de Stalin en l’autonomia de l’Ateneu que vingui a Berga i ho expliqui...

Assemblea de l’Ateneu Llibertari del Berguedà, a 11 d’agost de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
venuts
kk = madero
12 ago 2008
kk = madero. Qui s'amaga d'arrera l'anonimat per infundir la desconfiança no pot ser més que un madero, o algú que pretengui ser-ho.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
Jo no considero que siguin uns venuts ni molt menys... una llarga trajectòria els avala. A més, jo sóc de l'àmbit de l'EI i m'agrada que es construeixin ponts entre els moviments.
Però si he de ser honest, no em sembla que el fet d'opinar anònimament sigui ser un madero. Això és una fal·làcia grossa que s'usa molt i molt en aquest congrés de sòviets. Sovint amb l'intenció de fer saltar les alarmes de la gent de poques llums. No anem a lo fàcil. No té perquè ser un madero, donem-li l'oportunitat d'explicar perquè són uns venuts.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
no em queda clar...s'ha fet fora la ràdio de l'ateneu? quines raons hi ha? parlem clarament o fem cartetes plenes de retòrica molt maca (que guais que som per lo be que escrivim a l'indymedia)? quina es la discordia sembrada? tenia sentit o no?
m'agradaria saber totes les versions dels fets (també potser la del kk, però una mica més serios i explicat)
les bones paraules de e l'ateneu no m'expliquen res de res.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
Ben fet!

Deixeu els ultrapurs que marxin a una cova a emetre el seu missatge de puresa i esperança per la humanitat, que els pàries continuarem treballant i lluitant per un món sense explotadors ni explotats.

Fora intoxicadors de l'Ateneu!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
No s'ha fet fora la radio de l'Ateneu. La radio funciona: www.radiokorneta.info, i es pot escoltar per internet i al 90.6 al Berguedà, pero el risc d'apagada en el context actual hi és, tot dependrà que es pugui recuperar la confiança mutua entre la gent que fa programes i la gestiona, o es disoldrà, es dividirà, es repartirà...en tot cas, sembla díficil en el context actual tirar endavant el projecte en positiu desde posicions tan encontrades, quan els conflictes s'han escampat per tots els mitjans (inclòs els mateixos micros de la ràdio) i no s'han resolt desde la pròpia assemblea. Per la resta crec que la discordia s'ha evitat escampar públicament (per poguer resoldra-la internament) pero desde l'Antisistema algu s'ha encarregat d'explicar-nos el que passa a Berga. Ara s'imposa el moment de les explicacions, per la delicadesa de l'assumpte, i si l'escrit de l'Ateneu no és prou clar en aquest sentit espero que les coses es puguin anar aclarint amb el temps, i em sabria molt greu la desaparició d'aquest projecte del que participo activament, pero millor això que generar més desencontres i pervertir les nostres lluites. Un saludo a TOTES les que hem construït aquest mitjà i a l'ajuda inestimable de Radio Bronka. Hem sap MOLT greu el que està passant.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
Les CUP volen estar a les institucions i al moviments socials, volen recolçar ordenances ciniques i tindre pes als ateneus llibertaris, volen estar en misa i repicant...No es pot estar a les dues bandes de la barricada.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
12 ago 2008
Les cup som moviments socials, no ets tu,san hilari, qui posa les barricades.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
San Hilari, llavors segons tu els que aposten pel municipalisme llibertari (que no estic dient que això ho facin les CUP) estan a l'altra banda de la barricada ja que també intenten estar a les institucions municipals?¿?

Com t'han dit, tu no ets ningú per marcar la línia de la barricada, ni tu ni segurament la teva corrent ideològica, més que res perquè l'anarquisme avui en dia al nostre país, pel seu alt grau de fragmentació, representa ben poca cosa per arribar a marcar res...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
no sé qué tiene que ver un ateneo libertario con un colectivo que se presenta a elecciones, sean municipales o de lo que sea
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
N'hi ha que estan ben torrats. En llocs on la gent no està malament del cap, tots els revolucionaris compertim espais de lluita, encara que no siguin tots, és el més normal. Però sempre n'hi ha de megatorrats que els agrada criticar-ho tot, menys a ells clar, els purs-purs dels purs.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Estar a les institucions donant recolçament a governs municipals, pot ser, a nivells teorics, molt compatible per alguns(purs-purs dels purs del posibilisme)amb la lluita revolucionaria (altres pensarem que aixo si que es estar tocat del bolet), pero quan arriba l'hora viure aquestes contradiccions a nivell practic, ens trobem que quan s'apliquin lleis injustes i represives, aprovades amb suport de aquest col.lectiu "antisistemadinselsistema", aquest sera, li agradi o no, co-responsable de la represio que esdevindra. Despres continuaran volguent que treballem tots plegats per la causa comu, als espais comuns...I dic jo, perque ens hem de aturar a les CUP? Si de transversalitat "revolucionaria" es tracta, podem compartir locals i lluites amb organitzacions com ara ICV,PSC,CIU i d'altres, nomes pel fet de que alguna vegada ens hem trobat a alguna manifestacio,contra els trasvassaments, la guerra o el que sigui...
Entre pur-pur puresa i una miqueta de coherencia, trobo que deu haver alguna diferencia.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
o estas amb mi o ets el meu enemic
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
o estas amb mi o ets el meu enemic
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Nio entenc com s'ho monten al país basc però després de 30 anys de contradicions entre les institucions i el carrer, tenen dels moviments socials mes forts d'Europa... son bojos aquests bascos...(era ironia)
Vivim on vivim, i aquesta coherencia que parlen alguns es impossible de transmetre a la societat,
si voleu lluitar en somnis feu-ho, però jo seguiré lluitant des del poble!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
L'última frase, la de la ma negra de les cup i stalin, va amb el comunicat o l'ha afegit qui l'ha penjat... es brutal
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Es que a EH els anarquistes ja han assumit que són una merda en correlació de forces respecte l'esquerra abertzale. Ara resulta que els que participen als ajuntaments, no com a oposició sinó governant, participen al parlament, etc. són uns incoherents també...

Com pot ser que 30 anys de lluita en totes les institucions (fins i tot les de l'UE) i continuen disposant dels MMSS m´s forts i combatius, o d'on us penseu que surt la gran majoria de gent que participa a la campanya AHT EZ?¿? de l'anarquisme, no feu riure que sou 4 gats i quan aquí l'EI siguem molts més vosaltres continuareu al mateix lloc.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Si nomes es questio numerica, el Psoe i el PP son molts mes.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Cansa molt veure com un seguit de persones s'autoproclamen puristes llibertaris defensors de la veritat i acusen a tots els altres de ser uns venuts. Estem farts de suposats llibertaris que sols fan que dir-nos el que hem de fer, em recorden als capellans, no són llibertaris el que són és autoritaris que usen el simbol de l'anarquia i un dogma creat sobre una mala lectura de bakunin i d'altres teorics que mai van voler donar veritats absolutes però en canvi ells han pres paraules de llibertat com a dogmes de fe!

Tota la solidaritat cap a l'ateneu, tot el menyspreu cap als que us heu apoderat de la ideologia llibertaria com si fo un dogma!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Home si el contrari de ser dogmàtic es renunciar als principis doncs si sóc dogmàtic ves. Pel de l'enveja mira nano en el terreny institucional sereu el que voldreu pero les últimes lluites laborals més radicalitzades a Catalunya les hem portat nosaltres (cnt o cgt) així que més val que callis que la I-CSC fa riure ...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
L'anaquisme és un bluff, ho demostra el nul suport social que té.

I em sap greu pels qui de bona fé es consideren anarquistes.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
el señor de la envidia me lo acaba de confirmar. sois una sucursal de la izquierda abertzale, pues muy bien, pero si os pensais que precisamente en Catalunya vais a acabar con nosotros lo teneis claro.

Muy bueno el comentario del de la vacuna jejejeje eso responde al del señor "a" ... uau esa presencia del independentismo en las luchas laborales como se nota jajajjajajaajjj como mucho apoyando desde fuera pero organizando nada y sino mirad a la Intersindical como se le vió el plumero en lo de la Frape-behr ...

Yo no se como un movimiento aparecido hace cuatro dias se puede sentir legitimado para hablar asi del anarquismo precisamente aqui, iros todos al País Basco a vivir si tanto os gusta no te jode, payasos.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Marxa tu a Espanya a parlar castellà, pallasso, això són els Països Catalans.

En quant als que presumiu d'algo, la CNT sindicalment fa moltíssima pena (només cal recordar com va acabar el tema a Hospitalet, quin pacte van acceptar) i no té gens de presència, en quant a la CGT si que és un sindicat de veritat, una altra cosa és que sigui estrictament anarquista... vaja, mira quin secretariat que té i potser trobaràs diversos membres a aquestes candidatures municipalistes que dius que són el mateix que els partits del sistema. Un dubte, algú que està a la CUP i al secretariat de la CGT, és un anarquista pur o un venut al sistema?¿?

PS: Algunes lluites com la de TMB més enllà que el sindicat que tenia força era la cGT, qui ha estat donant suport de veritat al carrer i fent coses (i no només comunicats apelant a la solidaridad obrera sense massa més) ha estat en gran part l'EI.

No preteneu negar l'innegable: sou menys,e steu molt més fragmentats, no influiu en res, no esteu pràcticament als MMSS (menys a una minoria) tret de l'okupa i poc més, ... A treure pit a una altra banda
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
mentre vosaltres escriviu,
AL MOVIMENT ESTEM TREBALLANT
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
La primera frase et delata: ets un feixista. Jo sóc catalanoparlant i si he escrit en castellà es PERQUÊ M'HA DONAT LA GANA:

la CNT farà pena però no més que la fantasmada de la I-CSC i la CGT es segueix definint com a anarcosindicalista malgrat us pesi a alguns que voldrieu una altra cosa. Respecte a lo del secretariat bé si això us fa feliços però no treu que es segueixi definint com es defineix i punt ... ah si jajajja els que de veritat ho heu recolçat sou l'EI quin afany de protagonisme (com el 12 d'Octubre de 1.999 tothom se n'enrecorda).

No preteneu negar l'innegable: Us fan propaganda per la tele perquè al sistema l'hi interessa aquesta estratègia de polarització identitària i sou majoritàriament una colla de petitburgesos dinamitzadors del petit comerç de la vila del pingüí.

Doncs mira si estem presents al moviment okupa diu més al nostre favor, jopé sinó influim en res com s'explica el que hem comentat abans de les luites laborals? Això si veus lo d'estar fragmentats teniu raó es que el problema es que treus un cony de bandera pàtria i ja tens darrere a tot el ramat d'ovelles (sinó compareu la gent que va a les vostres manis l'11 des etembre i la que hi va després).

a fer propaganda electoral a una altra banda
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
No no, si estic plenament d'acord, la cNT i la I-CSC fan pena, cap dels dos és el meu referent XD

Que ens fa propaganda? estàs com una cabra, no sé quina tele parles però pocs cops he vist jo l'EI per la tele. A qui fan propaganda és precisament a l'anarquisme amb tots els mil i un reportatges que han fet ja pel 33 de la guerra civil, com si només haguessin existit els anarquistes. Precisament no ens fan propaganda, i no la fan perquè som els que més mal podem fer. No interessa un altre moviment polític fort a l'estat, més val intentar desviar l'atenció cap a d'altres moviments menys potencialment perillosos, aquells que parteixen d'entrada de prejudicis absurds més que d el'anàlisi i no poden aprofitar tota la seva potencialitat.

Al sistema no li interessa la polarització identitària precisament, el que li interessa és dir "som catalans i espanyols i no passa res", i no la polarització.

Per cert, aneu amb compte amb això del mov. okupa que amb els xavals i xavales de la CAJEI us estan passant la mà per la cara am tantes okupacions. I no, no influiu una merda, si s'han guanyat algunes lluites laborals no és precisament per la pressió anarquista exercida... i en els llocs on la CNT ha portat el conflicte (Mercadona,...), millor n oen parlem que sortirieu mal parats si veiessis quines condicions ha acceptat aquest sindicat revolucionari...

Sas que és la propaganda electoral? perquè sinó no entenc que hi pinta aquí aquesta frase...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
Voleu dir que hi ha tant desacord entre el moviment anarquista i el moviment independentista?? Jo crec que no, ...almenys a la meva ciutat on dia a dia treballem per intentar entendre'ns i avançar en el consens. Només així aconseguirem alguna cosa. Hi ha d'haver respecte i voluntat d'acord pels dos costats. I per això estem!

Visquin els Països Catalans lliures i llibertaris!!
Contra tota autoritat!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
No us fan propaganda? i llavors com és que vareu sortir a determinat programa de antena 3 sensacionalista on van invitar a un membre de la CUP i no d'ERC? per cert ho va fer de puta pena dient parides com "los catalanes conseguiremos la independència y los españoles no podreis impedirlo" bonica manera d'arribar a un treballador que pot sentir-se espanyol sense donar-ho masses voltes i no per això odiar a Catalunya. Doncs mira es que si bàsicament el que eistia a Catalunya eren els anarquistes i sinó t'agrada t'hi poses fulles doncs hi estava afiliat un 80% de la classe treballadora de Barcelona, què vols que parléssin d'en Jaume Compte i el seu partit de masses? jajjajaa els vostres referents històrics son ridículs per això us dediqueu a copiar els nostres (ateneu independentista Quico Sabaté, casal Panxo que era el sobrenom d'en Massana etc).

Prejudicis? què vols que et faci un anàlisis anarquista? Vols que et digui que l'explicació material que es dona del triomf anarquista a Catalunya es que la forma d'orgnaitzar la producció, fonamentalment tèxtil, era de caràcter descentralitzat i que per això necesitava una organització obrera de les mateixes característiques? que precissament passava el contrari a Astúries amb la mineria i per això hi van triomfar els comunistes? O que avui en dia les institucions estan deixant cada cop més de ser espais de sobirania per convertir-se en un simple nucli d'una xaraxa de relacions capitalistes internacionals del que es cada cop més difícil desprendre-s'en i que fan cada cop més absurd prendrel'es. Això son corrents d'analisis sobre els moviments socials que desde posicions neomarxistes, neoestructuralistes i neollibertàries estan tenin cada cop mes auge. Per exemple, en història cada cop s'està abandonant més la concepció simplement instrumental de l'Estat per considerar-lo un actor aliat, més que subordinat, al Capital recuperant el llegat de Max Weber des d'un punt de vista radical (crítica a la burocratització inherent a les institucions, metàfora de la gàbia de ferro, del que la CUP com és lògic tampoc escaparia). No m'agrada fer-me palles mentals però no penso acceptar que l'anarquisme es basa en prejudicis per part de gent que se la dona de cientificista (ja ens coneixem).

Al sistema no l'hi interessa la polarització identitària jajajjaja aquesta si que es bona que vingui tot dèu aquí a llegir-ho. Al sistema l'hi suda la polla que es trenqui Espanya si té a sobre un perill més gran: la fi del sistema econòmic. Per això seria capaç de renúnciar a Espanya. Hem vist 50.000 vegades com davant del creixement del descontentament social sortien amb provocacions identitàries buscant una reacció d'igual magnitud per fer que el primer s'oblidés...o creus que és casualitat que ara amb la "crisis" també hagin augmentat aquestes polèmiques? Sempre ha estat així des de la Primera Guerra Mundial i sinó ho creus tu ni ets socialista ni revolucionari ni res.

Ui si la CAJEI ens està passant la mà per la cara fent okupacions de cara a la galeria per dir "mira hem okupat". A veure si us entra al cap la CNT i la CGT són anarcosindicalistes, uns descendents de la corrent revolucionària i l'altra de la treintista, i han portat (sobretot la segona ho reconec) les lluites laborals més importants dels últims temps, amb els seus acerts i errors. Vosaltres podeu recolçar el què volgueu perìo al món del treball no hi signifiqueu una merda per molt que feu ostentació d'ocupar càrrecs a secretariats i després ho reivindiqueu com a victòria sobre l'anarquisme (el que fan els polítics vaja la seva influència és basa en els càrrecs que ocupen, que l'hi preguntin a les bases de la CGT de catalunya a veure de qui estan més a prop, no et fot). Per quina ha estat llavors per la vostra pressió? amb els invents grocs de la Intersindical-CSC, potser? o de la COS que no són ningú? Ja sé com va anar lo de Mercadona no fa falta que em donis lliçons però molts companys honestos hi van deixar-se la pell contra una de les empreses més poderoses de l'Estat.

Defensar una candidatura aqui, si, per a mi es propaganda electoral
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
No hi ha cap del secretariat actual de la CGT que estigui a llistes de les CUP

"PS: Algunes lluites com la de TMB més enllà que el sindicat que tenia força era la cGT, qui ha estat donant suport de veritat al carrer i fent coses (i no només comunicats apelant a la solidaridad obrera sense massa més) ha estat en gran part l'EI."

jajajajaja


els llibertaris de les diferents corrents anarcosindicals, okupes llibertaris, etc.. practiquen el sabotatge solidari i no ho van escampant a tot arreu , els 200 busos sabotejats deu ser cosa també de la cajei.

si fins hi tot CCOO i la prensa reconeix que la I-CSC es el sindicat mes subencionat de Catalunya.

I-CSC es el sindicat de la EI-ERC no??

http://es.noticias.yahoo.com/ep/20080807/tlc-ccoo-acusa-la-generalitat-d

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2960376

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?idNoticia=443874

mireu l'infome de CCOO i les subencions a la I CSC

http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=102223

CGT i CNT Subencions de secretaria de joventut de la Generalitat = 0 eu
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
No hi ha cap del secretariat actual de la CGT que estigui a llistes de les CUP

"PS: Algunes lluites com la de TMB més enllà que el sindicat que tenia força era la cGT, qui ha estat donant suport de veritat al carrer i fent coses (i no només comunicats apelant a la solidaridad obrera sense massa més) ha estat en gran part l'EI."

jajajajaja


els llibertaris de les diferents corrents anarcosindicals, okupes llibertaris, etc.. practiquen el sabotatge solidari i no ho van escampant a tot arreu , els 200 busos sabotejats deu ser cosa també de la cajei.

si fins hi tot CCOO i la prensa reconeix que la I-CSC es el sindicat mes subencionat de Catalunya.

I-CSC es el sindicat de la EI-ERC no??

http://es.noticias.yahoo.com/ep/20080807/tlc-ccoo-acusa-la-generalitat-d

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2960376

http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?idNoticia=443874

mireu l'infome de CCOO i les subencions a la I CSC

http://www.ccoo.cat/aspnet/noticia.aspx?id=102223

CGT i CNT Subencions de secretaria de joventut de la Generalitat = 0 eu
Sempre serem els millors de Catalunya
13 ago 2008
mitingmontjuicjt2.jpg
malgrat els hi pesi a alguns ...

gràcies company (A) als has deixat a l'altura del que són: polítics manipuladors.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
13 ago 2008
jaja veig que amb una mica d eprovocació i ja treus fums pels queixals.

Que cridessin a fer un debat un dia ja significa que ens fan propaganda?¿? guau,e stic atònit. Suposo que per aquesta regla de tres els anarcos sou el reis de TV3, doncs sortiu dia sí dia també al cor. Oi que és una estupidesa? doncs epassa el teu escrit.

La guerra civil dura 3 anys, i durant aquests 3 anys l'hegemonia va variant. El que es curiós és que malgrat l'anarquisme era majoritari, amb tant programa i tanta memòria històrica els hi donava per explicar i disseccionar tota la realitat política i sindical catalana. Si no ho fan i se centren un i un altre cop damunt uns, preocupa't, perquè bona senyal no pot ser que l'enemic parli bé de tu.

Per cert, parlar de "el capitalisme", "el sistema"és tan abstracte que no serveix de re. Si parlem amb propietat, al capitalisme espanyol i francès li interessa no polaritzar ni contrastar identitats. Una cosa és fer numerito, però ACTUALMENT li dóna més problemes a l'estat l'esquerra abertzale que qualsevol protesta de classe per la seva lluita independentista que totes les protestes obreres juntes de l'estat, ja que aquestes últimes poden arribar a ser més o menys contundents, però sense una estratègia darrere, no serveixen de massa per guanyar a la llarga (i que consti que no ho celebro, tant de bo estigués més aguditzada la lluita de classes, però actualment en contra de la voluntat dels polítics, les contradiccions nacionals són les més aguditzades). I perquè dic en contra? doncs perquè una revolució socialista o anarquista actualment és molt molt difícil de concebre mentre que una independència és més factible (dintre l'enorme dificultat). E sper això que preocupa i tant.

Parles d elluites laborals i inclous el trentisme, però jo no trobo tantíssima diferència amb la lluita a les institucions. O no es fan reivindicacions reformistes i no revolucionàries des del sindicalisme? o no es pacta molts cops amb la patronal? o no et toca acabar defensat unes condicions que setmanes abans havies rajat d'elles? no t'equivoquis, la lluita sindical i la institucional estan al mateix sac, són igual de "reformistes" i igual d'eficients en alguns casos, PER AIXÒ SÓN LEGALS, una altra cosa és la lluita que han desenvolupat algunes organitzacions llibertàries o autònomes armades, AQUESTA sí que és de per sí lluita revolucionària, però l'altra, la sindical, que vols que e t digui...

Per cert, respecte els 2 dies, negar que el gran pes de les accions va recaure damunt l'EI és mentir descaradament, entre moltes altres raons perquè s'ho pot permetre (i no van ser 200 autobusos danyats sinó 350). Després he entés (tot i que al principi no ho compartia) perquè els de la CAJEI van treure un comunicat amb lo d'Esplugues, perquè es demostra que la major part de gent qe s'implica enles lluites ve d'on ve, i la resta només de boqueta i comunicat. Fets, no paraules.

PEr cert, ja t'he dit que la ICSC no és el meu referent, però si que hi ha gent de l'EI que hi ha entrat perquè creu que és la millor eina per defensar els drets, no ho comparteixo, crec que la CGT ho pot fer molt millor, però bé, ho respecto. I la COS vindira a ser la referència política. Poca cosa? sí, però no menys que la CNT. Té sobretot la presència al País Valencià que aquí, a diverses empreses de tèxtil i metall.

I per cert, lo de Mercadona no ho retrec, la CNT per les condicions que tenia va fer una gran lluita, exemplar per tothom (s'ha de reconèixer que s'ho va currar molt). Al que em referia, que per acceptar això oi que ningú es posarà les mans al cap ni dirà que CNT=CCOO i UGT? doncs el mateix amb la CUP, per un suposat tema dir tot el que has dit només fa que desacreditar-te.

Per cert, no defenso un partit, sinó un moviment polític, on les candidatures municipals són només una part.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Un noi (en Pau) que estava al secretariat permanent del comitè confederal de la CGT de Catalunya va dimitir perquè havia estat triat per un càrrec a la CUP i estatutàriament la CGT de Catalunya això no ho permet. Sense problemes, va agafar, va dimitir i aquí pau i allà glòria. Pel què sabem continua col·laborant amb el sindicat en la mesura que les seves obligacions li deixen, però com a simple afiliat, cosa que per cert, trobo que està molt bé (a la CGT no només han d'haver-hi anarquistes i anarcosindicalistes, ni molt menys).

Ah, per cert, i també penso que si el Pau fos de Berga, molts d'aquests pollos entre els uns i els altres ens els hauriem estalviat. Perquè no sé a qui li interessen però sí sé que a nosaltres no. Sigui quin sigui aquest nosaltres.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
quizás la CGT no reciba subvenciones del departamento de juventud de la Generalitat, pero sí que las recibe tanto de la Generalitat, de otros gobiernos autonómicos o del estado
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Pel que sé, la I-CSC rep subvencions de joventut per l'EJ, la secció juvenil del sindicat, de les més implantades sobretot en l'àrea de educació i lleure (vaja, els que són monitors d'activitats, etc., que treballen moltes hores, no cobren gaire i tenen moltíssima responsabilitat).

La CGT no sé si té secció juvenil, però com bé ha dit el de dalt, una de les acusacions perpetues de gent CNTista cap a la CGT es que aquesta rep subvencions estatals, no de joventut però sí d'altres departaments.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Resulta que la información va sobre un comunicado del Ateneu del Berguedà, y el debate continua y se extiende en una estúpida discusión entre hipotéticos libertarixs e independentistas, a ver quien hace más.
¿Pues sabéis que...?, ¡la mía es más grande! (me refiero a fantasía, no a estupidez).
Ni libertarixs ni independentistas, ni oxtias..., sois como una versión infantil de pandilleros chulitos y fanfarrones. Ya veo que la película "Grease" os ha marcado profundamente a todos. Brillantina es lo que tenéis en el cerebro y un enorme aburrimiento estival.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Sort que aquestes discusions inútils estan mes als forums d'uinternet i bars que no entre la militancia activa i compromesa
Crec que en els ultims temps (i sobretot l'ultim any) hi ha hagut bastanta unitat entre llibertaris i indepes. I aixo s'ha traduit en molts llibertaris que participen d'organitzacions independentistes (sobretot cups) i molts independentistes que participen d'organitzacions llibertaries (sobretot CGT).
Si us plau, deixem de tirar merda i de dir tonteries.
Salut i revolta!!
Cal unitat per canviar la historia!!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
així no farem la revolució
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
El pèsol negre és basura

cliqueu:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/348713/index.php
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Només algunes coses ...

El capitalisme "espanyol" i "francès" ... quina mena d'análisis marxista és això ? el capitalisme és el capitalisme i punt ...

"una revolució socialista o anarquista actualment és molt molt difícil de concebre mentre que una independència és més factible (dintre l'enorme dificultat). Es per això que preocupa i tant".

Val amb aquesta argumentació m'acabes de demostrar que no ets revolucionari, de què serveix la independència sinó es amb revolució socialista?

No el que no entens tu es que l'anarcosindicalisme és un sindicalisme revolucionari en tant en quan concep les petites victòries només per generar consciència, és per dir-ho d'alguna menera un sindicat i un partit a la vegada (enacar que aquest concepte de partit s'hagi d'entendre només en el sentit d'un grup de partidaris d'una idea). No pots comparar un anarcosindicat amb un sindicat no és (n'hi ha estat mai) el mateix ...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Només algunes coses ...

El capitalisme "espanyol" i "francès" ... quina mena d'análisis marxista és això ? el capitalisme és el capitalisme i punt ...

"una revolució socialista o anarquista actualment és molt molt difícil de concebre mentre que una independència és més factible (dintre l'enorme dificultat). Es per això que preocupa i tant".

Val amb aquesta argumentació m'acabes de demostrar que no ets revolucionari, de què serveix la independència sinó es amb revolució socialista?

No el que no entens tu es que l'anarcosindicalisme és un sindicalisme revolucionari en tant en quan concep les petites victòries només per generar consciència, és per dir-ho d'alguna menera un sindicat i un partit a la vegada (enacar que aquest concepte de partit s'hagi d'entendre només en el sentit d'un grup de partidaris d'una idea). No pots comparar un anarcosindicat amb un sindicat no és (n'hi ha estat mai) el mateix ...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Desde Mallorca, tot el suport pels companys del Pesol Negre i del Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat de Berga, per la seva coherencia i la seva constancia.
Per els que discrepen: respecte per els que ho fan amb respecte i rebuig per la resta.
Salut i Revolucio.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
sobretot coherència...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
Un dels principals problemes que tenim es que d'entrada ni tan sols podem identificar l'enemic sense caure en posicions que no siguin purament l'abstracció més absoluta. Dir capitalisme està molt bé, però per quins mecanismes s'aplica el capitalisme a casa nostra? dir FMI, BM i tot això queda molt bé, però també queda molt lluny. Així doncs, quines son les institucions i/o organismes que ens apliquen aquest sistema?

No estic dient que la independència a seques sigui la meva opció (a quina escola vas anar que no et van ensenyar comprensió lectora?), sinó que aquestes mateixes institucions i/o organismes veuen més factible la independència política més que no pas una revolució social, i per tant els preocupa més una cosa que l'altra (per què la veuen més propera). Ho entens ara?
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
14 ago 2008
visca les lluites llibertàries i les CUP !

l'esquerra independentista sempre amb la revolució... alguns no ho volen veure (estalinistes de pa sucat amb oli i anarquistes dogmàtics, etc) però molta militància de l'EI és anarquista o simpatitza amb moviments llibertaris... apa, salut!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
15 ago 2008
I mentres valtros discutiu d'aquestes tonteries l'Amadeu s'està morint a la presó. Una mica de serietat siusplau
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
15 ago 2008
Aquells que estan intoxicant des de fa temps en nom de la puresa llibertaria a l'ateneu llibertari del Berguedà amb mentides i atacs personals a persones que sense cap afany de protagonisme polític treballen dia a dia a l'ateneu des de el pluralisme revolucionari per tirar aquest projecte endavant, no li fan cap bé a la lluita contra un sistema cada cop més alinenant i fort contra el qual s'hi pot lluitar des de diferents àmbits i sensiblitats polítiques, tan de bo algun dia transformem la societat de tal manera que hi hagi un debat social real sobre idees i deixem de fer una guerra marginal i de ghettos atacant a qui està colze a colze lluitant per transformar aquesta societat podrida i tirant merda a l'enemic polític i no a l'enemic real contra qui hauríem d'ajuntar esforços. Això fot fàstic i és deplorable, ...quants Frankis, quants Isantes, quants Rogers, qunants emigrants expulsats, quanta precarietat farà falta perque us adoneu on és el veritable enemic?
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
15 ago 2008
La meitat dels que opineu aquí no teniu ni puta idea de lo què passa al nostre poble. Escupo als tontos que parlen sense saber de què.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
21 ago 2008
Nosaltres no tindrem ni puta idea, però resulta que el què està passant al teu poble està afectant i molt a les relacions entre el trio CUP / moviments socials / moviment llibertari dins i fora del teu poble. I això sí que ens afecta.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
23 ago 2008
Però si el "mandamás" de la Secretaria de Joventut és afiliat nostre, de la Intersindical-CSC! Com voleu que no ens tracti bé? I encara ens queixarem perquè ens podria donar més calés, coi, que no hi ha forma de quadrar els números.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
24 ago 2008
L´ateneu hauria de canviar de nom, quedaria millor ateneu popular o independentista, perquè de llibertari res de res.
Ah, i no dic qui sóc perquè no em dóna la gana
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
25 ago 2008
Si parlem tan sols dels fets veurem com el centre d'estudis, els autenticament purs, van començar a funcionar i la seva gran primera lluita va ser sumar forces amb els mossos d'esquadra de Berga per poder tancar el Casal Panxo i intentar desgastar a tota la seva militancia. Ens podem remuntar als primers 7 o 8 pèsols...

Més tard han quedat clars els motius. Volien muntar el seu bar... Perquè d'activitats, que en feu 3 a l'any... CARAM

Més tard es carreguen l'assemblea de joves, posant pals a les rodes amb tot el treball realitzat i portant a un debat similar al del llistat de correus que em precedeixen, i ofegant-hi la militància que cansada tan sols de parlar, deixa de banda el treball que ens havia unit a tots.

Més tard, s'erigeixen en submari de CIU O PSOE. Ja que els únics que més o menys treballen pensant en el poble són la CUP. I aconsegueixen utilitzar radio Corneta com una eina per atacar als MM.SS. de Berga

En fi, el millor que li pot passar al sistema es que hi hagi un centre d'estudis com el de Berga a tot arreu. Aixi s'acabaria el problema dels MM.SS. oi nois?????
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
25 ago 2008
Ah si llesta? i per què segons tu no és llibertari?
llibertari tu diràs perquè no...però autogestionari,a diferència de l'altre, si que ho és, no?
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
25 ago 2008
Nar fent estàs més penjat que una pinya, tens un cervell superretorçat i si el Panxo se´n va anar a la merda no va ser culpa del Centre d´Estudis, no facis demogògia i no flipis. si algú en té la culpa, ja veig que el teu cervell judeocristià necessita un culpable, potser vau ser vosaltres, ja que teníeu un garito muntat per todo lo alto, que ni la general feia tants calés, i ja saps perfectment, si ets un bon militant és clar, que els centres socials només tenim dret a barra per als socis, i si en tens una has de ser discret, xato i no muntar-te el gran negoci al casc antic de Berga.
Si tens mania als anarquistes i llibertaris has de trobar excuses més eficaces per carregar-te´ls perquè els teus eslògans politics no convencen a ningu, nen, que la gent no és tonta... Pobret...
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
27 ago 2008
En el marc de les noves denominacions als col.lectius berguedans, proposo el Centre d'Estudis Lerrouxistes, per respecte a n'Ester Borràs, així com "Bar la puresa: obert els caps de setmana, només socis i apolítics", respecte el garito que es fa anomenar Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat, per respecte als lluitadors berguedans d'aquella columna que va fer front a l'ofensiva feixista. Al berguedallibertari en podriem anomenar el blog del pepitu, i el pesol negre ja tarda en convertir-se el pèsol rosa. D'anarquistes i autogestionaris, res de res. Salut.
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
27 ago 2008
Pensava que la intenció era intentar fer particep a tota la societat dels diferents actes i activitats que organitza cada col.lectiu. I no tancar el cercle a tan sols els socis i el seus amics. Aixi us va...

Però resulta que el Panxo recaptava els diners que necesitava per dur a terme una quantitat important d'actes durant tot l'any. Evidentment té un cost econòmic important. Però en participava molta gent, no tan sols socis i militants sino una gran part del jovent de Berga, aixi com també del teixit associatiu. A part de mantenir una publicació a nivell municipal.

Si el que es vol es organitzar unes jornades dels maquis (que em semblen perfectes per cert) i 3 xerrades més en tot l'any, i que a part tan sols vinguin els socis i el seus amics, les despeses evidentment són inferiors.

I per cert, mania el que es diu mania no els hi tinc als anarquistes, però als que ho són. No als que us passeu el dia, tan sols, criticant als companys de lluita i deixant als de sempre tranquils en les seves poltrones.

Salut!!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
28 ago 2008
Jo flipo amb la merda que teniu inculcada al cervell i que treieu per la boca, ja es veu de lluny el que preteneu contra el sector anarquista. Quin desperdici ...
Per popular: no et dic la major parida per no donar-me fàstig a mi mateixa
Per na fent: que el Panxo ha fet quantitat important d'actes tot l'any??? a quin poble?
Personalment crec que necesiteu madurar una miqueta...
Salut i anarquia!!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
29 ago 2008
Hola Ofuska, com podras entendre (que divertit tot plegat, no?), quan algu te el morro de dir com s'hauria de dir l'Ateneu Llibertari i negar-li la seva condició, un altre va i s'hi torna. No t'hauries d'ofendre tant, dona. Al cap i a la fi tu vens posant llenya al foc (com vas disfrutar al blog del Natxo...) en aquests absurds debats. Per altra banda, això del "sector anarquista" ja fa una mica de pudor. Jo crec que et conec i no se on la portes tu, l'anarquia, pero en tot cas, jo també tinc el morro de negar-li aquesta condició al "sector" a que fas referència i si cal, arribats a aquest punt, a tu mateixa (ara que estem tots tan envalentonats), per molta xapeta o bandereta que s'en faci.
Ja se sap, és molt més fàcil criticar que construïr.

Ofuska: Caca culo pedo pis!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
29 ago 2008
Potser al centre d´Estudis nomes hi van quatre gats, pero a l´ateneu no es q hi vagi gaire gent variada, no? ni q es faci gran cosa...
Be, a mes a mes, es patetic fer critica personal quan es parla des de col.lectius; es la típica estrategia de la dreta: quan no tenen arguments, fan critica personal.
Salut!
Re: Aclariment de l'Ateneu Llibertari del Berguedà
01 set 2008
Ja,ja,ja,ja,ja...disculpeu...JA,JA,JAAAA...
Per jo: et dic el mateix que al Popular d'abans. Es normal ke jo hi tiri llenya a un foc que m'hi han ficat de cap, i encara n'hi podria tirar més, però fa molts dies ke hem mossego la meva llengua bífida (masses?). Un altre cosa: dubto molt que hem coneguis en absolut (potser és el ke tu creus).
Per a mi aquest debat absurd va acabar fa molts dies.
Salut i ANARQUIA!
Sindicat Terrassa